Keresés

Részletes keresés

lx Creative Commons License 2000.01.27 0 0 73
Félve kérdezem: Eric Johnsont/-ról tényleg nem hallott még senki?

lx

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.27 0 0 72
Ahhoz, hogy valaki nálam kedvenc gitárosként szerepeljen nem kell ám qrva technikásan játszania.
De nemám.
Fontos, hogy zeneszerzésileg, gitártémák ügyében egyéníség legyen, jó témái legyenek, s ne azt játsza amit már 630000-en kiveséztek előtte.
És legyen szimpatikus, élőben adja át magát a zenének.
Bizony.
Engem nem érdekel ,hogy Stangazinger Zotya a sarki Jazzklubban, egy iszonyúan technikás gitáros, ha unalmas zenét játszik, kövér, kopasz és pattanásos. És üldögél, bámulja a cipőjét.
Vagy a Kárász Totya sem érdekel, aki úgy levette Kirk Hammett szólóit ,hogy ihaj, de saját zenéje is kimerül a szolgalelku másolásban.
Ez már csak így van.
Sztem a felsorolt gitárosok nagy egyéníségek, veszont kettőt kihagytam : Kirk Hammett-et és Tommy Iommy-t.
A Mikulást csak viccből írtam a végére, az olyan szar, hogy már jó :)
Alien amúgy mi bajod Cziránkuval? sztem nem lehet belekötni

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.27 0 0 71
Bizony, Cobain jobban tudta kezelni a puskát. Bocs.
Előzmény: bogyó (66)
Nospa Creative Commons License 2000.01.27 0 0 70
Módosítás: 06 30/210-1543
Előzmény: Nospa (69)
Nospa Creative Commons License 2000.01.27 0 0 69
Eladom a gitáromat és a hozzá tartozó cuccokat tök olcsón. 06 30/ 210-1573.

Más:
Tényleg jó gitárosokról folyik a téma,
de a legjobbak: Slash, Slamovits!!

A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.01.27 0 0 68
Na és persze J Petrucci is még ott van a "szeren"!
Előzmény: A.L.I.E.N (67)
A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.01.27 0 0 67
Kedves J szóda !! Blackmore és Oldfield rendben
van de a többiek...???Hááát..... ízlés dolga...!
Előzmény: Törölt nick (64)
bogyó Creative Commons License 2000.01.27 0 0 66
Nana, amér gitározik, azér a kobejn még nem gitáros, ritka gyenge a faszi. Kispál viszont nem rossz.

Más: van valakinek tapasztalata csöves kombókkal (pl. Mesa/Boogie, Marshall)? Ha ilyened van írd ide lécci. Lennének kérdéseim.

Sveriges fana Creative Commons License 2000.01.27 0 0 65
Jehova szóda!
Töröld meg a szád...:)

GG

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.27 0 0 64
A legjobb gitáros 1értelműen Karosi "Hendrixx" Gergely, mindenki más csak utána jön.
Azaz:
Petrucci
Kispál
Radványi Balázs (Kaláka)
A KoRn 2 gyityósa (Munky és Head(?))
Cziránku (Barbaro)
Oldfield
Blackmore
Csak félve említem: Kourt Cobain
Max Cavalera
Mikulás (Tereskova :))

És még sokan mások

Deepfreeze Creative Commons License 2000.01.25 0 0 63
:))
Érdemes a többit is hallgatás tárgyává tenni.
Don Valentino Creative Commons License 2000.01.25 0 0 62
A Sex and religiont, meg azt az albumot, ahol Zappaval jatszik (bar ott annyira nem teker). Egyebkent igazatok van, annyira nem rossz.
Előzmény: Deepfreeze (61)
Deepfreeze Creative Commons License 2000.01.25 0 0 61
Bizony bizony Valentino télleg hallgasd meg alaposabban. Ha valakire nem áll az agyatlan tekerés akkor Steve Vai-ra télleg nem. Egy dolog a technika és ezzel tisztában is van az ürge és épp ezért mindennél többre becsüli ha valakinek saját egyénisége van (még ha nem is technikai zseni az illető).
Nem tom melyik lemezét hallottad de szerintem két egyforma nincs közöttük. Elég nagy kisérletező kedvvel van megáldva a bácsi. :)
Nospa Creative Commons License 2000.01.25 0 0 60
Slash? A világ egyik legjobb gitárosát senki nem szereti?
Előzmény: A.L.I.E.N (53)
Csodaszarvas Creative Commons License 2000.01.24 0 0 59
Szevasztok!

