Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.16 0 1 2933

 

TUDOK bizonyos dolgokat.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2932)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2932
"bennem is feléledt a közlési vágy"

"A következő cikk jelent meg a"

És mire mentél ezzel az egésszel? Mit értél el vele?
Előzmény: Iván Gábor (2930)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2931

 

 

Több leleplező cikkem is van a Virtuson Egelyről:

 

http://www.virtus.hu/index.php?id=user_art&user_id=825&blmt=0

 

 

 

 

 

Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2930
Úgy lettem Internetes fórumozó, hogy bennem is feléledt a közlési vágy. Eleinte csak egy ügy miatt, mégpedig Egely György vitalitás mérőjének leleplezése miatt. Ez egy állítólagos olyan szerkezet lenne, amely méri az egyén bio, -élet, vagy vitalitásenergiáját. Csak hogy a nagyon egyszerű Üveges professzori kísérletekből kiderült, hogy a "vitalitásmérő" kereket kizárólag csak a mozgó levegő működteti és semmi más. Másrészt a szerkezet elvét már sokkal korábban más feltalálta, szabadalmaztatta és Energy Wheel-ként gyártotta is az Amerikai Egyesült Államokban... Még a név is nagyon hasonlóra sikeredett, Egely Wheel-re. Akkor a leleplezésemet elküldtem levélben, faxon és e-mailben különböző helyekre. Egyedül a "mai nap" nevű újság közölte le röviden, viszont a legtöbb helyről azt a választ kaptam, hogy Egelyvel már akkor sem hajlandóak foglalkozni, ha a lebuktatásáról van szó, mert akkora szélhámosnak tartják, hogy még ezt is a saját javára tudja fordítani reklámnak. Ezért hát saját akcióban a lehető legtöbb Internetes fórumon felvetettem a témát és hát idővel meg is lett a gyümölcse. Egely számára ma is ez a legkínosabb téma, amit fel lehet vetni.

