Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.11 0 0 86398

Gyurma kollega, 
Talan meg annyit, hogy gyokerkedes it is megesik, fokent kiskocsik egymas kozt, de neha meg kamionos kollegak is beszallnak, am ez ritka, mert kockazattal jar, hiszen koztudott, hogy szinte mindenkinek van (nekem is):
1. Automata kamera a szelvedore szerelve, ami allandoan rogziti az esemenyeket 150 fokos lataskorben, vagyis elol es ket oldalt
2. legalabb egy, esetenkent tobb pisztoly vagy puska a kocsiban, noknel a kistaskaban, es ugynevezett 'road rage", azaz vezetoi duhongeskor elofordul, hogy egyik vagy masik autos lelovi a szemtelent.   
A rendorok is azert lonek eloszor es altalaban fejre celzottan, mert tudjak, akit megallitottak, annak is fegyvere van, nincs jatek.
Ennek eredmenyekeppen jo a vezetesi moral. :)
Legalabb ennyi haszna legyen a csaladoknal levo 397 millio fegyvernek. A teljes lakossah jelenleg 330 millio, csecsemokkel es haldoklokkal egyutt.
Nem kamu, igazi statisztika: a vilagon levo osszes nem-katonai fegyverek 47%-a amerikai csaladokban van.
Itt mindenkinek van fegyvere es hasznalja is, ha kell, ha nem kell ...
Igy aztan csendesen vezet a jo nep, nem dudal, nem kiabal, nem mutogat, nem tapos a fekre vagy a gazra, vagy ha megis, akkor fekevesztett duheben es/vagy a kockazat teljes tudataban teszi.  Lelohetik.

Előzmény: GYURMA 944 (86393)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.11 0 0 86397

"Idehaza 1990-ig az élet császára volt, majd átment szükséges rosszá,
néha közlekedési gonosszá/főgonosszá."

Trizs kollega, 
Ez nagy valtozas! 
A 80-as  evekben meg otthon voltam, kamionokrol sok emlekem nincsen, de azt tudom, benne volt a koztudatban, hogy a kamionos vagany, vakmero, birja a melot es sok penze van.
Az elet csaszara, ugy ahogy irod. 

Innen eljutni a kikialtott kozlekedesi fogonosz cimkeig, foldrengeshez hasonlithato valtozast sejttet ... Mi tortent? 
Mitol valtozott meg ennyire a kozvelemenyben a kamionos image??

Előzmény: trizs77 (86390)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.11 0 0 86396

Hey Alex,
Milyen szazaleksavban mozog a legtobb kamionos adoja a UK-ban?
En itt sokat fizetek.
Tavaly asszem 17% volt a szovetsegi jovedelmi adom es efolott volt kb 2 % az allami ado, plussz fizetek 12.4 % tarsadalombiztositast (FICA a neve). 
Az iden "csak" 15% a szovetsegi ado, kulonbozo kedvezmenyekkel pedig kb 12% csokken. 
A FICA az allando, mint akit kobe vestek: 12.4%
Osszejon ... :(  

Előzmény: Alex B (86392)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.11 0 0 86395

Koszonom a sok hatter informaciot, Gyurma kollega. 
A dolgok igy mindjart mas megvilagitast kapnak. 
A sebesseghatar sok pronlema forrasa lehet, 80-nal autopalyan, amikor mindenki 100-120-szal, az sok konfliktus forrasa lehet, se oly feleslegesen.  El tudom kepzelni ...
Nalunk 110 a kamionok sebesseghatara, Texas-ban 145 km/h, kamionnal ennel gyorsabban mar nagyon kevesen hajtanak, a motornak is karos.  A rendorok 10-15 km sebesseg tullepesert nem szoktak szolni, ugyhogy kamionok es kiskocsik kb egyforma gyorsan mennek.  Van egy-ket vallalati, amelyik csak 100 km/h-t enged menni, de az ritka.  
Ellenorzesek itt is vannak, de leginkabb a magasabb kockazati besorolasu vallalatok kamionjait vegzaljak, egyebkent pedig ha a papirjaid rendben vannak es jo a rekordod a rendszerukben, akkor nyugodt az elet, nagyon nyugodt.  :)  
Jol kell dolgozni, es jol van dolgunk, mint a mostani huszarnak. :)
Orulok, hogy egyetertunk:  a mundernak becsulete van, s azt megvedeni a mi kotelessegunk.
Szep utakat kivanok a szep hazaban!

