Keresés

Részletes keresés

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.12 0 0 15813

Már feladtad a keresést is megfelelő másik után? Úgy persze, hogy nem is lesz...

Előzmény: tijaf (15809)
Jahno Creative Commons License 2019.10.12 0 0 15812

Nem is az emelés, de néha tök egyszerű dolgon múlik. Aztán munkáltató néha olcsóbban is kap a pozícióra embert. 100+ fős cégeket látok úgy darabra hullani, hogy egyszerre felmond egy komplett részleg és hasonlók, aztán igazából ez senkit nem érdekel, külföldi tulajos cégnél a kilépési interjút simán elkanyarítják, hogy ez meg az van, itt minden szép. Nem kell a díleri duma, kajak politika az egész. Egyik nap még mosolygás és we are family, aztán meg olyan testvériesen csak levernek.

Előzmény: tijaf (15811)
tijaf Creative Commons License 2019.10.12 0 0 15811

"nem kötelező itt dolgozni" a duma“

Így van!!!! Köszönöm.

Szerintem is állati önáltatás azt hinni hogy átlag helyen átlag józsit egy percig is meg akarják tartani. Menni akarsz? Menjél! Majd lesz ember helyetted (és tényleg lesz...). De ha nem lesz a távozó józsinak akkor se adnának 5 ft emelést se hogy esetleg maradjon. Húzzon csak el. Kit érdekel. Ez megy kb mindenütt.

Előzmény: Jahno (15810)
Jahno Creative Commons License 2019.10.12 0 0 15810

"Sok helyen már 1-2 éve aggódnak a bevált munkaerő megtartásán." Hol az a sok hely :-O Általában a "nem kötelező itt dolgozni" a duma. Ésvagy.

Előzmény: ÁsítóSárkány (15808)
tijaf Creative Commons License 2019.10.12 0 0 15809

"Sok helyen már 1-2 éve aggódnak a bevált munkaerő megtartásán.“

Na hidd el nekem ITT aztán nem!
Sok helyen lehet így van, de vannak helyek ahol nem. Na ez az a hely.
Mesélek valamit csak röviden. Kolleganő 1994ben lépett be, 18ban ki. Az hány év is??? Hát jó 20....
És amikor elment azt hiszed egy szóval is tartóztatták? Azt hiszed felajánlották hogy ne menj el beszéljük meg, emelünk esetleg csak ne menj?? dehogy. Vállvonás menni akarsz ? menj!
És ennyi. 24 év után!
És a fő pofon: azt hiszed nem találtak helyette mást? Találtak. 1 hónap alig és itt az új nyomoronc aki méltó utódja a távozottnak (2 diplomával... khm) mert 1 gyér fizetésért (bruttó 200 alatt....) két munkakört is visz. És örül hogy van helye egyáltalán!

Na ez lenne ha én is bejelenteném hogy távozok 15 év után. Vállrándítás és takarodj.Kit érdekel. Senkit. lenne helyettem más ne félj!
De nekem lenne-e ehelyett más (ami jobb az utcaseprésnél)? Na ez a kérdés! (nem lenne)

Előzmény: ÁsítóSárkány (15808)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.11 0 0 15808

Nem ismerjük a hátteret. 15 éve, de talán még 5 éve is sok helyen volt ez a kiröhögtetés. Azóta szinte minden szektorban megfordult a munkaerőpiac, kinálati piacból keresleti piac lett. Sok helyen már 1-2 éve aggódnak a bevált munkaerő megtartásán.

De az ilyet nem belebegtetni érdemes, hanem meglépni. És ha marasztalnának fizuemeléssel, akkor jobb azt mondani, hogy bocs, ez most már késő.

Előzmény: tijaf (15806)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.11 0 0 15807

Ha a dolog frissen merült volna fel, jó eséllyel tanácsolnék.

15 év elteltével ha eddig nem működött ebben a témában az együttműködés, akkor mitől kezdene hirtelen működni? elég jól berögzött kerékvágás van...

