Keresés

Részletes keresés

poppe Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43235

sztem a soványságban semmi egészségtelen nincs, ha télleg eszel zöldségeket/gyümölcsöt

én amúgy 180 cm vagyok, és 55 kg...

bármit és bármennyit ehetek, nem hízok

Előzmény: bd (43233)
poppe Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43234

azért esznek szénhidrátot, mert az alakul át energiává a leggyorsabban.

ha viszont az energiát nem használod fel...

Előzmény: Törölt nick (43232)
bd Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43233
15 évig éltem anyagi okokból kicsi kosztpénzzel. A normálisnak mondottnál 20 kg-al könnyebben.
Heti 1 kg kenyér, gyümölcsök és zöldségek, leve, meg tej. Néha tojás.
Nagyon egészséges voltam :)
bd
bd Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43231
florentine, a friss gyömbért
1. adagokban darabolva mélyhűtöm
2. hámozva, fokhagymával összemorzsolva adagokban mélyhűtöm.
bd
Előzmény: florentine (43213)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43230
Regi szep idok - amikor hasonlo gondjaim voltak. . .:))

Jo tanacs. 2-3-5 kg miatt ne essel ketsegbe. Menj orvoshoz, csinalj egy teljes kivizsgalast (ami eveneknt amugy sem art), es mondd el, fogytal, aggodsz, igaz a fogyasnak voltak erzelmi-fizikai okai. (ha nincs az embernek eleg penze az ok mindenre - kevesebbet eszik, iodeges, duplan fogyaszt). Nekem az orvos B vitaminokat adott (injekcioban is), folsavat, meg ilyeneket mikor nagyon lefogytam . . . (kene egy kis idegesseg mar de nagyon!!!)

Aztan. . .ha enni akarsz, egyel. Ha nem akarsz sokat kolteni a kajara, akkor egyel tobb zoldseget, lencset, babot, mindenfele magokat, azok olcsobbak, es potoljak a hustbol jovo feherjeket. Nezz be a vegetarianusokhoz, sok jo otletuk van.

Kolleganom igy lett vega, kollegsta koraban nem volt eleg kajapenze, es az ilyen etelekkel olcsobban lakott jol.

Arra azert vigyazz, ne csak zsirt szedj magadra.
Gondoltal arra, hogy izmot szedjel magadra? Lehet azt veszitettel - innen a sulyhiany.
Előzmény: milendee (43226)
kemese Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43229

Én ebben a szituban meghiztam...

Első lépésként azt tartom fontosnak, hogy ne foglalkozz ezzel annyit, mert pont az idegeskedés az ami nagyon fogyaszt. Próbálj meg nyugisabb, kiegyensúlyozottabb lenni. És ne feledd, hogy a fehérjékre, vitaminokra is nagy szükséged van. Igenis nyomj be minden nap egy kis gyümölcsöt is, most annyi minden van, és viszonylag elérhető az ára is. Az ember, ha spóról, ezekről a dolgokról mond le először. Lehet, hogy nem az a pár kiló hiányzik, hanem a vitaminok, ásványi anyagok.

Csinálj heti menüt. Ird össze mi kell hozzá, mennyibe kerül, kijösz e igy? Vedd leltárba az otthon talált dolgokat. Azokat használd fel. A heti menüben legyen legalább 1x hús, főzelék, tészta. Jobban jársz, ha a hónap elején több húst veszel, kiadagolod, és beosztod arra a hónapra. Ha egyszerre többet főzöl, és azt a mélyhűtőbe kis adagokban lefagyasztod, energiát is spórolsz, amiből több kaját vehetsz.

Előzmény: milendee (43226)
VKOrsi Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43228
bármelyik magas szénhidráttartalmú étel viszonlag jól hízlal: krumpli, tésztafélék, kenyérfélék.
Előzmény: milendee (43227)
milendee Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43227
nem cigizem, de nem is portolok. ahogy az előbb is írtam, 2x annyit ennék de nem 2x annyi pénzből. :) ehhez tapasztalt konyhaművészek tanácsára van szükségem.
Előzmény: joy (43225)
milendee Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43226

anyagiak miatt.

és persze emiatt folyamatos frusztrációm is volt, amitől majdnem depresszióba estem, de szerencsére ehhez már van elég élettapasztalatom.

