- fauna flóra és nyugalom miatt megyünk, szóval nekünk akkor pont jó lesz az 5 éj LA Digue-on
- szóval Praslin on nem a bicikli az ideális. amúgy Berjaya-ban lenne a szállás északi parton. Turisták nem használhatják a tömegközlekedést, ahogy alább elhangzott. legalábbis egyelőre.
@Seci-t szeretném megkérdezni - láttam a képidet/videóidat, csodálatosak! - , hogy anse Marron túrára hol kell jelentkezni? Union estate ből indulnak ha nem tévedek.
Illetve ha jól tudom Union estate-be belépőt kell fizetni. Ki lehet kerülni a parkot ha a sziget déli részén szeretnék biciklizni/strandolni, vagy mindig ki kell fizetnem a belépőt ha erre visz az utam?
Ha szeretnél kicsit lelassulni, szerintem még kevés is az 5 nap La Digue-on, pont mikor belejönnél, mész a következő szállásodra, ahol szintén kevés a 4 nap. De ha ennyi a lehetőség ebből kell gazdálkodni...
Amennyiben pörgős, bulizós nyaralásra vágysz mindkét szigeten lassan telik majd az idő, ha csak ücsörögni a gyönyörű partokon, hallgatni a hullámverést, megbámulni a növényeket, túrázni a szigeten, élvezni a hegycsúcsokról a kilátást, érezni, hogy élsz, pillanatok alatt elröpül.
Nem sok embert láttam biciklivel közlekedni Praslinon, de a kikötőből délnek indulva még tolni is kérdéses a meredekség miatt. A másik irányban a parton lehet(ne), de a szűk út miatt nem nagyon ajánlanám, te vagy a préda a gyalogosok mellett. A sziget másik oldalára átmászni aszfalton (is) kihívás, de azért nem lehetetlen feladat lenne keróval. Míg La Digue-n gyakorlatilag az egyetlen tömegközlekedés a bicikli, Praslinon nem láttam kölcsönzőt, lehet a szállásokon hozzá lehet jutni kétkerekűhöz.
A szokásos eljárás a ugyan gpk bérlés, de valójában a viccesen olcsó busz számunkra elégséges szolgáltatást nyújtott Praslinon, nem siettünk sehová, ha úgy adódott gyalogoltunk néhány km-t (kb. 4-5 óra alatt át lehet túrázni a sziget egyik végéből a másikba, keresztben sincs sehol 2 óránál hosszabb gyalogút --- vizet, 100 faktoros naptejet, rengeteget vigyél magaddal és a fürdőruha is mindig legyen nálatok!)
Május elején mentünk volna nászútra, de utolsó pillanatban eltoltuk a szigorítások miatt. Nekünk azt mondta az utazási iroda, hogy a befizetett csoportos fakultatívokat sem lehet megtartani, illetve akkor még nem voltunk oltva. Nos, tudomásunk szerint május 24-én sem oldották fel a korlátozásokat, bár néhány fakultatív szervezővel leveleztem, ők azt írták a programokat megtartják, ne aggódjak. Most kezdtük az újratervezést július elejére (nem tudunk tovább várni, képzeljétek el azt az érzést amikor már be van pakolva a bőröndbe, hogy indulsz 2 nap múlva, és akkor meg kell hoznod egy storno döntést), és szeretnék kérdezni néhányat a rutinos sey utazóktól, és azoktól akik esetleg mostanában voltak. segítséget előre is Köszönöm!
- szóval akkor most mi a pontos aktuális helyzet a korlátozásokkal? mennyire érintik a turistákat, programokat? Van hivatalos sajtóközlemény hogy tervek szerint mikor oldják fel? (neten nem találtam konkrétumot)
- mennyire igaz, hogy covid miatt nem volt elegendő munkaerő, és ellepi a partokat a tengeri fű, mert nem volt aki eltakarítsa?
- Milyen is a júliusi időjárás? utánanéztem több oldalon és tudom, hogy klímaváltozás végett bármilyen is lehet, de mégis mik a tapasztalatok?
- 5 éj La Digue. tudom kis sziget de mi szeretjük felfedezni gyalog biciklivel. de elbozonytlanodtam.. sok ide az 5 éj?
- főleg annak a ténynek a tükrében, hogy Praslin 4 éj lesz utána. itt is lehet bicót bérelni?
