Egy hely, ahol Vajda Péternek kb. mindennel volt valami baja. Nem nagy baja, pici baja, de annyira nem volt semmivel elégedett, mint pl. a Baumgartner-féle étteremben.
Persze aztán az is lehet, csak az volt a probléma, hogy itt nem volt szűzlányok által frissen őrölt pirospaprika, amit ferraris minardis gyorsfutár hozott már a főzés megkezdése után Alsóbivalyfingósról....:))
ma harmadszor voltunk a székesfehérvári Beatben, továbbra is nagyon szeretem, a Máshogy Guba határozottan a desszert Top hármamban tartózkodik.
A rakott krumpli ahogy ők gondolják nevű étel viszont nagyon finom tudna lenni, de így nekem mennyiségben meg ízben is sok, mert a közepén leledzik
egy hatalmas sültkolbász. Finom is, de akkor is, nekem nem illik az ételhez, inkább mustárral és kenyérrel ennék ilyet, és máshol. :) Illetve mivel
kolbászcsipszek is vannak benne, eszeveszetten hústúlsúlyos az egész. Na meg az erős, rusztikus kolbászíz elnyomja a finom - mondjuk szaftot képviselő -
habállagú valamikupacok meg a belül folyós tojások finom ízét. (Ezenfelül középen a kolbász és egyebek takarásában leledzik még egy nagy sült
krumpliszelet-halom, meg alul vannak icipici zöldhagyma és kaliforniai-darabkák is.)
Részemről kihagynám belőle azt a kolbászt, és növelném a kolbászcsipszek számát.
DN ugyanezt ette, nekem köszönhetően másfél kolbásszal :), anyám meg ezt: Berhidai grillezett diós camambert, saláta, balzsamecet, pesto. (A sajtot
ők írták rosszul, nem én.) Ódákat zengedezett róla, és a desszertjéről is: kókuszos panna cotta, szilva. Azt mondta valami nagyon finom azonosíthatalan
pöttyök is voltak benne. :D
Én persze máshogy gubát ettem, bár nagyon-nagyon vonzott a diós madártej dolog, de hát olyan ritkán járunk arra... DN meg somlóit.
2 Prosecco, 1 nagy ü. víz, 1 kis ü. víz, a 3 főétel, a 3 desszert és 3 espresso 28.000 Ft. Szervizdíj nincs.
Már az induláskor is csodálkoztam a grandiózus Paulay-utcai üzleten, hogy miként lehet ennek a bérlését egy cukrászdából kitermelni.
A nagyobb baj az, hogy a sütemények beltartalmában zuhanórepülésben voltak szerintem az utóbbi 2-3 évben. Korábban rendszeresen beautóztam hozzájuk a Paulayba süteményért Budáról, újabban pedig még az Allée-ba se mentem el, pedig az közel van.
Ennél sokkal fájóbb, hogy mintha Fischer bácsi cukrászdája is bezárt volna? Kiírva nincs semmi, de húsvét óta egyszer sem láttam tényleg nyitva, pedig többször is jártam arra nyitvatartási időben.
Az öregúr szerintem már legalább fél éve nem aktív, újabban mindig a lánya volt a pult mögött. De az arú ugyanaz volt (leszámítva hogy a méretek náluk régóta csökkenést mutattak, amíg csak lehet ezt választották áremelés helyett).
Ha tényleg megszűnt, az nagyon fog hiányozni. A legendás kávéfánk mellett a tiroli rétes is igazán jó volt ott, és én komolyan függök a köményes rúdjuktól, amin sehol máshol nincs valóban elég kömény.
Egyik helyen sincs bor kimérve, van viszont a mikroüveg prosecco.
Az Asta Pastában 1950, ha jól emlékszem (ki van írva rá a hűtőben), a Hétköznapokban viszont bőven 2000 fölött lehetett, ha jól kalkuláltam vissza (a számlát nem néztem meg).
Ez már elég fájdalmas, bár ott éppen P születésnapját ünnepeltük, tehát egyszer elment - legközelebb csak kávézom.
Én ugye általában 'előiszom' valamit, ha lehet Proseccot / pezsgőt, de volt olyan, hogy mást rendeltem, mert úgy gondoltam, hogy hadd ne fizessek már 1-1,25 dl-ért többet, mint amennyiért abból az italból meg tudom venni a 0,75-ös üveget....
Jártunk e héten a Hétköznapokban is, Budatétényben.
Spárgakrémlevest ettünk, majd 2 remek pizzát. A spárgaleves is remek volt, többek között orgonamézt tettek bele, viszont a spárgadarabok majdnem nyersek maradtak, ez kevésbé tetszett a tenisz- és ebédpartneremnek.
A kisüveg (2 deci) proseccót elég asztrális áron adják, ha jól számoltam vissza a végösszegből.
A gnocchit elhoztam mamának, de nem volt jó ötlet: állt egy fél napot a kocsiban melegben és magába szívta a mártás egy részét, sokkal kevésbé volt élvezetes, mint helyben.
Ma ott ettem egy barátom lányával, aki a közelben lakik.
A két leves jó, a vaddisznóbolognais pappardelle pedig frenetikus volt. Ehhez képest a szarvasgombás-lazacos tagliatelle (D ezt választotta) nem tűnt annyira extrának, de nem kóstoltam bele.
Ettünk még egy nudlit ketten, ittunk kávét, limonádét, és elhoztam egy kolbászkrémes gnocchit. A vége jattal 19 rugó volt.
Egy Mai Tai koktél, egy korsó sör, egy buborékos víz, csirkés Tom Yum (csípős-savanyú) leves, egy zőldséges Tom Kha (kókusztejes) leves, egy csirkehúsos Pad Thai, egy csirkehúsos sült rizs, 2 kávé (na ez nem volt jó) + szervizdíj: 19.000 Ft. Továbbra is nagyon jó az ár-érték aránya, a kétszemélyes menü áráról nem is beszélve, de direkt nem azt ettük, mert rendelni mindig azt rendeljük.