Keresés

Részletes keresés

Ordas Creative Commons License 2002.01.11 0 0 291
Latvanytol tobbszor elajulsz majd, mert az jo. A sztori meglehetosen gyengus.
Előzmény: DR.YES (290)
DR.YES Creative Commons License 2002.01.11 0 0 290
Segítsetek!A beírások elbizonytalanítottak. Holnap megyek megnézni a filmet, de a könyvet nem olvastam, a fantasy eddig nem érintett meg, de gondoltam ha már valamit a műfajból, akkor ezt. Most akkor vigyek be magammal walkmant esetleg zseblámpát és könyvet vagy ne?
Golem Creative Commons License 2002.01.11 0 0 289
Hát biztos jól megmagyarázzák a badarságokat meg lehülyéznek...ja nem,lehülyézni nem fognak mert ők annál sokkal intelligensebbek hiszen olvasták a 20. századi legnagyobb könyvét,eh inkább marhaságát.

Most olvasgatok forumokat és találtam néhány figyelemreméltó hozzászólásokat:

-Csak mert amit Legolas művelt a filmben, azt csak bruce Leehez tudnám hasonlítani, de ő meg más műfajban alkotott.hogy mit ki nem hozott egy nyílvesszőből Móriában, az bámulatos.Asszem 3 orkot ölt meg vele... Nos ez azért nem semmi... Ja és Legolasnak tünde íja volt, ezt hozzá kell tennem

persze,hogy hozzá kellett tennie,hogy neki tünde íjja van,így már érthető,hogy AKÁR 3 db ORKOT is kinyiffanthat vele.szóval az már teljesítmény..

-tényleg, melyik a kedvenc karaktered?

Ez aztán a komoly téma,meséljetek melyik a kedvenc karekteretek! Na,miylen tulajdonságaik vannak

-Holnap megyek. De vagy 20*olvastam, és angolul is.

Azért ez már fanatizmus,biztosan nagyon jó lehet

na majd még jelentkezek:)

Ordas Creative Commons License 2002.01.11 0 0 288
Hogy ezert mit fogsz kapni... Nem irigyellek :)))
Előzmény: Golem (287)
Golem Creative Commons License 2002.01.11 0 0 287
Sziasztok!
Gondoltam írok ebbe a fórumba ,habár nem tudom,hogy méltó vagyok-e rá.Van némi kifogásom a Gyűrűk urával..gondoltam megosztom e nemes gondolatokat veletek.Előszőr meg szeretném kérdezni tőletek,hogy hány évesek is vagytok.Másodszor azt,hogy mennyire veszitek ezeket az idiotaságokat komolyan amivel kábit titeket ez a marhaság.Nem akarok senkit se megsérteni,de szerintem aki ezen a szinten lemaradt az már durva.Sajnos sok ilyen egyén van,akiken én csak nevetni tudok.Megnéztem a filmet,a látvánnyal meg magával a film megrendezésével nem volt nagy gond,annál inkább a film "sztorijával" és főleg annak témájával.Mielőtt bárki megvádolna azzal,hogy csak mondom a hülyeségeket semmmi alap nélkül,leszögezem,hogy amennyire csak lehetett
utánanéztem az írónak életrajzának és egyéb tudnivalóknak.Én szerintem két eshetőség lehet:Az egyik az,hogy Tolkien egy hibbant hülye volt némi fantáziával akit annyira megrázta anyja korai halála,hogy amiatt gondolt ilyen hülyeségeket.Az is közrejátszhatott a "hibbantságához" ,hogy az 1. világháborúban kaphatott vmi súlyosabb sérülést ami megkárosíthatta elméjét.A másik ok a Gyűrűk ura megírásának az lehetett ,hogy kényszerből írta ezeket rossz anyagi helyzete miatt.
Nekem végülis nincs annyira nagy bajom a GyU-val leszámítva azt,hogy(szerény vélemyénem szerint) sok ember van aki ezeken a fantasy könyveken kivül nem olvasott semmilyen "értékes" könyvet.Persze előfordulhat az is,hogy ez nem igaz.
Ezzel a hozzászólással csak az lenne a célom,hogy legalaább gondolkozzatok el ezen az egész dolgon.
Fiorile Creative Commons License 2002.01.11 0 0 286
Ma néztük meg a filmet. Már előzetesen olvastam a könyvet,és féltem,hogy nem fogom viszont látni mindazt,ami a fejemben annyira izgalmas,és színes volt. Szerencsére nem kellett csalódnom,az elejétől,a végéig a székhez kötött . És köszönhetem neki még azt is,hogy egy kicsit én is bekerültem ebbe a tündérvilágba,kicsit kiszakadtam a mindennapi gondok közül. Csak ajánlani tudom minden élénk fantáziával megáldott embernek
Előzmény: icewolf (284)
rettegen Creative Commons License 2002.01.11 0 0 285
ja és 3 év múlva kivehetem videón a trilógiát:))))))
icewolf Creative Commons License 2002.01.11 0 0 284
Én is láttam a filmet tegnap és tényleg nagy jó volt. Bár nem vagyok egy fantasy van, de biztos, hogy elolvasom a könyvet ha lehet még kapni, mert kiváncsi vagyok, hogy folytatódik a történet.
rettegen Creative Commons License 2002.01.11 0 0 283
Tolkien buzi lettem...
Istencsászár a film. Most pedig elolvasom könyvben is. (ilyen még sosem volt...)
Szerintem a Lucas abbahagyhatja a filmezést, ezt nem fogja überelni
DEZO Creative Commons License 2002.01.11 0 0 282
"Erről inkább Göncz Árpádot kérdezzük meg."