- 1768-ban francia gyarmat lett, amikor egy maroknyi (27 fő) francia katona elfoglalta
- 1814-ben (miután Napoleont leverték és szabad rablás nyílt a francia javakból) az angolok einstandolták Sey-t és Mauritiust a franciáktól, ekkor került angol fennhatóság alá (azért nem írom, hogy gyarmat, mert ekkor összecsapták egy kalap alá a szerzeményeket és Sey-t Mauritiusról irányították)
- 1903-ban megszűnt a mauritiusi irányítás és önálló brit KORONAGYARMAT lett
- 1970-ben kapott autonómiát
- 1976-ban pedig önálló, független állammá vált, igaz a Brit Nemzetközösség részeként.
Persze lehet, hogy az angol társasági közbeszédben elegánsabb volt külbirtoknak nevezni, de a hivatalos státusa koronagyarmat volt.
Köszönöm a tippet, egyszer volt szerencsém Máltán vezetni majd' 2 hétig. Hozzáteszem, amúgy kellemes csalódás volt, mert jobb kezes vagyok és jobbal jobban esett fogni a kormányt. Az automata tippet is köszönöm, teljesen jogos!
Ha már az orosz rulettről írtál. Decemberre be volt foglalva egy utunk a Dominikai Köztársaságba. Januárban foglaltam (mindig így szoktuk), akkor még nem volt Covid Európában. Bejött, összeomlott minden és levert a víz, hogy mi lesz. Mentünk előre, nyáron a Balcsin nem terjedt a vírus, de szeptembertől már igen, itt már kezdtünk aggódni. A dominikai kormány kitalálta azt, hogy "you are welcome", csak belépéskor kell csinálni egy PCR-tesztet, költségmentesen. Gondolom utána 1 nap a hotelben, nem is tudom.
Most gondolj bele, hogy ez mekkora cumi lehetett volna! Kiutazol sok ezer km-re, kapsz kint egy pozitívat és mehetsz haza (vagy dekkolhatsz a hotelben). A család meg csapatja a vizet a Karib-tengerben. :)
Szerencsére a kanadai kormány lemondta az utat (Air Canadával mentünk volna, 5 nap kanadai kirándulással), szóval visszajött a pénz. Sőt, igazából sokkal több jött vissza, mert a euró ugye masszívan elszállt időközben.
2 hónap múlvára igyekszem ismét pozitív lenni, remélem bejön. :)
Hello Greyson, optimista és realista persze:, persze:):)
Nekünk COVID előtti eltett jegyünk van, amit a vírus miatt eddig nem tudtunk használni. Ha júniusig nem utazzuk le vissza utalják, ha helyet foglalunk és nem utazzuk le( pozitív teszt) akkor bukjuk a 400.000 pénzet:)
Persze szállást, transzert stb...le lehet mondani:))
Szia! Nekem nem tűnik vészesnek az "elfogadási" procedúra. Igazából azt írja, hogy 72 órával korábbi teszt kell. Ez az induláshoz van igazítva (merthogy ebben nem volt először biztos). Mi után lemondható szállást és repjegyet foglaltam igazából bízom benne, hogy a tesztünk negatív lesz, mást nem tudok tenni. Elvileg amúgy már oltva is leszünk, jó lenne, ha ez is elég lenne... :)
Ez egy ilyen időszak, a franc egye meg. De azért nem egy orosz rulett (szerintem). :D
Legyünk optimisták! :)
Más: köszönöm a kocsibérlési tippet, béreltem inkább kocsit, a Kreol Carsnál (szintén lemondható).
Olvasgatva a hivatalos beutazási oldalt jelenleg Seychelles-re az utazás egy oroszrulett érzetet kelt!! Úgy bevállalni a tesztet, hogy közben mindent lefoglaltál, és valami miatt pozitív leszel indulás előtt 3 nappal, na nem kicsit kockázatos. Elveszi a kikapcsolódás nyugalmát az idegbaj a jelenlegi helyzetben.
2019-ben Mauritiuson voltunk egy nagyon klassz utazáson magunk szerveztük azt is, de akármennyire is vágyunk és eltett repijegyünk van az Ázsia, Afrika régióba, bevallom nem mernék nekiindulni, így, hogy oltást nem fogadnak el csináljad a tesztet!
Kinek mi a tapasztalata, volt valaki mostanában ott? átszállási élmények a jelenlegi helyzetben? Amelyik ország beenged az adott régióban, mindenki tesztet kér sajnos, oltást mintha nem is hallották volna....( igaz a sziget oltotta magát, jó nekik, de ez a turizmust nagyon nem mozdítja elő)