Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16233

Cic! Köszi, megkaptam a képeket.

Komorka! Ez a könyv van meg nekem is, ezért kértem, hogy tegyen fel orso-borso képet, hogy lássam ilyenem van-e vagy sem.

Előzmény: Törölt nick (16228)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16232

komórka!

Nem tudom milyen gyakorisággal tart (és főleg hol) ilyen tanfolyamot, de évente egyszer a Várban biztos! :-)

b_ildi!

Esztert már tavaly megismerhettem közelebbről - igaz, akkor ő "csak" tolmácsolt, de menet közben még tőle is összecsipegethettünk ezt-azt. Mély fejhajtással vagyok előtte, mert a szememben ő A Művész. Persze vagyok így még többekkel is, de felsorolást nem végzek, mert akkor valaki biztos kimaradna és nem volna fair az illetővel szemben. :-)

Előzmény: komórka (16230)
b_ildikó Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16231

Én Bornemissza Esztert zártam a szívembe! :-))

Fantasztikus dolgokat tanultunk tőle. A kunyhó sokféle variációja, ívesen is. Hát azzal megszenvedtünk, de nagyon szép lett a végeredmény. Igaz, gyönyörű anyagból dolgoztunk, Eszter maga festette. Alig volt szívünk felvágni.

A kiállítás is szép volt, minden csoport az általa választott "legjobb" közös munkát küldte be, plusz a füvészkerti pályázatra érkezett dolgok is ott voltak. Sokan árultak is, én mazochista egy szál illanós filcet vettem összesen. :-))

komórka Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16230
Én a Hirfoltokban olvastam Panniról és már a cikk alapján megszerettem a kézzel varrást. Hogy lehetne hozzá tanfolyamra menni, vagy csak évente egy alkalommal tart ilyent?
Előzmény: Törölt nick (16228)
komórka Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16229

A lényeget elfelejtettem!

Elöször is köszönjük Ertimarnak a beszámolót. Csak irigykedni tudunk.

Várjuk a Vári események résztvevőinek a beszámolóját, hogy bennünket se hagyjanak ki az élményből. Igy még jobban esik majd emlékezni a szép dolgokra.

Akik pedig a karácsonyi dolgokat elkezdték csinálni én személy szerint csak gratulálni tudok, én tegnap karácsonyi csillagot csináltam (emlékeztek két éve volt nagy divat!) 9-et csináltam, elvileg gyorsan megy, de mig minden kis vackot megcsinálsz vele, szóval nekem még ki kell tömni és gyönygözni.

Kaptam selyem maradékot olyant, amin a mintadarabokat tárolják. Hát levágni sem volt semmi, végül 10x10 cm-es darabok lettek belőle és egy 6x4-es kockás takaró jött ki belőle. A szoba tele selyemszállal. Most szegélynek keresek selymet, hogy flick-flacot csináljak.

Kiszabtam kék és fehér karácsonyi mintás anyagból 15x15 cm-es kockákat, hogy karácsonyi csillagot csináljak, de rájöttem azzal túl sok a macera, igy négy háromszöges négyzet lett belőle.

Azt árulja el nekem valaki aki nálam ügyesebb és okosabb (én a szellemi képességeimben sokszor kételkedem, különösen valami fönöki allür után!) miért nem lesznek a négyzetek a végén egyformák?

Elöször kettöt egymásra teszek, meghúzom az átlót, nagyon vigyázok, hogy talpszélességben varrjam le mindkét oldalon. Szétvágom. Egymásra teszem megint ellenkező szinnel, meghúzom az átlót megint vigyázva varrom és nem lesznek egyformák a négyzetek. Tudom, hogy bennem van a hiba , de hogy javuljak meg? 

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16228

Sziasztok!

Láttam, hogy jadrax már feltette a Határtalanul Kiállítás képeit, de feltettem én is IDE.

