A word rajzmenüjétől kaptam agymenést, a szövegdoboz keretét képtelen vagyok kitörölni, csak a szöveggel együtt lehet, annak meg nincs értelme ugye. Köszi a segítség előre is.
tudna valaki nekem segíteni abban, hogy lehet a sor eleji átváltást nagybetűre kikapcsolni? Tehát elkezdek egy mondatot kis betűvel, de Word (és általában Office) kijavítja nekem nagybetűre. A beállításoknál nem találom sehol, hol lehet kikapcsolni. Előre is kösz.
Ennél is egyszerúbb, bár furcsán nem egyszereű kérdés: Az Office 2007 és 2010 Word-jében hogy lehet egy doc. vagy .rtf (mindegy is) file-ból kimásolt szövegrészt beilleszteni egy másik file-ba. Mégcsak lehetőséget sem találok. Mestervakság?
Azt szeretném megkérdezni, hogy Word dokumentumba hogyan lehet beszkennelt aláírást beszúrni nem képként.
Kaptam egy dokumentumot, melyben van egy aláírás, viszont az aláírás nem képként van benne, hanem olyan mint egy vízjel, vagyis akár szöveget is lehet ráírni. Ha a szöveggel együtt kijelölöm, akkor lehet törölni viszont önmagában nem, és nem is lehet másolni, arrébbtenni stb.
Úgy hangzik, mintha a Normal template-ed változott volna meg...
Bár W2007-ben még nem csináltam ilyet, de próbáld meg a következőt: - keresd meg, hogy a gépeden hol van a Normal template (Normal.dotx v .dotm a neve asszem). - jegyezd meg a helyét és csinálj róla egy mentést ugyanide csak egy kicsit más névvel - nyiss meg egy üres word doksit - állítsd át rajta azt amit változtatni akarsz - mentsd le Normal.dotx/.dotm néven oda ahol a Normal.dotx/.dotm-t megtaláltad - Mondd neki, hogy igen, irja felül a régi file-t (hisz van biztonsági mentésed) - Word lecsuk - word újra elindít - fórumban megírod, hogy milyen sikerrel jártál :-)
egyik céges gépen valami beállításbeli problémám támadt. az egyik hozzá nagyon nem értő kollegina jelezte a hibát a gépnél, de az istenért nem találtam meg a megoldást.
Probléma a következő:
Bármely word dokumentumnál ha a sor elé megy és kijelöli egy bal egér gombbala sort, és azon bármilyen változtatást csinálok (jobbra zárt, dőlt, stb.) akkor az egész word dokumentum szövegét módosítja (pedig csak egy sor van kijelölve).
Alapjáraton (függetlenül attól, hogy egy fejezetet, vagy nem), ha egy sort kijelölök, akkor csak azt érinti a változtatás.
Újratelepítettem a word 2007-et és azóta olyan problémám van hogy minden eddigi dokumentumom (amit normál sablonban írtam), Times New Roman félkövér betűtípusban jelenik meg.
Holott a normál a "Calibri (Szövegtörzs) 11" volt.
Hogy lehet átálítani egyszerre vissza az összeset? Ha bemegyek a beűtípusok, beállításába és beállítom a kíván betűtípust alapértelmezettnek akkor az újakat mát úgy csinálja, de a régiek maradnak félkövéren és Times New Roman-ba.
A második kérdésem már nem aktuális, megtaláltam a megoldást.
Viszont az első továbbra is kérdés. Még annyi érdekesslg, hogy ha cellában lévő utolsó pár sort kijelölöm és törlöm, akkor ez a kép is törlődik, szóval nem vízjel, viszont önmagában nem tudok ráklikkelni, illetve így törölni sem. Lehet, hogy nem képként van beszúrva? De akkor mi a fene lehet?
Word-hoz értő guruk segítségét szeretném kérni. Word 2000-em van és a problémám a következő:
Kaptam egy word dokumentumot, melyben vagy egy táblázat és táblázat egyik cellájba be van szúrva egy kép, de a kép valahogyan a háttében van (mint egy vízjel) vagyis így simán nem tudom törölni, illetve ha szöveget írok akkor azt szépen ráírja. Hogyan tudnám ezt a képet törölni?
Ha már a vízjelnél tartunk, akkor ezzel kapcsolatban is lenne egy kérdésem. Régebben meg tudtam azt csinálni, hogy egy nagy céges logót beraktam a háttérbe vízjelként. Nem a fejlécbe vagy a láblécbe, hanem az egész oldalon ott volt nagyban halványan. Most sehol sem találom ezt a funkciót, hogy hogyan lehet megcsinálni. Lehet, hogy az előző kérdésre is itt rejlik a válasz.
Köszi, de sajnos ez nem jó mert a táblázatot makróból szúrom be, amit egy excel táblázatból töltök ki. Mentés előtt szeretném ezeket a táblázatokat írásvédetté tenni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy megoldható-e valahogy az, hogy egy adott dokumentumban csak a beillesztett táblázatok legyenek módosításra levédve, a szöveget viszont lehessen változtatni.
Hogyan tudok wordbe úgy illeszteni internetes linket, hogy az ne aláhúzott legyen (ezt meg tudom oldani még), hanem egérkurzort ráhúzva a link színe megváltozik? Statikus html-be nem nagy cucc programozni, de a doc fájlban sehogy nem bírom ezt beállítani. HELP
Hogyan tudok word honlapról letöltött szegélyt szegélyként és nem pedig képként alkalmazni? Próbálkoztam az oldalszegély-vízszintes vonalak közé importálással, de szintén nem jártam sikeres. ha valaki esetleg azt is tudja inda szzegély hol található (mint a történelmi mesekönyvek lapjain lláthatók) Nagyon megköszönném!
Alkottam egy 39 oldalas körlevelet. A 39-ből 1-1 oldalanként más-más személynek szól, és emailhez csatoltan kellene elküldenem. Hogyan lehetne megoldani, hogy a Word oldalanként mentse fájlba a doksit?
A 2007-es Word "áldásainak" egyike, hogy a betűszínnél és a mintázatnál a színkészletet is átvariálták.
Míg a korábbi verziókban nevet adtak a színeknek (pl. égkék, halványkék, ibolyaszín, szilvakék, arany stb.), addig a 2007-esben csak a legalapvetőbb színnevek vannak, a többit ezekhez viszonyítják, hogy hány %-kal sötétebb vagy világosabb.
Össze tudja írni valaki, hogy a 2003-as és a 2007-es Word színkészletéből mely elnevezések feleltethetők meg egymásnak? Amelyek pedig 2003-ashoz képest a 2007-esben kikerültek az alapértelmezett színek közül, azoknak mi az RGB-kódja?
Nézd, valahogy meg szerettem volna oldani, hogy a kódjaim ne az internettel összekötött pc-n legyenek, ugyanakkor mivel ezek bővülhetnek, cd-re írás értelmetlen lett volna. Újraírható cd-dvd helyett meg kézenfekvőbb egy erre a célra tartott pendrive. Ha pedig már kimentettem egyszer, akkor minek tárolnám a gépemen? Bocsánatot kérek, hogy arra nem gondoltam, hogy esetleg 2-3 pendrive-on kellene elmentenem 1 word doksit, hogy ha az egyik szétcsesződik, legyen még másik két verzióm. :PP :)
Különben ki látott olyat, hogy csak pendrive-on van meg a file? Menteni meg ki fog? Meg közvetlenül pendrive-ra menteni sem jó ötlet, véges számú alkalommal írhatók a flash-ek.