Keresés

Részletes keresés

R-U-D Creative Commons License 2006.08.15 0 0 783
az útvonal Caracas - Merida - Caracas lenne.
Előzmény: R-U-D (782)
R-U-D Creative Commons License 2006.08.15 0 0 782

Halihó!

Nem tudtok valami jó autókölcsönzőt, ahol mondjuk 40 USD alatt is lehet autót bérelni. Kb 1 hétre kellene januárban (2-9-ig).

Akár olyan bizniszben is benne vagyok, hogy valaki kölcsönadja az autóját ezidőre és ezt mondjuk 25 USD / napért meghálálom (persze adok kauciót is ha kell).

bujdos Creative Commons License 2006.08.08 0 0 781
Szia Etus és Mindenki, akit érdekel !

Augusztus 12- én kezdődik a százhalombattai Summerfest, de már ma is érdemes ellátogatni a
www.summerfest.hu lapra.
Gonzalo Creative Commons License 2006.08.05 0 0 780
La Comisión Coordinadora de las Organizaciones Húngaras en Venezuela

en nombre de

todas las organizaziones húngaras que funcionan en el pais

invita muy cordialmente a todos los Miembros de la Colonia Húngara, a sus Familiares y Amigos

al almuerzo con motivo del

DIA DE SAN ESTEBAN REY

(Dia Nacional de Hungría)

que se realizará el día Domingo, 20 de agosto, a las 12:30 pm en la Casa Húngara.

Dirección:                                                                                      Precio del almuerzo:

Los Chorros, Av. Alvarez Michaud #4                                           Bs. 20.000 incluido el postre

zsu999 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 779
Ezek az árak csak egy jegyiroda adott időszakra eső árai amit én kértem le a netről, mert már intézem a jövő évi utazásomat és szeretném tudni, hogy mi mennyibe kerül és mikor kell fizetni.
Azt tudom, hogy van drágább jegy is és azt is tudom, hogy az 1-oszt. még drágább, de azok már nem érintenek.

Egyelőre csak tájékozódom, mert nem szeretném ha meglepetések érnének.

Azt viszont én is észrevettem, hogy az iletékek nagyon elszálltak. Már lassan több lesz mint a jegy maga. Vicces!!!! Nem????

Amúgy mi van veled??? Már régen írtál!

Találtam egy utazási irodát ahol Curacao-ba lehet menni 86.100.- (csak szállás) +utiköltség 8-nap (7éjjel) Nagyon jól néz ki majd le kell leveleznem, hogy mikor kell fizetni stb.... Na meg ez az idei ára és nem tudom, hogy jövőre fog-e emelkedni???
Lehet, hogy majd úgy megyek, hogy Caracas-ból megyek át Curacao-ba.
Még csak tervezgetem, hogy melyik a legjobb megoldás.

A képek Aruba szigetén készültek, egy barátom küldte őket. Az is ott van, Curacao és Aruba a Holland Antillákon Venezuela partjainál. Csak Aruba kicsit drágábbnak tűnik, meg talán felkapottab.
Előzmény: R-U-D (778)
R-U-D Creative Commons License 2006.08.04 0 0 778

Hali!

A Lufthansával az a baj, hogy 72 órán belül kell fizetni.

A drágábbnál tévedsz. Ezeknél van sokkal drágább is. Az 1. osztályon. Ott 700 + illetéktől kezdődik és 1,5 millás jegyet is láttam.

Az illetékek szörnyen magasak.

Előzmény: zsu999 (777)
zsu999 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 777
Sziasztok!
Én is nézegedtem a repjegyárakat és találtam 2007.szeptemberre (már!!!) Lufthansa Budapest-Frankfurt-Caracas-Frankfurt-Budapest, 134.000.-ft +74.300.- illeték = 208.000.-ft Ez a legolcsóbb eddig.
De van drágább is! A legdrágább: 439.900.-ft + 64.400.-ft illeték = 504.300.-ft
Ki vesz meg ennyiért egy jegyet Caracasba????
A Lufthansa= 134.000.-ft +74.300.- ft illeték
Az Alitalia= 171.600.-ft + 63.600.-ft illeték
Az Air France = 190.100.-ft + 58.400.-ft illeték
Az Iberia = 380.700.-ft + 38.100.-ft illeték
Előzmény: R-U-D (774)
Etus Creative Commons License 2006.08.03 0 0 776

Szia Klara!

