Keresés

Részletes keresés

Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8433
Simine, megnyugtatásul:
"A szobanövények által okozott mérgezések viszonylag ritkák ... a tünetek kialakulásához nagy mennyiségű levél, virág vagy termés elfogyasztása szükséges. Kétes esetben azonban mindig orvoshoz kell fordulni."
Előzmény: simine (8423)
rgranc Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8432
Sziasztok!
Új Tali lesz valamikor? Ligetbe sajnos nem tudtunk kimenni múltkor... Börze (börzetali) mikor lesz?

Más: sportbabakocsit vennénk lassan a lánynak, de csak használtat és olcsót, mert pénz híján vagyunk. Tud valaki? Esetleg jó bizományit?
Köszi! Robi

Sica Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8431
Sziasztok!

Szerintem nem igazán lehet általánosítani, hogy melyik gyömülcs allergizál, vagy hogy melyik mit vált ki a babánál, akár csak az anyatejen keresztül. Nálunk pl. úgy volt, hogy az elején nem tudtam, hogy nem a legjobb gyömülcs szoptatás idején az eper. Domcsi hasfájós is volt rendesen tőle. Azért tőle, mert miután abbahagytam az eperevést, nagyrészt elmúlt, de mindenképp sokat javult a helyzet. És Domcsi anno 4 hónaposan megkóstolta az őszibarackot, ízlett neki nagyon, de egész este üvöltött. Nem tudtam, hogy attól-e, ezért mégegyszer megpróbáltam. Végigüvöltötte a délutánt. Viszont a banánt 4 hónaposan már nyomta és imádta! Soha semmi baja nem volt tőle, pedig a védőnő mondta, hogy ők a főiskolán (tavaly végzett) azt tanulták, hogy a banánt csak 10 hónapos kor után szabad adni. Persze a gyerekorvos nálunk is mást mondott. Szóval aki itt szabályt akar keresni, azt szerintem ne tegye :-)

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8430
off
Boldog szülinapot fellegh :))
on
fellegh Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8429
sziasztok! mindenkinek gratulálok a kicsi csodájához! először vagyok itt, és konkrétan quizas-hoz intézném a kérdést. ha jól néztem 05.20-án írtad, hogy a Babácskád tekereg a melleden. Azóta mi a helyzet.? Egyáltalán ez azt jelenti, hogy kevés a tejcsi?????
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8428
Hálás köszönet! Megyek a ládámba...
Előzmény: quizas (8427)
quizas Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8427
Blan,
Mákod van, épp most akartam lelépni: XI. ker. Fehérvári úti rendelő, iV. em. Nevet, SZTYK telefonját, az én nevemet hivatkozni küldöm most rögtön mailben. quizas
Előzmény: Törölt nick (8426)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8426
Quizas, si todavía estas por aquí:
elárulnád a fogdoktorbácsid/nénid elérhetőségét? Akár mailban is jó, vagy odaát a "szülésben", hátha valaki még hasznát veszi. Előre is köszi:
Blan
...és bocsi, hogy off egy kicsit
Előzmény: quizas (8425)
quizas Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8425
OFF
Piglet, megjöttek, gyönyörűek, köszönjük!!
ON
quizas
kriszi Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8424
Sziasztok!
Mit egyen a szoptatós mama témában. Hát én örülök, hogy nekem liberális gyerekorvosaim voltak / vannak ebben a témában. Mind a kettőnél azt mondták, hogy mindent, csak mértékkel. Jó, kávét én se(egyetértek sófellel), de amúgy szinte mindegy. A tejet mind a kettőnél mértékkel kellett, de lehetett (a nagynál kiütést okozott, a kicsinél hasfájást, és amúgy is van tejallergia acsaládban). Amúgy a kcsi a retket nem bírta (a a káposztát igen). Szóval módjával kell kísérletezni, jeleznek hamar a bébik. Amúgy még mindig szoptatok, de mivel mellette mindenevő, azért már én is mindent eszem.
Gyümölcsök. Hát az én kisebbik fiam a kezdő gyümölcsként adható banánra lett allergiás. (igaz, lehet hogy a vegyszerre, amivell érlelték, ez nem derült ki.) De pár hónap alatt kinőtte. Azóta viszont mindent eszik, és az epertől se lett baja (15 hónaposan kapott először). Amúgy én mindent elég későn adtam neki, gyümit a 6. hónap után, főzeléket a 7. után, husit 8 hónaposan, tojásárgáját 10 hónaposan, tejtermékeket majdnem 1 évesen, szimpla bocitejet meg 14 hónaposan.
simine Creative Commons License 2001.06.20 0 0 8423
Mrs. Diablo!

