Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 146
Hát, a legújabb hírek ismét lehervasztják az ember balkáni túra szándékát.
Kedves jó Kormányunk a státustörvénnyel szelet vetett és lassan vihart arathat. Ennek a diplomáciai utózöngéi jópár országot - akik amúgy is hajlottak rá - arra mozdított, hogy emiatt elítélő hangnemben nyilatkozzanak rólunk.

Hozzátartozik, hogy én még azzal is kacérkodtam, hogy Románián keresztül utazzam. Hát, nem akarom magam és családomat minden hatóság közprédájává tenni. És innen kezdve csak egy lépés, hogy nekünk magyaroknak ismét lőporos hordó szagunk legyen DKeurópában... :o(

Alighanem az idén is kénytelen leszek másfelé kalandozni. Sajnos !

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.18 0 0 145
Javaslom inkabb a bolgar Kozponti Valasztasi Bizottsag
hivatalos honlapjat
, ahol megtalalhatok a hivatalos eredmenyek. E szerint Szimeon 121 mandatumot szerzett az osszes 240-bol, tehat abszolut tobbsege van. Ennek ellenere, varhatoan koaliciot fog alakitani. Ebben biztos resztvevo a torok kisebbseg partja, de lehet, hogy mas part is reszt fog venni.

Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.18 0 0 144
Íme :
Az általam ismert első hírek a hétvégi válsztásról.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.13 0 0 143
UJRA!!!

Aki szomjazik magyar-bolgár nyelv? amator irodalomra, annak ajánlom magamat a www.maxval.hu oldalon, kattints a címerre. Majd magyarul és bolgárul is olvasható szinte minden. Néhány m? megvan bolgárul és magyarul is, azonban nem fordításról van szó! Mivel mindkét nyelvet anyanyelvi szinten ismerem (de bolgár kiejtésem azért nem anyanyelvi, jellemz? rám a magyarországi bolgárok bolgár beszédének három magyaros jellemz?je), a m?veket sosem fordítom, hanem újraírom - ha az eredeti magyar nyelv? volt, akkor újraíropm bolgárul, s ha pedig az eredeti bolgár, akkor magyarul írom újra.

Vasarnap megyunk szavazni a kovetsegre Budapestre. Csak meg nem tudom, hogy fogjak-e engedni, ugyanis nincs bolgar utlevelem (nem valtottam ki, mivel iden tavaszig szinte mindenhova vizum kellett bele, azaz hasznalhatatlan volt), csak szemelyik, s nem tudom, hogy engednek-e csak szemelyivel szavazni. MIndenesetre: eljen a kiralysag! :-)

Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.13 0 0 142
:Bulgáriában a postás mi alapján dönti el, hogy
:melyik Novo Selo-ba vigye a levelet ?

Hát az irányítószám alapján... :-)

Aki szomjazik magyar-bolgár nyelv? amator irodalomra, annak ajánlom magamat a

Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.13 0 0 141
Ez az Újfalu név érdekes.
Nálunk van ugyebár -újváros, de hogy ne keveredjenek, ezért Duna- ; Tisza- ; Balmaz- meg lehet, hogy még néhány előtaggal beazonosítjuk. Bulgáriában a postás mi alapján dönti el, hogy melyik Novo Selo-ba vigye a levelet ? (Habár a görögöknél is annyi Dafni van, hogy ihaj...)

No, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megtaláltam a térképen Szvilengrád mellett. (Némelyike még jelzi is a határátlépőt ott.) Persze nem az ottani török (Edirne) irányú, egyébként keletre eső Kapitan Andrejevo-ra gondolok, hanem ellenkezőleg, ez nyugatra van és a görögök (Ormenio) felé visz az út onnan délre.

Azonban ez az esetleges "kishatárforgalom" az ottani értelmezésben mit takar ? Csak a két szomszédos ország polgárainak megnyitott pont, vagy nyugodtan átgázolhatunk egy ilyenen mi is ?

