Keresés

Részletes keresés

Via Galvani Creative Commons License 2008.02.29 0 0 21056
Néhány irigy aljas ember mégis szidja.
Előzmény: zéééz (21054)
gábornok Creative Commons License 2008.02.29 0 0 21055
a Vámkódex? ja, az érdekes, mindig van benne újdonság. :-))
Előzmény: zéééz (21054)
zéééz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 21054
mostanában érdemes egész türhető és érdekes ...agykurkászok marhaságait leszámítva.....sztem gőzük nics az egészséges emberek életéről....


vámos könyv nagyon jó....
Előzmény: gábornok (21053)
gábornok Creative Commons License 2008.02.29 0 0 21053
Nem is tudtam, h olvasod a Nők Lapját.. :-)
Előzmény: Via Galvani (21052)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.28 0 0 21052
Sejthetni vélem, a mindenkit élesen, olykor szellemesen szidó TGM. melyik költőnőre utal. Biztosan nem Tóth Krisztinára.
Előzmény: Törölt nick (21050)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.28 0 0 21051
3-4 napja nem néztem be ide, és látom, új izgalmak nőttek. Hol marad fzsuzsa topiktársunk? (Ugyanis a mult heti ÉS-ben - nem a holnapiban - olvasandó ismertetés van egy Lenin-életrajzról.)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.28 0 0 21050

"A modern kultúra ma teljesen megszelídült és konzervatívvá vált. Formájában is: a Nyugat leghagyományosabb lírikusai epigonjainak epigonjai írnak hol lazább, hol feszesebb szonetteket és villanellákat, virtuóz (vagy virtuózan elrontott: ez is passzé volt már 1938-ban) rímekkel, e költemények hangulata a szomorkás öngúny, az epekedő szerelem, a megcsalattatás miatti szerény bosszankodás, az esős idő miatt érzett bánat, olykor valamelyik ifjú bárdnő szelíd föltűnést okoz vele, hogy bájosan jelzi, sok péniszt tartott már a kezében, istenem, istenem. Regényes történetfilozófiai gúnyiratok vitatott és pellengérre hurcolt szerzője újabban "lebutítja" saját zseniális regényét, és megmutatja, hogy csakazértis tud bestsellert írni, és láss csodát: tud. Lázadó, rendetlen, szeleburdi egykori lángelménk a Nők Lapja kolumnistája, de ez semmi: azt nyilatkozza, ez az igazi életműve. Petri minden rossz szóviccét márványba - s ha nem márványba, hát aszpikba - dermesztik. Mindenki vérprofi. Márai és Szabó Magda lektűrjei és lányregényei újabban komoly irodalomnak kezdenek számítani."

 

 

T.G.M.
Hurd-2 Creative Commons License 2008.02.25 0 0 21049
"a „Wiesenthal Központ” Utolsó esély néven indított akciót az egykori náci bűnösök felkutatására... [Kecskési Tollas Tibort] 1948-ban... tíz évre ítélte a népbíróság. Csak a rendszerváltás után rehabilitálták. Ám a Holocaust Központ Auschwitz-kiállításához készített tájékoztatóban az szerepel: ő volt a beregszászi téglagyárban kialakított gettó parancsnoka, az ő irányításával deportálták a zsidókat."

"parancsot kapott, hogy szakaszával jelenjen meg a téglagyárban a zsidók bevagonírozásakor. Bár ott volt embereivel, senkit nem bántottak, a foglyokat nem kínozták. A gettónak nem ő volt a parancsnoka; a táborőrséget egy Fery Pál nevű főhadnagy vezette, aki feltűnően hasonlított rá. Ez az oka annak, hogy folyton összekeverik vele. A foglyokkal való kegyetlenkedések annyira megviselték, hogy áthelyezését kérte. "

"Költészete mellett – olyan, a forradalom jelképévé vált és sokat idézett verseket írt, mint a Bebádogoznak minden ablakot – irodalomszervezői tevékenysége is jelentős. Utóbbi minőségében két legfőbb műve a Füveskert-antológia, melyet rabtársaival együtt verseikből állítottak össze, illetve a Nemzetőr fenntartása."