Huha! Akkor nekunk szinte csak mergezo novenyeink vannak. Most pusztult egy amirol tudtuk, hogy mergezo (nem ugrik be a neve, vagyis nem vagyok biztos benne, de olyan nagy zold-feher tarka levelu)ezert meg szinte orultunk is neki. De ki gondolta volna, hogy amik megmaradtak azok kozul majdnem mind mergezo.

Lovaszi!

Orultem az utobbi irasodnak, ami arrol szolt mit egyen a szoptatos anya. Valahogy en is hasonloan gondolkodom. En pl.a tejet iszom renduletlenul, csak a kaposztat es a babot kerulgettem eddig, de mar ugy kivanok egy kis szekelykaposztat . Ezeket is azert mert engen nagyon felfujnak es ezert elhittem, hogy a babanak sem jo. Persze nekem azt mondtak, hogy se paradicsomot, se barackot, se tejet se se se ... Akkor mit egyek? Kicsit tulzasnak tartom. Azt hiszem hamarosan eszem egy kis kaposztat aztan majd beszamolok az eredmenyrol, hogy Emese mit szolt hozza.

Sziasztok
simine

Előzmény: Mrs. Diablo (8411)
nufi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8422
Sziasztok!

Akkor ezek szerint elég sok szórakozottan szopó baba van. Legalább tudom, hogy nem egyedi eset a kisfiam. (Nem mintha ez változtatna a helyzeten.) Ma egyébként 2-szer szépen evett … haladás. Az esti evésnél kevés volt a tejem, így vettünk ki fagyasztottat (már alig van), hát ne tudjátok meg: 25 percbe telt, amíg megitta azt a nyamvadt 85 ml-t. Közben ment a szokásos műsor, még úgy evett leginkább, ha az apukája fütyült neki.

Mandrake: a mi 3 hónapos Gergőnk most kezdett el pár napja nyúlni a játékokért. Lehet, hogy kicsit későn, de hogy a ti kisfiatok még ráér, az tuti biztos.

Na jó éjszakát,

nufi

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8421
ChickenCow:
orvostéma - valaki ugyanennyi információ alapján azt kérdezte, hogy nem akarsz orvost váltani. Az szerintem ugyanennyire megalapozottan valós következtetés volt.

Gyümölcs: NEm azt írtam, hogy elsőként sárgabarackot adjunk, hanem azt hogy egyike a legkorábban adhatóaknak. TErmészetesen az alma, banán, őszibarack után.

A véleményem szó nem egyenértékű a tanácsommal szóval:-)))

Ja, és CADves pedig megvédi magát, méghozzá hibátlan módon.

Annamama:
Bocs, hogy a sületlenség szó után nem raktam :-))))))) jelet.
:-))))

Piglet

sófelhasználó Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8420
Evés-nem evés téma:
Két szoptatós időszak tanulságát levonva én úgy látom, igazából nem zavarja semmi a babák emésztését, amíg csak anyatejet kapnak (amelyik hasfájós, az mindig hasfájós, mindegy, mit eszik az ember). Én egyetlen dologra vigyáztam: ne igyak sok és erős teát (nem kávézok), saját önös érdekemből kifolyólag is, mivel nem kell felpörgetni a babákat. Viszont ittam néha bort, jól esett, gyümölcsből eszembe sem jutott bármitől tartózkodni (sőt!), és alapvetően az volt a szempont, hogy jól essen, és lehetőleg egészséges legyen.
A babák étrendjében sokkal aggodalmasabb voltam, mivel nem akartam, hogy a könnyelműségem miatt esetleg valamit egész életében kerülni kelljen a babának. Viszont a kajszi témában én sem gondolom, hogy sokáig kellene várni, a Hipp gyümölcskészítmények korbeosztása egészen megbízható, és ők négy hónapos kortól ajánlják (ami nálam a hét hónaposnak felelt meg, akkor kezdtem a banán-krumpli kör szélesítését).
Annamama Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8419
Sziasztok!

