Na jó, rácos íze lesz. Olyan igazi rácos, paprikával, pirospaprikával, hagymával, szalonnával.. :-)) És a krumpli alul bizony átveszi a fölötte levő hal, stb izét.
Próbáltam már előfőzött elősütött alkatrészekkel, de nem nyerte el tetszésemet: a krumplin nem érződött a hal íze, a hal pedig nem vette át hagyma-paprika-paradicsom ízeit. Nekem a "klasszikus" ízlik legjobban.
A héjában főtt krumpli egy egészen más ízvilág lehet. - de nem elvetendő! Megkóstolom alkalomadtán. :)
Igen ez a klasszikus rácponty-recept. Én újabban több csalással csinálom, de szerintem így egyszerübb és nem lehet elrontani. 1. a besózott, belisztezett halat olajban nagyjából megsütöm. 2. héjában megfőzöm a krumplit majdnem puhára, meghámozom, felkarikázom. 3. lecsót csinálok. Most már csak rétegesen össze kell rakni: krumpli, hal szalonnával befedve + pirospaprika , lecsó, akár több rétegben is, közte, rajta még tejföl. Be a sütőbe, hogy összeérjenek az ízek. Garantáltan megsült a hal és magyaros íze lesz.
A tagliatelle nem rossz ebből a márkából, de pl. a farfalle már elég gyengécske. Rövidebb ideig főztem, mint az előírás szerinti al dente, mégis szétlapult, elvesztette a formáját.
Nem tudom, melyik cég gyártmánya lehet, mert ez a da Marco a Plus "commercial brand"je. Az u.ilyen márkájú üveges tésztaszószok viszont meglepően finomak. :-)
Még annyi kiegészítés, hogy a sót és pirospaprikát dörzsöld bele a bevágásokba, azután nyomkodd bele a szalonnát. Túl sok hagymát ne tégy rá - elnyomja a hal ízét. Ha hízott - zsíros - a ponty, azt szedd le róla.
Akkor az "igazi", ha a sütés befejeztével azonnal tálalod.
Koszonom - kerdes: a halat megtisztitom, beirdalom. Azt sejtem, a megtisztitasban a belso reszek kivetele is benne foglaltatik - ha jol emlekszem, felbe kell vagni a halat es a boros resze jon felulre?
Kedves tapasztalt saslikkészítők! Meg tudnátok mondani, hogy mennyi csirkemellet számoljak fejenként? A pálcika 2/3-án csirkemell lesz, a maradék 1/3-on egyéb járulékos feltűzni valók. Egy pipimell olyan 45 dkg lehet, abból kijön 4 saslik, gondolom én. Az elég 2 embernek? Mintha olyasmi derengene, hogy 20-25 dkg/fő hús kell. Persze lehet, hogy valamit nagyon elszámoltam. Ha így van, jobb lenne ezzel még most szembesülni. :)
Olcsónak olcsó, de rengeteg időt elvesz, és mégsem olyan, mintha az ember egy kész csövet tölt meg. Én olasz-mániás vagyok, imádom a házilag gyúrt tésztát, de cannellonival nem szeretek tökölni. Jobb a tölteléket belenyomni a kész csőbe, mint rákanalazni a tésztalapra és aztán feltekerni. Nem lesz stabil. De persze farfalléval sem, meg orechiette-vel sem töltöm az időt, sőt ha belegondolok szinte semmivel sem. A Barilla és a De Cecco cég megtette ezt helyettem, hálás köszönet nekik ezért.
Az előbb voltam a Plusban és kíváncsiságból leemeltem a polcról egy Da Marco típusú tagliatelle-t a mai ebédhez. ( Más fajta nem volt.) Itt nem láttam, de vajon ez a cég nem gyárt cannellonit?
Az eredeti kérdésben ott volt, hogy nem akar annyit adni érte, mint a Barilla.
A minőséggel egyetértek, mikor sok-sok évvel ezelőtt először voltam (hivatalosan) Olaszországban, és kérdeztem az üzleti partnert, hogy milyen tésztát érdemes venni, ezt a márkát ajánlotta. De már akkor is kb. 2xes áron volt a Barillahoz képest.