Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.09.15 0 0 44560
Tejberizs? Aztán kihűtöd, és holnapra desszertnek gyümölcsrizs. :-)
Előzmény: Cesete (44559)
Cesete Creative Commons License 2007.09.15 0 0 44559

kissé feledékeny vagyok:)

elfeledkeztem 2 l jó minőségű tejről. aztán gondoltam, megaltatom. de arról is jól elfeledkeztem. mostanában meg már annyi kefírt/joghurtot ettem (antibiotikumot ellensúlyozandó), h nincs kedvem az aludttejhez.

mit lehet ezzel kezdeni?

süti, de milyen? túró? (anyám anno azt szokta, de nincs gézem itthon)

joy Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44558

Borjúcsontot a hentestől!

 

Végy zacsis zselatint, és tartsd be a ráírt elkészítési utasítást!

 

Én ritkán zselésítek, de akkor sóshoz zselatinport, és derített /szűrt/ húslevest használok, édeshez meg cukros vizet, és gyümizselé port.

Előzmény: Törölt nick (44555)
szysssz Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44557
Nekem complettás üvegeim vannak, valamikori fémtetővel. A nagyban szemeskávét tárolok, a két kisebben teafüvet (nem kedvelem a lógatost) és pirospaprikát. Az utóbbit több féléből mixelem. Ez sohasem csípős, olyat külön kapnak a "népek" - ha kívánják.
Előzmény: beetee (44550)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44556

a borjúláb még jobb, sztem a Nagycsarnokban simán kapsz, csontot is.

Persze, lehet Oetker zselatinporból is 2 perc alatt...

Előzmény: Törölt nick (44555)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44555
hol a picsbe lehet pesten borjucsontot kapni?

masvalaki?:) gyorsabb, egyszerubb modszer? (latom h a nehezebb ut marad szamomra)

H.
Előzmény: nagypapi51 (44554)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44554

Itt szépen összefoglalja, sztem mi sem tudnánk jobban.

Annyi még, hogy marhacsont helyett részesítsd előnyben a borjúcsontot.

 

Előzmény: Törölt nick (44553)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44553
help. aszpikos dolgot szeretnek kesziteni. kismillio aszpik keszitesi recept vana neten, de nekem valami bevalt dolog kellene:) az ide irokban jobban bizom mint a googleval talalt receptekben.

help! szoval hogy kell jo aszpikot kesziteni?

H.
beetee Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44552
Nyertem. :)
Előzmény: beetee (44551)
beetee Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44551
Na írok még, hátha úgy megjelenik az első....
beetee Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44550

Ha kell barna porüveg 

100 ml-es 456 Ft+ÁFA

250 ml-es 529 Ft+ÁFA

 

Előzmény: joy (44545)
rollller Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44549
a fovarosi szaboervin konyvtar es a kalvin ter kozotti utcaszakaszon meg van egy uveges, ahol ilyeneket arulnak
Előzmény: nagypapi51 (44546)
joy Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44548

Lestyánban fűszerszámot tartani?

:o)

Én ahhoz nem jutok hozzá.

:o)

 

Szegeden az orvosiműszer boltban vettem anno. A bolt még megvan, sztem ilyen üvegeket is árul különböző méretben.

Előzmény: nagypapi51 (44546)
joy Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44547

Ilyen üvegre gondoltatok?

Tök jó, egy szépséghibája van, baromi drága!

 

Előzmény: tuutuu (44543)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44546

Nem tudom megvan-e még, de az Ó utcában, közel a Bajcsyhoz volt egy laborfelszerelés bolt.

(én is ilyenekben tartom a fűszerszámokat)

Előzmény: joy (44545)
joy Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44545

Igazad van, de én sem jutok hozzá.

:o(

Előzmény: tuutuu (44542)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 44544
köszi az infót!
Előzmény: tuutuu (44535)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44543

Biztosan láttál már olyat. Barna üveganyagból, olyan "gyógyszertárias" formával, a nyakán csiszolt üvegdugóval. Nagyon látványos, és hasznos. Na, keresek valami képet, hátha..

http://www.bovimex.com/

 

Itt el lehet jutni a porüvegig.

Ha nem ismerős, készítek egy fényképet.

A " Vinum Tokajense Passum " reklám ismerős?

Olyasmi pitlik, csak tán 2 dl körüli térfogattalll

( Oppsz, az előző kérdés sértés is lehet, szóval bocs...:}}

Előzmény: pojka (44538)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44542

Egy lestyán-szárat tegyél bele, attól lesz Vegeta...:}}

Kipusztultak a lestyánjaim, ö.m. a f.

Előzmény: joy (44537)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44541

A nyáron volt alkalmunk többször grillezni rumlit is saját csomagolásában. Igen nem tetszett a sült burok, bár szépen elszenesült.

Előzmény: tuutuu (44520)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44540

No, eza az!

Kell a csodának a csomagolópapír...

:o)

Előzmény: rollller (44531)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44539

Venesz nélkül is azonos véleményen vagyunk.

Erőlevest csak hidegvízben, lassan, vadast viszont elősütött húsból -újabban ennek dupla levet készítek, és nagyon lassan főzöm. A hús mártás nélkül az elősütés ellenére is ehetetlen /pástétom alap..:o)/, viszont a leve mennyei, felét elcsórom némi zöldséggel.

A főtt húsokat betétnek használom, direktben egyik sem igazán fog meg.

Előzmény: tuutuu (44525)
pojka Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44538
mi az a gyógyszertári porüveg?
Előzmény: tuutuu (44535)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44537

Nem szokok betűzni a friss vegetába.

Csak répagyökérzellerzőccségsóolaj megyen bele.

:o)

Előzmény: tuutuu (44524)
joy Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44536
Ne tárold nájlonzacsiban, hanem vászon kenyeres ruhában a kifliket! Műanyagban minden kenyér-kalács héja megpuhul.
Előzmény: zsül555 (44516)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44535

Mint írtam, télen szoktam venni egy fogalmam sincs hány dekás, de a többihez ( mármint a ládában található többihez képest úgy 3/4 legnagyobbat, és mert tél van, megy a gázkonvektor.

Leterítek alulra két papírtörlőt, az aprólékra másik kettőt.

Aztán kb. három nap múlva kopogós.

Akkor megy bele egy gyógyszertári porüvegbe ( az én szárazfűszereim barna porüvegben vannak, nem is volt hajnövesztően drága ).

Ennyi.

Előzmény: zrínyi62 (44534)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 44534
hogyan száritod meg a kockákat? Én próbáltam hasonlókat, de  szemétláda lett belőle.
Előzmény: tuutuu (44528)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44533

Szó sincs róla, én rüszüléskor mindig dióról beszélek.

Ha nem hallatszik, akkor bocsánat..:{

Előzmény: nagypapi51 (44532)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44532

Reszeled a szerecsendió virágot?

nem kevered magával a dióval?

Előzmény: tuutuu (44530)
rollller Creative Commons License 2007.09.12 0 0 44531

en eszem a hejat, csak azert kerdeztem ra, nem is ertem ezt az ellenallast,

es kell a csudanak csokis heju krumpli:)

Előzmény: joy (44514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!