Díjak:

- Az Árpád Akadémia Aranyérme 1963-ban és 1988-ban
- József Attila-díj (Cleveland) 1988-ban
- A MÚOSZ örökös tagja (1997-ben)
- Posztumusz Magyar Örökség-díj 1998-ban
Előzmény: locsipoccs (21047)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 21048
locsipoccs Creative Commons License 2008.02.24 0 0 21047

T. c.

Eötvös Pál úr

MUOSZ elnöke

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Időről időre minden közösség életében kikerülhetetlenül előfordulnak döntések, amelyek erkölcsi mintául szolgálnak. Ilyen volt az Önök állásfoglalása Kecskési-Tollas Tibor ügyében. E döntésük hatása túlhaladja hivatásrendi szerveződésük határait, messze társadalmi kisugárzású. Ennélfogva jómagam, mint aki ugyan nem tagja szövetségüknek, ám közügyekben rendre megszólaló állampolgár és akinek felmenői között pusztított a hazai holokauszt, továbbra is tiltakozom a nevezett néhai, zsidónak minősített honfitársaink 1944-es deportálását kiszolgáló csendőrtiszt, utóbb költő, örökös MUOSZ-tagságának Önök általi megerősítése ellen.

Kérdezem, miként fogják utódaink megkülönböztetni a jó és rossz cselekedeteket egymástól, miféle morális tájolót hagyunk rájuk, ha Önöket követve még példaképnek is beállítunk (lásd bírált  határozatuk) efféle figurát. Elég a köntörfalazásból. Vagy Kecskési-Tollas Tibor és a hozzá hasonlóak találtatnak könnyűnek, vagy Bajcsy-Zsilinszky Endre, Ságvári Endre, Salkaházi Sára, Szenes Hanna!

Követelem, hogy társaságuk szüntesse meg a kifogásolt személy örökös tagságát, s az illetőt ezáltal zárja ki értékrendjéből (mert itt az igazán vitatott kérdés, a tényleges eltérés közöttünk).

Amennyiben pedig van Elnök Úrban civil kurázsi, intézkedik, hogy levelemet és alább olvasható keserű írásomat elhelyezteti a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elektronikus honlapján.

 

Tisztelettel: Fekete György

 

 

Mi vagyunk a hunyók…

Országnak-világnak tisztelettel jelentem – a hunyók mi vagyunk. Igen mi, akik nem látjuk be, hogy néhai Kecskési-Tollas Tibort, magyar királyi csendőr főhadnagy urat, utóbb Hazánk Koszorús Költőjét és Aranyihletésű Zsurnalisztáját igazából a Magyar Antifasiszta Ellenállás – jó előrelátással – küldte elvégezni a Ludovikát, majd a csendőrtiszti tanfolyamot. A beregszászi gettót biztosító-kiszolgáló fegyveres irodai személyzetbe is külön konspirációk révén került. A feladat messze humanitárius volt, csak ezt mi, idegen szívű, nemzetietlen bitangok vonakodunk elismerni: főhadnagy úr, amikor eljő az idő, illatos keszkenővel itassa fel a bevagonírozásra felsorakoztatott Mózes-vallásúak gyermekeinek homlokán gyöngyöző izzadságcseppeket, valamint csupán enyhe ajakérintéssel (vagy még azzal se) társuló kézcsókkal segítse fel a zsidómagyar úrhölgyeket a rámpáról a gondosan előkészített marhavagonokba. Azt is eléggé el nem ítélhető módon tagadjuk, a magunkfajták, hogy mind e közben Kecskési-Tollas Tibort, Honunk Hervadhatatlan Érdemű Nagy Fiát, súlyos, őt mélyen meggyötrő lelki válság terhelte (konkrétan és szakszerűen fogalmazva: kritikus mértékű depresszió uralta), mivel gondozottjai, gyámolítottjai elől tapintatból el kellett titkolnia a végállomás, Auschwitz valódi szerepkörét.. Mert ha ezt nem teszi meg, az bizony tényleg gáz lett volna.

