Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44450
Én is rengeteg répát teszek bele, mert mindenki nagyon szereti. :-) Legtöbbször már első nap kieszik belőle az összeset. Mert ugye min. két napra csinálom....
Előzmény: VKOrsi (44449)
VKOrsi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44449
a csontos lábzsár jó, én szoktam mellé lapockát is tenni.
mi édesebben szeretjük, így nálam több a sárgarépa.
Előzmény: Zitka (44448)
Zitka Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44448

Nézd meg a tutuu féle kőlevest - go to gyorskereső. :-)

Én mostanában csontos marhalábszárból szoktam, azt, amit olyan jó kétujjnyi szeletre vágva árulnak - középen a velőscsonttal.

Ilyen:

 

 

 

Szerintem 60-80 deka hús tuti kell 3 liter jó erős leveshez.

Előzmény: pearl12 (44447)
pearl12 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44447
Nekem is lenne egy kérdésem. Marhahúslevest szeretnék főzni, de nem tudom, hogy fogjak hozzá. Milyen húsból érdemes csinálni, mennyit kellene venni belőle (ha mondjuk 3-4 liter levest szeretnék), mennyi zöldséget adjak hozzá.... Még marhából sosem főztem húslevest - anyukám igen, de nem lett valami sikeres az övé, igy gondoltam kikérném tanácsotokat. Tudom, bután hangzik a problémám, de nem szeretném elrontani, ha már rászánom magam :-) (és szerintem igazán finom húslevest főzni nem is olyan egyszerű...)
pearl12 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44446
Szia!
Én két hete sütöttem feketeerdő-tortát, zselatint tettem bele, és szépen megtartotta (azt hiszem, 9 lap kellett hozzá).
Előzmény: zsül555 (44426)
pojka Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44445

én egyszer régen etten egy medjumurska gibanicát Mariborban az is nagyon finom volt, igazad van olyan flódniszerű. Ha van recepted, szivesen megsütném.

Igaz az eredeti sima gibanica tényleg kicsit vastagabb tésztával készül (kore za gibanicu), és minden háziasszonynak megvan a maga saját bejáratott receptje. Nekem is. De ha valakinek van jó gibanica receptje azt is szivesen kipróbálom.

 

Előzmény: H_G (44423)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44444
Most nincs idom leforditani - de te olvasol angolt, igaz?

Grandma's Peach Cobbler

1/2 cup butter (1 stick)
1 cup flour
1-1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup sugar
1 cup milk
3 cups sliced fresh peaches, with their juices

Preheat oven to 350°F.

Put the butter in a 9x13-inch Pyrex baking dish and put the dish in the preheating oven. While the butter is melting, mix up the batter by combining the flour, baking powder, salt, sugar and milk.

When the butter is completely melted, remove the pan and pour the batter into the melted butter. Then, carefully spoon the peaches and juice evenly over the batter. Return dish to the oven and bake for 30 minutes.

As the cobbler cooks, the batter will rise up and around the peaches. Makes 10 to 12 servings.
Előzmény: Törölt nick (44442)
zsül555 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 44443
Hú nagyon finom lett a torta gyakorlatilag felszeletelés után el is fogyott, nagyon finom volt a tejszín rajta, és az ötker habfix is pont annyira fogta meg amennyire kell. Orsi leírnád az oroszkrém torta receptjét amit szoktál csinálni? Legközelebbb kipróbálnám, ne mindig csak fekete erdő tortát süssek:)) Köszi, Zita
Előzmény: VKOrsi (44437)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.09 0 0 44442

én joghurtot nem teszek bele, attól csak ragacsos lesz, a teljesen morzsás az igazi.

de különben én is így csinálom.

 

még meg fogom próbálni ezt a kekszeset, csak nem a tetejére teszek vajat, hanem összekeverem vele, nem adom fel ilyen könnyen. :-)

Előzmény: Zitka (44440)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.09 0 0 44441

én joghurtot nem teszek bele, attól csak ragacsos lesz, a teljesen morzsás az igazi.

de különben én is így csinálom.

 

még meg fogom próbálni ezt a kekszeset, csak nem a tetejére teszek vajat, hanem összekeverem vele, nem adom fel ilyen könnyen. :-)

Előzmény: Zitka (44440)
Zitka Creative Commons License 2007.09.09 0 0 44440

Én ezt a Stahl-félét csinálom, legalább 5-6 gyümölccsel kipróbáltam már - tökéletes.

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9102901&aq_ext=1&aq_text=cobbler

Előzmény: Törölt nick (44438)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44439
hát nem lett jó... ez így nem cobbler, hanem gyümölcs megszórva kekszmorzsával... pedig 1 vajat rámorzsoltam, mégse lett az igazi...
Előzmény: Törölt nick (44438)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44438

sziasztok,

 

cobblert akarok csinálni, az a sláger egész nyáron, és most találtam a konyhaszekrényben darált kekszet... ezzel is működhet, nem?

 

több helyen találok olvasztott vajas verziót... tudom, hogy a hideg vaj vs meleg vaj vitát már párszor leboxoltuk itt, és a hideg az igazi, de annyival macerásabb...

