Keresés

Részletes keresés

csodakutyus Creative Commons License 2011.03.01 0 0 29771

Nem véletlen a" kis ember" titulus

Ezt még csak a TT-vel kapcsolatban olvastam., sehol máshol.

Tibbe Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29770

Igen-igen!

Minden kutya más, de a Tibetkék egészen mások!!. Aki ráérez egy Tibetkére, az tudja miről beszélek!:)))

Előzmény: titindex (29769)
titindex Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29769

Hát, teljesen átérzem a problémát. Titivel másfél évig jártunk a Népszigetre. Én mindig eltűztem a haját, pont a szemkontaktus miatt. Akkor vettem ki a gumit, ha nem akartam, hogy olyan gyorsan fusson, ez volt a lassító :-)) Viszont szerintem a legkisebb probléma a frufru, mert a többi alkatrészén olyan mennyiségű gazt, kicsi bogáncsot, nagy bogáncsot, sarat, stb. szedett össze a suliban, hogy minden foglalkozás után kb. másfél óra volt, míg kiszedtem belőle egyenként ezeket az izéket, de ezt az időt bele is kalkuláltam a napi programba, hiszen azért választottam ezt a fajtát, mert olyan a lelke, amilyen, és mert ahogy kinéz, az gyönyörű. 7-8 hónapos korában faltól fáig közlekedett, mindennek nekiment, alig vártam, hogy hosszabb legyen a haja. Az is igaz, hogy Bonita néhányszor a gumival együtt a haját is kitépte, emiatt viszont most van egy gyönyörű szőke melírja, mert a lyuk helyén más színű szőrt növesztett. Tény, hogy sok gondozást igényel - de ebben más a véleményem: "Benji elsősorban kutya, az, hogy TT ezen nem változtat." szerintem de, változtat. Az a lényeg, hogy TT. A többi fajtát is imádom, de a tibetkék valahogy különlegesebbek (biztos a többi gazdi is ezt mondja.... ).

A sulis időszakunkban sokan mondták, hogy vagy suli, vagy kiállítás, de valahogy össze tudtam hozni. Bár most, hogy nem döngöli bele heti két alkalommal 30 kutya a földbe és sárba, "csöppet" hosszabb a kabát. Egyébként szerintem Benjinek tök mindegy, hogy gumi, csat, vagy olló, lényeg,hogy jól érezze magát, és Te is. És ő úgysem olvassa a topicot :-))))

Előzmény: HaNNa (29763)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29768

:-)

A kutyák alapból ügyesek, csak olyan gazdi is kell, aki szintén egy virgonc fajta.:)

Én már nem  tudnék velük agilityzni, maximum, ha a kutyák távirányítóval működnének!:D

Előzmény: HaNNa (29767)
HaNNa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29767

Nagyon ügyes rokon ez :)

Előzmény: Tibbe (29760)
csodakutyus Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29766

Úgy, úgy! :-)))))))))) Jól mondod! ...mert megérdemeljük!!

Előzmény: Tibbe (29765)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29765

Luxushölgyeknek luxuskutya!:P

Előzmény: csodakutyus (29764)
csodakutyus Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29764

Tény és való, hogy a TT luxuskutya.

Én néha még egy boxerre is irígy vagyok....

összevetve az én sáros, kismalac kutyámmal.

Ami hazaérve plusz min. 40 perc. :-)))

HaNNa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29763

Nem, én nem tudtam, hogy NEKEM kutyám lesz, a szüleimnek kerestem anno.. :) És igen, és szerettem bele a Tibetkébe, de itt a szüleim igényét kellett első sorban figyelembe venni.

Imádom, és gyönyörű, és... de tegnap egy egész nap kutyázás után fáradtan / hisztisen (egész nap nem ettem-ittam) betenni a fürdőkába, kimosni a beszáradt agyagot a lábából, közben persze pancsol, az én faltól falig tükrös fürdőm csupa kosz, megszárít.. hát, majdnem sírtam, de komolyan..

Előzmény: K. Alexa (29762)
K. Alexa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29762

Hogyhogy nem tudtad? Írtad anno, hogy arany színű TT-t kerestetek.

Szerintem meg azért az. Abban az értelemben, hogy nem tehet róla, hogy hosszúszőrű fajta. Viszont nemcsak a (kis)lány de a (kis)fiú is, mire odajut, el tudja dönteni, hogy milyen frizurát szeretne, vagy akar-e fülbevalót vagy sem. :)

Előzmény: HaNNa (29761)
HaNNa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29761

Nem, én azt nem tudtam, hogy TTm lesz. Azt sem, hogy kutyám lesz. :)

Szerintem a TT nem azért az, mert hosszú a szőre, mint ahogy a kislány se azért kislány, mert fülbevalója van.