 

másra kellett a pénz, és egy bizonyos összeget osztottam be a hónapban, ami kb a létfenntartási szint volt. volt, hogy az utsó 2 napban már nem maradt. ilyenkor kértem kölcsön, atzán a köv. hónapban még kevesebb pénzt osztottam be. most már kicsivel több van, de még legalább fél évig eltart a nadrágszíj, viszont a szervezetem eléggé megsínylette. 2x annyit ennék, mint eddig, de nem 2x annyi pénzből.

 

nemrég voltam vérvételen és sokmindenen, szóltak volna, ha valami túlműködik. tény, hogy goyrs az anyagcserém, de ettől még nem kellett volna lefogynom.

 

 

Előzmény: kemese (43224)
joy Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43225

Mondtam ugye, hogy itt okosabb tanácsokat kaphatsz.

:o)

A "anyagiak miatt" kitételt nem értem, de közöm sincs hozzá.

 

Viszont, ha cigizel, szokj le, és a pénzt költsd kajára!

Biztos a súlynövekedés.

:o)

Előzmény: milendee (43222)
kemese Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43224
Előszöris, miért fogytál le? Ha az okát tudod, kicsit könnyebb a dolgod. Ha nem, akkor előbb vizsgáltasd ki magad, mert komoly oka is lehet, amin nem segit 1/2 kg zsiros kenyér.
Előzmény: milendee (43222)
poppe Creative Commons License 2007.06.10 0 0 43223

zsírszalonna kenyérrel

kiadós reggeli csak az egészséges táplálkozáshoz kell, a hízáshoz a kiadós vacsora dukál

ha dohányzol, kaja után fél óráig ne gyújts rá (mert felgyorsítja az emésztést asszem)

Előzmény: milendee (43222)
milendee Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43222

sziasztok!

 

a dalbetét alatt ide is benézek és elhadarom kérdéseimet:)

 

tanácsért jöttem, mert az utóbbi pár hónapban lefogytam, és (vicces, de az anyagiak miatt, és ez talán már ördögi kör) nem nagyon tudok visszahízni, rossz a közérzetem. kb 50 alatt vagyok, versenysúlyom minimum 53, de inkább 55.

 

milyen olcsó(bb) ételeket tudnék otthon elkészíteni, ami tápláló, és hízlaló?

a sült tésztát (mint pl a kenyér) nem nagyon szeretem. de ha ez a megoldás, nem állok ellen:)

 

kérdésem: mikor egyek, mit, és mennyit. kalóriában, vagy dekára. egy takarékos hízókúrába kell fognom. van esetleg valami weboldal? vagy saját receptek, tapasztalatok?

 

ide is köszönettel,

m

joy Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43221

Még másfajtát ezen kívül az ajvaron kívül nem találtam.

Mivel mostmár tudom, miből áll, megcsinálom magam.

Sok év óta készítünk sültpaprika savanyúságot, valamint pritamin levet és krémet, csak nem eceteltem eddig.

Most ezt is megcsináljuk.

De én teszek majd bele sülthagymát, fokhagymát is.

Előzmény: florentine (43217)
joy Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43220

Köszi.

Mióta eszem tudom, koviubizunk, utóbbi évtizedekben már magunk készítjük, de még eszembe nem jutott "téliesíteni"

Ki fogom próbálni idén!

Előzmény: zsebi41 (43218)
zsebi41 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43219

Az én gyors gyümi levesem.

 

Amilyen gyümiből készítem olyan rostos lét veszek, beleöntöm a turmixba teszek hozzá egy pohár joghurtot, és egy kis gyümit össze kavarom tányérokba szedem és beleszórom  a nyers gyümölcsöt, ezt is lehetne leves eszenciával tovább ízesíteni

 

Ja a gyümölcslé , a jogyhurt és a gyümölcs is előre bevan hűtve.

 

Nálunk most a málna leves járja, aki megengedheti magának az díszítse tejszin hab pamacsokkal

Előzmény: joy (43205)
zsebi41 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43218

Szevasztok!

 

Nem voltam még nállatok de most a kovászos ubihoz muszáj szólnom.

 

Nekem még van tavaly eltett és ropogós finom. Igy készítem: megmosom, bevágom a szokott módón üveg aljába kapor berakom az ubit  vizet forralok 1l-hez 1 evőkanál só /nem jódozott!/ ráöntöm a tetejésre még kapor, és megy a napra, ha az éjszaka hűvös akkor behozom. kb. 4 nap alatt ilyen időben kész.