(Csillának és komórkának már elküldtem mélben)

Gubike!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni. :-(( Neked is elküldeném a képeket, de dobj már meg lécci azzal a legutóbbi címeddel, mert véletlenül kitöröltem.

Én a magam részéről Panni tanfolyamáról tudok beszámolni érdemben. Röviden és velősen, egy fantasztikus nőt ismerhettem meg, akitől öröm tanulni a kézzel varrást. Még képes leszek, és megszeretem! :-)) Mármint a kézzelvarrást, Pannit egy szempillantás alatt sikerült a szívembe zárnom. :-)

komórka Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16227

Sziasztok!

Nekem van egy szabásminta könyvem, a cimlap nincs meg, az első oldalt tudom mutatni. Az egész betömöritve 24,6 Mb.

Azt nem tudod megcsinálni, hogy egy postafiókra felteszed, e-mailbe adsz egy jelszót és mindenki szépen letöltögeti magának?  

Előzmény: Orso-borso (16222)
Csilla Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16226

Sziasztok!

Orso-borso! Nem tudnál egy képet ide föl tenni a boritóról, hogy lássam ez a könyv meg van-e nekem. Mert ha nincs én is kérném majd a csilla.gajdos kukac saer.ro címre.

Előzmény: Orso-borso (16221)
kkri Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16225

ha minden igaz 1-2 nap és meglesz az uj programom ami  nekem is könyben tárolja a scannerelt anyagot.

ugyanis megjöttek a boutisos ujságjaim... küldöm ha bedobom a nagyját annak akit érdekel

a másolandó tervek viszont  marhanagyok! nemtom azokkal mit is kezdjek, tanácsok????

kkri Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16224

mindjárt felébredek, mert még olvasni nem tudok...

látom picit több, lehet nekem is kettőben :? bocsi

Előzmény: kkri (16223)
kkri Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16223

Szia!

mivel nem vagyok egy szabvány én is kérném ha beleférek a keretbe.

régen burdáztam , de azt kinőttem...  persze asszimetrikusan

t.j@c2.hu

Előzmény: Orso-borso (16218)
Orso-borso Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16222
Vállakozókedvűebbek regisztráljanak egy címet a www.walla.com -on, ami több gigát is tud fogadni.
Előzmény: Orso-borso (16221)
Orso-borso Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16221

Lehetne, de elírtam a méretet. Van az 46 mega is. :-O

Nem gond, mert tudom küldeni sok darabban is. De összegyűjteném a jelentkezőket, hogy minél kevesebbszer kelljen nekigyürkőzni. Mondjuk péntek estig várom az érdeklődőket az itteni mail-emre.

Előzmény: Szunyó (16220)
Szunyó Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16220

Orso-borso!

2x3 megába nem lehetne? (Csak hogy telhetetlen legyek. A freemail 5 megát tud egyszerre fogadni. :(()

Gonoszka2 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16219

jelentem tisztelettel én kérem szépen...

dbeliczay@sailing.hu

kösziiiiii

Orso-borso Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16218

Szunyó, és mindenki!

Van nekem egy beszkennelt könyvem arról, hogy hogyan kell szabásminták készíteni saját alakunkra. Nagyon jó.

Ki kéri? 6 mega

Előzmény: Szunyó (16214)
szedit99 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16217

Most ezt a tavaly elkezdett terítőt akarom befejezni, ajándéknak készül.

szedit99 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16216

Én már karácsonyi hangulatban vagyok. Elkészült az első képeslapom, csak vasalni és beragasztani kell. De majd a többivel!

