Keresés

Részletes keresés

Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.23 -1 0 71075
Rőth Sándor Creative Commons License 2020.06.23 -1 0 71074

Nekem is van csoros hajtomuzsirom, tudom mirol van szo, megis a becsavarhatot hasznalom. Nem is az elso tubust, ugyhogy olyan nagyon nem lehet vele elrontani. 
Persze nem akarok ezen lovagolni, vagy kardoskodni mellette, inkabb csak jelzem, hogy nem ordogtol valo. 
Az hogy fajlagosan draga, ne tevesszen meg senkit, egy vacak kis fukasza, nem zsirral taplalkozik, ket fagyi arabol megoldhato az eves kenese, inkabb csak ezt szeretnem kihangsulyozni. A paraszt is kente a segget szalonnaborrel, hogy ki ne palljon, az sem volt ingyen. 

Előzmény: Homo mirabundus (71072)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.23 0 0 71073

Bocs... szóval "européer":(

Előzmény: Homo mirabundus (71072)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.23 0 0 71072

A becsavarósban gond(?), hogy nehezen észleled, mikortól kezd elég lenni, inkább csak azt, hogy felkeményedik a tubus. A csőr (vagy a kartus kinyomója) mellet meg kifelé igyexik a fölösleg, már ha nem volna még egy lik, amit kifejezetten emiatt csináltak a gyárában. Igazából olyan max. 3/4-es feltöltést ajánlanak, de sztem még ezt is csak hasraütésre, biztos ami biztos alapon...

Tényleg "euroéper" a csavaros megoldás, de azért ennek ellenére is lehet segíteni rajta: szintén a szilikonos vackok csőréből rábarkácsolhatsz egy alkalmas, rászoruló darabot - és máris mindenki hátradőlhet a foteljában:D

Előzmény: Rőth Sándor (71068)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.23 0 0 71071

Elképzeltem:D És télleg csúszik, még meztéláb is:(

...és ilyentájt nem ritkán zöldes, totálbioszintetikus! Aggyunk a klímavédelemnek, arccal a tyúkól felé egy-kető!

Előzmény: Gypsy56 (71070)
Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.23 -1 0 71070

Sőt, a tyúk mindkét vége. Elöl csőr, hátul kenőanyag. Aki lépett már rá friss produktumra, az tudja, csúszik mint a fene. Most csak képzeld el ezt kúpkerék hajtáson.

Előzmény: Homo mirabundus (71069)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.23 0 0 71069

Az van a papagájnak is. A papagáj tehát jó a husihoz. Vagy a tyúk, az elég lehet egy egész idényre is:D

Előzmény: Gypsy56 (71066)
Rőth Sándor Creative Commons License 2020.06.23 -1 0 71068

Eggyel tobb erv a Stihl mellett. Termeszetesen csak fotelkaszasok es balekok reszere. 
Udvozlettel a fotelbol. 

Előzmény: Gypsy56 (71066)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.23 0 0 71067

Én is imádom. Tegnap este pl. pont az volt a vacsi, sütve és hagymával. Még KVt is ittam rá, de jól alszom.

Két térdem van, mindegyikre jut egy eb. A bőrkét kinézik a kezemből (meg a falatot is a számból, és hogy tudnak nézni! De lóizé a valagukba, a madárlátta kenyér amúgy is az övék marad...).

Most mitévő legyek,.. Mennyek én Kolozsvárra a Stihl-boltba zsírért, ugye:D

(Régen volt már. Amikor mentünk a kukoricásba kapálni, reggelente a rafinált öregek szalonnabőrrel ápolták le az akácnyelet, majd belenyomták a kapafejet az árok vizébe, hogy megdagadjon a fa. Aztán estig verettek, csak dél körül volt egy kis szunya. Marka csak az olyan sihedereknek tört fel, mint én...) 

Előzmény: Gypsy56 (71065)
Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.23 -1 0 71066

Csaxólok, CSAK A STIHL tubusa tekerhető bele a STIHL szöghajtásba. A husi, McCulloch zsírnak csőre van.

Előzmény: Rőth Sándor (71064)
Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.23 -1 0 71065

Én ilyen szarokkal nem foglalkozom. Imádom a kolozsvári szalonnát, az abból visszamaradt bőrrel szoktam bedörzsölni.

