Keresés

Részletes keresés

Mike McCready Creative Commons License 2000.02.25 0 0 167
Nekem van egy Martin a XVIII. szazadbol, huszmillioert viheted:)))))))))))
Előzmény: SzocsO (164)
Lacikom Creative Commons License 2000.02.25 0 0 166
Szocsó: az Oktogonon a Teréz-üzletházban van egy bolt, kizárólag akusztikus gitárokat árulnak...
Sveriges fana Creative Commons License 2000.02.25 0 0 165
Petttya!

Éppen azert irtam ezeket az értékeket, mert ha "jobban megereszted" őket, esetleg a minőség rovására teheted. A gain-t persze megeresztheted, csak állítsd hozzá az equalizert is. Egyébként visszhangbol azért nem írtam értéket, mert az enyémen nagyon zajossá tette az effektet, de lehet, hogy a Z1010-en szebben szól.

All!

Volt a Z+on egy műsor február 22-én, amelyben egy állítólagos Metallica összeállítást adtak le. Ha valaki felvette volna, érdekelne átvételre (persze a költségeket állnám)...

SzocsO!

Már megtudtuk, hogy gitárhoz való spéci csavarokat is külföldről kell hozatni...nemhogy egy egész gitárt...:)

napáá
GG

Előzmény: petttya (163)
SzocsO Creative Commons License 2000.02.24 0 0 164
Szasztok

Nem tuggyátok, hol van az országban VÁLASZTÉK klasszikus (netán flamenco) gitárokból?
Ahol eddig voltam, csak néhány tanulógitár porosodott a falakon, vagy pedig gagyi eszméletlen drágán. Hand-made is érdekel!!!

SzocsO

petttya Creative Commons License 2000.02.24 0 0 163
Kösz mindenkinek a segítséget! Úgy éreztem én is, hogy a hang miatt az fx proci a felelős, de most ráment a gitárra mindenem, (megérte megvenni ;-)))) ) szoval nem tudok sokkal jobbat. Esetleg olcsóbb kategóriában mit ajánlotok?
GuitarGod! Kösz a beállításokat, egesz jó, bár en néha jobban meg szoktam ereszteni a torzítást és a visszhangot. Ilyenkor elofordul a zajosssag. - Több ZNR. - Halkabb hang ;)) Ördögi kör. Bar szólóknál több visszhang belefér, nem? Egyebkent meglepő módon ennek az 1010 esnek a torzítás a legpocsékabb része. (pedig ez lenne a legfontosabb) Nah, kezdem gyüjteni a pénz egy Roland Vg-8 –ra ;-))). Nah, azzal már csak lehet valamit kezdeni… ;o)
Alta1978! Én szeretem a Jackson –t nagyon! ;-) Mások is! Pölö Kirk Hammett bácsi, nomeg Dave Mustaine, Marty Friedman, + Szekeres Tamás, nomeg itt is pár ember szerencsére.

Szevasztok..Pettya

Előzmény: Sveriges fana (154)
Taranis Creative Commons License 2000.02.24 0 0 162
Valaki nem tesztelte a KORG AX1000G-t? Már azon voltam, hogy rendelek egyet, amikor olyan híreket hallottam, hogy a zenész magazin-beli teszt nem igazán tükrözi a valóságot, hanem inkább azt, hogy a KORG sok pénzt hajlandó áldozni arra, hogy az emberek megvegyék a cuccaikat... Én nem mondom, hogy ez igaz, de ha mégis, akkor inkább gyűjtök tovább egy Digitech-re.
ROCKER Creative Commons License 2000.02.24 0 0 161
Csavarügyben szerintem a csavarboltok verhetetlenek. Ha ott nem kapsz meg valamit, nincs sok esélyed, hogy hangszerüzletben megkapod. vince kollégával egyet értek abban, hogy ezeken a csavarokon ugyan kevesebb a nikkel, de ezek biztos, hogy csavarok, és nem fognak elszakadni az első használat után. De ha netán szépen megkérsz, és megadod a csavarok paramétereit, 10 Ft-ér megcsinálom.
vince Creative Commons License 2000.02.24 0 0 160
Én szeretem a Jacksont.

