Én is hozok egy kis HP ajánlót, ha valakit érdekel egy többszörösen meghasadt személyiségű Harry Potter. Nagyon érdekes történet, jópofa v. épp ijesztő hasadt személyiségekkel, előbb mentor Piton, végül severitus lesz belőle, sok-sok folytatással. Az egyik folytatástól már drarry is! (Csak úgy figyelmeztetésképp)
Nemrég olvastam egy szerintem nagyon jó sztorit. Érdekes, hosszú, csak nem tudom olvasol e slash-t? Mondjuk a 18. fejezetik fel se merül a dolog, meg aztán ki is lehet hagyni azokat a részeket, amik nem tetszenek. De amúgy volt benne pár érdekes ötlet.
Hát pont ezt akartam írni: elolvastam a One more time-t, ami nekem WIP-nek tűnik, de hogy egyre melegszik a helyzet, az tuti. És ettől nem lettem túl boldog.. Pedig sztem bőven elég lenne, ha csak Piton kezének volna szüksége melegségre.
Külföldiül van, de a Piton-fangirlök szeretni fogják, mert a szereplők és az események is teljesen átalakultak avégett, hogy a kedvencüket fényeztessék.
Némelyikből kiválő humort lehetne írni. A többi meg már annyira lerágott csont, hogy nehéz valami újat, egy kis csavart vinni a történetbe. Bár az is igaz, hogy nekem is hasonló ötleteim voltak/vannak. Majd meglátjuk.
Hat évvel ezelőtt, mikor elkezdtem a fordítást, szép kis olvasótábora volt a történetnek, de oly lassan frissült, Ferporcel oly lassan haladt vele, hogy megkopott az érdeklődés, nem is csodálom.
De most véget ért a regény, így az is nekiláthat az olvasásnak, aki elvből nem olvas befejezetlen sztorit.
Harry has had enough of seeing his reputation shredded in the Daily Prophet and decides to do something about it. Only he decides to embrace his Slytherin side to rectify matters.
Rated: Fiction T - English - Drama/Humor - Harry P. - Chapters: 32 - Words: 74,506 - Reviews: 6,682 - Favs: 8,738 - Follows: 4,921 - Updated: 06-21-10 - Published: 12-03-09 - Status: Complete - id: 5554780
Post HBP, Marked with a dark destiny he must now fulfil, Harry must put aside his hatred for Snape, his love for Ginny and leave his childhood behind if he is to put an end to Voldemort once and for all.
Rated: Fiction T - English - Drama/Adventure - Harry P. & Voldemort - Chapters: 38 - Words: 182,057 - Reviews: 1,478 - Favs: 527 - Follows: 345 - Updated: 03-26-07 - Published: 08-29-05 - Status: Complete - id: 2557032
Five years after the war, The Daily Prophet published a series of articles calling Neville "The Boy Who Might Have Been." Harry was embarrassed, but Ginny was incensed, because she knew better than anyone that Neville was no Might Have Been.
Rated: K+ - English - Friendship - Chapters: 1 - Words: 8,094 - Reviews: 15 - Favs: 13 - Published: 8-5-12 - Neville L. & Ginny W. - Complete
Ami engem illet, én például szívesen olvasnél valami originális témát... mittudomén, postwar, multikarakter, politikai harcok, dementorok, vérfarkasok, újjáépítés...
Aki a fanfiction.net-en olvassa a felnőtt tartalom nélküli verziót, annak még várnia kell, mert azt Ferporcel tölti fel, és csak ma fogom neki elküldeni ezt a fejezetet.
Köszike, Takiko fordításait is ismerem, és kedvelem is. De az OIc ficeket is szeretem olvasni. Kedvelném egy bizonyos Lilyanjudith Salvador Benevolusát is, ha folytatódna végre. :-P
Szerintem a ficblogjába kellett volna írni, és megkérdezni őt, mi lészen. ^^
Amúgy elküldte az egyik admin a fejezetet - mert hibás volt -, és egyszerűen azóta nem pakolta fel újra szerintem. Mert megnéztem bent a moderáló történetek közt, és nem láttam. Szóval nem az van, hogy ennyi ideig nem engedünk fel senkit sem. XD
Amúgy a Közelebbet jobban is szeretem, ez a Harry új otthona néha nagyon kiakaszt, nekem már túlontúl OOC. Takiko (katt) fordítja a Közelebbet, meg még más érdemleges írást is, biztos ismered. Amit Nevem Teve linkelt, az ugye maga a szerző profilja, mert ő is felpakolja. ^^
Teve, kérlek, mint mindig, most is nézz félre, mert ismét újabb WS-t hirdettünk meg, és szeretném linkelni, tudom, nem komálod. ^^"
Tegnap meghirdettük a hetedik Hungarian Witches Sabbath kihívást, ahol ezúttal a filmek lesz a téma. Bármilyen érdeklődöt szívesen várunk, akár olvasni, akár írni szeretne. :-)
Bocsika a kérdésért, ha nem ide kellett volna írni, de a Harry új otthona fordítás 23. fejezetét már május 25.-e óta szeretném elolvasni. Castiel már régen feltöltötte a Merengőre, de az adminok még nem engedélyeztékj azóta sem. Mi az oka?
(Már a 36. fejezet fordítása is kész, de egyelőre még Francunál van bétázásra. Egyébként ez a fejezet az utolsó. A legeslegutolsó egy epilógus lesz, azt még nem írta meg a szerző.)