GYURMA 944 Creative Commons License 2020.05.10 0 1 86394

Amit még kifelejtettem és igazából itt is lelehet mérni milyen az emeber hozzáállása.

Ha egy kamion felborul egy durrdefekt miatt, nézd meg milyen hozzászólások vannak az esetről! 

Nagyon pontosan feketén-fehéren levan írva mit gondolnak az emberek.

GYURMA 944 Creative Commons License 2020.05.10 0 2 86393

Üdvözöllek a legnagyobb tisztelettel!

TELJESEN EGYETÉRTEK MINDEN SZAVADDAL!

Azért használtam azt a hangnemet, amit, mert nem értettem, hogy miért annyira " veszélyes " egy ilyen ártatlan, de gúnyos poén, hogy szinte " kikelsz" magadból". De így, ismerve a feltételeket, teljesen más a dolog.

Leírok Neked egy pár dolgot az itthoni dimenzióból, de ezek csak átlag szituációk és csak a negatívokat.

Tehát vannak jó dolgok is, de most csak azokat a tapasztalatokat adnám át, amik sarkalatos pontok.

Azt hozzáteszem, hogy én elég jó helyen dolgozom és legalább a törvényben megszabályozott dolgokat maradéktalanul betudom tartani.

Tehát, hogy miért " seggfejezik " a kamionosokat.

Az első dolog, az, hogy szerelvénnyel a legnagyobb sebességed itt 80 km/h lehet, de az is csak autópályán.

Amúgy meg 70km/h. A morált az rontja, az egyik nézetből, hogy sehová nem érsz oda és a fuvarjaid is úgy vannak megszabályozva, hogy lehetetlen betartani, a másik pedig a közlekedés többi résztvevői szemszögéből, hogy a "gyökér" kamionos már megint tolakszik, tol, szemtelen, előz a tilosban és a számomra legkedveltebb urbanlegend, hogy: ...szépen haladtam a személyautómmal és letolt, majd megelőzött és 100-al nem tudtam utólérni. És ez azért is sérelmes, mert egyre több videót felraknak ezek, mindenhová, amikor az látható, hogy a kollégáknak eldurran a feje és megelőzi azokat, akik azt csinálják, hogy feltartják őket, majd amikor lehet előzni, belehúznak, majd megint feltartják és esetleg büntető fékeznek is. És egyik filmben sincs ott az előzmény! Persze ezeket mindenki máskép reagálja le, mert más és más az ingerküszöb. Én nagyokat káromkodok inkább, mert sem fizetni nem akarok, sem börtönbe kerülni.

A 100-ról pedig annyit, hogy 85-90-re van illesztve mindegyik autó. Persze ezt is meglehet kerülni, de az nagyon drága. 

Itthon nagyon nem segítik az autósok a munkánkat és inkább a nagy sztereotipia dívik. Kamionosok= isznak, tisztátalanok, szemtelenek a közlekedésben, stb.  Én azt javaslom, hogy különböző videocsatornán, illetve közösségi oldalon nézegess véleményeket, mint kivülálló. Ne írj véleményt, mert az is egy hungarikumnak számít, hogy teljesen mindegy mi a csoport profilja, állatos, modellező, kamionos, egymásnak esnek az emberek. A balesetes topicokban nagyon jól elgunyolódnak egy halálos kimenetelű baleseten is. Természetesen nem mindenki ilyen! Nade elkanyarodtunk a lényegtől.  

