Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44631

Úgy, úgy!

Járjon elő a jó példával, és gyúrjon saját kezűleg tésztát, nyútsa ki, vágja 8-10 centis kockákra, és tekerje csővé.

Ennél olcsóbb canelloni konyhatrükköt nem tudok.

:o)

Előzmény: varadit (44628)
joy Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44630

Tévedel.

Nej kicsontítja, az én kezemben már úgy kerül a pipimell...

:o)

 

Hát, igen.

Legendk szólnak a nyúlpaprikásról!

 

/Anno a padovai piacon leányommal hentesnél nézegettünk nyuszikat, és röhögcséltük, volt képe megkérdezni a hentest, hogy biztosan nyúl ez?

A hentes is nevetett, és a jószág lábaira mutatott, "Az elsőt nézd!"

:o)

És nem nézett hülének akkör sem, mikor nap, mint nap 1-1 szelet sonkát kértem. Két hét alatt végigettem az összes kínálatot.

Mind valóban sonka volt, nem "gyorspáocolt", vagy bálásdisznó...

Előzmény: tuutuu (44600)
Zitka Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44629
:-))))
Előzmény: varadit (44628)
varadit Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44628

nem akar annyit adni érte, mint a Barilla

 

 ja kérem, akinek blogja van, ne sajnálja a pénzt a kiváló minőségért, járjon elől jó példával. :-))

Előzmény: Zitka (44627)
Zitka Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44627

Az eredeti kérdésben ott volt, hogy nem akar annyit adni érte, mint a Barilla.

A minőséggel egyetértek, mikor sok-sok évvel ezelőtt először voltam (hivatalosan) Olaszországban, és kérdeztem az üzleti partnert, hogy milyen tésztát érdemes venni, ezt a márkát ajánlotta. De már akkor is kb. 2xes áron volt a Barillahoz képest.

Előzmény: varadit (44626)
varadit Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44626

 

 Nem adják ócsóér', de ez a legjobb minőségű tészta. ( Hogy pontosan mennyi, nem tudom, mert mindig egy csomó mást is veszek.)

Előzmény: Zitka (44625)
Zitka Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44625
Nem drágább ez, mint a Barilla? Nekem nagyon úgy rémlik...
Előzmény: varadit (44624)
varadit Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44624

 

 Naná, hogy láttam. Sőt, többet veszek olyat mint Barillát.

  Úgy hívják: De Cecco.

 Bár nem tudom, Pécsen lehet-é kapni, én Culinarisba szoktam elzarándokolni érte.

 

  http://www.culinaris.hu/kinalat/szaraztesztak/szaraztesztak.html

 

Előzmény: t3v3d3s (44622)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.09.20 0 0 44623
(a lasagnelap hajtogatós trükköt ismerem)
Előzmény: t3v3d3s (44622)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.09.20 0 0 44622
kedveskéim, látott már vki canellonit nem barillában? (vidéki) lelőhely? mer' annyi pénzt csak akkor adok 25 deka csövecskéért, ha aranyból lesz.
ribizli Creative Commons License 2007.09.19 0 0 44621
Még valami, ha vastagnak találod a héját, és arra gondolsz, le kellene hámozni, ne habozz így is tenni. Könnyen lejön, aminek le kell - nálam legalábbis működött. :)
ribizli
Előzmény: Zitka (44617)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.19 0 0 44620

Na, ez érdekes, ezen még töprengek.. Én csak alsó comb ( alias "nyeleshús") ügyében töprengtem.

Köszönöm!

Előzmény: Műhód (44616)
Thor Creative Commons License 2007.09.19 0 0 44619

Ó, pöfeteg? Itt sose láttam még olyat. Gyerekkoromban szedtünk viszont sokat az erdőben.

A legjobb, ha kockákra vágva, dinsztelt hagymán egy kicsit megfuttatod, majd a végén ráütsz 1-2 tojást, amikor az megsül, kész is van. Nyamm. Pár évtizede nem ettem ilyet, de emlékszem, hogy isteni volt!

Előzmény: Zitka (44617)
szysssz Creative Commons License 2007.09.19 0 0 44618

Hajrá!

Készítsd el hamar valamilyen formában, mert a pöfi elég gyorsan "punnyad".

Előzmény: Zitka (44617)
Zitka Creative Commons License 2007.09.19 0 0 44617
Köszi szépen, remélem, nem itt fog megpunnyadni a hűtőben (mint egynémely esetben már előfordult más "érdekes" alapanyagokkal...)
Előzmény: ribizli (44613)
Műhód Creative Commons License 2007.09.19 0 0 44616

Van egy Lajos Mari receptem, ami nálunk ünnepi étel.

Én szinte végig kicsontozom hozzá a csirkecombot.

A bőrét lehúzom a comb végéig.

Fentről először az izületig vágom végig a húst,

lefejtem róla a húst, majd levágom a felső combcsontot.

Ezután az alsó csontról fejtem le a húst,

a kiforditott bőr belső végénél ollóval levágom az alsó csontot.

A maradék csontocska dugót képez a comb alján.

Visszahúzom a filézett húsra bőrt, megtöltöm.

Hústűkkel rögzítem. Tepsiben sütöm.

Gyorsan megy. 10 comb kb. fél óra.

