Keresés

Részletes keresés

VKOrsi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44401
én a tavaszi borsólevessel, a krumplifőzelékkel vagyok így :)
Előzmény: nagypapi51 (44396)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44400

Jó ez mindkét helyre!

El Ouedben a Grand Erg homokjában melegítettük a pacalt. :)

Előzmény: Zitka (44399)
Zitka Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44399
Hű, ez lehet, hogy ismét inkább az íz-emlékek topikba való, de ha már szóba hoztad.... Régesrégen, úgy 26 évvel ezelőtt Trabanttal vágtunk neki Görögországnak. A jó kis Globus konzerveket a kiszemelt ebédidő előtt egy órával beapplikáltuk a motortérbe, ebédre pont jól felmelegedtek. :-)))))
Előzmény: nagypapi51 (44398)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44398

Kedves vagy, köszönöm, jó tudni! :)

Ha eddig nem járt rá ezekre a kajákra sutyiban, ne most kezdd eröltetni!

Ha kocsival megy, még a motortérben is megmelegítheti, ha alu dobozba csomagolsz.

Előzmény: mimmi. (44397)
mimmi. Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44397
de ha a férjem lennél, biztos készítenék neked :D

és kössz, rákérdezek az illetékestől :)
Előzmény: nagypapi51 (44396)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44396

Én pl. a rakott krumplit, sonkás tésztát imádom higeden is, de hát nem én vagyok a férjed...:))

Előzmény: mimmi. (44395)
mimmi. Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44395
köszönöm szépen a tippeket! most már célirányosabban tudok keresgélni a neten.

férjem néhány hétig olyan helyen fog dolgozni, hogy nem igazán lesz ideje vagy módja ennivalót venni. gondoltam, minden előző nap készítek számára egy kis ebédet és itt kissé megakadtam :)

persze ha még valakinek van ötlete, kérem ne tartsa magában :-)
rollller Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44394

tesztasalatak, tonhalas, zoldseges verziok mind nagyon jok hidegen, es tartalmasak is

 

vagdalt is jo hidegen, salataval (a szoszos salataknal a szoszt kulon kell csomagolni, ez a titka)

Előzmény: mimmi. (44388)
Thor Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44393
A quiche-ek legtöbbje jó erre a célra. Itt is találsz néhányat keresővel a topicban.
Előzmény: mimmi. (44388)
ribizli Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44392
Gombát és májat tudtommal nem jó hűtés nélkül több napig tartogatni, hacsak nem az ételmérgezés kipróbálása a cél...

Én az ilyen egyben sült szendvicshez nem forgatom a zöldséget palacsintatésztába, csak simán ráteszem. Arra ügyelek, hogy ne legyen nagyon leveses a zöldség. És reszelt sajt helyett a juhtúró, fetasajt vagy mozzarella is nagyon finom bele.
A sütés előtti villával szurkálás _nagyon_fontos_! (szysssz, ezt Te nyilván tudod, inkább a többieknek írtam.)

És néhány kipróbált zöldséges töltelék-kombináció: spenótlevelek hagymával megpárolva + juhtúró (bors, szerecsendió); apró paradicsomkockák + aprított olajbogyó + fetasajt (bazsalikom/ szurokfű/ rozmaring/ kakukkfű); aranybarnára párolt hagyma + reszelt füstölt sajt (zsálya); pirított káposzta (mint a réteshez, tésztához); rozmaringos párolt sárgarépa.
ribizli
Előzmény: szysssz (44391)
szysssz Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44391

Nem tudni, hogy milyen alkalomból kérsz ilyen étkeket, több napos túrázásnál  használatos kaját üzenek Neked.

 

Mindkét ételnek ugyanaz az alaptésztája: 50 dkg liszt, félcsomag margarin, 2 dkg langyos tejben megfuttatott élesztő, 1 kis pohár tejföl.

 

1. A hozzávalókbó rugalmas tésztát gyúrsz, pihenteted. Kinyújtod szögletesre és vékonyra. Téglalap alakú formára vágod, (kb. 10 lap) A lapok egyik felére halmozol előzőleg megpárolt mindenféle apróra vágott zöldséget, amit előtte sűrű palacsinta tésztába forgattál. A palacsinta tésztába tégy reszelt sajtot, 1 jó marék vágott petrezselymet és különféle fűszereket.

