Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43113
Hát ezt ismerem.A vákumost én sem tudom kiismerni.Tényleg nem sós eléggé.(már az asztelihoz képest)
Előzmény: tuutuu (43112)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43112

Az van ráírva, hogy asztali só. Az egy ordenáré földes valami, viszont én csak olyat használok, mert mindig tudok hozzá tartani.

A leveshez szülséges mennyiséget pl. tejfölös pohárban föloldom, kb, fél óra alatt leülepszik a benne levő szemét, aztán mehet a helyére.

Amúgy meg van sóm, amit úgy csináltam, hogy föloldottam, ülepedés után leöntöttem a trutyiról. és hagytam kikristályosodni.

Aztán összetörni, és kész.

A mindenféle vákuumos sóktól kiütést kapok, mert nem tudok hozzá tartani, egyszerűen " nem sós"...:}}}

 

Amúgy tényleg roppant koszos tud lenni...:}}

Előzmény: Törölt nick (43111)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43111
Én most nagyon butának érzem magam.Mi az a kősó?A rendes bolti só?
Előzmény: beetee (43084)
bd Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43110
Errefelé kivesztek a lakatos (és minden egyéb) műhelyek.
E hétvégét elkéstem, jövő héten keresek lakatost.
bd
Előzmény: nagypapi51 (43107)
beetee Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43109
Majd áruld el hogy ízlett!
Előzmény: Törölt nick (43077)
andixka Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43108

Én is kipróbáltam: nem rossz szvsz. A dzsem színe szebb maradt nálam. A másikat (nem zseléset) viszont jobban szeretem.

Csak azt nem értem, hogy könyvekben miért azt írják, hogy max. fél órát kell kevergetve főzni a lekvárokat és kész is. Nekem még sosem sikerült úgy. Vagy én csinálok rosszul valamit?

Előzmény: beetee (43075)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43107
Az első lakatosműhelyben megcsinálják 10 perc alatt.
Előzmény: bd (43106)
bd Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43106
Vettünk kürtöskalács-sütőt.
Sehol sem kapok hozzá támasztóvillát.
Piaci vasárusoknál max. bográcsállvány van, horgászboltban műanyagvillás.
Tudtok valahol (Bpesten)?
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43105

Már én is írtam meg nemrég tuutuu is, hogy a kősó is tengeri, csak kicsit régebbi.

:o)

Röpke soxázezer évvel ezelőtt sózódott ki.

Azaz jóval tisztább, mint a környezetszennyezett világunkban ma keletkező tengeri só.

Az alapszennyeződések, mint jód, abban is benne van, ha nem agyonfinomítottat veszel.

Bár nem tudom, a mosogatógépeknek mennyire fontos pajzsmirígy működésökhöz a jód?

:o)

Előzmény: VKOrsi (43104)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43104
a tiszta só igen, de mondjuk a tengeriben ezen felül van még jód is pl. nem magában a NaCl molekulában, hanem abban, ami a tengervíz elpárologtatása után marad.
Előzmény: ágika1 (43103)
ágika1 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43103
A só az Nátriumklorid emlékeim szerint,  a tengerből is, meg a kőből való is. De a tengeri drágább.
Előzmény: ribizli (43083)
ágika1 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43102
Ez jó pulyka vagy csirkemellből is.
Előzmény: Törölt nick (43039)
Zitka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43101
Ez is hasonló formában készült, margerita-nak hívják. Olyan, mint egy szilikon muflis tepsi, csak sekélyebbek a mélyedések, és ilyen "szirmos" az alja.
Előzmény: joy (43099)
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43100
Újból kérek kenyérkotyvasztó gépes lekvárrecepteket!
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43099
Hopp, jó 5letem támadott a muffinsütővel. Őszre megcsinálom.
Előzmény: Zitka (43097)
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43098

Télllleg, mi volt itt a lukban olyan szörnyűség, hogy utána órákig a teljes Fórumon mindenkit letiltottak?

:o)))

Előzmény: nagypapi51 (43092)
Zitka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43097

Ebben speciel nincsenek diógerezdek - de lehet hozzá enni. :-)

Mini (kb. 5 cm-es) kuglófformákat csináltam, meg ilyeneket:

 

Előzmény: nagypapi51 (43095)
andixka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43096
Nem. Én voltam béna és ide nyomtam egy babás hsz-t. :-) vagy inkább :-(, sőt :-D
Előzmény: tuutuu (43094)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43095

belenyomva diógerezdek? nyamm...

Püspökkenyérbe szoktam vagdalni 1-2 szeletnyit.

Előzmény: Zitka (43089)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43094
Hinnye, zavargások voltak?...:}}}
Előzmény: nagypapi51 (43092)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43093
A kősó is tengeri, csak kicsit régebbi...:}}}
Előzmény: ribizli (43083)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43092
végül is jó a konyha-trükkökbe! :))
Előzmény: andixka (43091)
Zitka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43089

azért csináltam. :-)

A hétvégén kicsit rendet raktam a spájzban, és megtaláltam a jól eldugdosott különleges alakú birsalmasajtokat. :-DDDDDDD

Előzmény: nagypapi51 (43088)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43088

Jah, birsből könnyű, tömve van pektinnel.

 

Előzmény: Zitka (43087)
Zitka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43087
NEm tudom, a lapzselatin pontosan miből készül, de én már évek óta csakis azt használok desszertekhez.  Meg tavaly óta - almás sütemények tetejére - abszolút természetes birsalmazselét. SK készítés. :-)
Előzmény: pearl12 (43086)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43086
Bevallom, emiatt én is parázok. Megoldottam kizárólag sertésből készült zselatinnal :-)
Előzmény: Zitka (43085)
Zitka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43085
Amikor kicsit fel volt fújva :-) a kergemarhakór, akkor volt belőle para...
Előzmény: pearl12 (43064)
beetee Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43084

Csak azt mondom én mit használok.

Sem az én, sem a kolléganőm gépe nem károsodott ettől, a már évek óta tartó sózástól. A víz lágyul, a multik a dobozolt, felárazott anyagjukkal nem rajtam keresnek (szerintem) pofátlanul sokat, ha a két árat összehasonlítjuk.

 

Az hogy most én az itthon kapható legolcsóbb, tisztított kősót használom, vagy a görögök az ott legolcsóbb tengerit....  kinek mi jutott. :)

Előzmény: ribizli (43083)
ribizli Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43083
Na de a kősó kicsit más, mint a tengeri, és a görög valószínűleg tengeri!
ribizli
Előzmény: beetee (43082)
beetee Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43082

Egy volt kolléganőm után egy jó ideje én is csak sima mezei (kő)sót öntök a mosogatógép vízlágyítójába.

Nálam két éve működik a megoldás, nála azt hiszem már több mint tíz.... hiba nélkül.

 

Szóval én nem ajánlom a csicsásra csomagolt mosogatógép-sókat.

Előzmény: Törölt nick (43076)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!