Régen jártál erre. Én is üdvözöllek.

Sajnálom, hogy a venezuelai utatoknak ez lett (válás) a vége. Ki gondolta volna ezt amikor megérkeztetek. 

Üdv: ETUS

Előzmény: bacardi-breezer (773)
bacardi-breezer Creative Commons License 2006.08.03 0 0 775

Sziasztok!

Ennél olcsóbban nem találsz repjegyet, bár én ajánlok neked egy utazási irodát, én ott foglaltattam le a jegyemet, az is ugyanennyibe került csak Lufthansa járattal és egy évig volt módosítható a jegy.

V. Apáczai Csere János utca, ha minden igaz: PRIVILEG (de majd holnapra pontosan megírom.

Nekem nagyon tetszett Venezuela, szép volt érdekes, csak a férjembe került. Bár ő is megtalálta ott a számításait, és legutolsó információim szerint (3 hete) jól van.

Nagyon sokjat gondolkoztam rajta, melyikünk járt jobban, ő vagy én, de nem tudnám megállíapítani.

Ha minden igaz hamarosan látjuk egymást, mert jön a vállóperünk, és azon jó ha itt van

R-U-D Creative Commons License 2006.08.03 0 0 774

Na lefoglaltam 2 repjegyet január 1-20 ra.

Az ár 170+68 illeték és Alitalia.

Na ez szívás, mármint az ár, de legfőképp az illeték. Ezért az illetékért 5x repülök oda vissza Rómába fapadossal.

Az összes többi olcsóbb jegy 3 napon belül fizetendő, így lennének 127 + illetékes dolgok is, de most még nem merem bevállalni. Ezt is szept végéig fizetni kell.

Most ezt a jegyet tartom a biztonság kedvéért esetleg szeptemberben újranézem.

bacardi-breezer Creative Commons License 2006.08.03 0 0 773

Sziasztok!

Külön üdvözöllek Etus! Még mindig nagy a hajtás nálunk, ezért nem tudtam jönni. Nagyon sokat dolgozom, de remélem lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Majd küldök zenéket meg képeket.

Puszi

zsu999 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 772
Szia Gonzalo!

Miket nem találsz???? Hát igen!! Aki jól viselkedik azt kitüntetik!!

Mi újság van??? Mostanában nem jössz! Van valami egyébb híred?

Lassan kezdhetem a repülőjegyemet megrendelni!
Nem tudod véletlenül, hogy hol érdemes megnézni és megrendelni??

Egy aktuális kép!!!
Előzmény: Gonzalo (771)
Gonzalo Creative Commons License 2006.07.31 0 0 771
Chávezt kitüntették Iránban

július 30. vasárnap 20:13

[MTI]

A legmagasabb állami kitüntetést vehette át Hugo Chávez venezuelai elnök iráni hivatalos látogatása második napján, vasárnap. A medállal Irán háláját fejezi ki a venezuleai államfőnek, amiért a nemzetközi színtéren mindig Teheránt támogatta, különösen az iráni atomprogrammal kapcsolatban, idézte az iráni állami televízió Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt, aki a teheráni egyetemen nyújtotta át a kitüntetést Hugo Cháveznek

Chávez "évek óta folytat ellenállást az imperializmussal szemben, és megvédelmezi hazája és a többi latin-amerikai ország érdekeit" - méltatta őt Ahmadinezsád. Venezuela februárban a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) határozata ellen foglalt állást, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé vitte az iráni atomdossziét. Hugo Chávez Teheránban az Izrael és a Hezbollah libanoni síita szervezet konfliktusáról, valamint az izraeli-palesztin konfliktusról szólva terrorizmussal és fasizmussal vádolta a zsidó államot. Elítélte az Egyesült Államokat is, amely szerinte veszélybe sodorja az emberiséget. "A világon egyetlen imperialista rezsim sem veszélyeztette soha annyira az emberiséget, mint ahogy azt az amerikai birodalom teszi (most)" - fogalmazott.

zsu999 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 770
Szia Etus!