Ehelyett egyszerűbb megnézni a könyv belső borítóját: Hungarian Translation Göncz Árpád 1985

KÖSZI!

Előzmény: adamskij (278)
Ordas Creative Commons License 2002.01.11 0 0 281
Okes, izlesek es pofonok
adamskij Creative Commons License 2002.01.11 0 0 280
Egesz egyszeruen kivancsi voltam ra. Konyv benasagat potolja-e a film. NEM SIKERULT.

Ordas, OK, neked nem tetszik se a könyv, se a film. De inkább legyen ez a helyzet, mintsem az, hogy a filmes változat eltér a könyvbélitől. Pláne a GyU esetén lenne ez szinte gyalázás.
Szóval szerintem az a jó, ha a film nem kijavítja a könyv hibáit, hanem hűen aszerint készül. Sokkal nagyobb hiba, ha a sztori megváltozik, ekkor ugyanis semmi értelme az azonos címnek. Vagyis az egész feldolgozásnak semmi értelme.
A GYU-val kapcsolatban pedig Tolkien elég alapos munkát végzett, de ha szerinted nem, akkor kíváncsi lennék a te verziódra is. Esetleg írd meg.

Előzmény: Ordas (275)
Iranon Creative Commons License 2002.01.11 0 0 279

Kedves magasságos Ordas!

"Olvastam, csak nem vegig, mert sablon sztori volt."

Ordas a kimívelt, fantasy-lélek, aki már ott volt a kezdetektől. Ordas, az eredeti, akinek joga van kritizálni az ELSŐ fantasy művet, és a szemébe vágja, hogy "sablon". Ordas, aki sokat látott...

"Az egesz GY U arrol szol, hogy maflabbnal maflabb neveket talaljunk ki."
Az nem Tolkien-t minősíti, ha Te csak ennyit látsz belőle...

"Mi az ertelme a sztoorinak?"
Mi értelme a hozzászólásodnak? Fika-fika hátán. Te vagy itt a nagy fantasy-mester, aki olyan magasságokba emelkedett ebben az ágban, hogy bármit lehúzhat. Sablonnak nevezed azt, ami minden fantasy-nek az alapja. Nevetséges...

Előzmény: Ordas (271)
adamskij Creative Commons License 2002.01.11 0 0 278
Meg aztán a fordítás is a 80-as években készült el

Erről inkább Göncz Árpádot kérdezzük meg.

Előzmény: DEZO (276)
ALLAHH Creative Commons License 2002.01.11 0 0 277
Ordas:

Tipikusan az a hozzászóló vagy akinek fogalma sincs arról hogy miket beszél !
A Gyűrűk Ura nyelvezete nem egyszerű, és tényleg elnyújtott,cirkalmas a történetmesélés, de akit ennek ellenére nem tudott magával ragadni annak nem is való más mint a Garfield képregények.

Azok valószínüleg kellőképpen egyszerűek ahoz
hogy megértsd.
(De már ebben sem vagyok biztos :))) )

A filmet lehet kritizálni ( tényleg vannak hibái )
de a könyv mestermű.Az hogy neked ez nem jön le, az csak téged minősít.