Sasinszki !
Valóban rövidebb az út Várna felé Románián keresztül. De szerintem tégy le arról, hogy egy nap alatt odajutsz. Valószínűleg érdemesebb egy szállást is közbeiktatni még valahol Erdélyben. Ja, és így legalább rengeteg szép látnivaló (Tordai Hasadék, Korund, Székelyföld, stb.) is felfűzhető az útvonalra.
És nyilvánvalóan olcsóbb az átlépési illeték nélkül a többi kiadás. No, de valamit valamiért...

De, ha mégy Várnába, mindenképp számolj be az ott tapasztaltakról !

stevie wonder Creative Commons License 2001.06.12 0 0 140
Passz. Mivel en eloszor mindig Szofiaba mentem, a roman szakaszt nem ismerem arrafele, en mindig Vidinnel vagy Orjahovonal mentem at a Dunan, az orszag nyugati felen. De Bukarest fele mentem mar a Rusze-Giurgiu hidon is. Gyors, de keszulj fel kb 30-40 dollar (nem marka) extra koltsegre es ugy kalkulalj.

Ja, Giurgiu-Bukarest 60 km, de kb masfel ora. Az ut jo, de tele van kamionnal, traktorral, lovaskocsival.

A bolgar Szofia-Varna szakasz sem tokeletes, de jo darabig europai minosegu autopalya es meg azutan is egeszen turheto.

Ezek szerint mesz Varnaba? :-)

PS: hihetetlen dolgok vannak Szofiaban! Azon kivul, hogy jon a kiralysag :-) Ma voltunk egy olyan de olyan hiperszuper nyomdaban... Ilyet meg nyugaton is keveset latni. Arban pedig minden eddigi normalis nyomdat levernek, akar BG-ban, akar kulfoldon. Raadasul az utobbi hetekben csak nagyon normalis, nagyon korrekt, nagyon rugalmas, mosolygos uzletemberekkel talalkoztunk. Valami van itten!

Es a csajok tovabbra is... huhuhuhuuu :-)))

Előzmény: sasinszki (139)
sasinszki Creative Commons License 2001.06.12 0 0 139
Sziasztok!

Azt már láttam, hogy Görögországba menet a Jugók a nyerők, de mi van akkor, ha az uticél Várna? A térkép alapján jóval rövidebb a román változat...

Előzmény: stevie wonder (138)
stevie wonder Creative Commons License 2001.06.11 0 0 138
Novo Selo annyit tesz hogy Ujfalu, innentol kezdve lehet belole egy csomo :-)

GR-BG hataratkelo gyakorlatilag csak a Kulata-Promachonas, a tobbi max. kishatarforgalom.

Szvilengrad Torokorszag fele esik.

Stevie, most is Szofiaban :-)

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.11 0 0 137
A listában említik Novo Selo települést, mint második BG-GR határátlépőt az E80-ason. Namost belelesve az útikönyvbe én Novo Szelo-ként egy Veliko Tarnovo melletti falura találtam utalást. Az pedig nagyon nem a határon van :(

Szóval van ilyen falu a déli határon is ?
És tényleg van átkelőjük ?
(Csak nem ez az a bizonyos, általam már említett szvilengrádi ? Merthogy, ha jól emlékszem, az is az E80-ason kéne, hogy legyen...)

NPZ

U.i.: sajna nincs nálam térkép...

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 136
No, megleltem itt a BG határátlépők listáját.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.02 0 0 135
Bulgaria valoszinuleg nem Angliahoz hasonlo parlamentaris monarchia lenne, hiszen annak tulajdonkeppen semmi ertelme, hiszen a parlamentaris monarchia es a parlamentaris koztarsasag kozt gyakorlatilag semmi jelentos kulonbseg: az allamfonek mindkettoben kb. nulla hatalma van, tehat lenyegtelen, hogy az egyikben eletfogytiglani es orokletes a tisztseg.

A bolgar modell inkabb az alkotmanyos monarchia lenne. Europaban ilyen mar csak Liechtensteinben van, de Europan kivul jo pelda erre Marokko. Ebben a rendszerben a hatalom megoszlik az orokletes allamfo es a valasztott parlament kozott.

Előzmény: sasinszki (132)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.02 0 0 134
A bolgar alkotmany szerint ahhoz, hogy valaki elnoknek jeloltethesse magat - tobbek kozott - az kell, hogy:
1. ne legyen mas allampolgarsaga a bolgaron kivul;
2. szuletett bolgar allampolgar legyen;
3. az utobbi ot evben Bulgariaban lakjon.