Sok helyen olyan eszközzel kell dolgoznod, ahol nincsenek meg a feltételek. Ebbe nem megyek bele, mert ezt tudod, hogy mi kell ahhoz, hogy egy 40T jószágot szabályosan használhass. ( Nem tudom kint mennyi a súly.) És akkor jönnek a válaszok, hogy tagadd meg a munkát. Természetesen ezt olyanok szokták írni leginkább, akik nem voltak még ilyen helyzetben. ( És itt megint arról beszélek, hogy rengeteg ilyen szituació van, nem arról, hogy az én szituációm. Nehogy valaki is azt gondolja, hogy rommal dolgozom! De van ilyen, csak ki kell menni az utakra.) 

Aztán mindjárt itt van az ellenörzés is.

Itthon a következő szervek vannak: KPM, (ami szétvált a postától, de azért mindenki így mondja.) NAV, akik szintén mindent ellenöriznek, katasztrófa védelem, rendőrök.

Én erről azért nem írok, mert mindenkinek más és más a véleménye és ráadásul ez annyira helyzetfüggő és még személyes is, hogy nem lehet leírni úgy, hogy az megfelelő legyen információnak. Az nem mindegy, hogy leugrasz egy papucsban és rágózva odalöksz valamit, vagy ember módon viselkedsz, például. Tehát erről a dologról is inkább a közösségi oldalakon tudsz infót szerezni, de mondom, mindekinek személyes a tapasztalata. Én egyébként 83 óta vezetek és nem volt még nagyobb gondom a hatóságokkal. Igyekszem ember módján viselkedni.

Aztán itt vannak a szabályok, amiket, ha mindenki maradéktalanul betart, leáll a szállítás. Ebbe tartozik a műszaki tartalom, a kötözés, a ponyvázás, a jármű tartozékainak megléte, a jármű műszaki tartalma. MONDOM MARADÉKTALANUL! Ezt azért hangsúlyozom ki, mert majd lesz egy-két kollégától reakció, hogy bizony neki teljesen rendben van minden. Ebbe nem megyek bele jobban. 

Az is javaslom Neked, hogy regisztrálj be itthoni kamionos oldalakra és olvass el egy álláshirdetést, majd a reakciókat!

Nagyon tanulságos mindkét oldal hozzáállása.

A közlekedésben lezajló dolgok is tükrözik a morált és az egymáshoz való hozzáállást.

De megintcsak leírom, hogy én a sarkalatos, negatív dolgokat írtam, tehát van pozitív dolog is. Csak amikből születnek a mémek, azok mind ezek a negatív dolgok és ez csak itthonra vonatkozik. Azért is nem úgy álltál hozzá szerintem.

A meghívást nagyon köszönöm!  Szerintem nem tudok vele élni sajnos, pedig elhiheted, hogy elfogadnám!

A többi kolléga biztos tud még hozzátenni, vagy elvenni a mondanivalóból. 

Azt még írom, hogy én a családom miatt és az életvitelem komfortossága miatt belföldön dolgozom, tehát az egyébb külföldi megpróbáltatásokról és munkáról, pénzől nem tudok Neked megfelelően információt adni.

A helyesírási hibákért elnézést kérek!

SZÉLES UTAT!

GOOD LUCK !

Előzmény: Törölt nick (86389)
Alex B Creative Commons License 2020.05.10 0 0 86392

Hello.

UK-ban 3-4 ezer angol font megkeresheto.

A kamionosokkal elég jól bánnak.

Az adózási kötelezettségek kedvezőek, bar az LTD-ket meg akarják szüntetni.

A járvány és a brexit miatt ezt jövő áprilisig felfüggesztették.

Viszont az ország élhetetlen.

Nincs út, nincs parkoló.

Előzmény: Törölt nick (86344)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.10 -1 0 86391

"Nem vall kifinomult humorérzékre."

Hát igen.  A humorban nem ismerünk tréfát !  :)

Előzmény: TraguAre (86384)
trizs77 Creative Commons License 2020.05.10 0 2 86390

Sokfajták vagyunk.

Más-más szociális háttérrel, oktatással, kulturával, emlékekkel.

