Keresés

Részletes keresés

carbonara Creative Commons License 2007.09.23 0 0 44652
Na jó, rácos íze lesz. Olyan igazi rácos, paprikával, pirospaprikával, hagymával, szalonnával.. :-))
És a krumpli alul bizony átveszi a fölötte levő hal, stb izét.
Előzmény: tuutuu (44650)
joy Creative Commons License 2007.09.23 0 0 44651

Igen, bizony.

Egyik tulajdonsága a magyar konyhának -mint a nyelvnek is- a sokféleség befogadása.

:o)

Előzmény: tuutuu (44650)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.23 0 0 44650

Garantáltan megsült a hal és magyaros íze lesz.

 

A rácpontynak...:}}

 

De értjük...:}

Előzmény: carbonara (44643)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.23 0 0 44649
Anyukam szerint az ehseg a legjobb szakacs!!! :))
Előzmény: kyra42 (44648)
kyra42 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 44648
Vagy borzasztóan megéhezett mindenki mire végre elkészült. :)
Előzmény: ZsuR (44647)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.23 0 0 44647
Akkor viszont az azt is jelenti - hogy nagyon jol sikerult!!!
Előzmény: kyra42 (44646)
kyra42 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44646
Köszi, Zsur. Nagyjából elég volt körettel + egyéb falatkákkal. De elfogyott volna több is.
joy, sör nem volt, csak bor. :)
Előzmény: joy (44642)
varadit Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44645

 

 A tagliatelle nem rossz ebből a márkából

 

  Valóban nem. Teljesen meg voltam vele elégedve. Használni fogom legközelebb is.

Előzmény: Zitka (44641)
szysssz Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44644

Így van! Klasszikus recept.

Próbáltam már előfőzött elősütött alkatrészekkel, de nem nyerte el tetszésemet: a krumplin nem érződött a hal íze, a hal pedig nem vette át hagyma-paprika-paradicsom ízeit. Nekem a "klasszikus" ízlik legjobban.

A héjában főtt krumpli egy egészen más ízvilág lehet. - de nem elvetendő! Megkóstolom alkalomadtán. :)

Előzmény: carbonara (44643)
carbonara Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44643
Igen ez a klasszikus rácponty-recept. Én újabban több csalással csinálom, de szerintem így egyszerübb és nem lehet elrontani.
1. a besózott, belisztezett halat olajban nagyjából megsütöm.
2. héjában megfőzöm a krumplit majdnem puhára, meghámozom, felkarikázom.
3. lecsót csinálok.
Most már csak rétegesen össze kell rakni: krumpli, hal szalonnával befedve + pirospaprika , lecsó, akár több rétegben is, közte, rajta még tejföl. Be a sütőbe, hogy összeérjenek az ízek. Garantáltan megsült a hal és magyaros íze lesz.
Előzmény: scubi (44636)
joy Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44642

Két embernek elég ... fejenként 5 üveg sörrel.

:o)

Előzmény: kyra42 (44633)
Zitka Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44641

nincs cannelloni a Plusban.

A tagliatelle nem rossz ebből a márkából, de pl. a farfalle már elég gyengécske. Rövidebb ideig főztem, mint az előírás szerinti al dente, mégis szétlapult, elvesztette a formáját.

Nem tudom, melyik cég gyártmánya lehet, mert ez a da Marco a Plus "commercial brand"je.  Az u.ilyen márkájú üveges tésztaszószok viszont meglepően finomak. :-)  

Előzmény: varadit (44632)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44640
Koszonetem!!!
Előzmény: scubi (44639)
scubi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44639

Ahogy tetszetted írni.

Még annyi kiegészítés, hogy a sót és pirospaprikát dörzsöld bele a bevágásokba, azután nyomkodd bele a szalonnát. Túl sok hagymát ne tégy rá - elnyomja a hal ízét. Ha hízott - zsíros - a ponty, azt szedd le róla.

Akkor az "igazi", ha a sütés befejeztével azonnal tálalod.

Előzmény: ZsuR (44637)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44638
Jajj, megéheztem...
Előzmény: scubi (44636)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44637
Koszonom - kerdes: a halat megtisztitom, beirdalom.
Azt sejtem, a megtisztitasban a belso reszek kivetele is benne foglaltatik - ha jol emlekszem, felbe kell vagni a halat es a boros resze jon felulre?
Előzmény: scubi (44636)
scubi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44636

Rácponty:

Hozzávalók: 1-1,5 kg ponty, ugyanannyi krumpli, szalonna, hagyma, só, paprika, zöldpaprika, friss paradicsom, tejföl.

A halat megtisztítod, oldalát beirdalod, sózod és pirospaprikával szórod meg. A vágásokba vékony szalonnacsíkokat teszel.