A következő cikk jelent meg a Mai nap című újság 2000 szeptember 27-i (szerdai, 18.oldal) számában; " Leleplezik Egely kerekét. Ifj. John Woods Campbell már 1955-ben feltalálta azt a műszert, amelyről mindenki úgy tudja, hogy Egely György találmánya.1980-ban "Energy Wheel" néven forgalomba is került - állítja Iván Gábor mérnök. Iván Gábor tíz éve foglalkozik parakutatásokkal, és Egely Györggyel együtt tagja volt a Para-Kutatási Tudományos Társaságnak. Véleménye szerint egy nagy tévedés az Egely-féle vitalitásmérő. Nem a kezünkből kiáramló bioenergia, hanem csak a tenyér és a műszer között áramló levegő mozgatja. A kéz melletti levegő örvénylő mozgását, füsttel jól láthatóvá lehet tenni. (ezen a részen egy kép látható rólam: Iván Gábor szemléltet felirattal) Ezt kísérletek is bizonyítják. Egy megfelelően felmelegített halott emberi kéz is képes lenne megforgatni a műszer kerekét. Azt, hogy a kerék mozgását, irányát és sebességét akarattal befolyásolni lehet viszonylag egyszerű magyarázni. Idegi és pszichés állapotunktól függően más a tenyerünk hőeloszlása. Ez hőkamerával, de egy komolyabb kontakthőmérővel is megfigyelhető. Az irányítási folyamat spontán bekövetkezik, de tanulható is. Tehát hidegebb és melegebb pontok akár rövid időn belül is megváltozhatnak a tenyerünkön. Azt maga Egely is elismeri, hogy ha találmányát bármilyen anyaggal, buraszerűen letakarják, az már nem működik, nem mér, pedig a bioenergiának mindenem át kellene hatolnia. (k.g.) "
Diótörő Creative Commons License 2006.11.26 0 0 2929
Üdv Neroka ! Nem a palotájáz irigylem tőle,mert van aki a mágnesen vizet gyártja és meggazdagodott belőle.De embereket ne vágjon át és ne belőlük éljen.Persze a tissztességtelenségnek nincs határa,mint ahogy a pénznek sincs szaga.Amúgy ügyes ember és Isten állatkertje elég nagy,van még benne hely.Azt nem tudom elfogadni, hogy ha valakiről az ellenkezőjét nem bizonyították be, akkor az feltétlen igaz.Tehát a studióból való jövendölés az úgy smafu,ahogy van.Csak figyeld a ketyerét a kezében,egyszer 64 a hitszintje valakinek, egyszer meg 5 szellem van rátapadva és a bigyó meg sem mozdul.De tény, hogy ügyes ember,van aki dolgozik, van aki bankot rabol és van aki így keresi a kenyerét.
Előzmény: neroka (2928)
neroka Creative Commons License 2006.11.25 0 0 2928
Szia Diótörő! A hittel kapcsolatban igazad van. "Ha egy mustármagnyi hited van semmi sem lehetetlen a számodra" ,mondja a Szentírás. Nem azt mondják,hogy az a kiváltó ok, ez csak egy rizikó faktor és ha ezt kiiktatod megindulhatnak a pozitív folyamatok.Honnan tudod,hogy Kovács Magyar Andrásnak nincs e egy olyan kommonikációs csatornája amivel abszolut idő alatt tud információhoz jutni./gondolati hullámok stb./ Az ellenkezőjét se bizonyitotta be még senki,miért ne lehetne? Kontinenseket is át lehet hidalni, az információs rezgések, hullámok mindenütt jelen vannak,akár a gravitáció! Lehet hogy Neked is meglenne a képességed ezekre a dolgokra csak fejlesztened kellene. Lehetne palotád.
Előzmény: Diótörő (2927)
Diótörő Creative Commons License 2006.11.25 0 0 2927
Üdv Neroka! Végül is mindenki abban hisz,amiben csak akar.Alapvetően Degeczivel értek egyet, a többszáz méteres vízér sem jön be nálam,mert miért csak a virágcsokornál jelezte a kókler a vízeret.
A röhej az lett volna, ha elveszik a csokrokat és akkor találja meg a hapsi.
Ennél még jobb paródia, ami a Zenit tv-ben megy esténként,bár nem mindennap.Ott egy táltos ! a studió elektromos ketyerékkel teli kornyezetében telefonhívás közben mondja meg bárkinek,hogy jó helyen fekszik-e,van-e szellem a lakásban,kire van tapadva stb.Mindegy hogy az ország keleti részéból egy 10 emeletes házból, vagy a másik végről egy családi házból hívják, ő megmondja.Aztán meg kimennek a lakásba és felszentelik, a szellemeket elengedik stb.Persze mindezt nem ingyen, de hogy mennyiért, arról szemérmesen hallgatnak.Persze aki az ilyen baromságokra fogékony, annak akár használhat is, mert sok betegség keletkezik pszichés úton és ugyaninnen támadva talán lehet gyógyítani is.Na de ekkora baromságot?Persze a hapsi ma már egy palotában lakik, vagyis üzletnek nem rossz.
Előzmény: neroka (2921)
neroka Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2926
Valószinű,hogy az úttal párhuzamosan,akár a menet szerinti jobb oldalt közvetlen az út alatt csörgedeznek akár sok száz méteren keresztül is ezek a patakocskák. Ülj bele egy mikróba és hasonló élményben lesz részed./kicsit dúrva/
Előzmény: Degeczi (2924)
neroka Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2925
Szia mormi.Igen van mágpedig az ÁLOMÁTALAKITÓ,abban nem hiszek
Előzmény: mmormota (2923)
Degeczi Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2924
ronda öngól: ha azon a ponton halt meg vki, akkor kiváltó ok, mint pl az elalvás már több száz méterrel korábban történt...
Előzmény: neroka (2921)
mmormota Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2923

Van olyan paraizé a világon, amit te nem hiszel el?

 

Előzmény: neroka (2921)
mmormota Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2922

Anettkát elvehetné feleségül

 

Ilyen szörnyű büntésre talán még ő sem szolgát rá...