Előzmény: Homo mirabundus (71063)
Rőth Sándor Creative Commons License 2020.06.23 -1 0 71064

Itt megintcsak az a kerdes ipari felhasznalasrol beszelunk, vagy szorvanyos haztaji kaszalasrol.
A videos kaszas azt mondta o faszari, -idaig jutottam a film nezesevel-.
Csak magamat ismetelgetem, szerintem a gyari zsir a legpraktikusabb, ami kozvetlenul, menettel csatlakoztathato a fejbe. Mindegy ki gyartja, milyen neven fut, a lenyeg, egyszeruen, tisztan, es hatekonyan hasznalhato.
Valoszinu a Stihl a legdragabb, ami haztaji felhasznalonak evi 1000-1500 forint kiadast jelent. Ez az osszeg bagatell.
Lehet, hogy fele ennyi penzbol 50 kilo Schmoll paszta kikeverheto hazilag, de, akinek nincs szuksege nagyobb mennyisegre, annak nem praktikus a tobb evre valot tarolni, csomagolni, baszogatni, es beleimatkozni a szoghajtasba. 

Előzmény: Clio II OW (71062)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.23 0 0 71063

Fokozom: nekem van olcsóbb ötletem a méregdrága fecskendő meg mindenféle bóti zsírok-olajok helyett:D. Használjuk azt, ami eleve van otthon, de amúgy kidobnád!

Szilikongumi kiürült kartusából -ilyen ugye mindenkinek van!- kitolod a dugót meg a belekötött maradékot, beletöltöd az omega zsírsavakkal (asszony piperepolca) és popsikenőccsel dúsított sült mangalicazsír tisztáját, dugattyú vissza, egy még le nem vágott végű csőrt neki, és már kész is a DIY zsírzóapparát. Befér a kis likakba is, a kinyomóval meg tolhatod akár erőből, tán még mozdonykerékhez is jó lenne, nem hogy a fejbe-szárba. Olvad is, ken is, a zöldek kussolhatnak, a zaszony is örül, hogy nem neki kell dolgokat kidobni. A popsikenőcs lehet avas is, ha közben megnőtt a gyerek. A kutya majd rohan a nyomodban, ez egy mellékhatás, de van nem várt haszna is: legalább tudod, hogy ahol szimatolgat, ott már levágtad:D.

A maradék szilikon plecsnik sem eldobandók, pl. alul a mociházra (vagy ha ott van, a tankra) feltapasztva príma védelem, mikor kőre-betonra támasztanád a kaszát:)

De ha amúgy sz@rnál az egészre, ne feledd: szalonnázás után az is jó kencének, ha bekapsz utána egy szilvalekváros buktát is az állaga kedvéért. A "00" meg ilyesmik - ne vakítsunk már, ilyen egyszerűen elérhető!:D

(A zsírzószemet ajánlgatók sztem életükben nem láttak még kaszát egésznapos munka után. A kotyvalékon és az eszközön meg nem röhögni: láttam hasonlót elkövetni, betonkeverőt ápoltak le vele. De komolyan:D)

Előzmény: Clio II OW (71062)
Clio II OW Creative Commons License 2020.06.22 0 0 71062

Ez a pali oltári nagy baromságokat állít, és sajnos kovetik a hozzászólók is. Bár ahogy hallom tanult geptant és volt benzinkutas. Biztos van akit ez meggyőz. aki egy kicsit is kinyit hozza azt nem. NLGI 00 zsirnal kemenyebet nem érdemes a szöghajtas a tenni tenni a kiverodes miatt ( stihl is 00-s). nagyon rövid időn belül kiverodes és úgynevezett száraz futást eredményez, ami jelentosen növeli a súrlódást így a kopasz és a melegedest. Tehet a 02-s zsír túl kemény. Nem a gyári stihlt kell megvenni valóban horror áron, hanem olyat ami tudja a 00-s spect. Literes kiszerelésben 10€ körül van. Hosszú évekre elég lesz. 

Előzmény: Gypsy56 (71060)
szepeg Creative Commons License 2020.06.22 0 0 71061

Köszi szépen! 

Előzmény: Gypsy56 (71058)
Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71060
Előzmény: Gypsy56 (71059)
Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71059

Vagy ha nem a felirat érdekel.

Előzmény: Gypsy56 (71058)
Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71058
Előzmény: szepeg (71057)
szepeg Creative Commons License 2020.06.22 0 0 71057

Köszönöm mindenkinek a tippekeket!