A magtisztított, karikára vágott burgonyát szalonnazsírral kikent edénybe simítod. Ráteszed az előkészített pontyot, amit megszórsz finomra vágott hagymával rövid,vékony csíkokra vágott zöldpaprikával és nyúzott, felaprított paradicsommal. Középmeleg sütőben félpuhára sütöd. Ekkor bevonod csípet liszttel elkevert tejföllel bőségesen és ugyancsak középmeleg sütőben készre (pirulásig) sütöd.

 

Előzmény: ZsuR (44635)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44635
Lenne egy recept keresem: rac ponty. Tudtok egy jo receptet?
ZsuR Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44634
Nem vagyok tapasztalt saslik keszito - de ha csirkemellet keszitek, altalaban fel csirkemell/szemely.
Előzmény: kyra42 (44633)
kyra42 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44633
Kedves tapasztalt saslikkészítők! Meg tudnátok mondani, hogy mennyi csirkemellet számoljak fejenként?
A pálcika 2/3-án csirkemell lesz, a maradék 1/3-on egyéb járulékos feltűzni valók. Egy pipimell olyan 45 dkg lehet, abból kijön 4 saslik, gondolom én. Az elég 2 embernek? Mintha olyasmi derengene, hogy 20-25 dkg/fő hús kell. Persze lehet, hogy valamit nagyon elszámoltam. Ha így van, jobb lenne ezzel még most szembesülni. :)
varadit Creative Commons License 2007.09.22 0 0 44632

 

 Olcsónak olcsó, de rengeteg időt elvesz, és mégsem olyan, mintha az ember egy kész csövet tölt meg. Én olasz-mániás vagyok, imádom a házilag gyúrt tésztát, de cannellonival nem szeretek tökölni. Jobb a tölteléket belenyomni a kész csőbe, mint rákanalazni a tésztalapra és aztán feltekerni. Nem lesz stabil. De persze farfalléval sem, meg orechiette-vel sem töltöm az időt, sőt ha belegondolok szinte semmivel sem. A Barilla és a De Cecco cég megtette ezt helyettem, hálás köszönet nekik ezért.

 Az előbb voltam a Plusban és kíváncsiságból leemeltem a polcról egy Da Marco típusú tagliatelle-t a mai ebédhez. ( Más fajta nem volt.) Itt nem láttam, de vajon ez a cég nem gyárt cannellonit?

Előzmény: joy (44631)
joy Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44631

Úgy, úgy!

Járjon elő a jó példával, és gyúrjon saját kezűleg tésztát, nyútsa ki, vágja 8-10 centis kockákra, és tekerje csővé.

Ennél olcsóbb canelloni konyhatrükköt nem tudok.

:o)

Előzmény: varadit (44628)
joy Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44630

Tévedel.

Nej kicsontítja, az én kezemben már úgy kerül a pipimell...

:o)

 

Hát, igen.

Legendk szólnak a nyúlpaprikásról!

 

/Anno a padovai piacon leányommal hentesnél nézegettünk nyuszikat, és röhögcséltük, volt képe megkérdezni a hentest, hogy biztosan nyúl ez?

A hentes is nevetett, és a jószág lábaira mutatott, "Az elsőt nézd!"

:o)

És nem nézett hülének akkör sem, mikor nap, mint nap 1-1 szelet sonkát kértem. Két hét alatt végigettem az összes kínálatot.

Mind valóban sonka volt, nem "gyorspáocolt", vagy bálásdisznó...

Előzmény: tuutuu (44600)
Zitka Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44629
:-))))
Előzmény: varadit (44628)
varadit Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44628

nem akar annyit adni érte, mint a Barilla

 

 ja kérem, akinek blogja van, ne sajnálja a pénzt a kiváló minőségért, járjon elől jó példával. :-))

Előzmény: Zitka (44627)
Zitka Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44627

Az eredeti kérdésben ott volt, hogy nem akar annyit adni érte, mint a Barilla.

A minőséggel egyetértek, mikor sok-sok évvel ezelőtt először voltam (hivatalosan) Olaszországban, és kérdeztem az üzleti partnert, hogy milyen tésztát érdemes venni, ezt a márkát ajánlotta. De már akkor is kb. 2xes áron volt a Barillahoz képest.

Előzmény: varadit (44626)
varadit Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44626

 

 Nem adják ócsóér', de ez a legjobb minőségű tészta. ( Hogy pontosan mennyi, nem tudom, mert mindig egy csomó mást is veszek.)

Előzmény: Zitka (44625)
Zitka Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44625
Nem drágább ez, mint a Barilla? Nekem nagyon úgy rémlik...
Előzmény: varadit (44624)
varadit Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44624

 

 Naná, hogy láttam. Sőt, többet veszek olyat mint Barillát.

  Úgy hívják: De Cecco.

 Bár nem tudom, Pécsen lehet-é kapni, én Culinarisba szoktam elzarándokolni érte.

 

  http://www.culinaris.hu/kinalat/szaraztesztak/szaraztesztak.html

 

Előzmény: t3v3d3s (44622)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.09.20 0 0 44623
(a lasagnelap hajtogatós trükköt ismerem)
Előzmény: t3v3d3s (44622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!