Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.25 0 0 9392
Nem nixi, de hasonló a régi asztali szalagos számológépek zöldeskék fluoreszcens kijelzője. Az kicsi, sok számjegy, tizedespont.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.25 0 0 9391

Sok nixiben van tizedespont.   Volt a HTSz-nek frekimérője is ilyen.

Szerintem a Vatera-n is találsz külön csöveket. Múltkoriban komplett panelt kínáltak, nem a homlok, hanem az oldalvilágítós fajtából. Volt rajta 7 v. 8 összemultiplexelve.

www.vatera.hu

Előzmény: gtk_new (9390)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.25 0 0 9390
Orat szeretnek csinalni.Igy olyat amibol orat lehet csinalni:)
Na most komolyra forditva a szot: nem tanulmanyoztam oket,igy nemtudom mi a kulonbseg koztuk,orahoz kellene 6 darab ora /perc /mperc kijelzesnek,es kisebb kellene 2 darab kettospontnak,vagy elvalaszto karakter kijelzesnek.
Előzmény: Qqberci (9389)
Qqberci Creative Commons License 2007.02.25 0 0 9389
Milyen nixie-t keresel és hány darabot?
Előzmény: gtk_new (9383)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.25 0 0 9388
Ok,koszi mindenkinek.
Előzmény: Törölt nick (9387)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.25 0 0 9387
1. eBay.de-n rendszeresen kapható. Tudom, nem Magyarország, de már majdnem az. Végre kinyílt kicsit a világ - érdemes kihasználni. Olyan kicsik vagyunk, hogy ide a tömegtermékeken kívül... Hadd ne mondjam, mi jut el. Szóval választék is van, és nem olyan drágák a magyarországi árakhoz képest, főleg ha kicsit többet vesz belőlük az ember.
2. Börzék. Rendszeresen látok pl. Z560M-est foglalattal pár száz forintért, én is ott vettem.
3. Pannon DXC, előfordul rajta időnként.
4. Itthoni kiskereskedőknél is láttam már.
Előzmény: LUCzI FERencz (9385)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9386
Tévedtem. Itt még lehet kapni: www.elektroncso.hu csak piszok drága!
Előzmény: LUCzI FERencz (9385)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9385
Szerintem Nixie-csövet már sehol nem kapsz, kifutott dolog.
schlumberger Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9384
óra?
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9383
Megtudnatok mondani hogy mennyibe kerul MO-n egy NIXIE es katod cso?
Vagy esetleg hol tudok szetnezni,esetleg van olyan forgalmazo aki postan elkuldene?

Koszi.
Előzmény: gtk_new (9381)
schlumberger Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9382
mindenképp!
Előzmény: gtk_new (9381)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9381
Ok,en is orulnek,majd kerlek emlekeztess ra.
Előzmény: schlumberger (9380)
schlumberger Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9380
július 28-tól leszünk ott tíz napig, van még idő egyeztetni! Örülnék egy találkozásnak!
Előzmény: gtk_new (9377)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9379
Igen,talaltam is mar olyant ,csak meg nem ertem a lenyeget:)
Előzmény: C20NE (9378)
C20NE Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9378
Azért használ szkópot, mert nem volt kedve megépíteni a "fölösleges" kiegészítőket. Ha rákeresel a google-lal, ahogy ajánlottam, akkor ott találsz olyat is, amin a táp és az X , Y erősítők is meg vannak építve.
Előzmény: gtk_new (9376)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9377
Ok,jelezz hogy mikor jossztok.Majd akkor en is odamegyek es ott talalkozunk.
De errol inkabb levelben..
Előzmény: schlumberger (9375)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9376
Szia!

Koszi,ez tenyleg szep es a kedvenc procimmal van epitve:),de ugy latom hogy szkopot hasznal hozza.
Engem meg a mukodese erdekel tetotol talpig:)
Előzmény: C20NE (9373)
schlumberger Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9375
Tavaly nyáron ott nyaraltunk, idén is odamegyünk, találkozhatnánk majd :-))
Előzmény: gtk_new (9372)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9374
Sziasztok ujra!