A tészta másik felét ráhajtod és a széleit összenyomkodod. Néhány perces pihentetés után villával megszurkálod és  forró sütőbe tolod. Addig sütöd, míg barna-piros nem lesz a teteje.

A tölteléket gadagíthatod apróra vágott sonkával -főtt füstölt húsokkal, vagy csíkokra vágott szárnyasmájjal. Tehetsz bele gomba tölteléket is.

 

2. A tésztát 2 egyenlő nagyságú cipóra osztod, majd pihenteted. Ekkor félcentis lapokká nyújtod. 

Közben fél kiló sertéshúst megdarálsz, ízlés szerint fűszerezed . a húspépet jól összedolgozod a fűszerekkel és 1 zsemlével, majd a tésztalapokra simítod.   Erre jön a félig párolt zöldség, amit szintén sűrű tésztába forgattam.

Feltekerem, mint a beiglit, megszurkálo villával és forró sütőben megsütöm.

Ha a májjal dúsított változatot készítenéd, a húspépbe darálj egy "lebernyeg" sertésmájat is

A "sütiket" csomagold fóliába, majd szalvétába. Minden helyzetben fogyasztható, higiénikus étel áll rendelkzésedre.

Előzmény: mimmi. (44388)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.05 0 0 44390
Rengeteg fele izesitese van a "Potato Wedge"-nek.

A lenyege: a krumplit nem kell meghamozni, csak jol megsikalni.
Hasobra vagni (mint a savanyu uborkat, kb akkora vastagsagra).
Egy lapos tepsit kiolajozni, es a krumplit vagott felevel lefele ratenni egy retegben.
Az olajba keverni a (tetszoleges) fuszereket - es reszelt parmezan sajtot is! - es rakenni a hasabokra.
30-40 perc a sutes ideje a 450 F/230C sutoben.

Jo a szaritott fuszernoveny hozza - de ha van friss, annal jobb nincs.

Előzmény: joy (44384)
grandcasino Creative Commons License 2007.09.04 0 0 44389

Szia Mimmi!

Kedves Mindenki!

 

Oldalamon is találhattok hasznos infókat, ötleteket. Az aláírásommal azonos nevű honlapomon elérhető vagyok.

Üdv

elitkonyha

Előzmény: mimmi. (44388)
mimmi. Creative Commons License 2007.09.04 0 0 44388
sziasztok :)

konyha trükköket kérnék, konkrétan hidegen is élvezetes, ehető (előző nap elkészített) ételeket kellene csomagolnom több héten keresztül. szeretnék finomságokkal előállni... magasra tettem a mércét vagy kivitelezhető az ügy?

gyros fűszerezésű csirkemell + görög salátával már kilőve :)

hálásan fogadok minden ötletet (milyen szavakra érdemes keresni a neten; esetleg weboldal), lévén egyelőre nem vagyok konyhatündér :)
Thor Creative Commons License 2007.09.03 0 0 44387

Nokérem, ezt tegnap megcsináltam, kis módosításokkal és sztem világbajnok :)

A töltelékbe a rizses-tojásos-fűszeres cuccba egy kis padlizsánt kevertem. Kicsit összefonnyadt darab volt, véletlenül felejtődhetett a hűtőben vagy egy hete, különben reszeltem volna, ha elég kemény, így viszont apróra vágtam, mint a hagymát és belekevertem a rizsbe.

Aztán a töltelékeket paradicsommártással nagy jénaiban a sütőben sütöttem, egy kevés kakukkfüvet és cukrot szórtam bele. Szerénytelenül állítom, hogy jól sikerült :)

Előzmény: ribizli (44351)
joy Creative Commons License 2007.09.01 0 0 44386

Persze a gersli már főtt!

:o)

Előzmény: joy (44385)
joy Creative Commons License 2007.09.01 0 0 44385

Úgy, mint a töbi rakottas zöldséget:

B.ansírozott kel, gersli+előpirított hagymás s.hús, kel, tejföl-->sütő.

Előzmény: tasha (44377)
joy Creative Commons License 2007.09.01 0 0 44384
Pedig a "Barbecue" fűszerkeverék egyik alkotója a pirospaprika.
Előzmény: csoki52 (44375)
joy Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44383

"...es 3 percre fedo nélkül visszatenni, hogy megpiruljon a teteje..."