 

Előzmény: Diótörő (2920)
neroka Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2921
  Üdv Diótörő ,maradj inkább a kalapácsnál.   "Megjegyzem,ugyanezt a mérést egy partvissal a kezemben én is meg tudtam volna csinálni,csak én nem vagyok tudós.Igaz ő sem." Próbáltad már? Az a ketyere két rézpálca volt ha tudni akarod.Neked is működne még akkor is ha nem akarod. A vízérsugárzás valóban álmositóan hat az emberi agyra, ezért van a helyszineken az átlagtól több baleset.
Előzmény: Diótörő (2920)
Diótörő Creative Commons License 2006.11.23 0 1 2920
A napokban szerepelt valamelyik tv műsorban.Egy ketyerét tartva a kezében egy autópálya mellett sétált és valamilyen vízereket keresett, ami szerinte rossz hatással van az autósokra és emiatt sok ott a baleset.Ebben a "tudományos munkában " segítségére voltak az út mellett lerakott koszoruk.Ez a szemét csaló,nem törődve mások gyászával,minden koszoru mellett felfedezni vélte a vízeret.Ami nem volt nehéz,látván a koszorut.Megjegyzem,ugyanezt a mérést egy partvissal a kezemben én is meg tudtam volna csinálni,csak én nem vagyok tudós.Igaz ő sem.Anettkát elvehetné feleségül és akkor két nagyotmondó együtt talán még nagyobbat mondana.
Iván Gábor Creative Commons License 2006.11.13 0 0 2919
Egely hakni. Leárazva harmad áron.  

http://www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=9435

 

 

 

Iván Gábor Creative Commons License 2006.11.13 0 0 2918

Feltettem néhány régebbi írásomat cikk formában is:

 

 

Egely György féle ~életenergia mérő műszer~ leleplezése

 

 

Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről?

 

 

 

X-Akták, X-Aknák, X-Pankráció

 

 

Jó olvasást hozzá.

 

 

Iván Gábor Creative Commons License 2006.11.13 0 0 2917

 

Feltettem néhány régebbi írásomat cikk formában is:

 

 

valláskritika Creative Commons License 2004.08.23 0 0 2916

A kis gömböc

Leisztinger Tamás pályaképe - I.

Magyar Narancs
2004. augusztus 22., vasárnap 9:37

Az ország egyik legsikeresebb cégfelvásárlója. Épp egy évtizede, 26 évesen lépett be a kárpótlási üzletbe, hogy aztán villámgyorsan megjelenjen a szállodaipari és a gyógyszer-kereskedelmi privatizációban, majd befolyása alá hajtson egykori és jelenlegi tőzsdei, illetve tőzsdén kívüli cégeket. Vegyes konszernje, az Arago Holding Befektetési Rt. néhány év alatt a legismertebb hazai kockázatitőke-társasággá nőtte ki magát. Kétrészes írásunk első felében pályája 1999-ig terjedő szakaszáról lesz szó.

 

 

Leisztinger Tamás az új gazdasági mechanizmus évében született, egy terézvárosi értelmiségi családban. Az édesapa az Orion gyárban dolgozott villamosmérnökként, édesanyja fogszakorvos. Karrierje az elmondások szerint magától értetődően vezetett az iskolai matek- és fizikaversenyeken elért sikerektől az ELTE TTK elméleti fizika szakáig. Forrásaink egyöntetűen kivételesen okos, eleven gondolkodású emberként jellemezték, akit a játék és a kihívás vonz - legyen szó egy cég bekebelezéséről, egy fogós sakkfeladványról vagy épp a bioenergiával működő Egely-kerék tudományos cáfolatáról. A nyilvánosságot kerülő fiatalember azt hangoztatja, hogy az egyetem mellett taxizásból tartotta fent magát; mi úgy tudjuk, a korszak más jellegzetes foglalatosságai sem álltak tőle távol: gépkocsikat hozott be külföldről,...."

 

 

Tud erről vakaki valamit?

valláskritika Creative Commons License 2004.08.22 0 1 2915

 

Nagyon vicces vagy egy leszerepelt dolog iránti hüségeddel.

Előzmény: iorgu (2913)
Aller-gen-etikus Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2914

Red!

 

Bata vagy Red és fantáziátlan!