Szimeon az 1. es a 2. feltetelnek minden ketsegen kivul megfelel, a problema a 3. feltetellel volt. Nem volt rogzitve, hogy valojaban mit jelent a Bulgariaban eles. Szimeon ezt ugy ertelmezte, hogy Bulgariaban az el, akinek van bolgar szemelyi igazolvanya (egyebkent valasztojogi szempontbol Magyarorszagon pontosan igy van ez!). Bulgariaban az alkotmanybirosag sajnos nem olyan fuggetlen, mint Magyarorszagon, hanem joval inkabb politizalt szerv. Igy az alkotmanybirosag termeszetesen ugy dontott, hogy az kizarja Szimeont, azaz az ot ev Bulgariaban elest ugy definialta, hogy az azt jelenti, hogy az utolso ot naptari evben evente minimum 183 napot Bulgariaban toltott el, ami nyilvanvaloan kizarja Szimeont, hiszen o atlag 15-20 napot toltott Bulgariaban ezekben az evekben.

Egyebkent az ilyen politikai dontes nem ujdonsag. 5 evvel ezelott a szocialista elnokjeloltet szinten ilyen trukkel zarta ki a valasztasbol az akkori alkotmanybirosag. Vele meg az volt a baj, hogy rafogtak, hogy nem szuletett bolgar allampolgar, mivel az USA-ban szuletett amerikai edesanyatol. Most nem reszletezem, de akkor meg nagyobb volt a trukk, ugyanis ott meg a tenyek sem voltak igazak (Szimeonnal legalabb a tenyeket nem hamisitotta meg az alkotmanybirosag).

Szimeon programja pedig teljesen lenyegtelen. Az emberek 99 %-a programolvasas nelkul szavaz mindenhol a vilagon. A monarchia mint program pedig taktikai okokbol nem szerepel a programban, mert a baloldali szavazok jelentos resze nem bekelt meg egyelore egy ilyen gondolattal.

Előzmény: stevie wonder (133)
stevie wonder Creative Commons License 2001.05.30 0 0 133
Szimeon info 1 (fuggetlen ujsagiro, aprilis eleje):

"The uniqueness of the imminent elections consists in the fact that for the first time tsar Simeon, who has been living in Madrid since the inception of the communist regime in 1944, will indirectly run for an official political position in Bulgaria. Or, it seems that he will. For he still fails to give an adequate, explicit answer how and when this will happen. Still, the confidence in His Majesty has risen drastically over the last two months at the expense of that in the UtdDF and the BSP. It seems that the average Bulgarian voter has grown tired in the bipolar model and wants something different. As a matter of fact, the populace has grounds to criticize all of the present-day politicians in Bulgaria. The memory of the tragic rule of the BSP from 1994-1996, when people came out in the streets to protest against poverty and the devaluated lev, is still alive among them. The UtdDF turned out to be unable to handle the corruption at all levels of the state and, lately, the crime rate has risen sensitively. At the same time, tsar Simeon has refrained from any comments and deeds. As Bulgarian weekly Capital put it a month ago, “our last tsar has a high rating because the people see in him the missing political alternative. Without taking into account the fact that he has not told the anything concrete up to now, they see in him a beautiful “other,” a person who has not lied to them simply because he has not promised anything to them. He has not disappointed them because he simply had not done anything.”

Of course, there are numerous speculations about how Simeon can participate in Bulgarian political life. The first way - by running for a president in the presidential elections in the autumn - is cut off. The Constitutional Court recently ruled out this possibility on the grounds that a presidential candidate must have lived a minimum of five years in the country in order to run for the high post. Simeon accepted with indignation the decision and announced that “everybody in Bulgaria who wishes to vote for Simeon will have the opportunity to do it.” Thus he seemingly made a clear statement of intentions. We can infer about the second way he can intervene: by creating a group of political figures around him in Bulgaria who will take advantage of his popularity and enter the new parliament. Traditionally loyal to him has been the “Kingdom Bulgaria” Federation (KBF). In fact it is now reaping the benefit of Simeon’s popularity in Bulgaria. There are several other persons who conducted some meetings with him in Madrid. One group is the newly formed Conservative Union EKIP, which consists of deputies who seceded from the UDF parliamentary group. These deputies (Hristo Biserov, Yordan Tsonev, Svetlana Dyankova, Dimitar Petrov, Ilia Petrov et al.) formed a new parliamentary group called Parliamentary Group for Dialogue and Partnership (PGDP). They left the UDF because they said they typically disagreed with the official policy of the UDF, but it is unofficially stated that they are personal political rivals of the ruling group in UDF: Ivan Kostov, Ekaterina Mihailova, and Yordan Sokolov.