Előzmény: tijaf (15805)
tijaf Creative Commons License 2019.10.11 0 0 15806

" Ebből a munkáltató teljes joggal e azt a következtetést, hogy ez így részetekről teljesen megfelelő“

És mit kellett volna tennem /tennünk amivel azt kommunikáljuk a főnök felé hogy ez íg ynem oké és HATÁSA is van? Mit? Mert ha belebegtetem a felmondást (emelj vagy elmegyek) azzal max kiröhögtetem magam.

Előzmény: Csokis (15800)
tijaf Creative Commons License 2019.10.11 0 0 15805

Ja értem. Szóval ez a "nagy" tanács"hogy hagyjam ott....

Szóval lefordítva ez annyit jelent hogy HELYBEN SEMMIT se lehet tenni.... de akkor milyne alapon lett a szememre vetve hogy nem tettem semit? Mikor a tanácsból is látszik hogy nem is tehetek semmit.... mert a távozás az nem megoldás hanem kerülés.

(nem, nem megyek sehova persze, se most, se máskor, még 15 év múlbva is itt leszek ha még élek....)

Előzmény: ÁsítóSárkány (15804)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.11 0 0 15804

Például válthatsz munkahelyet. Oké, nem egyik napról a másikra megy a dolog, de 15 év alatt összehozható.

Előzmény: tijaf (15803)
tijaf Creative Commons License 2019.10.10 0 0 15803

"Egyetlen tényt, illetve a munkáltató által abból levont következtetést kihagytál: 15 év alatt a puffogáson kívül nem csináltál / csináltatok semmit."

Te meg egyetlen dolgot hagytál ki (bírom az ilyne nagybölcseket) hogy mi az egyzerű alkalmazottak mégis  mit tehetünk ha nem akarnak emelni? Mit tegyünk? MÉgis mit? Semmit se tehetünk.

De kíváncsian várom mi az a dolog ami béremelést eredményezne mert ELKÉPZELNI NEM TUDOM MI LEHET AZ.

Előzmény: Csokis (15800)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.10 0 0 15802

Kezdhetünk ezzel a szócikkel :)

Előzmény: Csokis (15797)
Csokis Creative Commons License 2019.10.10 0 0 15801

...a munkáltató teljes joggal vonja le azt a következtetést,...

Csokis Creative Commons License 2019.10.10 0 0 15800

Egyetlen tényt, illetve a munkáltató által abból levont következtetést kihagytál: 15 év alatt a puffogáson kívül nem csináltál / csináltatok semmit. Ebből a munkáltató teljes joggal e azt a következtetést, hogy ez így részetekről teljesen megfelelő. Ennyi.

Mellesleg mire vársz részünkről? Hogy sajnáljunk. Akkor rendben lesz az alacsony fizetés? Én például voltam tanár. Amikor elegem lett a meló/pénz arányból, átmentem a versenyszférába. Ennyi.

Előzmény: tijaf (15798)
Replay Creative Commons License 2019.10.10 0 0 15799

Nem mi vagyunk a trollok.

Replay  2019.09.03    0 0 15783

Hosszú hónapokok óta irogatod a sirámaidat (mostmár talán a negyedik vagy ötödik nickeden). Miért nem lépsz már ki?

Előzmény: tijaf (15798)
tijaf Creative Commons License 2019.10.10 0 0 15798

Mennyire szokványos 15 év alatt 1 alkalommal bért emelni? És a 15 éves kezdőbérem 1,3x keresni most 2019ben?

NEM annyira munkajog, de hova tegyem a kérdést.....
Inkább munkapszichológia

Röviden összefoglalom munkahelyi pályafutásomat a fizetést illetően. Trollozni felesleges mert csak nyers adatokat közlök, azokon meg nincs mit vitatni.

Belépés éve 2005. Bérem ekkor 98.000 nettó.

Majd semmi emelés 2014-ig. Ekkor kaptunk egységesen mindenki 30% emelést.

Így lett a nettóm 2014ben 130.000.

Majd azóta semmi. Most 19 vége van.

A fenntartó már közölte nem is kíván senki béréhez nyúlni egészen 2022ig, de még az is kérdéses.

Olvasom hogy más helyeken éves szinten van emelés, akár kettő számjegyű is (10% felett).

