Az ER-nek mindig kell lennie egy párjának is. Egy EL-nek, mert kör-körösen vannak egymás mellé "téve" az ECC-k. Tehát nem 1 db. piros LED volt akkor ...
"Az 1-es vonalon a D55-nél csak a feloldás után érdemes jelzőt állítani. Igaz, hogy azt külön kell kezelni, a fehérvári vonalon pedig a vágányút zárása után a verkli önműködően megteszi. Ezt plusz szolgáltatásnak nem nevezném."
Az 1-esen ráadásul ebben az esetben a bejárati jelzőnél fehéren villog a talpponti lámpa, szóval a forgalmász abból tudja, hogy nem bírja szabadra állítani a jelzőt, ha már nem villog, akkor már tud.
Végre megértettem mit akarsz mondani. Tehát csíkot húzol, csík megmarad, de AS miatt nincs jelzőállítási feltétel. És akkor így a csíkkal megjelenik a szabad fény önműködően - hívó nélkül. Logikus működést valóban az általad taglaltak tükrözik, hiszen megvan a hívó nélkül is a vágányút. A kezelésiben nincs ilyenre kitétel, csak annyi, hogy feltétel hiány miatt hívójelzést lehet kivezérelni. Napokban megérdeklődöm a vonali szakit.
Ejzé, nem tudom mi az hogy vasút, nem értek hozzá, és azt se tudom hol van ez az agárdi AS517, de nem lehet, hogy a sori sehogy sem szabadulhatna fel, ha nem menne ki a hívó? Legalább is egy vonatszerűbb vasútnál?
Az 1-es vonalon a D55-nél csak a feloldás után érdemes jelzőt állítani. Igaz, hogy azt külön kell kezelni, a fehérvári vonalon pedig a vágányút zárása után a verkli önműködően megteszi. Ezt plusz szolgáltatásnak nem nevezném.
A problémám az, hogy sem az F sem a B nem érti a berendezés működését. Javaslom, hogy a bakter kezelje a szokásos módon a vágányutat. És lásson mindenki csodát, a sorompó meghaladásakor a feloldással jön a szabad jelző is. Már régóta így tudja a berendezés, vár a jelzőállítási feltétel teljesülésére... Persze, ha a kezelési szabályzat a hívó kezelését várja el, akkor minden rendben van.
Hát megfogtál. Igazad van, mert két betűsen Left Right. Csak egyszer-kétszer volt lehetőségem személyesen megtekinteni a hibát, így biztosra nem tudom mondani, de lehet akkor ERR volt.
Ezek azt mutatják, hogy a kártya jobb (Right), vagy bal (Left) szomszédja Error-os. Ha a 3-ból egy kártya hibás, akkor is másik két működő kártyán lesz ER és EL (mivel az egyiknek balról, a másiknak jobbról a szomszédja).
És azt még hozzátenném, hogy több esetben láttam ilyenkor, hogy a szemből érkező vonatnak meg nem esik vissza a jelző, az jöhet sebességcsökkentés nélkül. Tehát egyik irányban hiba, míg a másikból semmi és mindez egyszerre!
Viszont többször láttam olyat (sötétben egyenes szakaszon néhol nagyon jól látni), hogy előttem a sorompó csukódik, még a csapórúd mozgását is látni, majd amikor leér, akkor a jelzők visszaesnek vörösbe.
Tudtok olyan helyszínről, ahol vasúti átjáró közelében történő műtárgyépítés miatt betakarás keletkezett az előírt rálátási háromszögbe, és emiatt a biztberen módosítani kellett? Pl. a sorompó és a vasúti jelzők függésbe hozása a biztonság növelése céljából?
A diag-ot a sorompókba és a két állomásra az optikai konverterekkel meg lehetne oldani. Kb. 8-30eFt/csatlakozás.
Az M$TT már macerásabb, mert ott nem állították meg a technológiai optikát. De pl. az LC-k bunkeréből 2 huzallal el lehetne menni a térközökbe és akkor már ők is a diag háló részei!