A zenék nagyon jók. Én szeretem ezt a fajta zenét is, bár inkább Cristian Castro-t, Luis Fonsi-t, Sinbandera-t hallgatok, de ami jó azt meghallgatom.

Ez a felvonó tetszik és ha megyek ezt meg szeretném nézni.

Remélem a politikai helyzet legalább egy kicsit javul mire megyek.

Egyre több jó dolgot fedezek fel ebből az országból.
Előzmény: Etus (769)
Etus Creative Commons License 2006.07.03 0 0 769

Szia Zsuzsa!

Küldtem emaiben pár számot. (remélem, hogy tetszik, ha nem akkor töröld...)

Érdekes ez a felvonó!!! Vajon még működik??? -  Igen müködik.

Azért engem nem riaszt vissza az utazástól, mert én nem politizálni megyek. Nekem nagyon tetszik ez az ország és egyre kíváncsibb vagyok rá. - Ne is riadj vissza.

Üdv.: ETUS

Előzmény: zsu999 (768)
zsu999 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 768
Szia Gonzalo!

Érdekesek ezek a politikai viszonyok most ott Venezuelában. Csak rosszabb ne legyen.

Kurrupció meg mindenhol van a világban csak néhol nem annyira feltűnő, mint egyes országokban. A törvényeket pedig mindenhol megszegik.

Épp most hallgatom a rádiót és pont erről van szó. Magyarországon az orvosok és a politikusok a legjobban érintettek ebben a témában.

Azért engem nem riaszt vissza az utazástól, mert én nem politizálni megyek. Nekem nagyon tetszik ez az ország és egyre kíváncsibb vagyok rá.

Most meg, hogy kiderült, hogy Etus közel él az ismerősömhöz!!!! Hát ki hitte volna, hogy olyan kicsi a világ?????

Engem lenyűgöz ez a város. Érdekes ez a felvonó!!! Vajon még működik???
Előzmény: Gonzalo (767)
Gonzalo Creative Commons License 2006.07.02 0 0 767
El carro oficial del Poeta

zsu999 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 766
Szia Gonzalo!

Azt gondoltam, hogy már jártál ott vagy ott élsz, de semmi gond.

Ilyen képeim nekem is vannak, mert vagy kaptam, vagy találtam a neten mikor infokat gyüjtöttem.

Beleolvasok néha venezuelai forumokba és ott is vannak képek.
Persze többségében a mai politikai helyzetről, de van egyébb forum is és ott is vannak képek. Találok sok mindent.

Aztán meg amiket kapok a Venezuelai barátaimtól. Most legutóbb egy Maracay-ban élő barátom küldött képeket. Ez nagyon szép hely lehet.Ide az volt írva: Lisboa. Vajon mikori kép és még mindíg ilyen szép?MargaritaIsla Bonita Dunes 1997-bőlAzt hiszem ez is olyan szegények lakta környék. Caracasban.
Előzmény: Gonzalo (765)
Gonzalo Creative Commons License 2006.06.30 0 0 765

Szia zsu999!

Nem ismerem Nyerges Évát, mert nem venezuelában élek, hanem  Magyarországon.

Sajnos  csirkepaprikást is csak itton ettem eddig.

Most én is beteszek egy képet, ami Petare-t (ahol a szegények élnek) ábrázolja.

Előzmény: zsu999 (763)
zsu999 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 764
Szia Bögöy!
Csak kérdezz nyugodtan ha van bármi, ha tudok szivesen segítek.

Van sok olyan aranyos képem egy venezuelai forumon találtam őket.
Előzmény: Törölt nick (762)
zsu999 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 763
Szia Gonzalo!

Érdekes amit küldtél!

Ez a Nyerges Éva.......Ki Ő? Olyan ismerős nekem, de nem jut eszembe hol láttam már a nevét???