ertimar Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16215
Sziasztok!  Azt hittem, hogy már régen megírta valaki a tiszaújvárosi foltos hétvége beszámolóját!  Ezért röviden beszámolok róla!  Egy hiper-szuper gyönyörű házban töltöttük a 3 napot!  Terike és Márta néni elhalmozott bennünket a legeslegfinomabb reggelikkel, ebédekkel, vacsorákkal!!!!!!   Szinte ülni sem tudtunk, annyira beebédeltünk mindennap!  A házban külön varroda volt, gépekkel, és nagyon sok külföldi patchworkos könyvvel és újságokkal!  Persze, hogy mindenki nekiállt buzgón nézegetni és másolgatni a jobbnál, jobb mintákat!  Ezt is nagyon szépen köszönjük Terike!!!! / amit valamelyikötök meg is  írt a fórumon, hogy milyen komolyan nézegetjük a jegyzeteket!/.  Nagyon szép hímzéseket láttunk élőben is és videoról, kiállításokat is láttunk felvételről.  Márta néni megmutatta, hogy mi is az a szecskázás!  Egy képet kezdett el készíteni, nagyon egyszerű és mégis nagyon mutatós lett, ezt a képet nyerte meg Gabika, neki csak be kell fejeznie!  Batikoltunk anyagot,  nagyon élveztük és kíváncsian vártuk, hogy milyenek is lesznek, ha készen lesznek. Nagyon szép szinűek  lettek.  Mikor megszáradtak az anyagok,  hátizsákot varrtak a többiek, én szatyrot csináltam.  Erről is készültek képek, csak úgy látszik még nem kerültek fel a fórumba. Márványozást is csináltunk anyaggal, fehér vászonnal és fehér selyemmel, később kipróbáltuk a fekete anyagon is. Ezzel is nagyon jól elvoltunk. Igaz, hogy az egész ház olyan illatos lett, a festékektől, hogy még a szunyogok is megdöglöttek tőle!  Terike mutatott egy nagyon aranyos kis hajtogatos szütyöt, meg is varrtuk! Gabika egy kis kékfestő pufi dobozkát tanított, és még egy nagyon szupi ollótartót is megmutatott, hogy hogyan kell elkészíteni.  Egyik este   Terike gyönyörű rózsát mutatott, ami piros organzából készült.  Egy kicsit nehezen akart a kezünk ráállni az elkészítésére, de a végén mindenkinek sikerült, sőt még egy páran fehér rózsát is csináltunk.  Hogy a pompás és bőséges ebédet lemozogjuk, egyik délután  átmentünk Márta nénihez!  Ott volt aztán ám a Kánaán!!!  Márta néni megmutatta a kincseit, az anyagjait!  2-3 zsákot kiborított, mi meg elkezdtünk túrni!!! Mindenkinek kellett valamennyit  elhozni, mert Márta néni sem fér már nagyon a sok anyagtól!!!  Nem kellet nagyon rábeszélnie bennünket, mert örültünk a kincseknek!!!Megcsodálhattuk Márta néni szebbnél szebb takaróit, falvédőit, képeit!  Gyönyörűek voltak!!!Köszönjük Márta néni!!!!  Neharagudjatok, de a beszámolót holnap tudom csak folytatni!  Szedit99 küldök mailt a karácsonyi vásárról!  sziasztok!
Előzmény: szedit99 (16210)
Szunyó Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16214

Szia!

Nem, nem vagyok hivatásos. :))))

//OFF:Az üvegfestés is a hobbijaim közé tartozik. Meg a honlapkészítés: www.dalokversek.ini.hu. Próbálom a kiskorúak mellett beosztani ezekre az időmet, de nehéz...ON//

Leginkább Burda szabásmintából varrok, de mivel nem konfekció a méretem, hát alakítgatni kell rajta rendesen. Egyszerűbb variációk már szabásminta nélkül is mennek. :))

Előzmény: pemecs (16213)
pemecs Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16213

Hivatásos varrónő vagy, vagy csak hobbiból varrsz?

Én is szoktam ruhákat varrni, talán az a kedvenc hobbim (meg az üvegfestés, de az most mind1). :-)

A következő kérdésem az lenne, hogy milyen szabásmintákból varrsz?