Tálba kiszedem az üvegből a levét fazékba öntöm felforralom kb. 5 percig teszek hozzá a nagy üveghez 1/4 mokk. kanál tartósítót ki mit használ. Lekötöm és télen lehet enni, de még júniusban is finom.

 

Ha közben elromlik az idő hűtőtáskába teszem mellé egy megmelígített jégakut és úgy is jó lesz.

 

Tavaly amit késő ősszel tettem el amikor már éjjel nem volt meleg, éjszakára hűtőtáskába volt

Előzmény: joy (43153)
florentine Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43217

Köszi! Nagyon jó hír, hogy sokáig eláll.

 

Ajvar: a kolléganőm a Vajdaságból származik, ő hozott nekünk először Ajvart húsgombóccal. Volt sok kaja, de mindenki ezt falta először. A Podravkára esküszik és a Pennyben néha (mostanában van) lehet kapni.

A Sparban valami más van, ha ennyire ízlik, kóstold meg a Podravkát is. (Amikor nem volt P. én is azt vettem, de nekem is a P. ízlett jobban.)

Előzmény: joy (43215)
joy Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43216

Spar-ban a marhalábszár 999 HuF/ kg!

Vettem szlovén "Ajvar"-t 449 HuF-ért 1/4-es üveggel.

Finom.

Olyan, mint a beecetezett pritaminkrém.

Tiszta sültpaprika krém olajjal, ecettel.

Nincs benne tartósítószer.

 

/Ősszel csinálok pár üveggel tisztán pritaminból./

joy Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43215

Én alaposan megmosva kicsi átlátszó dobozkában tárolom a hűtő ajtajában. Hónapokig eláll.

Ha kezd aszalodni, gyorsan fölhasználom.

Előzmény: florentine (43213)
joy Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43214

A pástétomhoz nem tudok már hozzászólni, az kész.

A paradicsomleveshez igen.

 

Ha a zöldségekkel gondod van, blansírozzad!

Lobogva forró, csöppnyit sós vízbe beledobod az összevágott zöldeket, és újból fölforralod, majd leszűröd, és hagyod magától lehűlni.

Közben összeturmixolod a meghámozott paradicsomot, fölöntöd fél liter húslével /kockából is jó, ha nincs épp más, sózod, borsozod, cukrozod, tálba öntöd.

Ekkor a mixerbe borízod a közben meghűlt félfőtt zöldségeket, azt is összeturmixolod, végül összekevered az egészet a tálban.

 

Én a paradicsomos kajákhoz MINDIG teszek min 1 eka kristálycukrot, utána nem fáj a gyomrom.

Sokaxerint ez ráolvasás, de nálam több évtizedes tapasztalat bizonyítja, műxik.

 

A nyers uborkasalátát mindig szeld föl, sózd le kissé, majd fél óra múlva facsard ki alaposan. Utána ízesítsd.

 

A vegyes salátához is mindig blansírozom a paprikát, répát, póré-vöröshagymát, szecskázott káposztát, mert akkor nem durvul a nyomorban.

 

A magyaros salátalevet főzöm, és még forrón beleteszem a foghagymát.

/Nagymami készítette így, mert az "Öregmorgó" gyomra nem bírta a nyers zöldeket. Az egyébként is birkának való... :o)

Előzmény: pearl12 (43212)
florentine Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43213

Friss gyömbér tárolásával kapcsolatban mit javasoltok? (Eddig mindig azonnal betettem a mélyhűtőbe, mert ritkán tudtam venni.)

Doboz, zacskó, alufólia? Szellőzzön vagy légmentesen zárjam le?

Mennyi ideig lehet kb. a hűtőben tárolni?

pearl12 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43212
Igen, csak az a bajom, hogy az gyakorlatilag nyers zöldségek turmixolt változata. Nekem meg paradicsomon kivül, szinte mindentől fáj a pocakom (főleg paprika, és uborka)... Meg gyerkőcnek is kellene, és bár eszi a zöldséget, de neki sem olyan jó (főleg, ha nincs főzve - bár tudom, ilyankor nem marad benne valami sok vitamin).... Valahol olvastam valami olyat, hogy a paradicsomot húslevessel öntik fel, megy bele bazsalikom esetleg zellerszár... De nem vagyok benne biztos.
Minden esetre nagyon köszönöm a választ :-)
Előzmény: beetee (43211)
beetee Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43211

Nem itt kérdezted, de oda nem szeretnék offolni: paradicsomlevesnek próbálj ki valami spanyolosat, mondjuk gazpacho-t. Az is éppen elég mediterrán... és finom, hűsítő!