Csavar ügyben. Ha meg van még v. milyen jól mérhető nézhető része a csavarnak, és már minden zene boltot műhelyt végig jártál, akkor érdemes csavar boltokba is benézni. Miután kiröhögted magad (meg engem) gondolj bele, sokszor nem olyan nagyon spécók azok a csvarok, csak díszesebbek, mint amit a csavarboltban adni tudnak. Ha ott se semmilyen akkor még mindig le lehet gyártatni egy jó kezű esztergájossal.
Addíg tipp, hajós utca műhely, meg tátra utcai vintage műhely. (Bp-en)

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 159
alta1978

Nekem beletört az a darab, ami a húrt rögziti a lábnál (ne kérdezd, miért). Ugyanaz történt, azzal a különbséggel, hogy az orrom előtt lapozgatta a "kereskedő" a katalógust, hogy nincs ilyen, pedig láttam ... Ha van lehetőséged rá, valakivel próbálj meg külföldről hozatni (mi van itt 80-as évek?).
A másik kérdésedre : nekem JDR-94 -em van + némi tuning (ld korábban).

Előzmény: alta1978 (156)
Mike McCready Creative Commons License 2000.02.24 0 0 158
Menj be egy olyan boltba ami ad es vesz, hasznalt cuccokkal is foglalkozik, meg alkatreszekkel es mond meg neki, hogy adjon egy ilyen csavart:)))
Az O uccaban van vagy ket ilyen bolt.
A Jacksont nem szeretem
Előzmény: alta1978 (156)
alta1978 Creative Commons License 2000.02.24 0 0 157
A Jacksont ki szereti?
alta1978 Creative Commons License 2000.02.24 0 0 156
Szervusztok!
Az az én akut problémám, hogy a magyar hangszerkereskedelem hires-neves
megtestesitői érthetetlen módon el vannak szállva valami miatt (tiszteletes kivételek:)),
namármost ki tudja ennek okát?
A másik, de azért ehhez is hozzáköthető dolog: a floyd-rose motyót ugyebár mindenki
ismeri (komálja). Igy tudvalevő, hogy van hozzá (benne) legalább 17 db rohadt csavar,
melyek (SAD BUT TRUE) el tudnak kopni. A mocskok. (Ill. elhagyhatók.)
A felállás: évek óta érdeklődöm, hogy lehetne venni ilyen csavarokat, de sehol, sehol, sehol
nem tudnak segiteni.
1. Ahol van ilyen rendszerű gitár, ott illene alkatrészt is tárolni.
2. Ha már egyszer, VAGYONÉRT gitárt vettem, ne nézzen már baromnak a "kereskedő"
úr azzal, hogy lazán (rinocéroszbőr!!!) közli: vegyek egy új Floydot (kb egy kezdő tanár
vagy orvos havi bére plussz egy korsó sör). Az emberszeretőbbek azért rendesebbek,
szerintük elég, ha csak NÉHÁNY EZERÉRT egy-egy "modult" cserélek ki...
3. PEDIG EGY ILYESMI CSAVAR BAZEG ÉR VAGY 2 FORINTot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na, erre várom a válaszokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plusz: we love oroszlánok
Mike McCready Creative Commons License 2000.02.24 0 0 155
Na! Ne hagyjatok elsullyedni...
Előzmény: Sveriges fana (154)
Sveriges fana Creative Commons License 2000.02.21 0 0 154
Pettya!

Szal volt nekem régen egy Zoom 505-ösöm, és egyfelől egyetértek az előttem szólókkal (add el a zoomodat), másfelől addig amíg vevőt találsz rá, leírok két standard beállítást torzított és akkusztikus effektekre, de a legjobb lenne, ha fülre próbálnád elérni a legmegfelelőbb hatást:
(A Zoom 505-ös értékeire írom a beállításokat, ha ettől eltérő a te effekted, akkor a mellettük lévő százalékra állítsd be)
1.Lead:a, gain:15-20 /30 (50% fölött- ez még aránylag tiszta hangzást ad)
b,compressor (ezzel állítod be a hang lepengetése utáni bumm leszürését, és a hang nem hal el hamar):2-3/9 (kábé 20%)
c,zajzár: a znr-t használd, mert az amp szarul szól Zoomon: 3/9 (köbö 30%)
d,equailzer: ezt arra érdemes, ahhol a legkevésbé zajos: 22/50, tehát 50%körül adja a legdögösebb hangzást
e,tégy rá még annyi "hall"-t, amennyitől még kellemesen szól, és a hangáteresztést (level) ne tedd maximumra
f, ha jót akarsz, nem cseszed el semmilyen flangeléssel, és egyéb "kellemes" effektkölteményekkel, mert Zoomon elég rosszul szólnak