Mivel a topic címe Kamionosok, ide fér az Új-Zélandi, a Kanadai, a Chilei és az Észak-kelet szibériai kamionos is.

Meg a magyar is.

Bárki.

Természetes, hogy a föld kb. 205 országában legalább 102 különböző módon ítéli meg a közvélemény a kamionost.

Idehaza 1990-ig az élet császára volt, majd átment szükséges rosszá, néha közlekedési gonosszá/főgonosszá.

Magyarországon kb. 20-25 éve a kamionos nem pozitív fogalom.

Aki kamionozásra adja a fejét idehaza, ezt jó ha megtanulja azelőtt, mielőtt az első kilométerét megtette volna a nyergesével.

Űzik sokan, sokfélék, sok féleképpen ezt a nehéz mesterséget.

Mert szerintem az.

Mindíg azt tanítottam, hogy a kamionos munkájának maximum 15-20%-a az, hogy vezeti azt a járművet.

Egy kamionos Európában, kereskedő+ügyintéző+menedzser+napi hatósági ügyfél+mindenes egyszemélyben.

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.10 0 1 86389

Kedves Gyurma kollega,

A nézeteidhez nem tudok mit hozzátenni, azok magukért beszélnek, s őszintén szólva, nem szivesen kardoskodnék se ellene, se mellette semminek abból, amiket irtál.
Nem vinne előre, s ezért nem lenne értelme.
Amit viszont szivesen tennék, az a tapasztalatcsere.
Szivesen látlak, ha eljösz hozzánk. 
Szivesen  elviszlek az utaimra, Brooklyn New York-tól kezdve San Francisco-ig, Montana-tól Texas-ig, bármerre mehetünk.  Vezess itt velem, és érezd jól magad.  Ha otthon akárki leseggfejezhet téged, és még csak szavad sem lehet, lásd meg itt, milyen az, amikor felemelt fővel járhatsz-kelhetsz és élhetsz tisztességben, mint mindenki más, aki kemény munkával keresi a kenyerét, mert a jól elvégzett nehéz munka, a szakértelem és a tapasztalat  tiszteletet vált ki az emberekből.  
Majd' 30 év vezetéssel a hátad mögött meg is érdemled a tiszteletet.
Senki, de senki nem viccelődhet azzal, hogy te egy seggfej vagy. 
Egy élet munkája komoly dolog.  Tudod te is, a kamionozás szép élet, de nehéz kenyér. 
S aki mint te, ennyi év után is, nap mint nap bizonyit és minden körülmények között megállja a helyét, abban fel sem merülhet, még csak kesernyés öngúny szintjén sem, hogy egy kamionos seggfej lenne. 
A sértegetést nem szabad, nem lehet elfogadni! 
A mundér becsületét éppen úgy védenünk kell, mint a saját becsületünket --minden áron! 
Remélem, hogy egyetértesz. 

Előzmény: GYURMA 944 (86387)
TraguAre Creative Commons License 2020.05.10 0 0 86388

Itt zárhatjuk is a topikot. 

Előzmény: GYURMA 944 (86387)
GYURMA 944 Creative Commons License 2020.05.09 -1 0 86387

Dehogy baj!

Csak más az értékítélete.

Ne oktasson ki olyan és ne utasítgasson, aki nem itthoni fizetést kap és nem az itthoni társadalom minősítését kapja!

Tehát ez az én gondom az egésszel, nem az, hogy valaki  más országban, más földrészen keresi a kenyerèt, mint kolléga.

Előzmény: trizs77 (86385)
trizs77 Creative Commons License 2020.05.09 0 0 86386

a kép remek és találó, vicces és egyben - mint ilyenkor lenni szokott - úgy ahogy igaz is.

(persze benne van a mémek túlzása...)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Így igaz !

Előzmény: Powerplant (86379)
trizs77 Creative Commons License 2020.05.09 0 0 86385

Nem is a hazámban kamionozol !

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Az baj ?

