Közkívánatra, valamint az újoncok és a forróbb fejű őstagok okulására az alábbi szösszenetet kéretik elolvasni mindazoknak, akik először járnak itt és azoknak, akik csevegni kezdenek friss topiklakóinkkal:
"Applicants will be asked to submit their passport or ID cards"
Remelem ez a "submit" jelentheti azt is hogy a smartphone app-ban keszitek egy fenykepet rola. Korabban volt szo errol, most nem emlitik. Nem szivesen kuldozgetek utlevelet.
"The new status will also be considered a route to British citizenship, ending the need for EU citizens presently in the country to go through the permanent residency process."
Ez jo, szoval nem veszik karba a Document Certifying Permanent Residence, egyszeruen atalakul settled satus-sza. Ami jo lenne, ha olcsositanak/egyszerusitenek az allampolgarsagi procedurat. Peldaul mondjuk akinek van majd Settled Status-a, az jelentkezhetne mondjuk £500-ert allampolgarsagert, nyelvvizsga nelkul (hiszen ha itt elt es dolgozott/tanult 5-6 vagy tobb evet nyilvan beszeli a nyelvet), allampolgarsagi vizsga nelkul (tenyleg tudni kell hogy mennyien vannak a parlamentben es hany meter magas a Big Ben?), szponzorok nelkul (hiszen ha eddig boldogult itt es nem bunozo, akkor nyilvan nem annyira rossz ember hogy ne erdemelne meg az allampolgarsagot).
Most mar csak csodbe ne menjen az orszag a Brexittol... Most elegge pedzegetik hogy maradni kellene a Single Market-ben, nem bannam, joval kisebb az eselye valami nagy gebasznak...
Azért az idősebb 40 körüli vidéki rendőrök is ilyenek mon. Fiatalokból 1 szer volt szerencsém normálishoz nem pedig én vagyok a rend meg az isten, de azért igen sokkal szarabb odahaza az arány.
Van olyan Angliaban hogy jelzes nelkuli rendorauto? Ugy ertettem hogy teljesen olyan kocsi mint barmelyik ami az uton megy es csak akkor derul ki amikor le akar allitani es villogni kezd. Na, ezt tartom itt aljas huzasnak.
Baratunk meselte egyszer hogy jart. Bal fele kellett volna fordulni a lampanal, mar sargara valtott es az elotte allo fekete toyota meg sem mozdult erre sokszorosan radudalt hogy gyerunk mar..... A fekete auton kigyullak a villogo lampak hatul a feneken es kimaszott belole egy rendor. Szep lassan komotosan odasetalt a megsurgetohoz, hidegen, mukk nelkul varakozott amig ez idegesen, a szivroham kornyeken allva alig talalva osszeszedte a papirokat, jogositvanyt.
Utana rettenetesen kiosztotta, vagy 10 percig beszelt es ismertette hogy a surgetesbol mifele balesetek szarmazhatnak es milyen szabalytalansag nekindulni a sargan foleg ha meg kocsi is van elotte.
Baratunk kicsire huzva magat hallgatta a nevelest es meg magyarazkodni sem mert nehogy az is baj legyen.
Vegulis nem buntette meg de feljegyezte az adatait hogy hasonlo esetben duplan kapja meg a magaet. Szerintem maga a rendor is remekul szorakozott a dolgon ha nem is mutatta hogy ekkora balszerencset amit kifogott ez az alak. Volt mit meselni a baratoknak meg odahaza.
Azota a baratunk rohadt figyelmes es minden autoban rendort sejt...
Ez az ajanlott max speed limit, de nem kotelezo. A rendorok java resze pedig nem tartja a sebesseghatart megkulonbozteto jelzes hasznalata nelkul, amitol szemely szerint en abszolut pipa vagyok, mert hat elvileg peldaval kellene szolgalniuk
ha 1 darabot akar vmibol az ember akkor draga (1-2 font), de nagy tetelben mar 50p kornyeke az ar. Nem olyan uri huncutsag, csak a szallitas ne lenne ilyen draga....
atkuldhetek egy file=t es megkerdezned, h kinyomtatna-e? 2*2 centis cucc, nem nagy durr. olyan atfutasi idovel dolgoznak a cegek a kornyekunkon, h az vicc, plusz a szallitas 4x annyi, mint a printeles :( Raadasul nem is tudom, h a model jo-e. szerintem nem.... ezert kellene vki aki kiprobalja
Nincs, de gugli baratom szerint minden 10 merfoldes korben van ceg, ahol lehet 3D-printelni. Persze gozom sincs, hogy mennyiert... Uri huncutsag ez kerem szepen!