Keresek par bugyinedvesito tabot mint pl.: desperado (film), eric clapton unplugg
:)
El tudna valaki kuldeni, vagy mondani hogy merre van?

Muchas Gracias

Blindmouse Creative Commons License 2000.01.24 0 0 58
Hallgasd meg Vai bácsit tisztességesen.. az az ember nem normális.. de ezért is imádom a stílusát..

Malmsteennek van néhány figurája.. és azt nyomja mindenhova ezerrel... de azért van egy két jó dala is..

Előzmény: Don Valentino (57)
Don Valentino Creative Commons License 2000.01.24 0 0 57
Szerintem is, es ugyanez all Steve Vai-re is...Lehet, hogy kibaszott technikas, de minek?
Előzmény: bogyó (56)
bogyó Creative Commons License 2000.01.24 0 0 56
Udv,

nem nagyon vagyok otthon a sulyosabb rogzenekben, de nem tulzas Malmsteen-t jo gitarosnak tartani? Amit hallottam tole, az a tomeny tekeres, agy nelkul... Telleg, ez nem kotozkodes, de mi a jo M.-ben?

Előzmény: A.L.I.E.N (55)
A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.01.24 0 0 55
Hát igen...Lehet,egy kicsit elfogult vagyok
de hol a picsában van errôl a listáról BRIAN MAY??
Na és hogy kerül ide IKE TURNER..????????
Előzmény: Deepfreeze (54)
Deepfreeze Creative Commons License 2000.01.24 0 0 54
Most yártam a guitar.com-on és megnéztem a 100-as listát
hehehehe hahahaha höhöhöhö
szóval pl Prince yobb gitáros mint mondjuk Joe Satriani
vagy mongyuk Curt Cobain yobb mint teszem azt Kirk Hammet
ha akartok yót röhögni ne haggyátok ki ezt a listát
én azóta fetrengek :))))))))
A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.01.24 0 0 53
Hál'istennek annyi kitünô gitáros van, megannyi
sítussal.....Én nem rangsor szerint írom le ôket
(nem is lehetne),csupán kedvenceimet említem :
Ed Van Halen/ Van Halen /
Brian May /Queen , Brian May Band/
Joe Satriani
Steve Vai
John McLaughlin
John Petrucci/Dream Theater,LTE/
Nuno Bettencourt/Ex-Extreme ?/
Paul Gilbert/ Mr BIG /
Alex Lifeson/ Rush /
Y.J.Malmsteen
Jumu Creative Commons License 2000.01.21 0 0 52
Exile-nak.

Köszöni szépen, megvan.
Itt-ott játszik, stúdiózik, meg nyomul a saját zenekazával (Warning).
Írja a nótákat. Egyre jobbakat. Nagyon jókat. Készül a hómpédzse, ha kész lesz szólok. Ott lesz egy két "meglepetés"...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kiru-nak

>Az F-Effekt nem veletlenul a Blue Effect utodzenekara.

Yes

>Ok kokemeny progressziv jazz-rockot jatszottak a 70-es evek elejen,
>kb. ugy, ahogy itthon a Syrius. Hladek mintha ott is ugykodott volna.

Igen, bár az M-Efekt inkább a Yes és Pink Floyd Felé hajlik. Van 3 M-Efekt cd-m, meg egy Blue Effekt. Nem gyengék....
A Svitanie album szerintem erősen felveszi a versenyt némelyik Yes-szel.