No, ilyent én még sosem láttam, pedig 13 éven át volt mikrónk.

:o)

Előzmény: Műhód (44371)
joy Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44382
:o))))))))
Előzmény: nagypapi51 (44370)
joy Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44381

:o)))

Leányom is tiltotta a csokit Pöttömömtől.

Egy darabig.

Azután megbékélt a sorssal.

:o)

Zugban sosem adtam édességet a kissrácnak, nem is fogok. A huginak sem.

De nem is tiltom meg, hogy a boltba beletegyen 1-1 pöttyöst a kosárba.

Csokit most vettem először neki szülinapjára.

Persze az bonboniert ügyesen megtalálta, és naná, nem volt szívem megtiltani, hogy egyet kivegyen belőle.

A cukorkát azonban keménye tiltom!

Én sem cukorkázok, egyedül a Francia drazsét szeretem, meg a csokival bevont kávészemeket. Ez utóbbival bárki megdobhat! :o)

Előzmény: tuutuu (44363)
tasha Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44380
Köszönöm!!!!!
VKOrsi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44379
kelleveleket szétszedem, a nagyokból eret kivágom és ca. 8-10 db-t blansírozok.
a többit összeaprítom csíkokra.
hagymát megdinsztelek, rá a csíkozott kel, kicsit párol.
hagymát dinsztelek, rá a darált hús, só, bors, összefőz
rizst főz.

rizst, d.húst, párolt kelt összekeverem, megkóstolom, fűszerezem
beletöltöm a levelekbe,
tűzálló tálba megy, rá sajt és tejföl
és ca. 20 perc alatt összesütöm.
Előzmény: tasha (44377)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44378
darált húsból pörkölt, gyors rizsből rizs. e kettőt összekever. kelleveleket blansíroz, rétegesen lerak, nyakon önt tojásos-sajtos tejföllel. összesüt, megesz.

Lehet, hogy nem éppen autentikus, de gyors és finom :)
Előzmény: tasha (44377)
tasha Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44377
rakott kelt ki hogyan csinálja?
gasenka Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44376

Köszi mindkettőtöknek!

Nekem fűszerkeverékem van (szlovák), csak nem tudtam, a krumplit hogyan kell elkészíteni.

Próba indul.

 

csoki52 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44375
az én "amerikai" krumplim a következő: lehetőleg kisebb burgonyákat jól lesikálni, negyedelni, és a következő pácban megforgatni: olaj (mennyisége attól függ, mennyi a krumpli), zúzott fokhagyma, lehetőleg friss bazsalikom, tárkony - nem elirás, tényleg tárkony -, és a lényeg barbecue, mexicoi füszerkeverék, és fokhagyma por, v. granulátum. Sózni nem kell! Jól összevegyiteni, páccal együtt sütőben megsütni. Egy kis magyarázat a füszerkeverékhez: lányom Miamiban él, és vőm egyik kedvence ez a krumpli. Persze ott lehet hozzávaló füszerkeveréket kapni - többfélét is, hozott nekem is, de sajna már elfogyott. Igy aztán ki kellett kisérleteznem, hogy melyik keverék felel meg legjobban annak az izvilágnak. A lényeg, hogy viszonylag nagy hőfokon, kb. 200-220 kell sütni, párszor meg is kell keverni. Egyszer tettem bele pirospaprikát is - magyaros amerikai krumpli :)) , de nem vált be.
Előzmény: gasenka (44373)
H_G Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44374
Az a steak-burgonya. Héjában előfőzik, hosszában negyedelik, befűszerezik és mély serpenyőben, kevés olajon átsütik.
Előzmény: gasenka (44373)
gasenka Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44373

Nem, sajna :((

Arra a "sima" sült krumplira. Ami olyan, mintha rajta lenne a héja. (Ez nem is biztos.) És nem tudom, olajbn, vagy sütőben sütik-e? Nagyobb darabokra (negyedbe) van vágva.

Előzmény: Műhód (44371)
paramami Creative Commons License 2007.08.31 0 0 44372

mire közi a gyerekem, aki megette az egész hatalmas tányérral, hogy nagyon finom volt, de ha lehet akkor azokat a fehér kis csíkokat  legközelebb ne tegyem bele.

:))))

ne ismerte fel, mert ugye máskor azért nem rakok a tésztába :D

Előzmény: H_G (44368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!