Nem tudom milyen gyakorisággal tart (és főleg hol) ilyen tanfolyamot, de évente egyszer a Várban biztos! :-)
b_ildi!
Esztert már tavaly megismerhettem közelebbről - igaz, akkor ő "csak" tolmácsolt, de menet közben még tőle is összecsipegethettünk ezt-azt. Mély fejhajtással vagyok előtte, mert a szememben ő A Művész. Persze vagyok így még többekkel is, de felsorolást nem végzek, mert akkor valaki biztos kimaradna és nem volna fair az illetővel szemben. :-)
Fantasztikus dolgokat tanultunk tőle. A kunyhó sokféle variációja, ívesen is. Hát azzal megszenvedtünk, de nagyon szép lett a végeredmény. Igaz, gyönyörű anyagból dolgoztunk, Eszter maga festette. Alig volt szívünk felvágni.
A kiállítás is szép volt, minden csoport az általa választott "legjobb" közös munkát küldte be, plusz a füvészkerti pályázatra érkezett dolgok is ott voltak. Sokan árultak is, én mazochista egy szál illanós filcet vettem összesen. :-))
Én a Hirfoltokban olvastam Panniról és már a cikk alapján megszerettem a kézzel varrást. Hogy lehetne hozzá tanfolyamra menni, vagy csak évente egy alkalommal tart ilyent?
Elöször is köszönjük Ertimarnak a beszámolót. Csak irigykedni tudunk.
Várjuk a Vári események résztvevőinek a beszámolóját, hogy bennünket se hagyjanak ki az élményből. Igy még jobban esik majd emlékezni a szép dolgokra.
Akik pedig a karácsonyi dolgokat elkezdték csinálni én személy szerint csak gratulálni tudok, én tegnap karácsonyi csillagot csináltam (emlékeztek két éve volt nagy divat!) 9-et csináltam, elvileg gyorsan megy, de mig minden kis vackot megcsinálsz vele, szóval nekem még ki kell tömni és gyönygözni.
Kaptam selyem maradékot olyant, amin a mintadarabokat tárolják. Hát levágni sem volt semmi, végül 10x10 cm-es darabok lettek belőle és egy 6x4-es kockás takaró jött ki belőle. A szoba tele selyemszállal. Most szegélynek keresek selymet, hogy flick-flacot csináljak.
Kiszabtam kék és fehér karácsonyi mintás anyagból 15x15 cm-es kockákat, hogy karácsonyi csillagot csináljak, de rájöttem azzal túl sok a macera, igy négy háromszöges négyzet lett belőle.
Azt árulja el nekem valaki aki nálam ügyesebb és okosabb (én a szellemi képességeimben sokszor kételkedem, különösen valami fönöki allür után!) miért nem lesznek a négyzetek a végén egyformák?
Elöször kettöt egymásra teszek, meghúzom az átlót, nagyon vigyázok, hogy talpszélességben varrjam le mindkét oldalon. Szétvágom. Egymásra teszem megint ellenkező szinnel, meghúzom az átlót megint vigyázva varrom és nem lesznek egyformák a négyzetek. Tudom, hogy bennem van a hiba , de hogy javuljak meg?
Láttam, hogy jadrax már feltette a Határtalanul Kiállítás képeit, de feltettem én is IDE.
(Csillának és komórkának már elküldtem mélben)
Gubike!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni. :-(( Neked is elküldeném a képeket, de dobj már meg lécci azzal a legutóbbi címeddel, mert véletlenül kitöröltem.
Én a magam részéről Panni tanfolyamáról tudok beszámolni érdemben. Röviden és velősen, egy fantasztikus nőt ismerhettem meg, akitől öröm tanulni a kézzel varrást. Még képes leszek, és megszeretem! :-)) Mármint a kézzelvarrást, Pannit egy szempillantás alatt sikerült a szívembe zárnom. :-)
Orso-borso! Nem tudnál egy képet ide föl tenni a boritóról, hogy lássam ez a könyv meg van-e nekem. Mert ha nincs én is kérném majd a csilla.gajdos kukac saer.ro címre.
Lehetne, de elírtam a méretet. Van az 46 mega is. :-O
Nem gond, mert tudom küldeni sok darabban is. De összegyűjteném a jelentkezőket, hogy minél kevesebbszer kelljen nekigyürkőzni. Mondjuk péntek estig várom az érdeklődőket az itteni mail-emre.
