Elméletileg gyári, van beleütve vmi szám is. De ilyen 1.5mm falvastagságú csőből van. Meg nagyon sokat állt kint esőben, hóban előző tulajnál, eléggé rozsdás.
Te nem valami gyári vázra építesz? Az ennyire gyenge lenne?
A gokartépítős honlapomat több mint ezer látogató nézte meg, úgy tűnik, van rá igény. Ezen fellelkesedve elkezdtem csinálni egy újabb vázat, amit majd fotózgatok építgetés közben. Nem halad majd túl gyorsan... Amúgy én sima trafóval ívhegesztem, de a normál 3/4-es csőhöz jó ez is.
Igen, az nehéz ügy. Nekem sima trafós Ívem van, de szerencsére nagyon komoly anyagból van a BIREL váz, így relatíve simán ment 70A-s árammal. Egy helyen kellett átalakítanom a gyári vázat, hogy a 4 ütemű motor ülés felé eső kihajtása miatt belülre kellett tennem a nagy lánckereket a hátsó tengelyre, így ott nem fért el a váztól.
hegeszteni is nehéz: ezt ugy értem hogy nekem csak inverterem van, védőgázas hegesztőm nincs. És inverterrel csak kis áramerőséggel tudom hegeszteni a kis falvastagság végett, amitől a varrat se lesz jó.
Ma elkezdtem csinálni a gokartot. De abba is hagytam.:((( Kiderült hogy maga a váz vékony falvastagságú csőből van, eléggé hajlékony, és ráadásul még rozsdás is. hegeszteni is nehéz. Igy nem nagyon tartaná meg a közel 30LE-s blokkot, ezért inkább megcsinálom ennek a váznak a mintájára, de saját kezűleg az új vázat ami már jobb lesz.
Biztos az infó, hogy feszülősbe kell, 2 független, gokarthoz értő forrás mondta. Felraktam, és nagyon szépen adagolható. A baj nem lehetett más, mint valahogy forgás ellenére is lelazult. Most bátor voltam, és kapott ragasztót... :S
Azért Kiskunlacházára én vinnék tartalék kuplungpofákat. Btw, vajon egy ilyen bérgokart pályán nem tudná valaki megmondani (esetleg megnézni), hogy vannak beszerelve? Ott hamar kiderülne, ha rossz. Pesten sok pálya van... . Nem győzködni akarlak ám, csak szeretném, hogy jó legyen.
két helyről is azt mondták, hogy befeszülősbe kell tenni. Összeraktam, beállítottam, a rögzítő csavart kis pillanatragasztóval bekentem, majd amennyire bírtam, meghúztam, bár a főtengely elforog. Rá tettem a lánckereket, láncot és ki is próbáltam. Egyenlőre műxik...kell csinálnom egy új védőt köré, mert a régik kissé széttépte. :(
Azt mondta 2 ember, aki gokartozik, illetve gépszerelő, hogy így kell lennie. Valószínű, nem azért szállt el, hanem valami módon lelazult, szétnyílt, és akkor törhettek fordulaton a betétek.
Hmmm. Nem félsz, ha visszarakod ugyanúgy, akkor ugyanúgy elszállhat? A Babetta fórumon azt mondják, "húzó" vagy "lefutó" (tehát nem a befeszülő) állásban kell beszerelni a kuplungpofákat. Ha feltapad rendesen, akkor húz is, ha nem, akkor be kell csiszolni (krétával "megfesteni" és ahol hozzáér a dobhoz, ott kicsit csiszolni rajta).
Na azt nem írtam le, hogy az új betétek vételekor, megnézte a srác, és azt mondta, hogy befeszülnie kell, nem csúsznia, mert akkor hamar leég, és nagy erőt nem is nagyon visz át.
Na! Ma szereztem pofákat, és ugyanezt mondta az alkatrészes! Én nem láttam szétszedve, összerakva kaptam, csak feltettem. Most fordítva kerülnek bele...
Biztos, hogy nem fordítva volt felszerelve? Úgy értem, hogy a pofákat a másik oldalukkal felfelé is rá lehet tenni a csapokra, és akkor nem befeszülnek, hanem csak csúsznak. Persze lehet, hogy akkor nem is tudnak nyomatékot átvinni, szóval csak ötletelek. Meg kellene nézni egy eredeti kuplungot.
uj tag lennek most vettem 1 kartot es par alkatreszre lenne szuksegem aki tud segitsen ami kellene: pcr henger 100ccm meg kerekek 3 csavaros szetszedhetö
meg hol tudnek olcson dugot venni mert a hetvegen meg szorult sajna a ringen :(
Úgy néz ki, hogy az idén már nem lesz gokartozás, ezért megválok mindentől!
- CRG komplett váz motor nélkül - 115.000,-Ft
- Mach1 komplett váz motor nélkül - 135.000,-Ft
- PCR komplett váz motor nélkül - 160.000,-Ft
- Kali kart váz, hiányzik a két első kerék és a féknyereg, a képen van rajta első kerék is viszont az a másik karté volt, ülést, fékmunkahegert, kormányt + felfogatást adok hozzá, az viszont nincs a képen- 70.000,-Ft
Van, ez a bele. Valószínű, valahogy lelazult, pedig forgás közben húznia kéne magát... :( Több, mint egy éve fent volt, és többször járattam, összességében 3-4 órát...
A háza épnek tűnik, de a betétek törtek. Az a baj egyenlőre, hogy nem tudom, milybe való betétek ezek. A láncvédőt is elhajlították, szerencsére ez megfogta a javát, bár volt darab, ami 5-6m-re került elő.
Ma egy kicsit foglalkoztam a gépsárkánnyal. Végre, már régóta nem nyúltam hozzá. Igazgattam a spoilereket, járattam egy 10 percig, és mentem 4-5m-t. Ennyi hely volt a garázsban. :) Most már meg kell keresnem a kollégát, mert a kipufogót át kéne alakítanom, kellene egy kis lánckerék és láncvédő eszkábálás is.