DEZO Creative Commons License 2002.01.11 0 0 276
Hát ebben nem értünk egyet (béna könyv és film), de hát ez már csak így van.
A nevekhez pedig annyit, hogy az angol anyanyelvűeknek is elég béna lehet, hogy SAM. Meg aztán a fordítás is a 80-as években készült el, amikor még nem rohangált annyi Kevinke, Giulia, Roberto közöttünk...
A Samu különben is illik ahhoz a pórias és egyszerű közeghez, ami a Megyében van...
Ordas Creative Commons License 2002.01.11 0 0 275
Egesz egyszeruen kivancsi voltam ra. Konyv benasagat potolja-e a film. NEM SIKERULT.

Nevekben az igaz, nem lehet poriasat adni, de azert a Frodo eleg bena lett. Az meg a magyar forditokat terheli, hogy Samu :) Igazabol arra akartam ravilagitani, kitalalnak neveket (onmagaban nem baj) es az egesz kore egy nem sikerult sztorit szonek.

LAsd, egesz Gyuruk Ura mozgalom ugy induult ki, hogy ar nyelvesz kitalat egyfantazia nyelvet. kvazi minden "forditva" indult.

Előzmény: DEZO (274)
DEZO Creative Commons License 2002.01.11 0 0 274
"Az egesz GY U arrol szol, hogy maflabbnal maflabb neveket talaljunk ki. Mi az ertelme a sztoorinak?"

Haver, neked is azt tudom mondani, amit Legionnak, nem is ismételném meg.
Tényleg: miért nézted meg? Ha olvastad, akkor tudnod kellett, hiszen emlékeim szerint onnan sem hiányoztak a nevek. Egy fantasy világban (amelynek te elmondásod szerint nagy rajongója vagy) mégsem hívhatnak úgy valakit, hogy Kovács Tibi (elnézést, ha valakit így hívnak :)! Vagy esetleg az angol nevek jobban tetszettek? Szerintem jó a magyarítás, a Micimackó sem lenne olyan jó, a Winnie The Pooh-nak neveznénk! Vagy igen?

Előzmény: Ordas (271)
DEZO Creative Commons License 2002.01.11 0 0 273
Kedves Legion!
Egyszerűen nem értem a hozzád hasonlókat: beülnek a moziba (mer' a film nagyon divatos, oszt' nehogymáne tuggyak hozzászóni!), ezután pedig fikáznak. Tegnap este néztem meg a filmet és kifogtam egy csapatot, akik mögöttem folyamatosan azon röhögtek, hogy: "...Zsákos Frodó, höhö...de hülye név..."...
EZ EGY MESE, ha nem érdekel ne nézd meg, és főleg ne cikizd, ha nem érted. LEKÖTELEZNÉL...
Előzmény: Legion (265)
Ordas Creative Commons License 2002.01.11 0 0 272
Itt nem a fantasy vilag altal elcsepelt dolgokrol szol, hanem osszesegeben az egesz filmiparrol.
Előzmény: Devil Inside (267)
Ordas Creative Commons License 2002.01.11 0 0 271
Honnan veszed, hogy nem olvastam a konyvet? Olvastam, csak nem vegig, mert sablon sztori volt. Az egesz GY U arrol szol, hogy maflabbnal maflabb neveket talaljunk ki. Mi az ertelme a sztoorinak?

Miutan tudjuk, hogy lesz meg kovetkezo resze a filmnek, de ettol meg az elso resznek NINCS vege. Meg a Majmok Bolygojaban es a Star Warsban is van vege egy-egy resznek, megha nem is mindig pozitiv. Itt egyszeruen kette vagtak.

Előzmény: ALLAHH (266)
bandikaa Creative Commons License 2002.01.11 0 0 270
Én is megnéztem tegnap.

De
sajnos
nem
tudok másképp, csak szuperlativuszokban beszelni rola......:)))

Hihetetlen jo, a trukkoket nem vettem igazan eszre, bar erren nem koncentraltam.
Az oramra en se neztem, es csak 2 szót mondtam, a mellettem ülő 2 15-16 evesforma kiscsajnak:

KUSS LEGYEN!

De ezt valahogy sikerult ugy mondani, hogy meg en magam is megijedtem a hangomtol!! :))))

alapfilm.

Barmelyik Star Wars epizod elbujhat a ....