Tehát ezúton köszönjük Eötvös Pál úrnak, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnökének, továbbá e társulat Örökös Tagjainak, miszerint kegyeskedtek rámutatni: „ha Kecskési Tollas Tibor … viselkedése, magatartása a vészterhes időkben általános lett volna, ez, az ország, a magyarság számára aggálytalanabbá tenné az ezekkel a nehéz időkkel történő szembenézést”.

Vagyis lemostuk az 1944-es gyalázatot. Sőt, nem is úgy volt az a Holokauszt!

Bűnbánó főhajtással:

Fekete György mentálpedagógus, azok egyike, akik ágálni merészeltek Kecskési-Tollas Tibor, a Múzsák Korbácsának örökös MUOSZ-tagsága ellen

 

gábornok Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21046
-Így van!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21045
Nem is tudom már, ki nyilatkozta nemrég, hogy a kortárs magyar irodalmi hierarchia nagy bűne és hibája, hogy szekértáborok szerint szelektál, azaz egyik oldal sem ismeri el a politikailag másik oldalhoz tartozó nagyokat. Párhuzamos kánonok léteznek egymás mellett.
Előzmény: Via Galvani (21044)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21044
A Tanácsköztásaságból minden nem kommunista baloldali kiábrándult (még a kommunisták közül is sokan, pl. Sinkó Ervin), és a szovjet típusú állam lett minden igazi baloldliság eltörlője - lásd a mai következményeit egész Európában, tehát erre mondhatjuk, hogy épp a "baloldaliság" ellentéte - de Spiró bölcselme ezt beszámítva sem áll meg.
Előzmény: Törölt nick (21041)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21043
Móricz? A poén: ezen a héten, lehet, hogy épp ma: A PIM-ben vagy máshol Móricz-vitaest van, és Spiró fog beszélni!
Előzmény: Törölt nick (21041)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21042
spirót "védve": Talán úgy értendő, hogy "napjainkban minden nagy író baloldali" - nyilván így sem igaz, főleg mert hogy ki "nagy író" napjainkban, azt nem tudjuk, - és főleg furcsa, ha egy író írásban nem elég pontos. Ez ugyan rádióinterju tán, ill. magnóba beszélt - de hát nyilván átnézte utána és igazította. A végén az jön ki:
"baloldali, ahogy én értem a szó".
Ja.
Előzmény: Törölt nick (21041)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21041
Bedobhatnánk még Móricz tanácsköztársaságos naplóját is a kalapba, bár szerintem a káeurópai államszocializmus nem volt baloldali, hanem egy ázsiai mintájú despota államszörny, amely Marx-kitűzőket lyuggatott a zakójára.
Előzmény: Via Galvani (21039)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21040
Fő mondandójával egyetértek.
Előzmény: Via Galvani (21039)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21039
Sok fontos dologban igaza van. Éles eszű, józan, kellően kiábrándult világlátó. Viszont néha egyszerűsít, amiből -egy ilyen okos figuránál - feltűnő butaság, tűrhetetlen egyszerűsítés terem. "Minden nagy író baloldali".
Eszerint nagy író csak a XIX század elejétől létezik, hiszen a fogalom is kb. csak innentől, Shakespeare, Rableais mondjuk tehát nem számít a körbe.
Innentől pedig nehezen "baloldali": Balzac, Flaubert, Chateaubriand.
Dosztojevszkij és Tolsztoj csak a "baloldali" szó értelmetlen kitágításával, feloldásával mondható baloldalinak, pl. a cárimádó-orosz nacionalista-szlavofil Dosztojevszkij akként, hogy "a nyomorultak, megalázottak" pártján áll.
Proust vagy Joyce hogy az öredögbe lesz baloldali? A német nácikat az utolsó pillanatig követő Céline (a XXszd egyik legnagyobb írója) szintén valahogy úgy, hogy a "szegények" párján állt.
--- Morgok ezen egyébként politikailag "ballib"-ként.
Ennek semmi értelme.
Előzmény: Törölt nick (21038)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21038
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.17 0 0 21037
Az sosem baj, ha tájékozódik valaki - én is azt tettem, és annak függvényében alakítottam ki a véleményem -, adott esetben mondtam volna hasonlókat a reklámozásra magam is, bár elsőre valószínűleg szelídebben, csak kicsit más, lényegesebb szempontok alapján keresgéltem, mint ő, így aztán más volt a konklúzió.
Előzmény: Szitakötet (21036)
Szitakötet Creative Commons License 2008.02.17 0 0 21036
:) kortárs magyar nyomozóiroda... na ja, aki itt éli a hétköz- és ünnepnapjait :))
Előzmény: Törölt nick (21016)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 21035
Vagy csak úgy gondolja, hogy ő egész népének egy fizetőképes (boci)szeletét fogja,
NEM középiskolás fokon...
Ez utóbbira, be kell látnunk, van is némi esély.