Még egy kérdés.Tudtok valami olyan zsírt,ami jó ehhez a szöghajtás zsírzáshoz és elérhető amolyan csöcsös tubusban?

selgir Creative Commons License 2020.06.22 0 0 71056

a hecht az utóbbi időkben eltrehánykodja a karbi beállítását... ha valami nem fasza, ez is lehet :)

csavarokat húzkodd át, hátha azt is neked kell befejezni :)

Előzmény: szepeg (71052)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71055

Ebben megkenik a szárat gyárilag? A Strausnál az első lépések között van, amikor otthon befejezed a gyártását...

Előzmény: 2T Motor (71054)
2T Motor Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71054

Elolvasod a használatit. Beállítod a hámot. Majd tök mindegy mit olvastál, 1:40 -re bekevered a benzint. :) 

Ha még nagyon szeretnél tenni valamit, akkor szöghajtásba egy kis zsír, a légszűrő szivacsra egy kis olaj, (és meggyúrmázod a markodban), a damilfejet meg beleállíthatodhatod egy tál vízbe. (damil áztatás).

kb. 10 tank után, meg karbi állítás.

Rőth Sándor Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71053

igyal ra aldomast, es nezd at a leirasat, aztan a gepet. mosoly

szepeg Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71052

Szevasztok!

Megjött az új Hecht 152 BTS-em

Kérdésem az lenne,hogy még az első futtatás előtt van e tapasztalatok alapján valami primer tennivaló?

Értem alatta,zsírzás vagy ilyesmi?

Üdv mindenkinek

Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71051

Gypsi megmontta.

Na jó, de akkor meg miért arra forog, amerre?

Mert az emberiség elsöprő többsége jobbkezes, és emiatt a mozdulat/erőkifejtés/irányítás a jobbról balra irányban lesz adekvát egy kézikaszánál (is).

A motorosnál már nem annyira egyértelmű, mert nem úgy tartod az eszközt, mint a kaszanyelet-szarvat - de nem is tudom, ha olyan a dudva. én visszirányban sem kímélem. Meg mások sem.

Ha viszont rendet kell vágni, akkor még mindig ezt az irány preferálnám, emiatt nekem jól is jön ez a forgásirány. Ha valaki balkezest ismersz, aki ebből a kényszerhelyzetből kifolyóan a jobbkezeseknek kitalált módon és eszközzel dolgozik, csak figyeld meg, melyik lábával lépked előre:) Nem biztos, hogy a ballal, pedig a jobbal haladva csak akkor tud rendes ívet adni, ha a ballal utánalép. Olyan kicsit toporgós, tyúklépéses a hatás, ő észre sem veszi....

Mi ebből a tanulság?

Hát hogy én is jobbkezes vok, semmi több:D (Különben is: tilcsák be a jobbkezet, me elnyomja a kisebbséget! Meg a tejeskávét is, me rasszista!)

Előzmény: s51es (71048)
Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71050

Vagy a kézikaszával? Mert tolni jó a kaszát, nem húzni.

Gypsy56 Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71049

Nemes egyszerűséggel a damil forgásiránya miatt.

s51es Creative Commons License 2020.06.22 0 0 71048

"nem érti, hogy miért pont jobbról balra kaszálunk"  (mármint a hagyományos pengéssel , mi , jobbkezesek)

Azért ez megér egy misét. Miért is nem balról jobbra?

Előzmény: Homo mirabundus (71033)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71047

Korrekt (vagy legalábbis én is ugyanígy teszek, aminek vas köll, oda vas megy). Érdekes, azért néha rámjön a kisérletezgethetnék, aztán soxor leülök, hogy legyen ideje elmúlni:D

Előzmény: studiod1 (71045)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.06.22 -1 0 71046

(Most rádöbbentem rá a linkelt bliszter címkéjéről, hogy az alu adalék itt nem a fém, hanem az oxidja, amit másként korundnak is hívunk. A fémmel teljesen ellentétben ez egy elképesztően kemény (l. smirgli és csiszolóporok) és magas olvadáspontú, kémiailag is roppant stabil (pl. nátriumlámpák kisülőcsöve, ötvösök tégelyei) kerámia. Ezáltal kiváló csiszolóanyaga a kivezető szemnek is.

Így most már értem, hogy az "alus" damil miért gyalázza sokkal jobban a szemet, de talán az inkább számít, hogy a vályúsra kopó öntvény is erősebben nyúzza tőben a szálat. Ahogy írod, télleg nem nagyon emléxem a környezetemben olyanra, aki rendszeresen használná, bár nem biztos, hogy emiatt... Szögletest meg disznóhümhümöt inkább látok.)

Előzmény: Gypsy56 (71044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!