 

na mindegy, nekiesek, beszámolok :-)

VKOrsi Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44437
fagyasztóba nem (ha véletlenül megfagy, akkor ikrás lesz), hanem előtte egy nappal a hűtőbe.
a parmalat és az oké is jó szerintem.
Előzmény: zsül555 (44436)
zsül555 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44436
És te beteszed a tejszínt egy kicsit a fagyóba mielőtt felvered? Milyen tejszínt használsz? én még kicsit gyakorlatlan vagyok a torta készítésben:) Jól jön minden jó tanács!!
Előzmény: VKOrsi (44435)
VKOrsi Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44435
nem változtat semmit az ízén.
Előzmény: zsül555 (44433)
zsül555 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44434
Szia Orsi!
A Hulala az egy növényi tejszín, általában ezt használják a cukrászatban a tejszínes torták bevonására diszítésére, mert jó habot lehet belőle csinálni, nem esik össze, szép lesz a torta. Szerintem nagyon műíze van, gyakorlatilag olyan mint a tescós tortákon a tejszín.
Előzmény: zsül555 (44433)
zsül555 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44433
Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket, megpróbálom az ötker fixet használni. Remélem sikerülni fog és igazi tejszín íze lesz a tejszínnek:)

Zita
VKOrsi Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44432
mi az a hulala???

orsi.tudatlan.hu
Előzmény: Zitka (44428)
mimmi. Creative Commons License 2007.09.08 0 0 44431
sziasztok :)

köszönök szépen minden ötletet, igazán sikeresnek érezhetem magam :-), mert a férjem igen elégedett a koszttal. hála mindenkinek :)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44430

Én a múltkor lényegében áztattam ( az asszony fölrakta a vizet, és mondta, hogy fölrakta) . Meg mondta, hogy levette a gázt.

Én ezt úgy értelmeztem, hogy forrt már, ezért levette.

Hát nem. Amikor már gyanús volt, tisztáztuk, kidobtam az egészet, borzalmas a hideg vízben föltett tészta... azt hiszem itt is megírtam már..

Szóval az áztatott se lehet sokkal rosszab...:}}}

Előzmény: ágika1 (44429)
ágika1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44429

Ezentúl nem főzök száraztésztát csak áztatok:)))

Előzmény: Műhód (44417)
Zitka Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44428
Ha kétharmad igazi tejszín - egyharmad Hulalat használsz, akkor nem fog kiérződni belőle, és az állaga is tökéletes lesz.
Előzmény: zsül555 (44426)
VKOrsi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44427
ötker habfix.
teljesen jó :) az oroszkrémet én azzal csinálom, és tökéletes állapotban marad.
Előzmény: zsül555 (44426)
zsül555 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44426
Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy fekete erdő tortát fogok sütni, amibe rendes tejszínt raknék, mivel tudnám fixálni a tejszínt, hogy szép mutatós maradjon, szóval ne folyjon szét? Már egyszer csináltam két hónapja nagyon finom lett, csak mivel minden fórumon azt olvastam, hogy milyen jól lehet dolgozni a Hulala növényi tejszínnel, én is azzal csináltam. (Életem első tejszínes tortája volt)Tényleg klassz lett meg szép, de nekem nagyon műízű volt (mint a tescós sütiken a tejszín). Szóval elhatároztam, hogy legközelebb csak igazi tejszín jöhet szóba. Várom az ötleteiteket:) Ja és vettem Dr.Oetker Zselatin fixet és sima habfixálót is.
tuutuu Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44425

Az IRL mondatot nem írnám ide...:}}

Föl kell őket jelenteni, ez élelmiszerhamisítás.

Erre mostanában a szervek  rezonálni szoktak...:}}}

Előzmény: Zitka (44424)
Zitka Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44424

Az a röhej, hogy ilyet Olaszországban tuti nem lehetne eladni... Mivel angolul van ráírva, lehet, hogy nem is Olaszországban készült? Valami kereskedő cég megveszi nagytételben, aztán palackozza..... És persze felcímkézi ilyen csalárd módon. :-(

De mindennek tetejében még az Auchan is hunyó - bár lehet, hogy a reklámfeliratkészítők nem beszélnek külföldiül. Rájuk lehet fogni. :-(

Előzmény: tuutuu (44422)
H_G Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44423
Sok mindent neveznek gibanicának ex-YU-szerte... A szlovén prekmurska gibanica pl. egy flódniszerű sütemény.

Előzmény: Műhód (44412)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44422

Tényleg szemétség...

Én visszamennék, és telefirkálnám a panaszkönyvet, vagy inkább rájuk uszítanám a Fogyaszóvédelmi Főfelügyelőséget.

Hűljön rájuk a bőr, ez durva csalás...

Előzmény: Zitka (44421)
Zitka Creative Commons License 2007.09.07 0 0 44421

Most látom csak, már a Homár is megénekelte... :-)

 

http://homar.blog.hu/2007/08/21/tiwi_anyjat_ugy_vertek_at_mint_a_homart_

Előzmény: Zitka (44420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!