Igy kapasbol nincs otthon egy sem :-) Viszont a cegnel van egy kollega akinek van es hobbibol nyomtat dolgokat. Lehet hogy nala be lehet probalkozni :-)
Tavaly vettunk 3 gepre £19.99-ert license-t (ennyit meger), aztan amikor elkezett kozeledni a lejarati datum szolt, hogy itt a remek lehetoseg es 49.99-ert meghosszabbithatom ujabb egy evre. Hát persze... Aztan teltek multak a napok, tegnap lejart es mondta, hogy akkor most final offer es £19.99...
Én azt tudom, h otthon eladtam egy házat 2008 ősszel, hitelre, s közben jött be a válság, s a vevőm meg hirtelen nem kapott hitelt.. Nekem is szerencsém volt, mert még ugye válság előtti áron történt az adásvétel, s nem érte meg neki visszakozni a foglaló miatt, ill. mert addig már ráköltött még egy foglalónyit az átalakításra.
"At the moment, every other road around Chelmsford seems to be being re-surfaced. Must be the time of year. However, after re-surfacing has taken place, the roads are adorned with signs warning of the skid risk and giving a 20 mph maximum speed limit. It is important to note, that these temporary speed limits are advisory only and not mandatory. To be a mandatory speed limit, the sign would have to be round with a red border. Like any other mandatory speed limit sign."
De igazad van a Lehman brothers 2008 ban omlott osze- mar a valsag kellos kozepen. Bennunk azert hagyott ez mely nyomot mert mi 2008 januarjaban vettunk hazat Londonban- mikor megallpodtunk az arban, az 2007 augusztus volt- mire oda ertunk, hogy szerzodest kotunk, mi is kerekitettuk lefele az osszeget, mert akkor mar zuhantak az arak- meg utana, ugye, akkor jott a java. De a bal az bizony mar 2007 oszen allt, es akkor mar nem csak a bennfentesek mondtak, hogy baj van (amikor a londoni lakaspiac megindul lefele, 2 honap alatt 10% ot esve, az mar mindenkinek feltunik). Magyarorszagot ez a valsag csak kozvetve erintette- Mo nak megvolt a devizahitelekkel es a nyugati bankok randalirozasaval a maga altal csinalt krizise- az valoban 2008 ban ert oda.
tipusu tablak kotelezo jelleguek, vagy csak ajanlasok? Egy eleg jelentos fobb uton vagy 3 miles hosszan utburkolatot javitottak egy hete, mostanra mar tok jo az ut, de a tablak meg mindig kinnt vannak. Autosok (meg en is) eleg tanacstalanok, van aki megy ugyanugy 60-nal (annyi a normal/korabbi limit) es ha mas lassabban megy akkor vegigelozik oket, van nehany aki betartja a 20-at, nagy tobbseg kb felutra lovi be olyan 40 tajekara... Ma jott egy rendorauto szembol, hirtelen mindneki 20 kornyekere lassitott, korforgalomnal a rendor visszafordult, egy darabig cammogott o is 20-szal, majd megelozott ket autot (megkulonbozteto jelzes nelkul), vegul elkanyarodott masfele, ebbol gondolom hogy csak ajanlas?
VR-t nem probaltam sajat telefonon, masen/kiallitason igen, kb 30mp alatt olyan szedules-hanyinger jott ram hogy majd belehaltam... nem az en mufajom..
Ezt nem hiszem. Az egesz marketing pszichologia Amerikaban a haboru utan szuletett es alakult ki (Europabol USAba menekult Kozep europai zsido pszichologusok reven, akik a masodik vh es nacizmus pszichologiajat kutattak, marmint hogy hogyan lehet tomegeket manipulalni). Ez a tomegmanipulacios pszichologia aztan az USAbol jott vissza Europaba.
Sot, tovabb megyek: a 90 es evekre minden valamit magara ado amerikai pszichologushoz jart es analizalta magat. Kerdem en, mire mentek vele?!