És a recept:

 

Juhtúrós töltött csirkecomb

 

 

4 csirkecomb

só, bors

4 szikkadt zsemle

1 ek olaj

1 fej hagyma

100 g juhtúró

80 g nyers, füstölt tarja

1 csokor petrezselyem

2 tojássárgája

10 + 30 g margarin/vaj

 

Köret:

fél dl száraz fehérbor

400 g karfiol

400 g brokkoli

1 babérlevél

fél-fél piros és sárga húsú paprika

4-8 szál snidling

 

A csirkecombokat megmossuk, felső részüket kicsontozzuk, besózzuk, borsozzuk. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, kinyomkodjuk.

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hagyjuk kihűlni.

Hozzáadjuk az apróra felkockázott tarját, a juhtúrót, a vágott petrezselymet, a tojássárgákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és a combok fellazított bőre alá töltjük, a bőrt körben a húshoz varrjuk, vagy sűrűn összetűzzük.

Tepsibe tesszük őket, tetejüket megkenjük 10 g lágy margarinnal, meglocsoljuk a borral, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180C), pirosra sütjük.

 

Közben a babérlevéllel és egy kevés sóval ízesített vízben puhára pároljuk a karfiolt és a brokkolit, leszűrjük, tálra rendezzük. Meglocsoljuk a maradék felforrósított margarinnal, és meghintjük a finomra vágott paprikával és snidlinggel.

 

Sokszorosan elkészített ünnepi ételeink közé tartozik.

Más körettel készítettük mindig.

 

 

 

Előzmény: tuutuu (44607)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44615
Azt hiszem, ezen sok mulik. Ebben a receptben spenotos volt a toltelek, jo volt, de az anyu hagyomanyos gombas toltelekenek nyomaba sem johetett.
Előzmény: tuutuu (44607)
moes Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44614
sose lehessen tudni :))
Előzmény: tuutuu (44612)
ribizli Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44613
Zitka, pont hétvégén vettem (életemben először) óriás pöfeteget, finom.
Szerintem egyedi íze van, abszolút nem a 'sampinyon', elsőre szokatlan is lehet, de nagyon rá lehet kapni. :)
Grillezve (vastag szeletek, semmi olajozás) finom volt, a maradékot simán hagymán megpároltam, és gombás rizs lesz belőle valószínűleg.
ribizli
Előzmény: Zitka (44605)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44612
Végül is , ha nyomra vezetne?...:}}
Előzmény: moes (44610)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44611
Lágy, krémes gombaíz. Az óriáspöfeteg szinte egyedüli élvezeti módja a panírban sütés. Tányéron kevés citromlével locsolás, miként a rántott velőnél, (de mondhatnám a bécsiszeletet is) itt is erősen javallt. Rántani kell a nagy őzlábat is, na jó, az ún. dobverőket (a még nem kinyílt kalapokat hívják így) lehet rafináltan szerkesztett masszával tölteni, de végső soron az is rántott lesz, mert a kalapbőr különben szíjas marad.
Előzmény: Zitka (44605)
moes Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44610
egy pillanatra azt hittem, hogy a gombát ülteted az autóba :)
Előzmény: tuutuu (44609)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44609

Ha a pöfire gondolsz, nem különös.

Egy próbát megér.

Sajna már nagyon rég ettem, atyámnak rejtett helyei voltak, egyszer egy fél méteressel jött haza...:}}

Mindennap kijárt öntözni.

Alighanem beültetem az autóba, hogy merre volt a hely- csak sajna az Marton körül valahol, oda mégse mehetek naponta...:}}

Előzmény: Zitka (44605)
szysssz Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44608
Semmi extra. Kellemesen lágy gombaíz mindössze.
Előzmény: Zitka (44605)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44607

Most komolyan, az a kicsontozott comb töltve, nos az finom volt.

Alkalmas tölteléket kell kitalálni, akkor azért alkalmakkor megcsinálom...:}}

Előzmény: ZsuR (44604)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44606

Off

Családi legenda, hogy alig értem föl az asztalt, ha nagyanyám csibét ( vagy nyulat, mert macska nem, de nyúl volt..:}}) vágott, indián csatakiáltással ugráltam körbe az asztalt:

- Lesz csont, lesz csont!!

...:}}

On

Előzmény: ZsuR (44604)
Zitka Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44605

Köszi. :-)

Egyébként milyen ízű? Mert én sajnos nem igazán tudok belőle enni (epebántalmak), de túlzott energiákat (és plusz anyagokat) se fektetnék belé, ha nagyon speciális íze van...

Előzmény: szysssz (44597)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44604
Jajjedesistenem. . .nalam trengeteg nyulpaprikast lehetne fozni :))!

Erdekes a kicsontozas, de tenyleg, a csont nekem is hozza tartozik az egesz elmenyhez.
Előzmény: tuutuu (44602)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44603
joy ezek szerint ismeri...:))
Előzmény: tuutuu (44602)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.18 0 0 44602

/Sztroganof-bélszínhez :O))))))) csak fölcsíkozom, oszt annyi...:o)

 

Francia közmondás:

 

" Egy jó nyúlpaprikáshoz szükséges legalább egy macska..."

Előzmény: joy (44598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!