Udv
bandikaa

adamskij Creative Commons License 2002.01.11 0 0 269
Tegnap, azaz 10én én is megnéztem a Gyűrűk Urát. Mivel az egész sztorit még nem olvastam el (nem volt ennyi időm - eddig), de a trailerek tetszettek, kíváncsi voltam, mit nyújt 3 órán keresztül. Nos, az órámra egyszer nem néztem rá a 180 perc alatt. A tájképek gyönyörűek, a trükkök finoman vannak elrejtve, abszolút a sztorinak alárendelve. A film vége, kb az utolsó félóra azért vontatott, egy 20 percet ki lehetett volna vágni, de így is OK.
Szerintem nagyon korrekt adaptáció készült a filmből, ami sokkal inkább a regényt ismerőknek szól, semmint a Kindertojás gyűjtőknek és popcorn-majszoló mozijáróknak. Biztos hogy meg fogom nézni az angol verziót is, mint ahogy a másik két részt is.

Akkor könnyű a filmben csalódni, ha valaki úgy ül be rá, hogy valami hatalmas pluszt fog kapni. Ha valaki durvát akar nézni mostanában, annak ott a Nexxt rendezői változata a Művészben (ultrakemény), ha vígjátékot, akkor abból van elég amerikai máz. Viszont Gyűrűk Urából csak ez van és nem is kell más.

csabiman, láttam a rajzfilmet, nagyon állat, végig sötét jelenetek, abszolút kultikus rajzfilm (mint ahogy a Fire & Ice is).

Előzmény: csabiman (257)
ALLAHH Creative Commons License 2002.01.11 0 0 268
Legion:

Neked csak annyit, nem kívánom hogy elolvasd a könyvet, valószínüleg meghaladja képességeidet,
de biztosan nem véletlenül választották meg az
évszázad legjobb könyvének.
Csak annyit tegyél meg a kedvemért, hogy Göncz Árpád egyoldalas utószaván rágd át magad.
A Gyűrűk Ura tündérmese.Mégpedig alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje.
Ha te mást szerettél volna látni a vásznon akkor
talán más műfajú filmre kellene jegyet váltanod.

Devil Inside Creative Commons License 2002.01.11 0 0 267
"de a sztori rem gyenge, vontatott es tele elcsepelt panelekkel"

Az nem jutott eszedbe, hogy ez az eredeti? Csak tájékoztatásul: az egész fantasy müfaj ezen alapszik, az hogy mások elcsépelték, nem ennek a münek a hibája.

Előzmény: Ordas (264)
ALLAHH Creative Commons License 2002.01.11 0 0 266
Ordas:

Te nézd továbbra is a Xenát kisöcsém....
Fogadjunk, hogy nem olvastad a könyvet.
Ez csak a bevezetés, ha akciókra vágysz a második, és harmadik rész majd kielégít.
Addig csak dobáld szorgalmasan a kockáidat.

Legion Creative Commons License 2002.01.11 0 0 265
Teljes mértékben egyetértek veled. Ez egy tök sablonos mesefilm, sok hülye névvel, és viszonylag jó trükkökkel.
Előzmény: Ordas (264)
Ordas Creative Commons License 2002.01.11 0 0 264
Tegnap este volt szerencsetlensegem latni a formedvenyt.

Meg kell mondani a kepi vilaga kivalo volt a filmek, de a sztori rem gyenge, vontatott es tele elcsepelt panelekkel. Nem is ertem mi ez anagy orulet korulotte. Kis csapat a hatalmas ellenseget legyuri, csomo eppenhogy megszabadulas, Talan a masodik ora elejen izgultam eloszor, amikor a banyaban atmennek a hidon. Szal egyszeruen kurva szar volt, nem erte meg a 990 Ft-ot. Kivancsi leszek a helikopterre. (Harry Potter)

Pedig jo magam imadom a fantasy vilagot - lasd jo 10 eve a Kaland Játék Kockázat konyvek. En pl. becsulettel dobokockaval jatszottam vegig :)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.01.09 0 0 263
mindenben egyetértek veled.
Vártam, láttam és nem csalódtam. Hiáényzik bombadil, de így is pergő a dolog, a 3 órát simán végigültük anélkül, hogy az órára kellett volna pillantani.
Egy mókás volt (díszbemutató Gönz Árpáddal) a film végén mindenki csak ült néma csöndben amikor a közelünkben valaki belemondta a sötétbe : ezt a hülyeséget :)))))

Hayloft

Előzmény: ALLAHH (261)
alaron Creative Commons License 2002.01.08 0 0 262
Aaye!

Én is olvastam a könyveket, és láttam a filmet. Rendkívül örülnék neki, ha valaki felvilágosítani a beszédtémáról. Most először jöttem ide, és nem fogok végignézni mindent.

Alaron

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!