Itt 15 éve alatt 1x volt emelés.

Most 15 év után a hajdani kezdőbérem 1,3x keresem.

És ez 22-ig nem is fog változni, de lehet még akkor se. (Vagyis az már majdnem 20 év lesz!)

Ha változik is kérdés mennyivel. Bruttó 10.000-el??

Ennyi lenne.

Ez a sztori így mennyire szokványos?

(és ugye a trolloknak: ezek mind nyers tények)

Csokis Creative Commons License 2019.10.09 0 0 15797

Versenyképes az a fizetés, amiből sportkocsit lehet venni. Vagy neked, vagy a főnöködnek. :-/

Előzmény: ÁsítóSárkány (15796)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.07 0 0 15796

Beleolvastam a cikkbe... lassan olyan szótárt lehet készíteni az álláshirdetésekhez is, mint az ingatlanosokhoz..

Ezt a "versenyképes fizetés"-t is mi mindenre elsütik például...

Előzmény: Zeki_ (15793)
Jahno Creative Commons License 2019.10.07 0 0 15795
Azért ezt a csoda startupos világot se kellene ennyire éltetni. 8 főnököd lesz, vele a világ másik végén, azt sem tudják merre van Ungárije, fél napod nem a melóval hanem idióta termelői értekezletekkel megy el, másik fele az N+1 jelentéssel, iktatással. Csapódsz a nem létező projektek és lóvék közt, amiért 5 perce üvöltöttek, hogy ez fontos az most nem számít, más a fontos. Apropó, TPS jelentésed kész van-e mára?
Csokis Creative Commons License 2019.10.07 0 0 15794

Azért ebben két "apró" dolgot érzek:

- a önállósulás kitolódott időpontja (mamahotel) nem tereli a fiatalokat a "mindegy, csak munka legyen" irányba;

- majd 10 éve konjunktúra van, ez sem.

Majd jön a következő válság, és tisztább lesz a kép.

Zeki_ Creative Commons License 2019.10.05 0 0 15793

Ez meg az új munkaerő

ehhez a cikkhez még annyit, hogy elmegy a fiatal a céghez egy próbanapra, ott azt látja, hogy a régiek komorak, rosszkedvűek, leterheltek, csak a panasz van, akkor ő köszöni, de elmegy. Ezért vannak jobb helyzetben a fiatal startup cégek, mert a rendszerbe berögzült idegölő, lefárasztó dolgokat nem veszik át. Az idegbeteg, ordibálós főnökök ideje is lassan lejár. Különben marad egyedül.

A másik, szakember meg nincs.  Így a kóklerek, iszákosak, pénzzel eltűnők , vagy átverők is nagyon előtérbe kerültek. "Heroint könnyebben szerzek mint kőművest." volt a hét top mondata.

Amúgy meg úgyis jön a válság. 

Előzmény: zoooroo (15784)
Gipsz János Creative Commons License 2019.10.05 0 0 15792

Írok mailt..

Előzmény: ÁsítóSárkány (15791)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.04 0 0 15791

És a jó hír az, hogy a megtámadhatóságra az elévülés szabályait kell alkalmazni.

A peren kívüli tárgyalások folytatása idejére pedig az elévülés és így a megtámadhatóság is nyugszik (nem ketyeg).

Tehát a 30 napban nem kell figyelembe venni a tárgyalással eltöltött időt, elvileg a munkakör elutasítása után is előállhatsz azzal, hogy az eredeti munkakör-változtatás tévedésen alapult, határidőn belül vagy, sikeres megtámadás esetén az érvénytelen megállapodás volt (illetve egyoldalú nyilatkozat, amire a megállapodás szabályai alkalmazandóak).

Előzmény: ÁsítóSárkány (15790)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.04 0 0 15790

Mindenesetre az Mt. 61. § (2) bekezdése a te barátod:
A munkavállaló munkaszerződés módosítására irányuló ajánlatára a munkáltató tizenöt napon belül írásban nyilatkozik.

Ez a nyilatkozat már támadhatóvá válik, legalábbis formailag... persze van a munkáltató részéről olyan válasz, amit nehéz támadni...