Előzmény: Mellcsi (21034)
Mellcsi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 21034

Nem lehet, hogy félrement nála az Altató-d?:-)

Előzmény: Hurd-4 (21030)
gábornok Creative Commons License 2008.02.17 0 0 21033
Szerintem ne hagyd Magad illen fazontól 'oktatgatni'! :-) ) )
Előzmény: Hurd-4 (21030)
gábornok Creative Commons License 2008.02.17 0 0 21032
Lehet, annyia nem ismerem Őket.. :) Vörös hajrengeteg.
Előzmény: Hurd-4 (21031)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.02.16 0 0 21031

F. Zsu?
Nem Bódis Kriszta volt a harmadik? Mer' nekem, innen, úgy láccott. :)
Előzmény: gábornok (20997)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.02.16 0 0 21030
Segíccséég!!! Meg akarnak tanítani!

Az alábbi levelet kaptam a napokban.
Olvassátok s rémüldözzetek:


Szervusz, .....!


A ........ Íróklubon olvastam a verseid. (Huh. v1.0)
Rónai-Balázs Zoltán vagyok, költő. (Huh. v1.1)Különböző irodalmi folyóiratokban publikálok, ill. egy önálló kötem jelent meg, az Orpheusz kiadásában.
A írás mellett egy tanfolyamot vezetek Budapesten (felfoghatod tehát e levelet reklámként is), jelesül: kreatívírást oktatok (Huh. v1.2)(ezt a kifejezést pedig utálom). Olyanok számára, akik a verselést, prózaírást nem tekintik puszta hobbinak, többet éreznek magukban, esetleg ki akarnak lépni az "amatőr"létből, vélnek magukban annyi tehetséget, elhivatást. Vagy esetleg csak jobban akarják kifejezni magukat,(Bazmeg v1.0) bár ez utóbbi az előbb írtakkal nyilván együtt jár, mintegy pluszként. Nos, ha ez illik rád, és kedvet érzel, válaszolj!
Van, aki úgy gondolja, az írást nem kell és lehet tanulni, tehát tanítani sem. Hülyeség. Az írás:mesterség, csak a tehetség veleszületett, de az sincs meg fejlődés, fejlesztés nélkül. Általában úgy vélem, hogy aki ír verset (most a giccsektől tekintsünk el), tehát képes az un. "tömörítés"-re,(Huh. v1.3) az adhat a tehetségének annyi sanszot, hogy képzi magát - a többi kitartás és elszánás kérdése.

Ha érdekelnek részletek, ezen a címen elérhető vagyok. Rólam pár dolgot találsz a neten, ha beírod a nevem a Google keresőjébe.

Üdv: RBZ

(Bazmeg v1.1 (very stable))
gábornok Creative Commons License 2008.02.16 0 0 21029
No, ez csak fricska.. :-)
Előzmény: Via Galvani (21028)
Via Galvani Creative Commons License 2008.02.16 0 0 21028
Csiszolni még.
Előzmény: gábornok (21027)
gábornok Creative Commons License 2008.02.16 0 0 21027

Szabad élet, szabad világ,

Jajj de szép, ki szabadon hál.. :)

Előzmény: capture the flag (21026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!