 

Há még assem tod, hogy az örökmozgóval együtt jár a örökélet.?

 

Ezeket nem kell zsírozni, updételni, TMK-zni stb. Egy örökmozgóra lájftimegarantíí van.

 

Miből gondolod, hogy hagyományos erőmű méretek-ben kell gondolkodn ezesetben is.  Az első prototípus egy zsebrádió méretű és hordozható lesz, és bármilyen típusú energiát tud majd termelni a tervek szerint.

A következő generáció mérete már jóval kisebb lesz. Egy mobilkészülék akkumulátorának a tizedét fogja elfoglalni.

 

Integrálva lesz a mobil szoftverével. Menűból választhatod, ki azt az  energia típust amire éppen szükséged van.

 

Kezdetben csak egy-két energia típusból választhacc. Elektromos és hő.

A fejlesztés az alábbi sorrenben hozza magával a választható új energia fajtákat: atom, hő, bio, nemi, szél, nullponti, vegyi, mozgási, stb.

 

A harmadik generáció már tabletta méretű lesz. Nem kell magadnál hordanod, csak bekapod és kész. Természetesen a tabletta többször felhasználható.

A két használat közötti önstrilizációra, öncsomagolásra vonatkozóan két módszert is szabadalmaztattam már.

 

A méret csökkenésével fordított arányban nő majd a maximális kivehető teljesítmény.

 

Az árakról egyelőre csak azt monhatom, hogy meglehetősen húzósak. Nagy tömegben gyártva nyilválvalóan olcsóbb lesz. 

 

Szerencsére az olajlobbi már nem tudja megakadályozni piacra jutását.

 

Én sokkal elővigyázatosabb voltam mint a Egely-ék és nem kérkedtem a kisérleti szakasszal.

 

A első szállítmány már disztribútolva van. Budapesten már holnap, vidéken néhány nap múlva már kapható lesz kis és nagy boltokban egyaránt.

 

Ha mégsem, akkor úgy látszik az energia lobbi most is sikeresebb, ügyesebb volt mint mi.

 

üdvözlettel:

aller

Előzmény: Simply Red (2905)
iorgu Creative Commons License 2004.07.08 -1 0 2913

Létrehoztam a vitalitásmérőt forgatók klubját. Aki akar csatlakozni az megteheti azzal, hogy regisztrálja magát a fórumban:

http://www.egelywheelclub.tk

Ha nem lenne elérhető, akkor közvetlenül:

http://users.freestart.hu/iorgu

 

 

xyyx Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2912

Sziasztok emberek!

 

hát... halott egy fórum ez!

 

Üdv

 

XYYX

kismokus2 Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2910
Szerintem en is valaszolhatok: Oksi!
xyyx Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2908

Ja és még valami, bánna a franc, hogy Egely, vagy a Mikulás hozná, csak hozná má valamelyik jóképű!!!

 

Más: Egely is csak pofázik, hogy itt meg ott van leírva a rajz! Hát má a saját kölcségemen is megépítenék ilyeneke, és szétküldeném  egy csomó egyetemnek oszt méricskéljenek, gondolkozzanak, gebedjenek bele!!
Ja, azért úgy küldeném el, hogy nem örökmozgó, mert attól az ilyen egyetemen végzett embereknek feláll a szőr a hátán és élből elutasítja, mert elveket sért. Éntőlem az összeset megsérthetné amit eddig tanultam, ha működik, ki nem szarná le???

 

Más: Ki nézi a spectrumon a Húrosz szeme c. műsort? Mert ha annak csak a fele igaz, márpedig nagyon úgy néz ki -  hogy nem zörög a haraszt, haja szél nem fújja -  akkor nagyon nagy bajban vagyunk energiatermelésileg. Az előző pár résznél  rendesen felakadt a szemem. Hogy igaz-e??? Ki tudja....!!

 

Üdv
XYYX

 

xyyx Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2907

Sziasztok emberek!

