Ó, bőven. Ezek a gépek (006, 007, 008), meg a jövő évi tíz, Szmoljanyinovo telephelyre mennek, és egy-egy kvartett két-két 2ESz5k párost fog váltani (azokat valószínűleg síkvidéki vonalakon üzemeltető telephelyek kapják meg). Szmoljanyinovo szolgálja ki a transszib nahodkai ágát. Ott a keleti végében a magisztrális két ágra szakad (többre is, de személy- és áruforgalmi szempontból ez a kettő a lényeges), a vlagyivosztokira és a nahodkaira. Mivel Vlagyivosztokban túlságosan körülnőtte a város a kikötői terminálokat, ezért az ömlesztettáru átrakás nem ott, hanem Nahodkában történik. Csakhogy a nahodkai ág keresztez egy hegyvonulatot, aminek 27 ezrelékes emelkedők és kissugarú ívek az eredményei. 6300 tonnát 4 vonó és 4 toló szekcióval továbbítanak. Amíg nem jut eszébe valakinek bázisalagutat fúrni (nem egyszerű, mert kicsit földrengésveszélyes a terület), addig marad ez a felállás.
A másik felhasználási terület a transszib főága, illetve annak a bajkálontúli és távol-keleti szakasza. Ahol jelenleg három szekcióval (3ESz5k) vontatják a 6300 tonnákat. Kitaláltatott, hogy a 6300 helyett legyen hálózatszinten két "új" alapegység: 7100 és 8300 tonna (rakott ömlesztettárus kocsikat feltételezve). 25 és 27 tonna tengelyterhelésekkel, a meglévő infra lehető legkisebb átépítésével, és a már meglévő gépek szekciónkénti teljesítőképességével ezek adódnak ki. (A távol-keletiek kezdetben teljesen 8300-pártiak voltak, aztán számoltak és rájöttek, hogy ha a BAM-ra 2,5 MW névleges szekcióteljesítményűek helyett valamivel 3 MW feletti névleges szekcióteljesítményű dízelgépeket rendelnek, akkor a három hágó (ahol úgyis tológépek segítenek) kivételével, három szekcióval pont jók lesznek a 7100 tonnához. Így már mindkét "új" alapegységet lelkesen támogatják.) Na most, 4 szekcióval a főágon ki is jön a 8300 tonna. (Arra leszek majd kíváncsi, amikor elindul náluk az első dupla-8300-as. Síkvidéken működik akár a 3x6300 vagy a 2x9000, na de keleten dombocskák is vannak ám. :) )
Áttért már az RZD a titánium vonókészülékekre
Akkor majd titánium alvázú járművekre is át kell térni... :)
Ez az alakjelzőknél még működött, de javíts ki, ha tévednék, fényjelzők esetében már műszakilag sem lehetséges, mivel közvetlen függésben van a főjelzőjével az előjelző.
Az alakjelzőkről írtam, mint az abszolót igazságba nem tartozó káprázatokról.
Hány oldalon keresztül magyaráznák az F1-ben a visszaeső fény előjelzőt, és hány bekezdéses volna a jelzéseinek megnevezése?
de valamiért egy időben az alak előjelzős állomások kezelési szabályzataiban külön fölhívták a figylemet az előjelző meghaladás utáni visszavételére. Nem fedezés, de passzív védekezésnek, kárenyhítésnek elmehetett.
Ez az alakjelzőknél még működött, de javíts ki, ha tévednék, fényjelzők esetében már műszakilag sem lehetséges, mivel közvetlen függésben van a főjelzőjével az előjelző.
Teljesen mindegy, milyen okból kifolyólag, hibásan kapott írásbelivel, biztosítóberendezés-zavar miatt vagy a mozdonyvezető részéről a vonatbefolyásolás kikerülésével, kikapcsolásával került a talent a tehervonat seggébe, semmi keresnivalója nem volt a tehervonattal egy térközben.
Azt olvastam ma valamelyik német híroldalon, hogy a Talentnek írásbelije volt, explicite leírva, hogy meghaladhatja a Megállj! jelzést. Mondjuk fixre nem venném, hogy ez így igaz, de mindenesetre érdekes.
Egyébként visszaolvasva a beszélgetést, azoknak van Egyébként visszaolvasva a beszélgetést, azoknak van abszolút igaza, akik azt mondják, az ablakosnak azt az előjelzőt nem is szabadott volna látnia, a vizsgálat célja pedig az kell, hogy legyen,...
I.: Örülök, hogy a "kinek van abszolút igaza" kéréds válasza itt visszaolvasva derül ki.
II.: Van ott egyáltalán vonali biztosítás?
III.: Az igaz, hogy az előjelző nem fedez semmit sem (bezzeg az elődje), de valamiért egy időben az alak előjelzős állomások kezelési szabályzataiban külön fölhívták a figylemet az előjelző meghaladás utáni visszavételére. Nem fedezés, de passzív védekezésnek, kárenyhítésnek elmehetett.
"A város szerint a vasúthoz,a vasút szerint a városhoz... Pont úgy,mint a lift(ek). :)"
Hehe, ez annyira magyarosh :) Tartok tőle, hogy ebben mindkét oldal hibás lehet (egyik oldalról pl. az alsón az aluljáróba folyamatosan betörő vízből, a másik oldalról pl. a helyi közvilágítási anomáliákból kiindulva).
Persze ez egyértelmü neked is meg nekem is hiszen egy éve közlekednek már ezek a kocsik! Átlag utasnak azt mondják hogy "Gyseves kocsik lesznek és nem tudják a helykiosztást", azok el is hiszik, hiszen igaz mert idáig kék kocsik voltak most meg zöldek lessznek!