Si, örülök, hogy nálatok is bevált a gumiszalag. Szerintem elég univerzális, később is jó lesz.

Én is kezdő anyuka vagyok, szoptatok, eddig nem sokat problémáztam azon, hogy mit eszem (eper, málna), szerencsére Annának semmi nem okozott gondot. Mindenesetre én azt hittem, hogy azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak. És bár tudom, hogy mindenki a saját kárából tanul leginkább, mégis úgy gondoltam, hogy ha valami tényleg nem jó és ezt Ti, gyakorlottabb anyukák tudjátok, nem a gyereken kísérletezem ki.
Piglet, lehet, hogy számodra ez már lerágott csont, mégsem hiszem, hogy mi, akik feltettük a kérdést, rászolgáltunk arra a stílusra, ahogy az egyébként igen hasznos válaszodat leírtad.

Annamama

ChickenCow Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8418
Piglet!

Már bocs, de bele kell pofátlankodnom véleményemmel a "tanácsadásaidba". Azért az orvosok nagy része mégiscsak jobban ért a "szakmához" és hagyjuk nyugodtan az orvoslást illető részleteket rájuk. Az orvosváltás persze egyéni dolog, de az itt leírt egy-két sorból nem hinném, hogy minden esetben valós következtetést lehet levonni a más dokijának szaktudását illetően. Ezt mindenki maga dönti el, nem internetes szavazás kérdése.
Sajna, kajszi ügyben pont nincs igazad, mert nem ajánlatos ezzel kezdeni a gyümölcshöz szoktatást. Pont a hashajtás miatt. (Szerintem igazságtalanul osztottátok ki néhányan anno CADves-t, aki egyáltalán nem adott tanácsot, csak infot és véleményt osztott meg velünk. Ehhez ennyit füzök hozzá.)
Szerintem nem kell ennyire "erőszakosnak" lenned a tanácsokkal, főleg kezdő anyukák esetében, akik aztán megszédülnek a sok innen-onnan vett ostobaságoktól. Véleményt mondjunk, tapasztalatot írjunk, ne kéretlen tanácsot osztogassunk.

Viki

Lovászi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8417
A kísérő tünet általában a lázat jelenti. A 2 hónapos oltásnak ez a kísérő tünete tényleg nincs meg, de Dalmát is piszkosul megviselte anno...

A régebbi témákra jól megkésve:

Cumi: nekünk csak és kizárólag a Chicco jó... abból viszont a 3 fokozatos és a 3 lyukú is. Mi mindkettőt teához használjuk. Addig Dalma nem volt hajlandó üvegből inni, amíg az eredeti Nuk cumi volt az üvegen.

Babakocsi ar0monak:
Nekünk Pierre Cardin sport van. Ha az a lényeg, hogy kicsire össze lehessen csukni, ez pl. kiváló. Esernyőre csukódik, igaz nem olyan kicsire, mint egy sima esernyő... Ezt is lehet 3 fokozatban dönteni, de nem vízszintesig. Van lábzsákja és "sátra" is. Csak 1 irányból tolható, az első kerekei bolygósíthatóak. Ha most is nyári babám született volna, akkor nem is vettem volna ún. 3 funkcióst. Addig, amíg Dalma csak hason aludt szerette a mózeskosaras kocsit is, de utána utálta. A nagykocsiban pl. irtó nehezen aludt el egy idő után, ebben a mostaniban akkor is elalszik, ha nem kéne :-)))