Ez most lesz a magyarházban vasárnap? A dátomból gondolom.

Mivel most vasárnap én sajnos Budapesten leszek így nem tudok elmenni, de nagyon szivesen elmennék. Kíváncsi lennék, hogy milyen egy venezuelában készített csírkepaprikás???!!!

Remélem jövőre lesz lehetőségem a Caracasi magyarházat is megnézni.

Nagyon sok rossz hírt olvasok mostanság Venezueláról.
Csak reménykedem, hogy kissé enyhülnek a gondok mire megyek és nem lesz rosszabb a helyzet.

Előzmény: Gonzalo (761)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.28 0 0 762
Szia Zsu!

Köszönöm a választ, nem rossz... :-)
Előzmény: zsu999 (743)
Gonzalo Creative Commons License 2006.06.28 0 0 761
zsu999 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 760
Igaz, az ember nem is gondolná, hogy egyik nap egy ismeretlen helyen jár és másnap már kiderül: 100 ismerőse van ugyan ott.
Tudod azt írta a barátom, hogy itt lakik. Ha így van hát örülök neki, hogy nem lakik rossz helyen. Persze kérdés, hogy amit egy messze élő ember ír az igaz-e??
Azért mindent az embernek nem lehet elhinni, csak ha saját maga meggyőződik róla.
Én egyelőre elhiszem, hogy itt lakik.
Hát nagyon köszönöm neked, hogy ezzel is fáradtál. Te tényleg egy nagyon kedves ember vagy és így ismeretlenül is nagyon szimpatikus lettél.
Remélem, hogy lesz lehetőségünk az életben is találkozni. Szivesen megismernélek személyesen is.
Ha netán a közeljövöben jönnél magyarországra szivesen látlak. Mivel közel lakom a reptérhez, ha átutazóban szállásgondod lenne akkor meg van oldva!!!!! Nem tudom, hogy szoktál-e hazajönni a családodhoz??? Ha én megyek jövőre akkor talán lesz lehetőségünk találkozni, bár én nem igazán Caracasba mennék, de biztos keresnék lehetőséget, hogy találkozhassam veled.

Egy kicsit izgatja a fantáziámat Caracas is, de igazából egy kis tengerparti nyaralásra vágyom.
Mivel volt egy olyan elképzelésem is, hogy Caracasból utazom Méxicoba így elképzelhető, hogy lesz egy pár napom ott is.
Ha itt lesz az ideje megírom!!!
Előzmény: Etus (759)
Etus Creative Commons License 2006.06.23 0 0 759

Hát azt mondják, hogy a világ egy zsebkendö. (El mundo es un pañuelo.)

Szerintem ha bármilyen más képet küldtél volna biztos nem ismertem volna rá. Ezen az utcán nap mint nap kocsikázom, mert erre van dolgom. A házat nem tudtam levenni, mert kimerült az elem a gépemben. Ez jó negyed egyébként, erre nem laknak szegények, de még a környéken sem.

Előzmény: zsu999 (758)
zsu999 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 758
Szia Etus!!!!!!!!!!!

Nagyon köszönöm!! Nem is gondolnám, hogy ennyire kicsi a világ.

Köszi a képet!!! Szuper!!!
Előzmény: Etus (757)
Etus Creative Commons License 2006.06.23 0 0 757

Szia Zsuzsa!

100%-kosan beazonosítottam az utcát és házat is. Hihetetlen, de igaz.

zsu999 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 756
Szia Etus!!!