2.Accoustic:a, gain, znr, equalizer, hall, level: ld fönt
b, compress.ből tehetsz bele egy kicsit többet (max3-4)
c, érdemes még beletenni egy kis Chorust (2/9, azaz 20% körül), ja és equalizerből tehetsz bele egy kicsit többet.

Szal ennyi: ezek aránylag tiszták, és dögösek, de sajnos én sem tudok sok jót mondani a Zoom-ról (jade: emlékszem, hogy amikor má' nem használtam, a szekrény nem porosodott azon a helyen, ahova letettem.)
Napáá:

GG

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 153
petttya

Valaki már megelőzött, végül is nem akartam udvariatlan lenni, de a Zoom-ról csak rosszat mondtam volna én is. Igazán jó gitárhangot nem fog produkálni finoman szólva :(. Én egy Attax 100-ast nyúzok már kb 5 éve és nekem nagyon bejött (állitólag ledobták szállitáskor, és attól van ilyen különleges hangja :))), nem tudom a tied milyen. A gitár jónak tűnik, szerintem próbáld valami egyszerű pedállal először (Boss Ds-2, Ibanez Tubescreamer, vagy ilyesmik), a lényeg, hogy a saját gitároddal próbáld, és minél többet, hogy legyen összehasonlitási alapod.

Blindmouse Creative Commons License 2000.02.21 0 0 152
a Zoomot tényleg hajítsd ki hirtelen szerintem...
a H&K cuccokat nem nagyon ismerem.. bár az enyém is tranyós mégis sikerült előszednem belőle egy elég harapós soundot.. abszolúte effektek nélkül... :))

bár lemezt nem vennék fel ezzel a cuccal de egy klubbulira nyugodtan mennék el :))

a söröskupakok mint díszítőelemek elég jól festenek ;)))

Előzmény: petttya (149)
Blindmouse Creative Commons License 2000.02.21 0 0 151
:)))))
aranyos duma :)))
Előzmény: bogyó (148)
bogyó Creative Commons License 2000.02.21 0 0 150
Nem nagyon értek a rogzene-szaundokhoz, de az biztos, hogy egy normális hangzás kiépítését azzal kell kezdened, hogy a Zoom-ot egy nagy ívu mozdulattal kibaszod a francba. Egyszer próbáltam Zoom-ot, olyan volt kimeneten a hang, mintha egy rosszab rádióadás szólna.
Előzmény: petttya (149)
petttya Creative Commons License 2000.02.20 0 0 149
Szevasztok gitarostarsak!!!

Van egy felvetsem. Egy jo kis "testes" metallica -szeru kemenyebb soundot kellene osszerakni az alabbi rendszerbol. Ti hogy kezdenetek neki:
Jackson Fusion Std, ZooM 1010 multieffect, Hughes&Kettner erolkodo (sajna nem csoves). -> 2 csatornaja van. A hozzaertobbek azt mondtak hogy semmikepp ne az eloerositett csat. ra kossem. Pedig ugy jon ki az igazi "greasy, dirty" hang... ;)
Ezenkivul ki ert itt jobban a multieffectekhez? Nehany szabvany beallitas jol jonne "erettebb rock :) ) zenehez..
Elore is kosz. pettya aki mar nem kezdo.. de meg mindig lama ... ; -))))

bogyó Creative Commons License 2000.02.20 0 0 148
Zakk Wylde legalább felvállalja hogy ő egy parasztgyerek New Jersey-ből és azér kell neki 10-es húr mer nagyon megerősödött a vasvillától az állat ;))))

:-))

"(...)tizenhárom büntetése a hallószerveknek, tizenhárom kis gyöngyszem abból a világból, ahol májkrémes doboz fedelébol hidegvágás útján készül a pengeto (...)"