Benji elsősorban kutya, az, hogy TT ezen nem változtat.

Előzmény: K. Alexa (29755)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29760

Rokon:-) Feltűzütt hajjal:)

K. Alexa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29759

Hetet-hónapot :), persze, és fél éves korban már van olyan hosszú, hogy le lehessen fésülni oldalra és fel lehessen gumizni.

Előzmény: Tibbe (29758)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29758

Csak azt meg is kell várni azt a pár hetet:)

Agility Tibetan Terrier - H'Shari

Előzmény: K. Alexa (29757)
K. Alexa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29757

Igen, a pár centis szőr, mint egy legyező, úgy áll a szemek előtt. Mi is alig vártuk, hogy elfésülhető és gumizható legyen.

Előzmény: Tibbe (29756)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29756

Igen, szerintem pontosan az a baj a kinyírt szemű kutyáknál, hogy pár napig lát ugyan, de amikor elkezd nőni a szőr, akkor belelóg a "látóterükbe", irritálja is a szemet, és ezt a növekedőfélben levő szőrt se elfésülni, sem elcsatolni nem lehet.

Ha elég hosszú a szőr a szeme előtt, akkor az orrháton két oldalra esik a súlyától, a homlokán lévőt meg egy csattal el lehet tűzni, amit megszokik a kutya hamar.

Előzmény: K. Alexa (29753)
K. Alexa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29755

"Én erre nem vagyok alkalmas, a lányomnak is akkor lesz hosszú haja, ha magának tudja ápolni, szárítani, stb.

ÉS mindemellett nekem Benjin nem is tetszik ha el van tűzve."

Ez kb úgy hat, mintha nem tudtad volna, hogy a TTnek hosszú szőre lesz.

Előzmény: HaNNa (29752)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29754

Örülök, hogy kotyogtál, kotyoghatnál többet is!!

Én tudom, hogy sportkutyák, sőt, hegymászó típusok, valami zergevér is csörgedezik az ereikben.

Olyan nincs, hogyha ők fel akarnak mászni valahova, akkor ne másszanak.

Ma éjjel pl. lelopták és megették a polcra dugott szaloncukromat, amiből este csócsáltam..

Persze leverték az egeret is, ami lógott a madzagján, és azt  is megkóstolták.

Szerencsére még működik, de vennem kell másikat..

Egyszerűen minden rafináltságot kipróbálnak, ha én nem ülök köztük! Nem bírják elviselni, ha én alszom, vagy telefonálok pl.

átok banda! Imádom őket!!!:-))))

Előzmény: titindex (29750)
K. Alexa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29753

Arra nem gondoltál, hogy azért nem látja, mert mindig ki volt nyírva a szőr a szemeközt és nem szokott hozzá a gumizáskor esetlegesen még szeme elé lógó szálakhoz/kis tincsekhez, amikor kicsit hosszabb volt ott a szőr?

Mert Bobo teljesen jól lát mindent ha fel van gumizva a haja, udvaron rohangálás közben mindent kikerül; látja, hova esik le a köteleslabda; labdát, kisebb plüss játékot levegőben elkapja.

Szerintem nem csak, hogy furcsán néz ki, hanem mintha nem is TT feje lenne.

"Ami kifejezetten kellemetlen volt, amikor copfoztam / csatoztam."

Mi, kinek, miért?

Előzmény: HaNNa (29744)
HaNNa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29752

Pont ezt mondom én is, hogy abszulút sportkutya, ezt nem vontam soha kétségbe egy percre sem! Pont ez az, vagy agility-zünk, vagy ügyességire késztülünk, vagy labdázunk, vagy klikkerezünk, itt mindig látnia kell rendesen, ezért lenne mindig félretűzve, kivéve, amikor egyedül van otthon. (Akkor pedig miért venném ki?)

Ezért vágattam le, próbálkoztam az eltűzéssel, de én hülyét kaptam tőle, hogy mindenhova kellett vinni pót csatot/gumit, mert elhagyta, vagy valami másik kutya kiszedte. Ha nem volt nálam, akkor pedig az aznapi gyakorlásunk ugrott. Vagy volt nálam, de meg kellett szakítani a feladatot, mert kilazult, elcsúszott, stb.

Én erre nem vagyok alkalmas, a lányomnak is akkor lesz hosszú haja, ha magának tudja ápolni, szárítani, stb.

ÉS mindemellett nekem Benjin nem is tetszik ha el van tűzve.

szaadi Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29751

Sziasztok !

Titi ez így igaz ,ahogy elmondtad !

Füge is imádja,bár  nem mentem igzai pályára vele ..de itthon szoktam neki gyártani az udvaron és azonnal tudja ,hogy mit kell csinálni ! .)