Another figure that is keen to demonstrate his monarchist convictions is the chairman of the Monarchist Movement “Enlightenment” Dimitar Ivanov. He also left the parliamentary group of the UDF a couple of months ago. He expressed several times his intention to gather the necessary 80 signatures from deputies in order to provoke a vote on a possible alteration of the constitution, so that Simeon can run for a president.

Stefan Sofiyanski, the mayor of Sofia, who enjoys the second highest confidence after President Stoyanov, shows some inclinations towards His Majesty, too. A month ago he unambiguously stated that a monarchist formation “is a natural partner for the UDF.” Reneta Indjova, a former prime minister, also paid a visit to Madrid to meet Simeon.

Of all these speculations and suggestions nothing is clear, though. They only remain speculations and suggestions, since the person who can give an answer to them is decided to stay quiet. Tsar Simeon, however, may have undertaken this course of action because, after all, he is the one who takes the political benefits at the moment, so he has an interest in the developments as they are now. His popular support grows, while those of the UtdDF and the BSP falls. Why not, Simeon asks himself. On the other hand, the monarchist movements in Bulgaria are still very divided and there is virtually no constructive communication among them. So even if Simeon comes out with a clear statement, who will implement his eventual programme?"

(A dolt betus resz valoban arra vonatkozik, hogy Szimeon nem indulhat elnokjeloltkent.)

******

Szimeon info II (The Sofia Echo, majus 25.):

STRATEGISTS from the National Movement Simeon II announced this week the much-awaited platform of the country’s most popular party.

In the presence of the exiled monarch Simeon Saxe-Coburg, the heads of the party’s key teams were introduced at a press conference on Monday. They revealed the movement’s plans for the economy, foreign policy and law.

Head of the economic team Nikolai Vassilev said: “We have a clear vision about the future of Bulgaria.” Vassilev, a consultant in London’s Lassard Bank, set out the movement’s economic programme: to build on a radical taxation reform and completion of privatisation within 800 days and achieve explosive economic growth. The lev would remain stable through the unconditional preservation of the currency board, and a balanced budget would be adopted.

“Our ideal goal is a zero budget deficit,” he said. The programme also envisages attracting more serious domestic and foreign investment in the high technology, energy, agriculture, and tourism sectors.

The movement’s foreign policy priorities were presented by Solomon Passi, president of the Atlantic Club of Bulgaria. They focus on obtaining an invitation for NATO membership in 2002 and completion of EU accession negotiations by 2004.

Passy said foreign policy should reach a stage where it is no longer influenced by internal political fights. He stressed the need for joint action with other Balkan countries and said relations with Russia and the Ukraine had vast development potential.

Sofia University Law Professor Ognyan Gerdzhikov, head of the formation’s legal team, promised unity, stability and predictability of the legislature, and public and professional discussions on draft laws. Strict rules would be set for administration-citizen relationships, and strict internal control and public supervision would be exercised over Interior Ministry services. The creation of a unified information system for the courts, the prosecution service and the police would enormously improve their work, he said.

Saxe-Coburg said: “Not running for an MP is my personal conviction, which any democrat can understand.” He also said a post-election coalition government formed from the National Movement Simeon II and the United Democratic Forces would be logical.

Unwilling to answer questions outside the press conference topic, he said that one of the key criteria in selecting MP candidates was their clean past. This is why the formation signed up MP candidates such as fashion journalist Juliana Doncheva and magician Astor.