Sziasztok! Azt hittem, hogy már régen megírta valaki a tiszaújvárosi foltos hétvége beszámolóját! Ezért röviden beszámolok róla! Egy hiper-szuper gyönyörű házban töltöttük a 3 napot! Terike és Márta néni elhalmozott bennünket a legeslegfinomabb reggelikkel, ebédekkel, vacsorákkal!!!!!! Szinte ülni sem tudtunk, annyira beebédeltünk mindennap! A házban külön varroda volt, gépekkel, és nagyon sok külföldi patchworkos könyvvel és újságokkal! Persze, hogy mindenki nekiállt buzgón nézegetni és másolgatni a jobbnál, jobb mintákat! Ezt is nagyon szépen köszönjük Terike!!!! / amit valamelyikötök meg is írt a fórumon, hogy milyen komolyan nézegetjük a jegyzeteket!/. Nagyon szép hímzéseket láttunk élőben is és videoról, kiállításokat is láttunk felvételről. Márta néni megmutatta, hogy mi is az a szecskázás! Egy képet kezdett el készíteni, nagyon egyszerű és mégis nagyon mutatós lett, ezt a képet nyerte meg Gabika, neki csak be kell fejeznie! Batikoltunk anyagot, nagyon élveztük és kíváncsian vártuk, hogy milyenek is lesznek, ha készen lesznek. Nagyon szép szinűek lettek. Mikor megszáradtak az anyagok, hátizsákot varrtak a többiek, én szatyrot csináltam. Erről is készültek képek, csak úgy látszik még nem kerültek fel a fórumba. Márványozást is csináltunk anyaggal, fehér vászonnal és fehér selyemmel, később kipróbáltuk a fekete anyagon is. Ezzel is nagyon jól elvoltunk. Igaz, hogy az egész ház olyan illatos lett, a festékektől, hogy még a szunyogok is megdöglöttek tőle! Terike mutatott egy nagyon aranyos kis hajtogatos szütyöt, meg is varrtuk! Gabika egy kis kékfestő pufi dobozkát tanított, és még egy nagyon szupi ollótartót is megmutatott, hogy hogyan kell elkészíteni. Egyik este Terike gyönyörű rózsát mutatott, ami piros organzából készült. Egy kicsit nehezen akart a kezünk ráállni az elkészítésére, de a végén mindenkinek sikerült, sőt még egy páran fehér rózsát is csináltunk. Hogy a pompás és bőséges ebédet lemozogjuk, egyik délután átmentünk Márta nénihez! Ott volt aztán ám a Kánaán!!! Márta néni megmutatta a kincseit, az anyagjait! 2-3 zsákot kiborított, mi meg elkezdtünk túrni!!! Mindenkinek kellett valamennyit elhozni, mert Márta néni sem fér már nagyon a sok anyagtól!!! Nem kellet nagyon rábeszélnie bennünket, mert örültünk a kincseknek!!!Megcsodálhattuk Márta néni szebbnél szebb takaróit, falvédőit, képeit! Gyönyörűek voltak!!!Köszönjük Márta néni!!!! Neharagudjatok, de a beszámolót holnap tudom csak folytatni! Szedit99 küldök mailt a karácsonyi vásárról! sziasztok!
//OFF:Az üvegfestés is a hobbijaim közé tartozik. Meg a honlapkészítés: www.dalokversek.ini.hu. Próbálom a kiskorúak mellett beosztani ezekre az időmet, de nehéz...ON//
Leginkább Burda szabásmintából varrok, de mivel nem konfekció a méretem, hát alakítgatni kell rajta rendesen. Egyszerűbb variációk már szabásminta nélkül is mennek. :))
vannak itt kötögetők is, de valóban a foltvarrás viszi a primet mondok neked pár jó minőségű fonalbeszerző helyet,
1. pl. a XII ker. Böszörményi út - Nagyenyed sarkán. - a pincében van egy röltex. Déli pu.nál megy fel a Nagyenyed utca az Alkotásról a kanyar utáni első villamos megállóval szemben van.
59-es villamos Moszkváról indul, a Farkasréti tér felé. (Moszkvától a 2. megálló)
2. Meg a CAmponában van az Éva kézimunka az emeleten ott is rengeteg fonal van, de az egy kicsit drágább.
3. Margit körúton a régi Mozival szemben egy ház beugró udvarának sarkán van egy RŐFTEX ott is rengeteg fonal van..
4. sőt van egy Burda bolt a Vámház krt.-on is a csarnok oldalán onnan egy kicsit a Kálvin tér felé vissza. Nagyon segítőkészek a hölgyek, ha kb. tudod mekkora a célszemély azt is megmondja mennyi fonal kell és az érintetlen gombolyagokat vissza is veszik....
kötésmintára meg javasolnám az alábbi könyveket, bár nem tudom mekkore gyereknek szeretnél...
Katharina Buss - Kötött babaholmik
Margit Bogner - Pulóverek egy hétvége alatt
Bode-Dietze-Steinert - Kötőiskola kezdőknek száz minta fényképekkel stb...
ha érdekel keress meg mélben (dbeliczay@sailing.hu) , vannak még olasz kötőkönyveim, és megmondom hol tudok beszerezni őket.
de van itt valaki akinek asszem több évadnyi fürge ujjak áll a rendelkezésére
Sziasztok lányok! Új vagyok itt, ez az első hozzászólásom. Hókipóki-nak szeretnék segíteni - ha még aktuális. Nekem is van ilyen kötőgépem (bár a tipusszám nem biztos hogy azonos) és többéves tapasztalatom a használatában. Sőt, még a kezelési könyve is megvan. Írj, ha érdekel! Saját problémám: hol találok olyan topikot, ahol kötéssel foglalkoznak? Ugy látom, itt a foltvarrók vannak többségben. Nekem gyerekpulóverek kötésmintáira és jóminőségű fonalak beszerzési helyére volna szükségem. Mindenkit üdvözlök!