Előzmény: Szunyó (16183)
szedit99 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16212
Már nem, mert felajánlottam a köznek jadrax közreműködésével. /Fürge Ujjak/ de az olaszkötőkönyveimet meg kötős folyóirataimat szívesen kölcsön adom

Előzmény: Gonoszka2 (16211)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16211

szia minka456

vannak itt kötögetők is, de valóban a foltvarrás viszi a primet mondok neked pár jó minőségű fonalbeszerző helyet,

1. pl. a XII ker. Böszörményi út - Nagyenyed sarkán. - a pincében van egy röltex. Déli pu.nál megy fel a Nagyenyed utca az Alkotásról a kanyar utáni első villamos megállóval szemben van.

59-es villamos Moszkváról indul, a Farkasréti tér felé. (Moszkvától a 2. megálló)

2. Meg a CAmponában van az Éva kézimunka az emeleten ott is rengeteg fonal van, de az egy kicsit drágább.

3. Margit körúton a régi Mozival szemben egy ház beugró udvarának sarkán van egy RŐFTEX ott is rengeteg fonal van..

4. sőt van egy Burda bolt a Vámház krt.-on is a csarnok oldalán onnan egy kicsit a Kálvin tér felé vissza. Nagyon segítőkészek a hölgyek, ha kb. tudod mekkora a célszemély azt is megmondja mennyi fonal kell és az érintetlen gombolyagokat vissza is veszik....

kötésmintára meg javasolnám az alábbi könyveket, bár nem tudom mekkore gyereknek szeretnél...

Katharina Buss - Kötött babaholmik

Margit Bogner - Pulóverek egy hétvége alatt

Bode-Dietze-Steinert - Kötőiskola kezdőknek száz minta fényképekkel stb...

ha érdekel keress meg mélben (dbeliczay@sailing.hu) , vannak még olasz kötőkönyveim, és megmondom hol tudok beszerezni őket.

de van itt valaki akinek asszem több évadnyi fürge ujjak áll a rendelkezésére

csók

Előzmény: minka456 (16208)
szedit99 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16210
Köszi!

Előzmény: kkri (16209)
kkri Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16209

Szia! ugy emléxem ertimár társnő tán Pécsett van keresztszemes talákán... bizti jön holnap és megirja neked

A várban levőkre piciny irigykedéssel gondolok, mert nem tudtam felmenni, szétszedtük a lakást, remélem lesz jó beszámolótok!

Előzmény: szedit99 (16200)
minka456 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 16208
Sziasztok lányok!
Új vagyok itt, ez az első hozzászólásom.
Hókipóki-nak szeretnék segíteni - ha még aktuális. Nekem is van ilyen kötőgépem (bár a tipusszám nem biztos hogy azonos) és többéves tapasztalatom a használatában. Sőt, még a kezelési könyve is megvan. Írj, ha érdekel!
Saját problémám: hol találok olyan topikot, ahol kötéssel foglalkoznak? Ugy látom, itt a foltvarrók vannak többségben. Nekem gyerekpulóverek kötésmintáira és jóminőségű fonalak beszerzési helyére volna szükségem.
Mindenkit üdvözlök!
pemecs Creative Commons License 2005.10.08 0 0 16207

Ja, és még azt szeretném kérdezni, hogy olyan rózsát hogyan kell csinálni???

Vki el tudja mondani?

:-)

pemecs Creative Commons License 2005.10.08 0 0 16206

Sziasztok!

Én is szeretek mindenféle kézimunkát kipróbálni és művelni. :-)

Nem tutdtok vmi jó sapi mintát?

Vagy esetleg kötött sapi képeket?

b_ildikó Creative Commons License 2005.10.07 0 0 16205

Egy kis előzetes ebben a gyönyörű őszi időben:

terítő

Elkezdtem lassan a kar. ajándékok gyártását, szépen lassan. Mindig csak egyet, ha kész van, akkor jöhet a következő.

katafa Creative Commons License 2005.10.07 0 0 16204
Csak magadat. Ágynemű, törölköző stb. van.
Előzmény: b_ildikó (16202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!