Előzmény: GYURMA 944 (86383)
TraguAre Creative Commons License 2020.05.09 -1 1 86384

"a kép remek és találó, vicces és egyben - mint ilyenkor lenni szokott - úgy ahogy igaz is. (persze benne van a mémek túlzása...)"

Nem vall kifinomult humorérzékre. 

Előzmény: Powerplant (86379)
GYURMA 944 Creative Commons License 2020.05.09 -1 1 86383

.... egy pillanatra álljunk már meg egy szóra!

Nem is a hazámban kamionozol!

A bemutatkozásodban azt írod, hogy 18 éve kamionozol az USA-ban.

Aztán rengeteget kérdezel az itthoni helyzetről.

És ezután oltasz le engem?

Én meg azt hittem, hogy itthon vagy te ennyire megbecsülve és azért vagy felháborodva egy kis gúnyos képen.

Bocsánatot kívánok, hogy zavartam vele a komfort zónádat!

Sajnos az előbbi hozzászólásaim előtt néztem meg a hozzászólásaidat.

Ha előbb látom, nem is írok semmit, mert így nincs értelme.

Előzmény: Törölt nick (86378)
GYURMA 944 Creative Commons License 2020.05.09 0 1 86382

.... annyit szeretnék még a kerékpáros Logodhoz és a 18 éves tapasztalatodhoz hozzátenni, hogy 1990-ben már autóbuszt vezettem.
Nem kérkedem vele, csak, hogy legyen fogalmad, hogy a sárga-rózsaszín vízfestékes csattogó lepkén kívül láttam már tűtűt.

És még azzal is tisztában vagyok, hogy a buszosokra mit mondanak. :-)

Na béke!

Széles utat, jó gurit!

GYURMA 944 Creative Commons License 2020.05.09 0 1 86381

Nyugodtan nyugodj meg, mert kamionos fórumról van. Nagyon sokszor felrakták a kollégák és nem egy csoportba.

én nem tartozom neked magyarázattal ez az egyik!

Ha nem látsz, illetve nem mozogsz a neten és tájékozatlan vagy, az sem az én hibám. Ez a másik.

Ki vagy te, hogy nekem bármit is megszabj, ezt nem tudom.

Az, hogy egy részt, nem gondolkozik mindenki egyformán, más részt pedig azért is rakják fel ezt a képet nagyon sokan, mert lehet, hogy te a fülkében nem hallod, hogyan vélekednek a kamionosokról, de többen szapulnak, mint szeretnek.

Az lehet, hogy még nem hallottál senkit seggfejezni és téged hatalmas tisztelet övez mindenhol.

Ehhez gratulálok!

Aztán meg ez a kép arról szól, hogy szarkasztikus humor. Tudod?!

Úgyhogy, ahogy belém akartál kötni, kérlek, ugyanúgy szállj le rólam!

Levenni nem tudom, nem akarom, de, ha annyira zavar, vetesd le a modikkal!

Bombyna Creative Commons License 2020.05.09 0 1 86380
Powerplant Creative Commons License 2020.05.09 -3 0 86379

nos...

saját magát nyilván nem tartja annak senki. ez eddig okés, de nem is arról van szó.

"18 eve kamionozok az USA-ban, sajat vallalkozasban.
Milyen lenne ugyanezt az EU-ban csinalni, ezen gondolkozom.
Tudnatok informacioval segiteni?"

1 valamit kihagytak. miközben az összes hatóságnak egész évben vadászati szezon van a kamionosokra, ráadásul még SEGGFEJ is vagy/leszel nekik.

továbbá SEGGFEJ most is/lesz minden kamionos bárkinek, aki pl nem lát ki előre az úton a nagyobb jármű miatt, vagy úgy általában, csak úgy, mert létezik és levegőt vesz, stb.

a kép remek és találó, vicces és egyben - mint ilyenkor lenni szokott - úgy ahogy igaz is. (persze benne van a mémek túlzása...)

inkább megkérlek, az elmúlt 18 évedet ne azzal hasonlítsad össze, amiben részed sem volt, köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.09 -1 1 86378

