Koszonom, Virag Es Manocska. Igen, a Cati illatos es meglepően hosszú ideje viragzik.
szti, köszönjük, nagyon szepek, nekem is van egy Mini lila Cati, de sajnos meg nem virágzott. Valamit, talaj? nálam nem szeret. Fény, pára, öntözés, hőmérséklet rendben. Távol-keleti, lehet, hogy túl hosszan akklimatizalodik.
ez a " mentett " Cambria kellemes megletest okozott Es meg vannak ki nem nyílott bimbók.
hoztam én is pár képet: a sok éves 500 Ft-os vandám, a tavaly őszi kiállításon vett kis cattleya hibrid, ami már másodszor virágzik és a piros epidendrum, ami hónapok óta virágzik, de most már behoztam, mert féltettem kint
A Nobolehez képest az ilyen Dendrobium Phalenopsisok gondozása es viragoztatasa talán könnyebb.
nekem kb 10-12 kulombozo színű van, nem ritkán 3-5 virágszárral es 60-80 virággal. Sok jó eső viz es tápanyag eredménye.
Nalam a Nobilek sokkal gyengébben virágoznak, pld. az idén átültetés után mind virágba borult, de csak csokrokban / mindig csak így sikerul / ez azt is jelenti, hogy jovore is nem az egész bulban, csak lent, vagy fent jönnek majd a virágok. / valamit rosszul csinálok /. Pedig az új hatások hatalmasak es az átlagosnál vastagabbak.
Nem tudom, nálam egyformán viszonyulnak a tartási körülményekhez, a ketlevelu
u több virágot hoz, mint az egy levelű es talán az utóbbi kevésbé érzékeny./.Hőmérséklet /
Lakasban a minik a legjobbak.
gondozas: fontos a növekedési ritmus Figy.be vétele: növekedéskor több vizet es tápanyagok kell adni. Nyugalmi időben, hetente, V. ritkábban öntözni. Nem szabad kiszámítani őket, de a száraz nedves periódusok váltakozása n. fontos.
nagy fényigényük van ezért kulcskérdés a virágzáshoz. Nyáron erkély, télen potmegvilagitas.
meleg igényesek.az egylevelesek jobb szeretik a szarazabb huvosebb teleltetest. /nálam együtt
telelnek /
nyugalmi időben ne mutragyazzuk, viszont tavasztol őszig rendszeresen etessünk őket, én eleinte 1/4 adaggal, majd az ajanlott dozis felevel tapozom oket, először kéthetente, majd hetente.
sajnos a papucsokhoz egyáltalán nem értek csak kettő van, az egyik egy év óta meg se mozdul, a másik vegetativ nő, hozza a leveleket es két oldal hajtást is hozott, de virag meg mutatóba sincs.
Kedves Geobstem! Még feltennék pár kérdést. Az egylevelű cattleya-t nehezebb tartani, mint a kétlevelűt? Már régóta gondolkodom 1 példányon, de nem mertem még beszerezni, nehogy kinyírjam. (tetőtéri lakás, világos, ősztől tavaszig állandó fűtés+ párásítójuk van, nyáron van erkély, de ilyenkor beszorulok, mert a lépcsőházba nem merem kitenni a növényeket, mivel a kedves szomszédok is tartanak ott jó pár virágot, azok viszont szinte állandóan tetvesek) És ehhez kapcsolódik még 1 kérdés. A papucsorchidea szereti ezeket a lakáskörülményeket? Azért nyaggatlak, mert amint látom, Neked széleskörű a repertoárod :)))
Nagyon köszönöm a választ. A Cattleya-t 2 éve vettem leárazva Ausztriában, azóta vártam a virágot... A bordó virágú oncidium az idén már másodszor virágzik és most is hozott még 2 virágszárat, remélem kineveli, annak ellenére, hogy már be kellett hoznom a fűtött lakásba őket.
A dendrobiumod is nagyon szép, nekem még nincs sajnos ilyen, de a következő beszerzésem tárgya lesz. Mennyivel tér el a tartása a dendrobium nobile tartásától?