Én is rengeteg répát teszek bele, mert mindenki nagyon szereti. :-) Legtöbbször már első nap kieszik belőle az összeset. Mert ugye min. két napra csinálom....
Nekem is lenne egy kérdésem. Marhahúslevest szeretnék főzni, de nem tudom, hogy fogjak hozzá. Milyen húsból érdemes csinálni, mennyit kellene venni belőle (ha mondjuk 3-4 liter levest szeretnék), mennyi zöldséget adjak hozzá.... Még marhából sosem főztem húslevest - anyukám igen, de nem lett valami sikeres az övé, igy gondoltam kikérném tanácsotokat. Tudom, bután hangzik a problémám, de nem szeretném elrontani, ha már rászánom magam :-) (és szerintem igazán finom húslevest főzni nem is olyan egyszerű...)
én egyszer régen etten egy medjumurska gibanicát Mariborban az is nagyon finom volt, igazad van olyan flódniszerű. Ha van recepted, szivesen megsütném.
Igaz az eredeti sima gibanica tényleg kicsit vastagabb tésztával készül (kore za gibanicu), és minden háziasszonynak megvan a maga saját bejáratott receptje. Nekem is. De ha valakinek van jó gibanica receptje azt is szivesen kipróbálom.
Most nincs idom leforditani - de te olvasol angolt, igaz?
Grandma's Peach Cobbler
1/2 cup butter (1 stick) 1 cup flour 1-1/2 teaspoons baking powder 1/2 teaspoon salt 1 cup sugar 1 cup milk 3 cups sliced fresh peaches, with their juices
Preheat oven to 350°F.
Put the butter in a 9x13-inch Pyrex baking dish and put the dish in the preheating oven. While the butter is melting, mix up the batter by combining the flour, baking powder, salt, sugar and milk.
When the butter is completely melted, remove the pan and pour the batter into the melted butter. Then, carefully spoon the peaches and juice evenly over the batter. Return dish to the oven and bake for 30 minutes.
As the cobbler cooks, the batter will rise up and around the peaches. Makes 10 to 12 servings.
Hú nagyon finom lett a torta gyakorlatilag felszeletelés után el is fogyott, nagyon finom volt a tejszín rajta, és az ötker habfix is pont annyira fogta meg amennyire kell. Orsi leírnád az oroszkrém torta receptjét amit szoktál csinálni? Legközelebbb kipróbálnám, ne mindig csak fekete erdő tortát süssek:)) Köszi, Zita
cobblert akarok csinálni, az a sláger egész nyáron, és most találtam a konyhaszekrényben darált kekszet... ezzel is működhet, nem?
több helyen találok olvasztott vajas verziót... tudom, hogy a hideg vaj vs meleg vaj vitát már párszor leboxoltuk itt, és a hideg az igazi, de annyival macerásabb...
És te beteszed a tejszínt egy kicsit a fagyóba mielőtt felvered? Milyen tejszínt használsz? én még kicsit gyakorlatlan vagyok a torta készítésben:) Jól jön minden jó tanács!!
Szia Orsi! A Hulala az egy növényi tejszín, általában ezt használják a cukrászatban a tejszínes torták bevonására diszítésére, mert jó habot lehet belőle csinálni, nem esik össze, szép lesz a torta. Szerintem nagyon műíze van, gyakorlatilag olyan mint a tescós tortákon a tejszín.
Tudnátok abban segíteni, hogy fekete erdő tortát fogok sütni, amibe rendes tejszínt raknék, mivel tudnám fixálni a tejszínt, hogy szép mutatós maradjon, szóval ne folyjon szét? Már egyszer csináltam két hónapja nagyon finom lett, csak mivel minden fórumon azt olvastam, hogy milyen jól lehet dolgozni a Hulala növényi tejszínnel, én is azzal csináltam. (Életem első tejszínes tortája volt)Tényleg klassz lett meg szép, de nekem nagyon műízű volt (mint a tescós sütiken a tejszín). Szóval elhatároztam, hogy legközelebb csak igazi tejszín jöhet szóba. Várom az ötleteiteket:) Ja és vettem Dr.Oetker Zselatin fixet és sima habfixálót is.
Az a röhej, hogy ilyet Olaszországban tuti nem lehetne eladni... Mivel angolul van ráírva, lehet, hogy nem is Olaszországban készült? Valami kereskedő cég megveszi nagytételben, aztán palackozza..... És persze felcímkézi ilyen csalárd módon. :-(
De mindennek tetejében még az Auchan is hunyó - bár lehet, hogy a reklámfeliratkészítők nem beszélnek külföldiül. Rájuk lehet fogni. :-(