Akinek nincs kedve vegigolvasni: a kiraly programja a "nesze-semmi-fogd-meg-jol" taktika, de monarchiarol egy szo sincs benne...

sasinszki Creative Commons License 2001.05.30 0 0 132
És miért baj az, ha netán monarchia lenne? Még akár fel is lendíthetné az idegenforgalmat egy valódi cár!

Persze ha bevezeti az első éjszaka jogát meg a pallosjogot, akkor már nem ennyire vidám a helyzet...de az angol királynő például betartja a demokratikus játékszabályokat.

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.25 0 0 131
1. Nem utkozott alkotmanyossagi problemakba.
2. Habsburg Ottoval a parhuzam nem igazi, mivel Otto sosem volt kiraly, s ha az is lett volna, akkor is Magyarorszag csupam az egyik orszaga lett volna a sok kozul.
3. Szimeon partjanak valodi celja a monarchia visszaallitasa. Mas kerdes, hogy taktikai okokbol most ez nincs kinyilvanitva.
Előzmény: stevie wonder (129)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.25 0 0 130
Kösz a választ, nekem is csak egy háromcsúcsú prizmám van:)
stevie wonder Creative Commons License 2001.05.24 0 0 129
Haide be NewsReader,

ne izelj mar, most akkor koveted a bolgar esemenyeket vagy sem? :-)

Szimeon valoban a politika szinpadara lepett, de szo sincs arrol, hogy BG kiralysag legyen! A szituacio kicsit arra emlekeztet, mintha a mi jo kis Habsburg Otto bacsink itthon kezdene politizalni. Sima demokratikus partot akart csinalni, de momentan ez is (igaz, mesterseges) alkotmanyossagi problemakba utkozik.

*******

Ami a dupla haromszoget illeti: badarsag.

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 128
Persze kifelejtettem a szinek magyarazatat azoknak, akik nem ismerik a bolgar belpolitikai eletet:
sarga / ex-kiraly partja
kek / jelenlegi kormanypart
piros / ex-kommunista part
kek / torok part
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 127
De itt van egy masik kozvelemenykutatasi eredmeny is:


Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 126
Jelenleg Bulgária az egyetlen európai ország, ahol reális az esélye a királyság visszaállításának. A volt király pártja jelenleg magasan veri a többi pártot. S a választások 4 hét múlva lesznek. Tulajdonképpen már biztos, hogy a volt királynak abszolút többsége lesz, már csak az a kérdés, hogy mennyi lesz pontosan a többsége. Meg lehet nézni a legújabb közvéleménykutatásu eredményeket az egyik internetes lap címen. Tehát úgy néz ki, hogy 2 éven belül Bulgária ismét királyság lesz. S mindenképpen alkotmányos és nem parlamentáris királyság.

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 125
Miféle királyság ?!?
Evvel az erővel jöhetne a basa is vagy a cárevics. A románoknak sem sikerült...

Egyébként nem tudom, hogy tilosban állt-e, de az biztos, hogy mindennapos használatú volt az a Warsawa, amit én láttam egy szófiai piacon. Egyrészt furcsálltam ezt az őskövületet, másrészt örömmel lefotóztam, mert a kölyökkoromra emlékeztetett (anno mindig ilyenben szundítottam útközben).
Szóval tényleg minden akadt pár éve. Akár káosznak is hívhatjuk. (Habár, ha az íróasztalomra valaki káoszt mond, arra az a válaszom, hogy ez a rendnek az a formája, ami csak általam tekinthető át.)
De, ha már autózási kérdés :
Fennáll-e még az, hogy két elakadásjelző háromszöggel kell rendelkezni ? Állítólag volt olyan aki ennek híján kapta meg büntetőflepnijét.

És az előzőleg említett Veliko Tarnovo a mai világban végülis Szentendre, vagy Ózd ? (Habár nem akarom bántani az ózdiakat, múltkorában ottjárva szép emlékeket szereztem róla.)

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 124
Személyesen utoljára tavaly voltam Szófiában, 5 nap erejéig. De szinten mindennapos kapcsolatban állok Bulgáriával. Minden napon nézem a híradót a bolgár m?holdas adásban, s naponta olvasok 4-5 bolgár internetes lapot.