Lehetséges az eredeti munkakör-áthelyezés megtámadása az Mt 28. § alapján, ha még benne vagy a határidőben:

28. §

(1) A megállapodás megtámadható, ha annak megkötésekor a fél valamely lényeges körülmény tekintetében tévedésben volt, feltéve, ha tévedését a másik fél okozta vagy felismerhette. A megállapodást bármelyik fél megtámadhatja, ha a szerződéskötéskor lényeges körülményben ugyanabban a téves.

[...]

(7) A megtámadás határideje harminc nap, amely a tévedés felismerésétől vagy a jogellenes fenyegetés megszűnésétől kezdődik. A megtámadási határidőre az elévülés szabályai megfelelően irányadók azzal, hogy hat hónap elteltével a megtámadás joga nem gyakorolható.

(8) A megtámadásra irányuló jognyilatkozatot a (7) bekezdésben meghatározott határidőn belül írásban kell a másik féllel közölni.

(9) A sikeresen megtámadott megállapodás érvénytelen.

Előzmény: Gipsz János (15787)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.10.04 0 0 15789

2004 óta új Pp. van, elég nehéz lesz ezt a KPJE határozatot összenézni az új Pp.-vel.

Gipsz János Creative Commons License 2019.10.04 0 0 15788

Még annyit hozzátennék, hogy igazságügyi szakértői véleményem van arról, hogy nem vagyok alkalmatlan az miatt, ami miatt anno levettek.. 

Gipsz János Creative Commons License 2019.10.04 0 0 15787

Hali!

A következőkben kellene tipp, okosság..

Szóval ott állok, hogy megyek majd üzemorvosi vizsgálatra, amin valszeg elkaszálnak (megjegyzem jogtalanul..), így másodfokú vizsgálatot fogok kérni. Ha ott is elkaszálnak, na akkor mivan? Ugyebár régen lehetett munkaügyi bíróságra menni, de itt van ez: https://kuria-birosag.hu/hu/joghat/12004-szamu-kpje-hatarozat, ami szerint nem lehet.. Hanem a munkáltatót lehet perelni ennek kapcsán hozott intézkedését. Na de mi lenne ez az intézkedés?? A konkrét ügyben én munkakörváltás előtt állnék (korábbi munkakörömbe térnék vissza), itt annyi lenne, hogy akkor a munkáltató nem alkalmaz a másik munkakörben.. De erről nem lesz papír, szimplán csak nem vesznek/raknak át a másik munkakörbe.. Akkor itt hogy "támadom" be a munkáltatót? De ez is elég faramuci, mert am a munkáltató itt jóindulatú, hogy egyáltalán adnak beutalót az üzemorvoshoz (úgy kellett ezt is kisírni..).. 

(Ásítósárkánynak írnám, hogy végülis visszaszereztem a jogsit )

Csokis Creative Commons License 2019.09.04 0 0 15786

Van ennek másik olvasata is. Nekem is van ismerősöm, aki bezárta a cégét, mert azt mondta, hogy ezek mellett a munkabérek mellett több a meló a munkaerő megszerzésével és megtartásával, mint amit ez az egész megér. (Szakképzett és szakképzetlen együtt.) Inkább lehúzta a redőnyt, és odaadta a redőny kulcsát annak, aki még akar ezzel játszani. Magyarán "ingatlanozik" a korábbi üzlethelyiségeivel. Havonta cseng neki a kasszagép, és nem kell küzdenie a termeléssel.

Előzmény: zoooroo (15781)
W_B Creative Commons License 2019.09.04 0 0 15785

"HOva? Utcát söpörni? Közmunkázni? Akkor inkább örökre maradok itt. Máshova úgyse kellek."

Akkor viszont annyi a Te munkaerőpiaci értéked, amennyit most kapsz, miért akarnál emelést..?

Előzmény: zoooroo (15784)
zoooroo Creative Commons License 2019.09.03 0 0 15784

". Miért nem lépsz már ki?"

HOva? Utcát söpörni? Közmunkázni? Akkor inkább örökre maradok itt. Máshova úgyse kellek.

Előzmény: Replay (15783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!