Amiröl itt nem volt szó az Ic vonatok késésének másik jellemző oka hogy a Pécsi Ic nem jön ki idöben és a százlábunál késik meg az Ic! (Legalábbis a Szombathelyi Ic vonatoknál ez a jellemzö!)
Peti nem lennének gyorsabbak, hiszen te is irtad hogy csak Gyékényesig lenne villany! Egy gépcsere ideális esetben is 10 perc legalább, tehát amit nyernél már el is buknád ott! Ráadásul a 60-as vonal olyan valóban 60-as vonal! ;)
Azért nincs 3-4 perc kicammogni Kelenföldön az 5-6 vágányról Győr felé, még 40 km/h-val sem.
Amúgy szerintem sem az a jellemző gyakorlat, hogy az IC/RJ vár, hanem a páros személyt verik el, pontosan amiatt helytelenül, amit István Gyuri már szövegesen is beidézett neked a forgalmi utasításból.
Arról nem is beszélve, hogy a darabszámra kevesebb távolsági utasnak spórolunk meg 1-2 perc késést (melynek mértéke a teljes utazási időhöz mérve, távolsági utazás révén, relatíve kicsi), miközben a több elővárosi utast verjük el 5-6 perccel, mely a rövid utazási időhöz mérve relatíve sok.
Egy másik hozzászólásban írod, hogy az oroszlányi személlyel verik el a RJ-t, kár, hogy ez a valóságban úgy néz ki inkább, hogy először a 14-ről vagy 15-ről megy a pécsi páros ('59-kor indul), aztán mire lenne vágányút az S12-nek, jön a páratlan RJ... '58 helyett meg '05-06 környékén indul S12...
Na ja, korszerűsítés is benne volt a csomagban, nemcsak a villamosítás. Összességében azért valamennyit lehetne rajta nyerni, mert némileg gyorsabbak lennének a vonatok és a GYSEV-nek sem kéne Csörgőkkel és Ludmillákkal vacakolnia, mehetne a villany Gyékényesig. Most nem túl szerencsés a drót alatt dízel Zalaszentivánig. Ezért érthetetlen, hogy miért kellett visszalépni??? :(
Sajnos a 17-es vonal végig villamositásának személyforgalmi szempontból semmi értelme nem lenne mert a 4 óra 30 perces menetidö akkor sem csökkenne! Áruszállitással kapcsolatban nincs semmi infóm, ezért arról nem tudok irni semmit!
Ismerem a 10-es vonal problémáit, azt hittem az átvétel macerás. Megjegyzem semmiféle gyseves átvételről nem hallottam, a 17-es átvétele is irónia volt. A 22-es vonalon ma forgalom szüneteltetés van.
Állitolag komoly rekonstrukcióra szorul a pálya nyomvonal korrekció hidcsere! Persze lehet hogy ezek csak szóbeszédek, a villamositás is már elég régóta napirenden van! Viszont újat irtál nekem hogy a 22-es vonal "már most is Gysev"! Bevallom öszintén erröl nem tudtam, és mit csinál ezen a szakaszon?
Épül valóban? Ez is már jó pár éve szóba került, és még mindig nincs meg, állitolag az ott lakókkal nem sikerült megegyezni igaz ez még abban az idöben volt amikor még a máv volt az üzemeltetö!
Nem kell hülyeségeket terjeszteni. A vasúti pályák az állam tulajdonában vannak, mind a GYSEV, mind a MÁV csak üzemeltető. A tulajdonos dönt, hogy ki az üzemeltető. Ez alól a GYSEV törzsvonala kivétel, ha minden igaz.
Az igaz, de most meg delta épül ehelyett. Igaz, az önmagában nem elég, mert ott a szűk keresztmetszet a két delta között. De az már a MÁV-hoz tartozik. Dupla vágány kéne a két delta közé 80-as kitérőkkel ellátva. Mert így szerintem sokszor lesz majd torlódás, mert eléggé élénk ott a forgalom.
A 22-es föleg teherforgalom miatt kellett volna, és akkor lehetett volna Hegyeshalom illetve Győr felöl gépkörüljárás nélkül illetve gyorsabban eljutni Szlovénia irányába! De teljesen új nyomvonal illetve hidak kellettek volna ami elég soká térült volna meg! Személyforgalom igazából sajnos nem volt a vonalon amikor még a Bz "robogott" ott!
Sajnos. De pont ezért baj a projekt lightosítása, mert eredetileg lett volna egy felső megállóhely, a belvároshoz közel, valamint egy kitérő Gyöngyösfalunál a félórás követéshez. Ha ezek megvalósultak volna, akkor lehetett volna utasokat visszacsábítani. Na meg egy tarifareform is szükséges lenne ehhez.
Inkább a 18-as vonalat hagyjuk, az elmúlt 10 évben már annyi ötletelés volt hogy még leirni is lehetetlenség, közben a Vasi Volán meg szépen elcsábitotta az utasokat mert egy távolsági bérlettel Köszegen végig utazhatja a várost ellenben a vonattal ami a város szélén állt meg és onnan helyijárattal lehetett bemenni a Fő térre, annyira "sikeres"volt hogy már a helyijárat is megszünt ott!
Egy probléma van a dologgal hogy a Gysev átakarta már venni a 17-es vonalat végig csak a máv nem adta! Gondolom arról is hallottál hogy a 20-as vonalat is szerette volna, de azt sem kapta meg! ;) Jelenleg ismét a 10-es van napirenden de az majdnem olyan nehéz kérdés mint anno a 22-es vonal átvétele lett volna!