Annó említettem, hogy előzetes fázisban kész van a Gubacsi-Bosnyák szakasz. Nem kell izgulni, nem változott semmi, csak erről még nem tettem be képet. Akkor már íme.
Ha fölé viszed az egeret, kiírja, mit is takar. Lényegében arról van szó, hogy most már elég látványosan mutatja a fórum, hogy az adott tag mióta regisztrált a fórumra. A V mint veteránt nem tudom, hány év után jelzi, de a latin és római számok elég beszédesek.
Az biztos, hogy grafikusnak kéne lennie; akár 2, akár 3D-s is lehet, a lényeg, hogy láthatóak legyenek a modellek. Objektumokhoz kell elhelyezés és különböző tengelyeken való forgatás, síneknél is hasonlóképpen, csak mondjuk ott még bejönnének a síntípuscserék, ívek, függőleges mozgás...stb.
Szerintem érdemes lenne átnyálazni a pályaépítési leírásokat - minden, ami abban van, azt a programnak is tudnia kéne elvileg.
Üdv és köszöntünk a fórumon és érezd jól magad köreinkben!
Ami mindenhogyan kellene az ezek:
-talajformázhatósága akár szabadon akár google adatait felhasználva valós pályákhoz
-objektumok grafikus elhelyezhetősége a pálya mentén, forgatás magasság állíthatósága-sínek könnyebb lerakása
Egyenlőre most ezek amik nekem eszembe jutnak, de főként a talaj formázhatósága lenne jó ha megoldott lenne. Többieknek biztosan más is eszükbe jut majd.
Kicsit ráuntam a sketchupra ami a talaj készítést illeti és találtam egy kimondottan erre a célra való ingyenes talaj generálót, lehet vele obj fájlba is konvertálni. Remélem nem lesz fps zabáló
Rendben, ha valami van, akkor nyugodtan küld el nekem (ne ide töltsd fel, mert a fórummotor átméretezi a képeket, és szerintem ront a minőségen, hiába állítom vissza a mágikus IMG kóddal).
Az jó lesz mert én csak a sima win-es paint-ot használom. Az meg nem tud olyat. Van egy másik free is, azzal átméretezni és sötétíteni szoktam. Nem igazán értek a rajzolóprogramokhoz.
Megkérdeztem a lejáratnál az ellenőröket, azt mondták, hogy ők nem tudnak róla hogy tiltva lenne a fotózás.
A kálvinon a mozgólépcső fordulóba lévő mozikos falat fotóztam le. Illetve fent, a kottasor mintás mozaikot is. De ezt csak szemből tudtam, ez csak egy kis része a mintának. A két oldalsó falat nem igazán lehet, mert nem lehet szembe állni vele. De szerintem ez már úgy sem nagyon fog látszani lentről.
Hagyjad már, Startos arcképessel, Erzsébet utalvánnyal, meg taknyos zsepivel járok le hozzájuk.. úgy, hogy a napijegy érvényesen mindig a zsebemben csücsül, ha baj van, "jaaj, rosszat vettem elő" címszóval. :)
Sketchuppal ugyan lehet talajt készíteni de szépen összeillesztett folyamatos részeket már nem. Ha a kamerát visszaforgatjuk akkor lehet látni a route wieverben, hogy nem illeszkedik pontosan a két objektum. Megoldás lenne az editor....
Ez nekem is a nyűgöm a vicinálisommal, nincs kedvem a tereppel vacakolni, így meg az állomások hiába vannak készen. Tomasz kolléga szép terepet épít, neki legalább van ehhez kedve.
De nem adom fel, az Erdőépítő már nagyon sokat könnyít a helyzeten.
Van vagy kettő olyan program is, ami terepet épít, de egyik sincs szerintem teljesen kész, de még csak a készítőiket sem tudom beazonosítani.