Eddigi legjobb epitesben a bipolaris tranyot hasznaltam magasfrekvencias erositesre: BF 214.,ugy hogy a rezgokori tekecsre tekertem 8 menetet es a bazishoz szukseges feszultseg -oszto ezen a tekercsen keresztul csatlakozott a T bazisahoz.Igy a rezgokor induktivan volt csatolva a T bazisahoz. Tipikus illesztes.
Bazisoszto 47k+10k,kolektor ellenallas: 47k,emiter ell 4.7k+100 nf.
A kolektorrol vettem le a jelet a Ge diodara,aztan 100nf -en keresztul csatoltam egy elo,majd vegfokba.

Ma picit kiserleteztem ujra.
A bipolasir tranyot kicsereltem FET -re: BF 245 , a rezgokor meleg pontja es Gate kozott 100pF ,Gate es test koze egy 470K ellenallas ,Drain ell. 4.7k+2,2k pozitiv fele, Source ell. 4.7 +100nf test fele.
Ide nem volt szukseg tekercses illesztesre Gate fele mert ugye a Gate-n aram nem folyik igy a FET vezerlese nem igenyel teljesitmenyt,igy nem rontja le a rezgokor josagat.

Namost ez utobbi FETes kapcsolastol legalabb olyan hangerot es minoseget vartam mint az elozotol ugyanazzal az elo -es vegfokkal.Csalodtam.Fele hangerot sem kaptam..es a rezgokori freki is elcsuszott picit,utanhangolast igenyelt.

FETtel pedig egyszerubb lenne radiot epiteni.
Merthogy a Gate nem terheli be a rezgokort ,ha nincs rajta ellenallasoszto,es ellenallasoszto helyett meg hasznalhato egy darab nagyobb erteku ellenallas .Tehat kiszurheto lenne a primer oldali leagazas ,mert nem kellene a kettis illesztest csinalni a bipolarissal ellentetben ahol:
1 illesztes: kimeneti ell. es rezgokor rezonancia ellenallasa.
2 illesztes: kimeneti ellenallas es kov. fokozat bemeno ellenallasa.
(ez a minimum)

FET-es KF illesztes:
FET elony:
Drain nem terheli be a rezgokort jelentosen KF -an.KF-an a FET bemeneti kapacitasa meg elegge nagy ellenallast tanusit .
A kimeneti ellenallas = a Drain korben levo ellenallassal.
Bemeneti ellenallas = a Gate GND kozotti ellenallassal.
--> egyszerubb szamitas.
A T1 Drain es GND fele lehetne tenni a rezgokor primer tekercset kapacitiv csatolassal.
A szecunder tekercs lenne a KF rezgokor ,igy lehetne illeszteni a KF rezgokorhoz a kimeneti ellenallast.
A szekunder tekercsrol meg kapacitivan lehetne hajtani a kov. KF fokozatot.

Namost kerdes hogy ha nem tudott egy Ge diodatmeghajtani ,akkor kepes egy trafot meghajtani kello keppen?

Azt hiszem bele kell kezdjek a kiszamitasos modszerbe ,szamoljak es kiprobaljam.

(remelem nem baj hogy teleirtam az estejuket uraim:)

Udv.
Előzmény: gtk_new (9372)
C20NE Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9373
Szia Gtk

http://www.franktechniek.nl/Kits/oscilloscopeclock/oscilloscopeclock.htm

A google ba írd be, hogy "oscilloscope clock" és dunát lehet rekeszteni a találatokkal, a fenti is egy klassz kis projekt.
Előzmény: gtk_new (9370)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9372
kb 35 km.
Előzmény: schlumberger (9371)
schlumberger Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9371
Keresd meg, és mondd meg, mikoriban van!
gtk_new, Hargitafürdő milyen messze van hozzád?
Előzmény: hegymenet (9369)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9370
Szia hegymenet!

Koszonom hogy gondoltal ra!
Nagyon jo lenne ha valaki esetleg fel tudna rakni digitalis formaban.