Innentől "csak" egy gép kell valahová, akárhová a MÁV hálóban és lehet megnézni, mi történt a szerencsétlen objektumunkkal.
ER-LED? Nem rémlik ilyen, kivéve a CPU kártyán, de akkor már nagy baj van, ha az világít. Bár ha csak egy kártya áll le, akkor még mennie kéne.
Számtalan esetben volt, hogy semmilyen piros LED nem világított, de a sorompó mégse akart felnyílni. Persze, mert tengely maradt benne.
Egyszer fordult elő, hogy ki-bekapcsolás után minden lehetséges piros LED világított. Na, akkor nem is indult el a sorompó! Újabb villany elvétel és a letelt 10' + kezelgetések után alapba jött.
Nekem úgy rémlik, nem feltétlenül kell 15-tel mennie egy-egy vonatnak az újraindítás után.
Ismétlem: a log-ban, amit a minden bunkerban ott lévő diag gép rögzít, ott a teljes eseménynapló. Jött, csukott, elment, nyitott. Tengelyszámokkal, behatási pontokkal, stb. HTML-ben rendelkezésre áll... csak ki kell menni érte!
Tudod miből áll jelenleg a szakasz sorompójavítása? Sorompó gondol egyet, elmegy zavarba, ASALÁ semmi nem megy, bakter bejelenti. Kimegy a kolléga, kinyitja az atombunker ajtaját (ez egy pozitívum, legalább nem ázik el az ember), a 100 LED-ből egy ER lámpa világít. Itt r1232-nek igaza van, mert javarészt működik még a sorompó, de az ER lámpa miatt már vörös jelzőfedezés van. Na szóval mit lehet csinálni? Vonatforgalom kizárás + újraindítás, hiszen abból az egy LED-ből semmit sem fog megtudni az ember. És ahogy már említetted, ugye mire feléled.. 6-7 perc + akkor még 3 perc piroshosszabbítás + ASALÁ, aztán alapba megy. De ugye ekkor még egy páros és egy páratlan vonatot csak 15-tel enged át....
Amúgy már kevésszer zavarodik meg, leginkább a jelfeladás nem szuperál a vonalon.
Igen én is így ismerem, hogy bizonyos idő után váltja le az 1-es ütemet szüntelenre. Hiszen ha a vonat már a sorompó térközében van és ha a zavarral egy időben megszüntetjük a jelet, akkor nem feltétlenül lenne kikényszerítés. Vagy a Siemens szaggatja az 1-es ütemet, erre értetted a csereberét? Erre nem emlékszem már.
Nyuszi! Bontott kockákról volt szó, nem arról hogy teljesen új fedlapokat készíttetek valakivel. :) Ettől függetlenül, ha tudod az úr elérhetőségét, és esetleg privátban megírnád nekem, azt megköszönném.
Amúgy teljes (tehát a bakelit+fénycsatorna+fedlap) bontott kockákat is be lehet valahonnan szerezni bontottan kis tételben? Nem kellene egy egész pultra való, összeszámoltam olyan 25-30 darabra lenne szükségem összesen. Az sem baj, ha némelyik kicsit hiányos (izzó, nyomógomb gyűrű stb.) mert az van nekem itthon pár darab.
Magát a pultot majd egyedileg készítjük el a műhelyben, de ahhoz kell tudnom, hogy hová lesznek a kockák rakva, mert ugye az azokat tartó részt is egyedileg kell elkészíteni.
<=2'-ig tart a piros hosszabbítás,1-es ütem, a kapu lezárva, villognak a pirosak rajta. Nincs kikényszerített megállás, ha már eljött a fedező jelző mellett, akkor minél gyorsabban tűnjön el a szakaszból.
2-3' között van a kikényszerítés, amikor az 1-es ütemet csere-beréli a jeltelennel. A sorompó még mindig (ki)tart, mint a Drei wetter taft a berlini reptéren. ;-)
>3'-nél a kapu már sötét, akár már jön felfele lassú felnyitásban és nincs jel a szakaszban.