Teljesen biztos vagyok benne, hogy az egesz vilagon nincs egyetlen kamionos sem, aki seggfejnek gondolna magat.  Ezert a poszter zaro resze, miszerint ujra csak seggfejek leszunk, egyszeruen nem igaz.  Nem voltunk soha, es nem leszunk soha, termeszetesen. 
Es azt sem tapasztaltam egyetlen egyszer sem az elmult 18 evben (de meg csak hallani sem hallottam ilyet azt megelozoen), hogy barki civil seggfejnek nevezett volna egy kamionost, akar csak gondolatban is. Ezert tehat a poszter zaro reszet masodszor is a leghatarozottabban es szilard meggyozodessel fertelmes hazugsagnak nyilvanitom.
Nem ertem, egyszeruen nem ertem, miert kellett ezt ide felrakni??
Cseppet sem vicces, cseppet sem igaz, es teljesseggel alaptalan.  
Vedd le!

Előzmény: GYURMA 944 (86376)
claas patrol Creative Commons License 2020.05.07 0 0 86377

,-))

Lesz helyette másik (?)

Előzmény: GYURMA 944 (86376)
GYURMA 944 Creative Commons License 2020.05.06 -1 2 86376

Ezt ismered? :-)

Előzmény: liili (86374)
claas patrol Creative Commons License 2020.05.05 0 2 86375

:-)) Kell a győzike meg a mónika ...   xDD  :-))

Előzmény: liili (86374)
liili Creative Commons License 2020.05.03 0 1 86374

Sokszor köszönik meg az áldozatos munkát a tv-ben. Valahogy a kamionosok mindig kimaradnak.De az, hogy egy nevenincs sztárocska hogyan tornázik éppen otthon, vagy írt egy szar dalt, azt azért az egekbe emelik!

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.01 0 3 86373

Attól még,hogy a "politikusaink,újság íróink,közéleti személyeink..." olyanok amilyenek nem feltétlenül kell - kellene egy biztonsági őrnek,targoncásnak,raktárosnak úgy viselkedniük mintha a kamionosok tehetnének eme járvány terjedéséről.

Az elmúlt pár hét alatt aláztak meg úgy 49 évesen pl:Dunaújváros ,Kaposvár,Orosháza.Tuzsér .....fel-le rakókon olyan tudatlan emberek akik se maszkot sem kesztyűt nem viseltek viszont nekem be kellett öltöznöm (fel is veszem magamtól a maszkot) a szokásos katrancokba,a papírjaimat egy raklap tetejére hajították (ideiglenesen az lett az OFICE melyet egy papír tábla is jelzett!!!)mint valamilyen leprástól úgy menekültek mellőlem valamint az a hihetetlen magas "C" amivel utasítgattak mint egy háborús bűnöst. 

Na ehhez hogyan van köze a politikusnak?Sehogyan ,meg kapta ismét az aktuális hatalmát és használja is a keményen dolgozó kisember.

Amikor meg "búcsúzásképpen" oda vetettem neki-nekik ,hogy drága barátom remélem itt fog rátok rohadni a drága árutok és mentek munkanélkülinek csak mert a "köcsög kamionos" nem fog ide jönni ,akkor be van törve az orra mindnek.Vagy miből fog élni ha nem vihetünk-hozhatunk árut?

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 1 86372

Asszem olyan politikusaink vannak, amilyeneket megerdemlunk. ;)

Tobbnyire.

Előzmény: TraguAre (86370)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 2 86371

Igy kellene minden ujsagban, TV-ben social media-ban, add tovabb:
https://g7.hu/kozelet/20200316/a-kamionosok-aldozatvallalasa-nelkul-osszeomlik-az-egesz-gazdasag/

Előzmény: trizs77 (86367)
TraguAre Creative Commons License 2020.04.28 0 1 86370

Azért a politikusaink érdemeit se feledjük.

Előzmény: BiharyG (86369)
BiharyG Creative Commons License 2020.04.28 0 2 86369

Az utolsó mondatodban a lényeg, földrésztől függetlenül.

Előzmény: Törölt nick (86368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!