Üdv.: Jumu

Előzmény: Exile (46)
vitézlejszló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 51
Szerintem a mai jazz is van olyan jó, mint az 50 évvel ezelőtti. Igazából nem is értem, mit értetek azon, hogy "elszáll az agya". Talán azt , amikor valaki virgázik, mint állat? Mert azt a rockban meg a bluesban is szoktak. Pl. Pat Metheny-nek is elszáll az agya? Vagy csak él azzal a lehetőséggel , hogy a jazzben azt játszik, amit akar, a közönség majd ugye eldönti... és el is döntötte, fogynak a lemezei...
Szóval mi az , hogy elszáll az agya, és a jazz ma miért elméleti? Biztos vannak ilyenek is, de erre én azt mondanám, hogy nem játszik jól, vagy jár a keze, de nincs benne "lélek" és nem veszem meg a lemezét egyszerűen. De általánositani az hiba lenne.
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.20 0 0 50
Tegnap este elruccantam az oldmenz-be, ahová Boom Boom volt meghirdetve. Ehelyett HBB volt, azt nem vártam meg. Nade akkor Tátrai hogy volt két helyen egyszerre?
Mohai most lett a KFT tagja, tavaly. Hivatalosan nem is KFT a zenekar neve, hanem a régi kifejtését használják, tehát Korlátolt Felelősségű Társaság.
A jazz-blues összevetéssel nem tudok teljesen egyetérteni. A modern jazz-re igaz, de a tradicionális jazz az nagyon emberi és nagyon fogyasztható. Talán egy hónapja lehetett, valamelyik magyar TV-n láttam egy Duke Ellington felvételt. Na, az nagyon kellemes jazz volt, nagyszerű egyéni teljesítményekkel (zongora, nagybőgő, dob felállás volt). Egyébként pedig a zenészen múlik, hogy mennyire száll el az agya, még ha jazz-et is játszik.
Előzmény: Sveriges fana (49)
Sveriges fana Creative Commons License 2000.01.20 0 0 49
Hali!
2000.január 19-én este Tátrai-Babos-nak meghírdetett gitárpájbaj volt a Benczúr utcai jazzklubban... Aztán Babos visszamondta, helyette a Boom-Boom-os Mohai Tamás lépett fel.(bagojj! Nem is tudtam, hogy Mohai a KFT-ben is játszott...vagy ez nem az a KFT?) De így egy olyan est volt, amelyre érdemes volt elmenni, annak ellenére, hogy Tibusz meglehetősen visszafogottan gitározott (Gyakorlatilag csak kísérte Mohait, miközben a falat támasztotta, s csak néhány szolo-t ejtett meg), amely lehet, hogy a blues, és jazz műfajok közötti különbségből adódott (persze az is közrejátszhatott, hogy T.T csak haveri alapon játszott a különben fellépő jazz zenekarnak), bár szerintem a Tibusznak ez nem akadály, igaz a fal sem volt olyan magas, mert a jazz-zenekar, amelynek a nevét nem értettem, de nem is figyeltem rá annyira elég feelinges jazz-t játszott szemben sok más mai jazz zenekarral, akiknél a zeneelméleti tudás annyira előtérbe került, hogy teljesen háttérbe szorítja a tényleges zenei tartalmat, pedig a jazz indulásakor még egészen hallgatható zene volt...
Az előadás v.mivel kevesebb, mint két óra volt egy közbeiktatott szünettel, és telt házzal...
Sz'al minezzel a tájékoztatáson kívül csak annyit akartam mondani, hogy szerintem a blues és jazz között az az alapvető különbség, hogy a blues az érzelmekre, a jazz az elméletre épül... mindkét műfajban az a király, hogy ha félrenyúlnak, attól még nagyon jól hangzik, sőt lehet hogy még jobban...

GG

kiru Creative Commons License 2000.01.20 0 0 48
Jumu!
Az F-Effekt nem veletlenul a Blue Effect utodzenekara. Ok kokemeny progressziv jazz-rockot jatszottak a 70-es evek elejen, kb. ugy, ahogy itthon a Syrius. Hladek mintha ott is ugykodott volna.

