A másik eset, amikor mindig bekapcsol magától, amikor nagy hideg után hirtelen meleg lesz. Mint pl. tegnap. Persze nem automata állásban van, és a műszerfalon OFF-ban van.
üdv! segítséget kérnék. 1999-es "angol" civic középső paneljában égőt akarok cserélni,mert nem világítanak a forgó kapcsolók,de nem jövök rá hogy tudok hozzá férni. mit kell leszedni,hogy kijöjjön a panel?
Halvány lila gőzöm nincs a motorvezérlő gondolkodásmódjához, de én is bekapcsolnám még a hátsó ablak fűtést is, hogy terhelje a motort, több tűz jusson a koromba.
5 ajtós? Videót nem tudok, de én ennek a leírásnak a segítségével építettem be anno az Xcarlink adaptert (ami a mai napig szolgáltatja a zenét, most már egy rákötött bluetooth receiver segítségével szól a Spotify). Talán segít.
Nem egyszerű sajnos, gyakorlatilag az egész műszerfalat le kell bontani+a váltódobozt is. És hogy kihívás is legyen ez angol kocsi szóval a képeken minden fordítva van.
De meg lehet ez alapján csinálni, nekem is sikerült 0 előképzettséggel.
Kezdő segítség: a legelső kép az bizony a nyitott sofőr oldali ajtó irányából a műszerfal oldala, nekünk a kormánytól balra. Ott kell kezdeni.
Megpróbálom kitapasztalni, hogy mihez lehet pontosan köze a klímakompresszor bekapcsolásának ilyen esetben, ha rájövök valamire, megírom nektek. Viszont abban kérném a segítségeteket, hogy tudtok e olyan videóról, ahol láthatnám hogyan kell lebontani a műszerfal azon részét, ahol a rádió nevének a klíma állapotának stb. kijelzésére szolgáló kijelző van mert kontakt hibás a csatlakozása. Olykor csak részben látható. Hidegben rendszerint jó, melegben, ha megkoppintom helyre jön. Köszönöm.
Pl. megyek egy hideg reggelen fűtéssel, látom emelkedik a fogyasztás, megállok, hallom, megy a kompresszor. Ilyenkor az OFF állásban(!) van, és az ON (!!!) állásban kikapcsol. De ezzel nincs vége, mert egyszercsak észreveszem hogy megint megy. Érdekes, hogy pont nem a legnagyobb kánikulában csinálja, inkább kellemes langyos időben, de újabban hidegben is. Ja, és nem mondtam, hogy általában rendesen működik a hűtés-fűtés, de időnként önállósítja magát. Szerintem a kollégának is hasonló a baja. Voltam Honda szervizben, rátolták a számítógépet, semmi hibát nem jelzett. Azt mondták, vigyem akkor, amikor csinálja. Na ja: mondjuk péntek délután 4-kor elkezd szórakozni, hova vigyem?
Szia! Én ilyet szereltem be tavaly, ha jól emlékszem:
Még szükséged lesz egy beépítőkeretre, iso csatlakozókra, bár azzal is lehet kérni a fenti ezközt, valamint egy connect2 átalakítóra, enélkül elveszted a fenti fűtés vezérlés kijelzőjét, esetleg tolatókamerára. Ezt a videót nézd végig, benne van minden:
Mert az "auto" gomb megnyomása bekapcsolja. Így van ez mindenhol. Ettől automata. Nálam menüben be lehet állítani, hogy ne kapcsolja be. Viszont akkor nyáron az "auto" állás nem fog tudni hűteni, télen párátlanítani.
Sziasztok! épp egy 20006 2,2 UFO Civic boldog tulaja lettem, az után szeretnék érdeklődni, hogy milyen tapasztaltokkal rendelkeztek gyári fejegység cseréjét illetően, egy újabb androidos verzióra? mennyire bonyolult az eljárás ( régebbi autóimon elboldogultam vele, de maximum a lelkes amatőr szint alatt vagyok) érdemes nekilátni? melyiket ajánljátok?
Az Accordomrol tudok nyilatkozni. Ott auto modban nem vilagitott a klima visszajelzoje, nem koti a user orrara, hogy mikor, hogy hasznalja a klimat. Ha bekapcsoltam a klima gombot, akkor vilagitott, mert en forsziroztam, hogy mukodjon. De auto mondban is ki lehet kapcsolni, vagy nem auto modban kell jaratni, es akkor a kompresszor nem fog dolgozni.
Hat mert nem tudja maskepp, mert nem villanymotor hajtotta inverteres rendszeru, mint egy otthoni klima, vagy a hibridekben levo klima, hanem a motor hajtja egy kuplungon keresztul, kiteve a motor fordulatszamanak. Ha bekapcsol, akkor elkezd dolgozni, netan magasabb fordulatszamon mesz, gyorsan lehuti a hocserelot, az erzekeli, hogy mar nagyon hideg, es egy X hofoknal lekapcsolja a kompresszort. Akkor a hutokozeg elkezd melegedni, majd egy Y hofoknal visszakapcsolja a klimat.
Telen, nagy hidegben nem is indul be a klima, a fagyveszely miatt.
Namost nekem nemcsak automata üzemmódban csinálja, sőt azt is megteszi, hogy megy off módban, és az on módra kapcsolva leáll. Az meg külön egy fasza helyzet, hogy egy visszajelző lámpát nem voltak képesek belerakni. A dízelnek meg se kottyan a klíma, a hangját sem hallani menet közben, csak látom, hogy megy felfelé a fogyasztás.
Beléptem a Honda tulajdonosok táborába. Egy Honda Civic 2006 1,8 sikerült vásárolnom. Olyan kérdésem lenne, hogy normális dolog e az hogy, a klíma automata üzemben néha bekapcsolja a klímakompresszort (télen), annak ellenére, hogy az autóba még fűteni kell. Ha ez a normál működéshez tartozik, akkor mi az oka? Nem gondolnám, hogy a páramentesítés lenne, mert ahhoz olyan gyakran teszi mint, hűtés esetén.