Sziasztok! Elore is bocsanat a fel offert, de a Clios topikok kihaltak.
Adott egy 1.2 16v Clio, 2010. 185e km. Olajcsere egy honapja volt, azota kb 1500km ment a kocsiba, ebbol kb 300km autopalyan, 130-140-es tempoval. A kenoolajbol kb 1-1,5 liter eltunt. Fustnek nyoma sincs, se lerakodasnak a kipufogoban. Hutoviz tiszta. A blokk es a motorter szaraz, nincs folyas sehol. Oke, hogy minden auto eszik valamennyi olajat, de nekem ez nagyon soknak tunik. Mas is tapasztalta mar ezt? Elore is koszonom a valaszt!
Érdeklődnék hogy valaki szerelt már olyan Thaliába külső hőmérséklet érzékelőt amiben nincs gyárilag. /Természetesen a középkonzolon jelen van a kijelző/ Az érdekelne hogy lehetséges-e? Aki már csinált ilyet amennyiben lehetséges le írná nekem a munkamenetet? Előre is köszi.
Még mindig 2004-es évjáratú 1,5 dCi Thalia. Elment a féklámpám. Ez nem jó sokáig, meg kell javítani.
Kérdésem: A féklámpa van-e biztosítva a bizti táblán? Mivel van együtt? A féklámpa kapcsolót kivettem, az jó. Amit nem értek! A kapcsolónak 4 pólusa van, de 5 szál megy hozzá. Felül 3 darab sárga vezeték, alul 2 szál barna. Ki kivel van? Volna valakinek (kapcsolási - vezetékezési, bekötési) rajza? Megköszönném. Így rajz nélkül kicsit macerás a hibakeresés. Ja, az izzók jók.
Nálam is ugyanez van, hol mutat, hol nem a kilométeróra és teljesen véletlenszerű a dolog.A sebességmérő jeladó csatlakozója, az hol van? A tisztítás az az azt jelenti, hogyha megtalálom széthúzom és az érintkezőket megpucolom?
Minimálisan kisebb fogyasztás (bár ez annyira nem mérvadó), reggel simábban indul, és menet közben jobban gyorsul. Persze van, aki azt mondja, hogy beképzelem, de már 16 éve megvan a Thalia, a legkisebb változást is megérzem rajta. De ahogy visszaolvastam, más is jobbnak érzi. Előtte Molnál tankoltam évekig.
Elhiszem Neked, amit írsz, nálam több esetben is bejött a csatlakozók tisztítása. Egy 20 éves autónál erre mindig számítani kell. Igaz, nekem is kellett cserélnem az FHP jeladót, de a többinél a tisztítás megoldotta a problémát. Szerintem érdemes megpróbálni.
Szerintem mindenki ezzel kezdte, de nem hinném, hogy valakinek sikerült elkerülni a cserét... Azom a jeladók meghalnak. Egyre sűrübben nem működik majd, aztán semennyire. Ezt el lehet kerülni egy gyors cserével. ;-)
Ömv benzinnel általában pár decivel joobak a fogyasztásaim, illetve soha nem dadog reggeli indítás után. Most mondjuk tényleg változhatott valami, mert reggelente nem szép az alapjárat pár másodpercig. Szóval lehetmost nem kintről jön az ömv nafta sem...
Az első bekezdés ismerős nekem mert én mentővel vitettem el a gépsárkányt.
Egyszer kicsit vagy nem kicsit de sikerült a motort megfőzni, de azután nagyon sokáig ment es egy alaklommal okádta a gőzt a kipufogó igy vége lett a dalnak. Jobboldali szélső henger atszakadt emlékeim szerint. Hengerfej el felköszörülni és ugy lett visszarakva komplett motormosással egyetelben.
Most minmax között van a viz és nem fogy de legalább nem gyarapszik. :) Az a vizcső lett cserélve amin a légtelenitő szelep van mert nem lehetett kinyitni
Mondtam a fiamnak hogy hall-e most zubogást a motorból de nem hallott. Korábban az egész család erre panaszkodott.
Lehet hogy nyitott viztartállyal kellene egy kicsit járatni hogy a beszorult buborékok ki tudjanak gurulni a rendszerből?
A masik ötletem lehet hogy azárt zajol mert valahol forr a viz vagy még mindig szivárog a viz felé valami légnemű anyag.
Jön buborék a viztartályból járó motornál?
Hja 200K ba fájt ez a kis malőr nekem. Nem tudom hogy ebben volt-e muszaki vizga is - e ... :(
A légtelenítés vagy a légtelenítő csavarnál, vagy mint nálam, ahol nincs ilyen(1,4 16v) ott a kiegy. tartályon keresztül. A víz csörgedezés lehet még fűtő radiátor miatt is. Van egy pici lyuk rajta, ott kap levegőt, de nem akkora a lyuk, hogy látszódjon a víz fogyása is. Nálam is ez volt, csere kicsit macerás...
A főtengely felől nem tud olajat kapni? Ott jó a szimmering?
Sziasztok! remélem itt tud valaki segíteni, mert lassan idegösszeroppanást kapok ettől a kocsitól. Thalia, 2001, 1.4 8V, talán K7JA. Az egyik dolog, a hűtőrendszer légtelenítése. ügyfél panasz szerint rapszódikusan tűnt el a víz belőle. menet közben belül, a pedáloktól(?) hallottam víz csörgedezést. hengerfej gyanú miatt lekerült a fej, a gyanú beigazolódott, a szélső hengernél a blokkon és a tömítésen is látszódott a hiba. összerakás után a víz egyenlőre nem látszik fogyni, viszont a fűtés elég halovány, és a víz is csörgedezik, kb 2500 környékén.
A másik problémám a kuplung. nem gyorsul az autó, pörög a motor, mondja az ügyfél. gyors diganózis, csúszik a kuplung. bölcső le váltó le, kuplung le, megvan a hiba, szegecsen van a tárcsa. vettem egy szettet, tárcsát szerkezetet csapágyat, összeszereltem, ügyfél örül, elviszi. majd kb 500 km-t alig ment, szól, hogy újra csúszik. visszahozza, szétszerelem, hátha én voltam ritka szerencsétlen, és valamit rosszul raktam össze. de nem. a lendkerék enyhén felfoltosodva, a csavarjai körül olaj. levettem a lendkereket, esztergán egy keveset levett belőle a hengerfejes, a szerkezet felfekvő felületből még két tizeddel többet is, hogy jobban szorítson. kicseréltem a váltóban a nyelestengely csapágy-szimmering kombót. Összeraktam, és a próbakör alatt a méreg megölt. még mindig csúszik. 3500 felett kezd, 4000től meg egyértelműen. alatta, nincs gond. egyesben meg is tudom kapartatni. Valeo szett. A tárcsán, szerkezeten nem látszódott érdemben semmi, a lendkerék oldalon talán annyi, hogy a felirat sem kopott le róla. Új lendkerék nincs, csak gyári, egy vagyonért.
Hát nem a fűtőventilátor az.A jobb első kerèkcsapágy még nem volt kicserélve( a múltkor a baloldali lett kicserélve mivel nagyon megtévesztő volt hogy honnan jön.remélem az lesz a hibaforrás.