Egyébként már kapható első osztályú jegy is, ezért már nem aktuális a dolog, igaz kellett egy kis segitség a Gyseves ismeröstöl akihez a kocsigazdálkodás tartozott! ;)
Ezt mondogatom én is... (Sorozatosan rossz kérdések és megállapítások. Miért állt meg a teher? Mit mutatott az előjelző? Sárgát kellett mutatnia, mert a teher az előjelző mögött állt a bejáraton... és egyéb zsákutcák.)
Nem veri vissza, de a tehervonat vörös bejáratnál állt, tehát az előjelzőnek is erre utaló jelzést kellett adnia.
Egyébként visszaolvasva a beszélgetést, azoknak van abszolút igaza, akik azt mondják, az ablakosnak azt az előjelzőt nem is szabadott volna látnia, a vizsgálat célja pedig az kell, hogy legyen, hogy kiderítsék, milyen okok vezettek oda, hogy a személyvonat nagy sebességgel egy foglalt térközben közlekedett.
ez az ominózus előjelző valami mást mutatott mint két zöld, - pl. elvárhatóan 2 sárga a tehervonat miatt - Mióta veri vissza a vonat az előjelzőt?
Ha pedig két zöldet mutatott az is egy nagyon érdekes helyzet.
Nem érdekes. Csupán annyit tesz, hogy a tehernek kezeltek bejáratot. Ha a személy néhány másodperccel később érkezik, valószínűleg két zöldet lát. Attól a teher még ugyanúgy ott áll, vagy néhány km/h-val cammog (nem kis vonatról beszélünk).
Tudok még érdekesebb dolgot a "Rába" Ic vonatra nem lehet elsö osztályú jegyet válltani, felhivtam a direktet ott nem tudták mi az oka ( most jön a lényeg) meg kérdezték a helyjegyközpontot ahol azt mondták azért nem lehet elsö osztályra helyet foglalni mert új Gyseves kocsik lesznek és nincs hely kiosztásról információjuk! Ez tipikusan a három pálcás zsibi duma mert 1 éve közlekednek már ezek a kocsik!
Ez a fortuna jegyes utazás tényleg fura dolgokat tud produkálni vagyis tudott amikor még én vásároltam ilyen jegyeket. Akkor én is elmondhattam volna, hogy valaki szórakozik, mert nála SOSEM tudtam fortunát venni. Visszamentem 3-4 óra múlva akkor meg érdekes volt. Pedig anno már volt amikor 50-70 nappal korábban mentem a következő másfél vagy kettő hónapra bevásárolni.
Megnéztem az aktuális jegyeket a MÁV weblapon. A kirándulónak felment az ára, anno helyi közlekedés nélküli utolsó alkalommal amikor vettem kerek 25 EUR volt. Kirándulót annak éri meg szerintem helyi közlekedéssel megvenni aki több mint egy napot tartózkodik Bécsben. A 24h jegy helyi közeledésre 100-as Zónán belül 7,60 EUR.-
Tegnapelőtt érdeklődtem a MÁV-Direkten, a telefonos hölgy szerint a vasárnapi 63-asra aznap nyitották meg a jegyeket, de addigra már elfogytak (29 €-s 1.o. lett volna még). Így a két órával későbbire vettem jegyet nemzetközi pénztárban. Webes felületre fel sem töltötték.
Ma nézem az Elvirát, szinte majdnem minden járatra van még jegy, szóval fokozatosan nyitják meg és felesleges volt a nemzetközi pénztárt felkeresnem, csak hát előre nem tud az ember tervezni.
(Egyedül a Dácsiás "low-cost" 5 eurós 1.o. jegyeket nem találom).
Nem értem, ha a december 8-i állapot már november elején előre látható volt, a december 10-ire miért csak 4-5 nappal előre tudnak tervezni.
"Létezik, hogy az ÖBB ilyen mentalitással áll a dolgokhoz? Vagy Fortuna jegyeket szándékosan nem értékesít, hogy vegye a "jónép" a 30-40 eurós kirándulójegyeket?"
Viccesen mondva miért ne? Egy mai cikkben megjelent, hogy csak Bécsben 185 Millio EUR bevételük van a karácsonyi vásárosoknak. Szombaton annyi magyar szó volt az utcán, a standokon meg az üzletekben, hogy azt hittem rossz helyen vagyok. Egy nadrágot akartam venni, a próbafülkére 38 percet vártam. Egy fő átlagban (Punsch + valami harapnivaló) 22 Eur költ. Akkor ne legyen nekik sok 30-40 EUR jegy ár gondolván akik ebből is jó üzletet akarnak. 4 éve kimentem dec 8.-án ismerősök elé a vonathoz ami tömve volt, mint a heringes doboz... Jó lehetett akár Budapesttől állva így végigutazni.
Tehát akkor valaki csak simán szart bele a dologba. Tiszta sor. Nem ártana összekötni végre az utastájékoztatást a vonatinfóval vagy azzal, ahonnan a mobilos alkalmazás nyeri az adatot, mert úgy, hogy egy emberre van bízva az utasok tájékoztatása, akit vagy érdekel, vagy a nem dolog, elég gáz. Vagy éppen ideje nincs rá, de akkor meg annak kellene rálépni a nyakára, aki a munkát szervezi.
Azt bezzeg bemondta a hangos, hogy a peronok, utasforgalom részére megnyitott részek síkosak lehetnek, meg az áthaladó vonatokat is.