Gyümölcs, és tsai:
Néha akkora zöldségeket tudnak mondani az embernek... Józan paraszti ésszel belegondolva sok dolgot meg lehet kérdőjelezni. Én pl. a mai napig nem értem hogyan lehet bedőlni annak, hogy hüvelyeseket ne egyen a szoptatós anyuka, mert felfújja a babát... De könyörgöm a hüvelyeseknek a héja fújja fel az embert, az meg hogyan menne át a tejbe??? A babaneten feltettem a kérdést, ott a válaszban az volt, hogy ezeknek magas a keményítőtartalma, és az okozHAT esetleg problémát. De nem a héj!!! A K betűs növényeket azért kell kerülni az elején, mert azok megváltoztaHATják a tej ízét, és azt sok baba nem szereti. Nekem egyik gyerekem sem tiltakozott a káposztástésztás tej ellen...

Sziasztok!

Tímea

Előzmény: quizas (8414)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8416
Szia Tamara!
Ha érdekel, beszkennelem a növényekről a képeket is.
Előzmény: tamara (8415)
tamara Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8415
Sziasztok,

szerintem a mai nyafogásokat, nyűglődéseket nem (csak) az oltás hatása teszi, hanem az idő is. Én is nyafogós vagyok, Borka pedig olyan hisztit vágott le, hogy erre még nem volt példa. Kiszálltunk a liftből, ő ugyebár nem akart, és megfeszítette magát, és sívított, üvöltött, mint a fába szorult féreg. Ha a lakásban lettünk volna, otthagyom a szoba közepén amig megnyugszik, de hát a liftben, plusz körfolyosón (mégsem hagyhatom), nevelés céljából.

Viki,
Borkának is kedvenc foglalatosságai közé tartozik, de szerencsére a 72 darabosat használjuk, nem a 200-asat.

üdv. t.

Mrs. Diablo,
csak az a baj, hogy a Mikulásvirág kivételével nem ismerem ezeket a növényeket, pedig lehet, hogy van itthon.

quizas Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8414
Mrs. Diablo,

Azt azért nem állítanám, hogy a 2 hónapos oltásnak nincsenek kisebb mellékhatásai, legalábbis nálunk. Kisbulcsú tegnap és eddig ma is csak nyammogott és szinte folyamatosan panaszkodik.
Mi lesz a többinél, aminek tényleg vannak kísérő tünetei!?

quizas

Sica Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8413
Mrs. Diablo,

hihetetlen, hogy mindent azonnal tudsz. Nem semmi!

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8412
huamindenit Mrs. Diablo, nagyon köszönöm a gyors és precíz választ!

cár írta, hogy nappalra is visszaszoktatják a kiságyba aludni Rolit. Eddig mi is csak éjszakára tettük a kiságyába kisLackót. Ti hol altattok napközben? Mondjuk, ha mi is visszaszoktatunk, akkor előbb megvárom a kókuszmatrac cseréjét.

Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8411
Mérgező szobanövények:
Ciklámen
Primula
Diffenbachia-hibridek
Flamingóvirágok
Könnyező pálma vagy filodendron
Oleander vagy babérrózsa
Sivatagi rózsa
Madagaszkári örökzöld
Fikusz fajok
Korallbokor
Klivia
Fukszia
Kroton
Mikulásvirág

Forrás:
Horst Altmann: Mérgező növények - mérgező állatok

Akit még több infó érdekel (latin név, hatás) szívesen kikeresem.

Előzmény: szilvasgomboc (8408)
ChickenCow Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8410
Sziasztok!

