Ha valaki meglát egy zártárcsát, de egy több tíz tonnás kocsit nem, az nem biztos, hogy nagyon figyel. Amúgy meg bizonyos esetekben tök mindegy. Egy ilyen balesetet soha nem a tárcsa léte vagy hiánya okoz...
Ezt mind értem, függetlenül a 41,4, vagy a 44,1 km-től :) Azt nem értettem, hogy miért a tehervonatra voltál kíváncsi.
Valóban a tehervonat a meg lett fogva Meerbusch, Osterath bejáratánál.
A kérdés az, hogy a 41,4-nél lévő előjelző mit mutatott a személynek? Vr0, Vr1 vagy Vr2????
1.) A bejárat vörös volt. Ez esetben az előjelző is erre kellett előjelzést adjon.
2.) Továbbra sem értem a logikádat. Irreleváns, hogy mit mutatott az előjelző, ahogy az is, hogy a főjelző mit mutatott. Mert a személynek semmi keresnivalója nem volt ott; továbbá amúgy sem az előjelző kellett volna megfogja, nem is tudta volna (max. lassítani).
Gondolom a helyén voltak a Gleismagnetek. A bejárat előtti 500 Hz-esen még a tehervagonok voltak. Ez a mágnes a fotókon látható távvezeték oszlop előtt van kb. 5 m-el. 42,13-nál. Tehát 1000 Hz-el áthaladt, de ott milyen jelet kapott meg mi volt vizuálisan az előjelzőn?!
Szerencsétlen könnyű motorvonatnak sikerült pont a legfajsúlyosabb ellenfelet eltalálni. Ha rakott lett volna, a 6000 tonnával és két géppel előbbre ülő vezér valószínűleg a fővezeték nyomásának csökkenéséből jött volna csak rá, hogy belerohantak :-/
A zártárcsaellenesség-ellenességet nem értem. Az Erzbomberen mindig ott a két homokóra. Az eset pont azt bizonyítja, hogy hiába a zártárcsa, mégis bekövetkezett a baleset; nem pedig azt, hogy bezzeg ha lett volna zártárcsa....
Amiröl itt nem volt szó az Ic vonatok késésének másik jellemző oka hogy a Pécsi Ic nem jön ki idöben és a százlábunál késik meg az Ic! (Legalábbis a Szombathelyi Ic vonatoknál ez a jellemzö!)
Peti nem lennének gyorsabbak, hiszen te is irtad hogy csak Gyékényesig lenne villany! Egy gépcsere ideális esetben is 10 perc legalább, tehát amit nyernél már el is buknád ott! Ráadásul a 60-as vonal olyan valóban 60-as vonal! ;)
Azért nincs 3-4 perc kicammogni Kelenföldön az 5-6 vágányról Győr felé, még 40 km/h-val sem.
Amúgy szerintem sem az a jellemző gyakorlat, hogy az IC/RJ vár, hanem a páros személyt verik el, pontosan amiatt helytelenül, amit István Gyuri már szövegesen is beidézett neked a forgalmi utasításból.
Arról nem is beszélve, hogy a darabszámra kevesebb távolsági utasnak spórolunk meg 1-2 perc késést (melynek mértéke a teljes utazási időhöz mérve, távolsági utazás révén, relatíve kicsi), miközben a több elővárosi utast verjük el 5-6 perccel, mely a rövid utazási időhöz mérve relatíve sok.
Egy másik hozzászólásban írod, hogy az oroszlányi személlyel verik el a RJ-t, kár, hogy ez a valóságban úgy néz ki inkább, hogy először a 14-ről vagy 15-ről megy a pécsi páros ('59-kor indul), aztán mire lenne vágányút az S12-nek, jön a páratlan RJ... '58 helyett meg '05-06 környékén indul S12...
Na ja, korszerűsítés is benne volt a csomagban, nemcsak a villamosítás. Összességében azért valamennyit lehetne rajta nyerni, mert némileg gyorsabbak lennének a vonatok és a GYSEV-nek sem kéne Csörgőkkel és Ludmillákkal vacakolnia, mehetne a villany Gyékényesig. Most nem túl szerencsés a drót alatt dízel Zalaszentivánig. Ezért érthetetlen, hogy miért kellett visszalépni??? :(