Keresés

Részletes keresés

rollller Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44549
a fovarosi szaboervin konyvtar es a kalvin ter kozotti utcaszakaszon meg van egy uveges, ahol ilyeneket arulnak
Előzmény: nagypapi51 (44546)
joy Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44548

Lestyánban fűszerszámot tartani?

:o)

Én ahhoz nem jutok hozzá.

:o)

 

Szegeden az orvosiműszer boltban vettem anno. A bolt még megvan, sztem ilyen üvegeket is árul különböző méretben.

Előzmény: nagypapi51 (44546)
joy Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44547

Ilyen üvegre gondoltatok?

Tök jó, egy szépséghibája van, baromi drága!

 

Előzmény: tuutuu (44543)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44546

Nem tudom megvan-e még, de az Ó utcában, közel a Bajcsyhoz volt egy laborfelszerelés bolt.

(én is ilyenekben tartom a fűszerszámokat)

Előzmény: joy (44545)
joy Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44545

Igazad van, de én sem jutok hozzá.

:o(

Előzmény: tuutuu (44542)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44544
köszi az infót!
Előzmény: tuutuu (44535)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44543

Biztosan láttál már olyat. Barna üveganyagból, olyan "gyógyszertárias" formával, a nyakán csiszolt üvegdugóval. Nagyon látványos, és hasznos. Na, keresek valami képet, hátha..

http://www.bovimex.com/

 

Itt el lehet jutni a porüvegig.

Ha nem ismerős, készítek egy fényképet.

A " Vinum Tokajense Passum " reklám ismerős?

Olyasmi pitlik, csak tán 2 dl körüli térfogattalll

( Oppsz, az előző kérdés sértés is lehet, szóval bocs...:}}

Előzmény: pojka (44538)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44542

Egy lestyán-szárat tegyél bele, attól lesz Vegeta...:}}

Kipusztultak a lestyánjaim, ö.m. a f.

Előzmény: joy (44537)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44541

A nyáron volt alkalmunk többször grillezni rumlit is saját csomagolásában. Igen nem tetszett a sült burok, bár szépen elszenesült.

Előzmény: tuutuu (44520)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44540

No, eza az!

Kell a csodának a csomagolópapír...

:o)

Előzmény: rollller (44531)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44539

Venesz nélkül is azonos véleményen vagyunk.

Erőlevest csak hidegvízben, lassan, vadast viszont elősütött húsból -újabban ennek dupla levet készítek, és nagyon lassan főzöm. A hús mártás nélkül az elősütés ellenére is ehetetlen /pástétom alap..:o)/, viszont a leve mennyei, felét elcsórom némi zöldséggel.

A főtt húsokat betétnek használom, direktben egyik sem igazán fog meg.

Előzmény: tuutuu (44525)
pojka Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44538
mi az a gyógyszertári porüveg?
Előzmény: tuutuu (44535)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44537

Nem szokok betűzni a friss vegetába.

Csak répagyökérzellerzőccségsóolaj megyen bele.

:o)

Előzmény: tuutuu (44524)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44536
Ne tárold nájlonzacsiban, hanem vászon kenyeres ruhában a kifliket! Műanyagban minden kenyér-kalács héja megpuhul.
Előzmény: zsül555 (44516)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44535

Mint írtam, télen szoktam venni egy fogalmam sincs hány dekás, de a többihez ( mármint a ládában található többihez képest úgy 3/4 legnagyobbat, és mert tél van, megy a gázkonvektor.

Leterítek alulra két papírtörlőt, az aprólékra másik kettőt.

Aztán kb. három nap múlva kopogós.

Akkor megy bele egy gyógyszertári porüvegbe ( az én szárazfűszereim barna porüvegben vannak, nem is volt hajnövesztően drága ).

Ennyi.

Előzmény: zrínyi62 (44534)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44534
hogyan száritod meg a kockákat? Én próbáltam hasonlókat, de  szemétláda lett belőle.
Előzmény: tuutuu (44528)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44533

Szó sincs róla, én rüszüléskor mindig dióról beszélek.

Ha nem hallatszik, akkor bocsánat..:{

Előzmény: nagypapi51 (44532)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44532

Reszeled a szerecsendió virágot?

nem kevered magával a dióval?

Előzmény: tuutuu (44530)
rollller Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44531

en eszem a hejat, csak azert kerdeztem ra, nem is ertem ezt az ellenallast,

es kell a csudanak csokis heju krumpli:)

Előzmény: joy (44514)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44530

No igen, ezt ki kell tapasztalni. A szerecsen illatanyagai illannak, lehet, hogy az elején én elsiet(t)em (már nincs...:}}), de akkor is szoktam menet közben egypár reszelést tenni menet közben.

