elfeledkeztem 2 l jó minőségű tejről. aztán gondoltam, megaltatom. de arról is jól elfeledkeztem. mostanában meg már annyi kefírt/joghurtot ettem (antibiotikumot ellensúlyozandó), h nincs kedvem az aludttejhez.
mit lehet ezzel kezdeni?
süti, de milyen? túró? (anyám anno azt szokta, de nincs gézem itthon)
Nekem complettás üvegeim vannak, valamikori fémtetővel. A nagyban szemeskávét tárolok, a két kisebben teafüvet (nem kedvelem a lógatost) és pirospaprikát. Az utóbbit több féléből mixelem. Ez sohasem csípős, olyat külön kapnak a "népek" - ha kívánják.
help. aszpikos dolgot szeretnek kesziteni. kismillio aszpik keszitesi recept vana neten, de nekem valami bevalt dolog kellene:) az ide irokban jobban bizom mint a googleval talalt receptekben.
Biztosan láttál már olyat. Barna üveganyagból, olyan "gyógyszertárias" formával, a nyakán csiszolt üvegdugóval. Nagyon látványos, és hasznos. Na, keresek valami képet, hátha..
Erőlevest csak hidegvízben, lassan, vadast viszont elősütött húsból -újabban ennek dupla levet készítek, és nagyon lassan főzöm. A hús mártás nélkül az elősütés ellenére is ehetetlen /pástétom alap..:o)/, viszont a leve mennyei, felét elcsórom némi zöldséggel.
A főtt húsokat betétnek használom, direktben egyik sem igazán fog meg.
Mint írtam, télen szoktam venni egy fogalmam sincs hány dekás, de a többihez ( mármint a ládában található többihez képest úgy 3/4 legnagyobbat, és mert tél van, megy a gázkonvektor.
Leterítek alulra két papírtörlőt, az aprólékra másik kettőt.
Aztán kb. három nap múlva kopogós.
Akkor megy bele egy gyógyszertári porüvegbe ( az én szárazfűszereim barna porüvegben vannak, nem is volt hajnövesztően drága ).