Nagyon örülök, hogy írtál ezekről a házakról, mert már meg szerettem volna kérdezni tőled, hogy hol van ez a zsufolt negyed???
Tudod egy web oldalon találtam ezt a a képet, de van még belőle néhány. Nekem érdekes persze, mert nem láttam még ennyire zsúfolt hegyoldalt.
Van Caracasról sok képem, de nem volt hozzájuk kommentár és nem tudtam, hogy ezek ilyen szegénynegyedek.
Már gondolkodtam is rajta, hogy ennyi ház egy kupacban, nem lehet valami álom itt lakni.
Írod,hogy amikor esik az eső hullanak! Ez azt jelenti, hogy összedöl??
A szegénynegyedekről sajnos mindenhol a világon az a jellemző, hogy a vizet és az áramot lopják. A szemét meg .......hát tudod az van mindenhol ahol az emberek igénytelenek a környezetükre. Persze a szegénynegyedekben ez erősebben mutatkozik.
Ha megnézzük, hogy 10-20 évvel ezelőtt Budapest egy aránylag tiszta szép város volt, most sajnos egyre több helyen látni szemétkupacokat. Az emberek trehányak, mindent szétdobálnak. Csak egy pl: Ha vesz valaki egy doboz cigit és kibontja a dobozát, a fóliát hanyagul eldobja, mert nem érdekli, hogy pár méterre van a szemetes és oda kéne bedobni.
A tömegjárművek is koszosak, mert a sok hajléktalan-büdös ember is felszállhat rájuk és ha leül és elalszik a buszon villamoson az ablakon már ott is van a nyoma, a koszos fejétől zsíros lessz az üveg. Aztán meg amikor esznek (amit ugye nem szabadna, mert le van írvan, hogy nem szabad enni a tömegjárműveken) a szemetet bedugják az ülés mellé. Ez még a jólöltözött emberkékre is jellemző. Ha szólsz neki akkor majdnem, hogy még te vagy a rossz, mert mi közöd hozzá????

Tudod azért szörnyű, hogy annyi szegény ember él a földön!!!!
Majdnem mindenhol a világon vannak szegénynegyedek, de főleg délamerikában és keletázsiában van nagyon sok. Európára azért annyira nem jellemző, legalább is a nyugateurópai városokban nem jellemző. Vagy ha van is nem annyira kirívó mint pl. ez itt a képen.

Találtam még 2 képet ami szintén ilyen hegyoldalról van. A harmadik kép az ugye nem egy ilyen negyedben készült??? Mert ez az utcarész nem tűnik szegénynegyednek. Olyan rendezett. A hegyoldalakon csak ilyen szegénynegyedek vannak vagy vannak rendes házak is?? Mint a negyedik képen??

Itt gondolom nem ajánlatos a túristáknak bóklászni!!!!

Amúgy hogy vagy?? Milyen az idő felétek?? Itt most nagyon meleg van és alig bírom.
Még szerencse, hogy a héten nem kell dolgoznom és itthon vagyok a hűvös szobában.
Előzmény: Etus (755)
Etus Creative Commons License 2006.06.22 0 0 755

Szia Zsuzsa!

3./Érdekes hegyoldal házakkal - hát azért ne szépítsük a dolgot. 

Érdekesnek érdekes lehet aki nem itt él, de ezek nem házak, hanem ranchok. 

Caracas körbe van fogva ezekkel az "érdekes hegyoldal házakkal" ami  a szegény negyed ranchokkal.

Amikor esik az esö több napon keresztül, akkor sajnos hullanak is és tragédiákhoz vezet. Egynek sincs engedélye. Az áramot a lámpaoszlopokról lopják, a vízvezetéket megfúrják és a szemetet  meg ledobálják a hegy oldalról.

Előzmény: zsu999 (754)
zsu999 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 754
Az utolsó kép Venezuela. Mert elfelejtettem odaírni.

Viszont találtam egy jó kis oldalt: Maracaibo de viaje
www.maracaibo.com.ve
Nagyon érdekes, de spanyolul van és regisztrálni kell csak úgy lehet belépni némelyik oldalra.

Én regisztráltam és nagyon jó kis terjedelmes web-oldal még nem igazán néztem végig, csak bele kukkantottam. Nem lehet rossz.

Majd ha megnéztem mesélek.Ez is egy vízesésEz is egy vízeséstetszenek ezek a házak
Addig is tettem ide néhány új képet. Ezek is vízesések.
1./Salto Yuruani Waterfall La Gran Sabana Venezuela
2./Person Standing in Front of Aponguao falls Chinak Meru La Gran Sabana Venezuela
3./Érdekes hegyoldal házakkal

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!