Családi vonás :)

titindex Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29750

Sziasztok! Bocs, hogy belekotyogok.... szerintem a tibetke kifejezetten sportkutya. Az, hogy a gazdik erre nem is gondolnak, talán abból adódik, hogy társasági kutyának van elkönyvelve. Gyors, robbanékony, rugalmas, hatalmasat ugrik, nagyon okos... stb. Az agilityt pedig kifejezetten imádják. Mi is belekóstoltunk Titivel annak idején a NÉpszigeten, a nyári táborban próbáltuk ki először, és rögtön ugrotta az akadályokat, bújt a kúszón, majd magától visszament, és még egyszer, és még egyszer. Kb 1 évig jártunk edzésre, már egész jól ment (neki, mert én mindig lemaradtam), aztán egy kis sérülés miatt abba kellett hagynunk orvosi tanácsra. Azóta egyszer-kétszer voltunk pályán, és mindenre emlékszik, tele mosollyal csinálta végig ismét az egészet. (Én mindig eltűztem a haját. Eleinte megkérdezték tőlem is, hogy divatozik? Én meg mondtam, hogy nem, csak nem lát. Így aztán elfogadták, nem voltak megjegyzések, ő meg boldogan tette a dolgát.) Bonitának is megmutattam az akadályokat, ő is ugrált, de ő kicsit lustább, neki inkább a dog dancing illene, de ahhoz nekem nincs elég időm, pedig imádnánk, az biztos.

HaNNa Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29749
Szerintem itt úgyis minding leragadunk :)
Ha lenne olyan megoldás, hogy lásson a kutya rendesen (arra gondolok, hogy a szőre nem gátolja a látását egyáltalán), és látnám a szemét (szemkontaktus) akkor élnék vele, de nekem csat és gumi kizárva. Nekem az nem tetszik, neked ez nem.. :)
Előzmény: Tibbe (29747)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29748

Tibbe Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29747

Lejjebb Goldboy-Sütinek is el van tűzve, Chinnek is egy lapos csattal. de lehet két oldalra gumizni.

Én ugyan nem hallanám meg, ha erre valaki jópofizva megjegyzést tenne.

A fürdetés után a beszárításnál  kell már elfésülni, és akkor könnyebben marad meg a választék.

Én ugyan szeretem, ha borzas a fejük, és  érdekes, még a labdát is látják:-)))

Előzmény: HaNNa (29746)
HaNNa Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29746

Najó, de akkor mi? Hajlakk?? :))) 

Így "belőni" a képekre egyszerű! :)

Előzmény: Tibbe (29745)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29745

Igen, így nekem is tetszik!

Meg van hagyva a hossza, nincs kinyírva, csak szépen el van fésülve!:DDDD

Előzmény: HaNNa (29744)
HaNNa Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29744

Hát, ez az, amiben nem fogunk egyet érteni. Nekem a kutyám frizuja a kb. 10. helyen áll a prioritás listán. És igen, nekem is jobban tetszik így

http://web.mac.com/vancelancaster/Site/CLICK_HERE_FOR_MORE_PICS/Pages/Angus.html#11

de így nem látja a bójákat 20 m-te tőle, és nem látja a kézjeleket 30 m-ről. Nem csak arról van szó, amikor gyakorlunk, hanem amikor labdázunk, akkor nem tudja elkapni a ladbát a levegőben, stb. A legrosszabb, hogy sincs szemkontaktususnk. Ez engem is zavar, és őt is. 

Egyébként csak nektet (mármint a tibetkéseknek) néz ki furcsán, a közvéleményben nagyon pozitív visszajelzéseket kap a kutya. :) Ami kifejezetten kellemetlen volt, amikor copfoztam / csatoztam.

Előzmény: K. Alexa (29741)
Tibbe Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29743

Mi az a nem "Tibetis" sport?:))  Ha Chinből indulok ki (CH Rozsdás Halász Brilliáns Buffo), aki még most 11 évesen is agilityzik, versenyzett mindig és eredményesen, s amellett kiállításokra is járt rendszeresen, a fején is hosszú szőrrel..

Nem ment neki a palánknak, mindig látott eltűzözött "hajjal" is.:DDDDD

Ez a kép tavaly készült, már egy Veterán futamon.

Előzmény: HaNNa (29742)
HaNNa Creative Commons License 2011.02.27 0 0 29742

Ha akarnám sem tudnám, mert akkor nem lát, vagyis nem annyira, mint amennyiké kéne. Összefogni pedig nem fogom többet, egyszerűen nem látom értelmét, akkor inkább nem lesz hosszú.

Mi "nem Tibetis" sportokat űzünk :)

Előzmény: Tibbe (29740)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!