Már ha eszembe jut, ugye.

Előzmény: nagypapi51 (44518)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44529

Akkor legalább nem állsz aknára, amikor gyűjteni indulsz...:}}

Így már más.

Van otthon zöldség, ha van otthon zöldség, vagy hogy' is volt a reklám??...:}}

Előzmény: tasha (44527)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44528

Őrölt gyömbérről fogalmam sincs, én úgy kétévente veszek frisset télen, akkor fölkockázom úgy 1x1x1 centis darabokra, ez összeszárd olyan nagy borsónyira, abból 1-2 megy az elején a borssal, meg egyéb szárazfűszerrel együtt.

A szerecsendió-virág ( tavaly karácsonyra kaptam, olyan ritkán lehet valamiért kapni ), nálam a szárazfűszerekkel az elején, az egész ( abból szép készletem van, jól eláll, és van egy ősöreg reszelőm, azzal szoktam úgy félidő környékén rüszülni.

De mint mondtam, egyszer egy jó nagy darab a "bors" idején belement, de a végére elmentek az illóanyagok.

Szóval, ha nagyon előrevág, a tisztázás utáni melegítéskor ki lehet belőle zavatrni-szerintem.

Előzmény: pearl12 (44517)
tasha Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44527
:))

a levelét én nem szoktam látni, zacskóban árulják, zöldjeitol megpucoltan (:-)
Előzmény: tuutuu (44519)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44526
Nézd, én is ugyanott vásárolok, de nem ugyanazt a marhát, ugye...:}}
Előzmény: rollller (44511)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44525

Ezt vitatom, olvass bele a Venesz-be. Bár manapság divat ekézni, de én el szoktam dönteni, ha főtt húst akarok, akkor bizony forróban indul.

Az , hogy a levesnek is van sűreje, attól van, hogy ki szoktam tömni a fazekat a lehetőségek határáig...:}}

Így kettős hasznosítású leves lészen.

Ha kocsonyát akarsz, hideg vízben főzzed, és kész...:}}

Izé, abban kezdjed...

Előzmény: joy (44508)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44524

Hmmm...

Akkor viszont j y o  betűk úszkálnak benne...:}}

Előzmény: joy (44505)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44523

Minél több a csont (szabad felülete ) az általam emlegetett forróvíz-utána a lötty leöntése után hidegvízben kezdeni, rengeteg hab lesz. Meg nem lesz annyira tiszta ( bár ez engem nem szokott izgatni, de vendégeknek, ugye...

Léalapnak , pl. francia hagymaleveshez a zavaros lé a tökéletes...:}}}

Előzmény: VKOrsi (44501)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44522

Téves, a hideg vízben, lassan, az egy pöttyet ( ?...:}}) ízmentes húst, de igen finom lét ad. Mintha a consommé-ról akartál volna értekezni...:}}

Picit más ugyan, de ugye ott a hús a qtyáké, hacsak valaki nem erre edz, vagy nem áll neki pástétomot kármentésként gyártani...:}}

Szóval valóban nagyon finom leves lehet.

No, egy próbát ez is megér.

De legközelebb tyúkból lesz kőleves, nem volt érkezésem rajtaütni gyöngytyúkokon..:{{

Előzmény: nagypapi51 (44500)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44521

Én hajnali pacsirta vagyok, és volt már, hogy 4-kor indult a főzés.

Ezzel együtt is sokszor délután 3 körül főnek meg a marhákok, szóval én is lassan főzök.

Ezt a módszert csak főtt csülökkel játszottam, amikor azt hittem, hogy az lesz a jó, de azt is forróban indítottam.

Elvileg az elgondolás nem rossz, végül is nagy baj nem lehet.

Egy biztos: a cafrangok a húsról leválnak, legfeljebb nem látványosan jönnek föl habként. Másrészt, olyan kis gázlángom nincs, még elosztóval sem.

Harmadrészt ez a módi marhánál szerintem nem jó, mert rettenetesen sötétbarna ( bár tiszta ) leves lesz.

Nyilván azt későn kell zöldségelni, dehát én "vegyes felhasználású" levesre hajtok, a lé is, meg a hús is legyen finom.

Nem mindegy a végcél, az biztos.

Előzmény: panettone (44499)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44520

Amikor a sültkrumplinak enyhén rákkeltővé válik a héja, na akkor ehető...:}}

A belét meg vigye, aki akarja.

Évekig a család kiette a belsejét vajjal, miegymás, én meg dőzsöltem a héjakon.

Aztán föltűnt nekik, hogy ez a pasas baromira élvezi, megkóstolták, onnantól nekem annyi...:}}

Előzmény: joy (44497)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!