 

Ki beszélt itt örökmozgóról????  Gépekről van szó, ami rézből meg vasból van, és valami elv szerint működik állítólag, és többletenergiát termel. Állítólag. Há mé nem teszik fel a netre oszt megépítené mindenki a ki nem béna, és mozogjon ahogy akar, meg kopjon ahogy akar, néha tennék rá kis zsírt, osz lenne energia. Nem az áramszolgáltatótól, nem a gázszolgáltatótól, hanem otthonról a pincéból. Néha ha rá is kellene külteni némi rézet, meg vasat bánná a fene.

Nem tudom értitek-e??

Én nem firtatnám nagyon hogy honnan a görcsből van az az energia, mert állítólag csak energiákkal van tele ez az egész szaros univerzum. Van és kész.

Használánk és kész!

Oszt majd rájönnének okosok, hogy mi is ez valójában.

Más:

Hővé alakulna? ..és ??? Akkor mi van. Méééé, az a mai energia nem hővé alakul????

Az legalább tiszta lenne. Aztán lenne energia még a Földet is hűteni, szűrni a gázokat dögivel!!! Ózont gyártani oda, ahol nincs... meg ilyenek!!

Azt majd ha elszarjuk, akkor néhány ufó elmondaná, hogy nana, baj lesz...oszt majd ezt is megoldaná az energia!!

Szóval birkák az emberek!!! Itt vitatkoznak, hogy így nem meg úgy nem, ahelyett, hogy már működmének azok a gépek, amiket állítólag kitaláltak, és állítólag termelnének energiát.

Meg aztán kit érdekelne, hogy ilyen meg olyan elveket sért. Hagy sértsem csak termeljen energiát otthon nekem a melegágyban :-))))))))))))))!

 

Üdv

XYYX

 

Simply Red Creative Commons License 2004.07.05 0 0 2905

Ha már fantáziálunk, fantáziáljunk reálisabban. Gondoljuk meg, vajon tényleg ingyen adá-e az energiát az örökmogzó?

 

Vajon mennyibe kerülne az áram, ha mondjuk az uránérc ingyen lenne?

Nyilván kerülne valamennyibe, mert magának az urán fűtőanyagnak az ára csak egy (kis?) része az összes költségnek: az erőművet meg kell építeni, karban kell tartani és üzemeltetni is kell.

Meg ott vannak a szélerőművek. Azok teljesen ingyen kapják az energiát a széltől, mégis vegső soron drágábban termelik, mint akár az atomerőmű, akár a hagyományos hőerőmű.

 

Most ha valaki feltalálna egy örökmozgót, ami egy hasonlóan bonyolult, és karbantartásigényes gép lenne, mint egy atomerőmű, akkor nyilvánvalóan az sem adná ingyen az áramot. Ad abszurdum még az is előfordulhatna, hogy egy örökmozgó lenne az energiát legdrágábban előállító erőmű. Egyáltalán nem biztos, hogy konkurenciát jelenthetne az olajnak!

 

Nem tudom, miért is gondolják egyesek, hogy egy örökmozgó ingyen energiaforrást jelent.  Azért, mert az örökmozgó is képtelenség, meg az ingyen energia is? Akkor már adja az energiát ingyen a Mikulás! (Vagy maga Egely:-)

 

Előzmény: xyyx (2903)
xyyx Creative Commons License 2004.07.05 0 1 2903

Sziasztok emberek!

 

Hát... nem is tudom, ez a fórum miről is szól valójában már, de ettől el is tekintenék!

 

Engem egészen más érdekelne!

Ha én lennék Egely, akkor már régen ingyen autóznék, meg ingyen árammal menne otthon még a kutyámnak is a légkondi, télen meg pálmaházamból enném a banánt, narancsot, esetleg az ananász! :-))))

Ez lenne az első dolgom!! A többit meg (mármint dolgot) lesz...nám!  Aztán a tesómnak is .... aztán a cimborámnak is ... és így tovább!!

Lassan csak elterjedne valahogy!

Egely Úr azon problémázott, hogy mi lenne az olajjal, meg a sok multival... nagyon ezek se érdakalnének :-)))))))) a környeztnek meg igazán jótt tenne ez a tiszta energia.