 

Rengeteg változata van. Ha kiguglizod, próbálj kiválasztani egy neked tetszőt!

 

 

Előzmény: pearl12 (43210)
pearl12 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43210
A gyöngyös husiból pástétom lett. Tettem bele zöldborsót és tojást is. Nagy nehezen összekinlódtam, mert hiába tettem bele zsirt meg vajat (a zsir nem volt elég) nem állt össze. A végén gyömölcstortaformába kinlódtam bele, ahol nagy nehezen összeállt (miután kifagyott). A csemetének mondanom sem kell, nem izlik :-( Nekünk viszont nagyon!
Előzmény: joy (43204)
joy Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43209

Nekem is volt muszáros-lekvár és 2*5 fűszeres korszakom.

:o)

 

Azután győzött a lustaság.

Az egyszerűbb kevesebb munkával hamarabb megvan.

Így keletkezett nálam a lecsós rakottas.

Fejenként:

- 1/2 csirkemell, vagy méretes /20 dkg/ szelet egyéb hús,

- 1 krumpli,

- 1 paradicsom,

- 1 paprika,

- 1 kicsi padlizsán,

- 1 kis fej vöröshagyma,

só-bors-majoranna/bazsalikom, olíva olaj,

- bacon szeletek.

A krumplit előfőzöm, karikázom, mint a zöldségeket is. A húsokat lepofozom, sózom, borsozom.

Kikent jénaiba baconágyat terítek, rumli, hús, fűszerek, hagyma, paradicsom, paprika, padlizsán, paradicsom rétegezem, baconnal betakarom..

Ha több személyre készül, könnyebb, több réteget lehet pakolni. Meglocsolom hússzeletenként 0,5 dl húslevessel, lefedem, megpárolom, végül födö nélkül készre sütöm.

4 fős adag párolási ideje 1 óra, utána sütés 20-30 perc.

Több adag jobban rétegezhető. Lényeges, hogy a húsra hagyma-paradicsom kerüljön.

 

Csirkének kevesebb, vénmarhának több a párolási ideje.

 

/No, megyek tölölni./

:o)

Előzmény: tuutuu (43208)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.09 0 0 43208

Is...:}}

Túl sok volt a lecsó jellegű alapanyag, pedig a paradicsomnak csak a húsa játszott ( a héját nem szívelem, de most még ki is magoztam.)

Szóval a süléshez nemigen volt köze...:}}

De, mint mondám, nekem nemigen maradt belőle...:}}

No mindegy, majd máskor. Akkor egyszerűsítek nagyon...:}}}

Előzmény: joy (43203)
joy Creative Commons License 2007.06.08 0 0 43207

Ajándékba???

:o)))))))))

Előzmény: ribizli (43202)
joy Creative Commons License 2007.06.08 0 0 43206

Minek hígítani?

Nem elég, ha kevesebbet önt a kajába?

:o)))

Előzmény: ribizli (43199)
joy Creative Commons License 2007.06.08 0 0 43205

Gyümölcsleves eszencia:

Fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó egy gézzacsiba, 1 citrom levágott sárga héjával 2-3 dl vízben jól kiforralod.

Lehet 1*rre nagyobb mennyiséget is készíteni, egy hétig hűtőben eláll.

Cukrozni tilos!

/Akkor rendkívül gyorsan elpárolog!!!/

:o)

 

Ha van friss mentád, a forró levesbe dobj p 1-2 levelet, ha nincs csipetnyi szárítottat tégy a fűszerzacsiba.

Nem szaban erős mentásnak lenni, csak anygon halványan érezzen benne. Kellemesen hűsít!

 

Én a gyűmölcsleveseket "nyersen" készítem: A forró lébe szórom a gyümölcsöket, és elzárom a tüzet alatta, lassan hagyom lehülni. A kotláim hőtárolós-szendvicstalpúak.

Vékony edényben csak 2-3'ig szabad forralni, hogy ne főjön agyon a gyümölcs!

 

Természetesen legjobb előző nap elkészíteni, hogy éjjel jegesre hűljön a jegesben.

:o)

Előzmény: t3v3d3s (43198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!