Udv.
Előzmény: hegymenet (9369)
hegymenet Creative Commons License 2007.02.24 0 0 9369

Szia gtk new!

Most jutott eszembe, hogy hogyan kell szkópcsőre írni karaktereket már jelent meg egy leírás a  60-as 70-es évek valamelyik Rádiótechnikájában. Ha én megtalálnám se tudnám feltenni a net-re mert nincs szkennerem, de hátha valaki megtalálja és elküldi neked. Ha így nem megy akkor megkeresem és elküldöm postán.

Üdv, hegymebet.

hegymenet Creative Commons License 2007.02.23 0 0 9368

Szia gtk new!

Most már értem pontosan, hogy mi a problémád, utánnanézek a cikknek és válaszolok rá.

Üdv,hegymenet.

gtk_new Creative Commons License 2007.02.23 0 0 9367
Szia hegymenet!

(Na irtam egy csomot es valahova elment...akkor ujra..)

Igen!

En is igy gondoltam es nagyon megorultem neki mikor rajottem.(na vegre megoldodott az egesznek a lenyege!) A T kimenoellenallasat illesztem a rezgokor rezonancia-ellenallasahoz.
De! a konyv masrol is beszel. Megpedig arrol hogy: eloszoris a rezgokorhoz kapacitast nem a rezonancia keplettel szamolja.Mivel a rezgokor Q-ja csak egy szamitott C erteknel a legmagasabb, ugy szamolja hogy a leheto legmagasabb Q-t adjon a rezgokornek.Ez a szamitott ertek 2-3 nF nagysagrendu.Namost altalaban a tekercsanyag olyan hogy pF nagysagrendu kapacitassal lehet hasznalni.Igy a pF erteket leagazassal transzformalja nF nagysagrendure.

Valami ilyesmi:-)

Namost akkor a leagazast kollektorkori impedancia -illesztesre hasznaljuk ,vagy C ertekenek feltranszformalasahoz?;-)

Udv.
Előzmény: hegymenet (9361)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.23 0 0 9366
Szia Princ!

Az nagyon jo lenne! Ha Neked nem gond es a levelezo szervernek sem,akkor kuld at legyszi.
Most ilyen anyagot (is) gyujtok,mivel lattam egy katodcsoves digitalis orat es nagyon lenyugozott.
Lemasolni nem akarom,mert azzal nem sokat erek.Meg szeretnem erteni hogy hogy irnak ra.Majd esetleg egy sajat tervezesu orat epiteni.

Udv.
Előzmény: Princ of Carpatia (9360)
gtk_new Creative Commons License 2007.02.23 0 0 9365
Szia hegymenet!

Koszonom az anyagot!
(meg nem toltotem le,nagyon lassu a netem..)
Előzmény: hegymenet (9359)
ha6pc Creative Commons License 2007.02.23 0 0 9364

Nem annyira céláramkör;nagy valószínűséggel 2db pnp tranzisztor(a kivezetések is jelölve vannak) logikailag megfelelne oda,csakhogy az egyik kollektora és emittere föl van kötve +Ut-ra-miközben a bázist 1kOhmon keresztül  "vezérli". Az egész kapcsolás egyszerű,mint a langyos víz;a legbonyolultabb alkatrésze a kallantyús foglalat. És nem is programozó ez,inkább csak terminál a PIC és a -megfelelő szoftverrel futó-PC felé.

Minthogy a KIT árában a kallantyús foglalat és a NYÁK is benne van,úgyis megvenném,de nem értem a működését-így.

Lehet,csak marketingfogás,hogy jobban fogyjon,és tőle vegyék.

A működést a szerző NÉGY mondatban ismerteti,további KÉT oldalon ad hasznos tanácsokat a panelfúrás,a LED-ek polaritása és a zárlatok elkerülése témájában.

Előzmény: LUCzI FERencz (9363)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 9363
Urbán? Annak mindig van valami csak nála kapható céláramköre.
Előzmény: ha6pc (9362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!