Én a fejl?dést els?sorban ottani rokonaim életszinvonalán keresztül szemlélem, s ezen a szinten bizony nincs pozitív változás. Számomra nehezen megemészthet? tény, hogy a feleségemnek vett nadrág ára egy havi bolgár fizetéssel egyenl?...

Majd kivácsi leszek, hogy a királyság visszaállítása hogyan fog hatni az eseményekre.

Előzmény: stevie wonder (123)
stevie wonder Creative Commons License 2001.05.24 0 0 123
Ebbol a szempontbol BG olyan mint Magyarorszag. A budai Var meg Szentendre egy dolog, Ozd, vagy eppen a pesti Illatos ut egy masik. Mind a ketto Magyarorszag resze.

Nem tudom NewsReader mikor jart utoljara BG-ban, en speciel vasarnap jottem vissze egy 6 napos utrol :-) Mivel az elmult negy evemet rendszeresen arrafele toltottem, elmondhatom, hogy az orszag latvanyosan fejlodik (GDP growth 5.8-6.5%). A kaosz kezd oszlani: most alapitunk ceget, es mar a hires burokracia sem a regi -- egyelore ugy tunik, harom het alatt, minden kenopenz nelkul meglesz a dolog.

Viszont a tilosban parkolo autokat ujabban brutalisan elszallitjak.

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 122
Mindkett?re lehet számítani. Egyébként a kulcsszó: káosz. A káosznak vannak persze jó és rossz oldalai is. Nekem Szófiában nagyon tetszett pl. az, hogy szinte bárhol lehet parkolni, akár a megállni tilos tábla el?tt is, s a rend?rség a legritkább esetben büntet meg.

Nagyon kellemes ezen kívül Szófiában az evés. Én a piszkos kiskocsmákat ajánlom leginkább. Persze kell hozzászokott gyomor, s nem árt két deci vodkával kezdeni. Forró pacalleves er?spaprikával, saját zsírjában sült csirkemáj, juhbél, stb. sorlhatnám még sokáig a sort.

S a lányok nagyon szépek, s szépen öltözködnek.

S nagyon sok könyv jelenik meg, a legvadabb dolgokat beleértve. Csak egy példa: a Cion bölcsei Magyarországon csak postai úton kapható, míg Bulgáriában bármely utcai árusnál megvan. Nem szeretem a cenzúrát, s ebben jobb bulgária.

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 121
Ja, én is voltam Szófiában '89-ben, de szerencsére nem ennek a háznak a környékén :)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 120
Ezekután, mire érdemes ma számítani a rendszerváltás után eltelt egy évtized alapján ?

Az első, lomokkal spékelt képre ?
Vagy hagyatkozzunk a kicsinosítva készült net-es demófotókra ?

Esetleg valamilyen útikönyv tartalmát fenntartásokkal fogadva tán nem csalódunk ? Merthogy épp javasolni akartam, hogy akit néhány tájék érdekel, az nyugodtan sétáljon be egy antikváriumba és ott szerezze be a '80-as évek elejéről származó, Panoráma sorozatbéli "Bulgária" útikönyvet. Mivel úgy látszik, a kutya sem veszi, így ahol átvettek egy-egy régi adarabot, az legalább olcsó.
Eddig számomra ez tűnik a legrészletesebbnek. Ráadásul a szocreál dolgok kivételével - amin érdemes amúgy is továbblapozni - nagyjából kendőzetlennek tűnik a hangvétele. Az pedig, hogy régi, szerintem senkit se zavarjon, mert a látnivalókat nem tolták odébb :) A fejlődés pedig az előző képek láttán nem lehet olyan mérvű, hogy elvakítana és nem lelnénk a keresett helyet.

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 119
Szofiai lakotelep hatso resze...


Elol - nehany ev mulva - a lakok eltakaritottak a piszkot sajat erobol...


Kommentar: amikor szofiai szuletesu felesegem eloszor latta a budapesti Havanna utcai lakotelepet, azt hitte, hogy az modos emberek lakta videk, s csodalkozott, mikor megtudta, hogy az Budapest legleromlottabb lakotelepe. Persze a fent lathato kep utan igencsak ertheto ez a nezopont...

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 118
Mar ne lathatod ezeket...




Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 117
Ugyanott...

Előzmény: Törölt nick (115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!