 

A másik: Ki nem sz...ja le, hogy honnan, miből van??? Használjuk, mint az ösember a tüzet, oszt majd rájönnek okos emberek, hogy mi is ez. Addig meg ingyen lenne! :-))

Az biztos, ha én lennék a titkok tudója, még az utcámba is légkondi lenne... :-))))))

 

ÜDV:

XYYX

determinators Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2899
Nem Te vagy az első aki erre a következtetésre jutott. Ő a legbugrisabb tökfej a fórumon aki rendszeresen beleböfög egy-egy levelezésbe. A hozzászólásának általában semmi értelme, mert többnyire nem érdemi dolgokat tesz hozzá csak leugat másokat. Nem véletlen, hogy többször kimoderálták már, de úgy látszik még ez sem riasztja vissza attól, hogy megpróbáljon kultúremberek között elvegyülni.
Előzmény: Törölt nick (2897)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2897
Hagyd Buta1, nem érdemes foglalkozni vele. Szerintem ne is válaszolgassunk neki, mert csak magunkat járatjuk le ilyesmivel...
Előzmény: Törölt nick (2895)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.01 0 0 2893

"Ne hazudj, Musiac. Eszedbe nem jutott a pénzforgalom."

 

Kedves Colonel, azt hiszem célszerű lesz úgy válaszlnom, hogy az internetfestéket is elbírja, és hogy ne tiltsanak ki miatta.. Pedig kurvaanyázhatnék is, de most az melőzöm. Remélem megérted..

Fogalmad sincs KIRŐL és MIRŐL beszélsz, még mindig.
Mikor kijött az "aura"-"gép", rögtön utánanéztem, miről is van szó, és elborzasztott mennyire drága az a.. nem is tudom minek nevezzem, azt amit erőssen szivatásnak gondolok, mind a "kezelt" ügyfél, mind a gépet vevő és használók felé... Szerintem azokat is átverik.

Arról nem is szólva, hogy ahol árulják; milyen honlapjuk van, és hogy néz ki.. Az mindent elárul. Az árából inkább próbálnék egy kórházi berendezést venni, annak több haszna lenne.. Lehet hogy a te számodra felfoghatatlan, de nem fogok minden gondolatomnak hangot adni hogy hogyan gondolkodom az ár-teljesítmény viszonylatában.. amit te természetesen sportot űzve (az olimpiát rögtön megnyernéd ebben a számban) direkt félreértesz, és belemagyarázol mindenféle zagyvaságot.

Mivel a szakmában dolgozom, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a photoshop NEM drága. Még a gép sem (alig 60-80 nettóból ki lehet hozni olyat amin kényelmesen el lehet dolgozni vele). A kérdés jelen esetben az volt, kedves Colonel, hogy ki MIRE használja, milyen távon és mennyi bevételt fog vele termelni. Mert hiába veszed meg a shopot, ha nem használod.. nem igaz? Az "auragép" meg fossa a pénzt a konyhára.. nem igaz? Akár gyorsan is visszajöhet az ára (nyilván azért is drága). Ehhez a géphez és szoftverhez nyilván kevésbé kell érteni, mint egy shophoz, amivel ugye nem csak "aurafotót" lehet "csinálni", hanem mást is míg az aura-géppel nem fogsz semmilyen más képet feldolgozni....

A Shop és a gép használatából jól látható a kimeneti végeredmény variációinak száma. Ez, a szakmai hozzáértés, a befektetett pénz, és a bevétel határozza meg mi mire jó és mennyibe kerül.

Akármi is a véleményed a fentiekkel kapcsolatban, ilyen hosszúra nyúlt dumát nem fogok megereszteni a kedvedért mégegyszer, csak hogy igazoljam (a kedvedért) hogy mire gondolok és mikor... én kérek elnézést a topictársaktól mindezért e hosszú blabláért: válaszként Colonel "hozzászólására", ami nem más mint reflexből letiprás, feltételezés, tényként kezelt téveszme, stb...


"Irtó szánalmas vagy, ahogyan kimosakodni igyekszel ilyenkor."

 

Nem kell mosakodni, főleg nem neked. Még a nickemet sem tudod rendesen leírni..

Előzmény: Törölt nick (2892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!