Gyors kérdés: előfordult-e már valamelyik babánál, hogy a fogak nem a könyv szerinti sorrendben bújtak ki ? Marci látszólag ugyanis nem az alsó-felső metszőfogakat növeszti elsőként, hanem oldalra rág nagyon és ott is csipkéződik a fogínye.
Marci tegnap volt 8 hónapos, mászik, áll és "kézenfogva fut", mint a gyík, de normál ütemben menni nem akar. Nem is erőltetjük. Továbbra is kalandornak készül, játszani nem nagyon ér rá. Ma szó szerint segget csinált a szájából: miután megkaparintotta a nedves 200 db popsitörlőkendős dobozt, kb. 150-et kitekercselt belőle, néhánnyal letisztogatta nyelvét és fogínyét, majd a maradék fini nedvesítő lével a torkát is leöblögette. Enyhén popószagú még most is a lehellete. Végülis jobban jártunk így, mintha ő is inkább kakit kostólt volna, mint itt egyes babák.
Mára ennyi, csaó

Viki

Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8409
A 2 hónapos oltásról:
ActHIB oltás, ez a Haemophylus Influenzae elleni, teljesen mellékhatásmentes, elölt kórokozót tartalmazó oltás. A betegség, amit oltás hiányában okozna: gégefedőgörcs, fulladás, agyhártyagyulladás maradványtünetekkel. 1999. februárjától kötelező csak, előtte fizetni kellett érte, de ajánlott volt.Ugyanez jár majd 4, 5 és 15 hónaposan (plusz még másfajta is), ezek emlékeztető oltások.
Előzmény: szilvasgomboc (8408)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8408
sziasztok :)

Tüneményesek a babák, büszkék lehettek apukák! :))

si: én gumiszalagra fűzött rágókákat - csörgőket a bébihordozójára kötök, ott hamar elkezdte ütögetni majd megfogdosni azokat. Mivel nem használunk cumisüveget, de mégis legyen haszna, amelyiken rajzok vannak, tettem bele fagolyókat, így csörgő lett belőle :) Jól meg tudja fogni.

Köszi a gyümölcsválaszokat.
Lenne 2 kérdésem már megint:
Az egyik, hogy a 2. hónapban milyen oltást kapnak a gyerkőcök? Mert az oltási könyvben nem találom a nevét.
A másik, hogy tudja valaki, hogy mely szobanövények mérgezőek? kisLackónak egyre jobban tetszenek a növények, szeretné megérinteni őket, de mondta anyósom, hogy előbb jó lenne tudni, hogy melyik mérgező..

Ma elég nehéz napunk volt. Ma jöhetett ki a Kicsin az oltás, és órákon át sírt, bármit csináltam. Akkor hagyta kicsit abba, mikor Jazz+azt tettem már be kínomban :)

Elayne Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8407
Sziasztok!

En a szensavrol azt hallottam, hogy csokkentHETi a tej mennyiseget. De valoszinuleg ez is olyan, hogy van akinek igen, van akinek nem. Nekem eg tole a gyomrom, azert nem iszom.

Bugi bacsi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8406
Hehehe.

Ez a Fiat Punto II topicba valo...

Bocsi
:o)

Előzmény: Bugi bacsi (8405)
Bugi bacsi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8405
Sziasztok!

Aki meg nem szivott a Boldizsarral, az orulhet. En balga oda vittem a raketamat a komanyszervo ellenorzesre. Lassatok csodat, a kisauto azzal a tank benzinnel csak 419 km-t tett meg. Milyen erdekes, igaz?

Mas.
Nektek tokeletesen mukodik a belso levego keringetes, vagy egy izmosabb Barkas azert kifog rajta? Asszem a lerdesbol kiderul, hogy nalam ez a helyzet. Nagyon bosszant!

tamara Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8404
Sziasztok,
játéklemosás:
én is csak akkor szokom lemosni a játékokat, ha fizikailag láccik. Az itthon használatos játékokat szinte soha, amit pedig elviszünk és leejti azt ki vagy le szoktam mosni, persze, ha el nem felejtem, mire hazaérünk.

Hópihe,
Fübevaló: én nem teszek BOrka fülébe fülbevalót, (bár mi is kaptunk egy szépet) úgy gondolom, egyel több lehetőség a balesetre. Nézzék inkább fiúnak egy darabig. Majd ha ő akarja, akkor kifurathatja a fülét.
De ez csak egyéni vélemény.

sziasztok, t.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!