Meg ket jo gitaros:
- Joni Mitchell. Mondjuk o ugy, hogy hang+gitar <+ Pastorius basszusjateka>. Semmi virga, semmi technikazas. Egyszeruen csak olyan hangok jonnek ki a gitarbol, amilyenek nincsenek, senki mas nem tud igy, es nem is fog soha. Mintha csak veletlenul erne hozza a gitarhoz, ami veletlenul igy szollal meg. (Ha valakit erdekel, nezze meg a http://members.aol.com/pookie1954/Index.htm oldalt. Olyan hangolasokat fog talalni, hogy leesik tole az alla. pl. FFCGAC hogy ezt hol tanulta?)
- Hajnoczy Csaba (Kontroll, Kampec Dolores, Kis Erzsi Zene)
+ egy ajanlas: Tsuyama Atsushi. Rola semmit sem tudok, nem is kerulne be meg a szazba sem, de erdemes meghallgatni, a http://index.hu/mp3/mp3/trottel_rec/-rol le lehet tolteni

Előzmény: Jumu (45)
F-kulcs Creative Commons License 2000.01.20 0 0 47
Sziasztok!

Én ugyan nem értek a gitározáshoz, viszont szívesen leírom, hogy engem kiknek a játéka fogott meg. (Így legalább tanulmányozható a laikusra gyakorolt hatás :-).

Jimmy Page, mindenképpen az első helyen
Ritchie Blackmore
Martin Lancelot Barré, nagyon sokszínű a játéka
Robert Fripp; tőle kevesebbet hallgattam, de nagyon tetszett
John Petrucci, még viszonylag új élmény, de szeretem hallgatni
Mark Knopfler, bár a Dire Straits-t annyira nem szeretem
Cziránku Sándor, a hangzás miatt
Závodi János, az ő játéka szerintem ezer közül felismerhető
Karácsony János, (ő mint szerző is) nagyon érdekes harmóniákat ír és játszik

Ez csak kilenc, de hirtelen nem jutott több eszembe. Pedig sokszor tetszik egyesek játéka, viszont az ilyen kérdésekre egyértelműen „Jimmy Page” válasszal szoktam felelni, őt viszont nem írom le tízszer...

Üdv. F-kulcs

Exile Creative Commons License 2000.01.19 0 0 46
"Lukács Péter - Emlékeztrek a 96-os ki-mit-tud?-ra?"
Hu, jo hogy mondod... Az a srac mit muvelt ott... Es sajat szamot adott elo, ha jol emlekszem. Mi van vele mostansag?
Előzmény: Jumu (45)
Jumu Creative Commons License 2000.01.19 0 0 45
Sziasztok.

Én is elmondanám a kedvenceimet... nem 10 10 lesz.
Külföld:

*John Petrucci (Dream Theater)
David Gilmour (Pink Floyd)
Stewe Morse (Stewe Morse Band, Deep Purple)
Steve Vai
Mike Oldfield
Mark Knopfler (Dire Straits)
Radim Hladik (M-Efekt - Cseszlovákia)
*Trevorn Rabin (Yes)
Stewe Howe (Yes)
The Edge (U2)
Brian May (Queen)
Ritchie Blackmore(Ex-Deep Purple)

Úgy érzem, Ők tettek le valami újat a "gitározás oltárára", illetve stílust teremtettek.
Ez a csillaggal megjelölt zenészekre nem feltétlenül igaz, viszont ők nagyon jól ötvözték (szerintem) a többiek által kitalált dolgokat, bár én elég szűk látókörű vagyok zenetörténeti tekintetban.

Magyarok:
Alapi István (Edda) - mellesleg nem szeretem az eddát.
Szekeres Tamás - őt sem igazán...
Lukács Péter - Emlékeztrek a 96-os ki-mit-tud?-ra?
Babos Gyula
Tátrai Tibor - Nagyon jó stílusa van, bár a zenekarokat, amiben játszik nem kedvelem.

Ennyi.

Exile Creative Commons License 2000.01.19 0 0 44
Az enyem kb. igy nez ki:
Jimmy Page
Mick Taylor
David Gilmour
Mark Knopfler (ot meg talan senki nem emlitette pedig az o jateka is nagyon egyedi)
Ritchie Blackmore
Keith Richards
Ry Cooder
es harom magyar:
Barta Tamas
Szorenyi Levente (nekem is nagyon bejon a stilusa...)
Szekeres Tamas

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!