(Para-Kovács Imre a Korog: álmodj makkal lemezérol a Mancsban)

:-))

Előzmény: Blindmouse (145)
Sveriges fana Creative Commons License 2000.02.19 0 0 147
Zepp

Sz'al valóban megragadóak a "fecskefarkú" Explorerek, és szerintem Hetfield nagyon jól választott gitárt saját zenéjéhez, és a kizárólagosan metálzenéhez álló gityók például a Warlock, amit viszont (az explorerekkel együtt) nehéz lenne elképzelni például Jimmy Page, Albert Lee, Gary Moore, Babos Gyula, John MacLaughlin, stb. kezében...
Hetfield szerencsére a hangzást is meglehetősen húzósra állította (vannak akik ezt nagyon el tudják cseszni) például a torzításhoz megfelelően állította be a hall/visszhang a zajzár, s az equalizeres effekteket, és egyáltalán nem lett zajos
szal a válaszom csak ennyi: Menőőő :)
A második kérdés is hozzám szól? :
Akkor vegyél egyet fiam...áldásom rád :)))

Zakk Wylde legalább felvállalja hogy ő egy parasztgyerek New Jersey-ből és azér kell neki 10-es húr mer nagyon megerősödött a vasvillától az állat ;))))

Blind!
Miért én szerinted mit titkolok el?:)))
(Asszony! a tehén má megin begyütt a nappaliba.. szolj már a béresnek, higy vigye innét, mert ugy taknyán tenyerölöm, hogy elered az orra vére) :)

Napááá:
GG

Előzmény: zepp (144)
clisHe Creative Commons License 2000.02.19 0 0 146
es akkor a basszusgitarosok azok, nagy nagy parasztgyerekek???
:o)))

Tarlódal

Tanyán nagyon szeretek, a tej mindig jó.
Igen, anyámnak ez idegen, nem odavaló.
A határban a legelőn a szél mindig fúj,
Igen, szalma van a hajamon, repül a gyom.

Odamegyünk, ahol a birkanyáj,
Ugyan anyám már rég tudod hová.
Gyere velem! Veszek egy szép tanyát,
Odavalók vagyunk. Anyuka, m'ért nem hiszi el?!

Lapát lesz a tenyerem, mer' én vágok fát,
A szám mindig cserepes a széltől. Ez a tanyám.
Talán sok a seregély, de még így is jó.
Igen lócitrom az udvaron, idevaló.

egy kis nyers, mi idevalo
:o))))

clis

Előzmény: Blindmouse (145)
Blindmouse Creative Commons License 2000.02.19 0 0 145
>A húrok részemről Dean Markley Blue Steel 10 es vastagságu <

(amúgy blöfföltem.. nemtom hányast használ az állat.. viszont jópofa ahogy rászogelte a Les Paulra a söröskupakokat :)))

Előzmény: Sveriges fana (141)
zepp Creative Commons License 2000.02.19 0 0 144
GG

Mit gondolsz az Explorerekről?
Szerintem tuti forma(kéne 1-et szerezni...)

All

Mit szóltok a térdig leengedett gitárokhoz(pl.Hetfield)?
Mer' tuti jól néz ki, de ekkicsit macerás úgy játszani,
szóval a Hetfield biztos nagyon ügyes...
Egyébként azt se értem, hogy fingerstyle mér' csak ülve játszik...
(És nem csak akusztikuson/N.E.M./,hanem Exploreren is)

zepp

Lacikom Creative Commons License 2000.02.18 0 0 143
Ezek szerint az a gitár nem is jó amit a bótban lehet kapni?:))
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.18 0 0 142
Re

Szal nekem egy régi típusú klasszikus gityom van, nylon hurokkal.
Most örültök ugye? :)

Sveriges fana Creative Commons License 2000.02.17 0 0 141
Sz'al úgy érzem most nekem is le kell tennem a névjegyemet. Én amikor megvettem az N2-esemet a vásárlása amolyan első látásra szerelem volt. A szín abszolút nem számított (egyébként natúr színű, lakkozott) csak a hangzás. K.ben ami az ilyen handcrafted gitárokat illeti egy stíluson/márkán/típuson belül is lehetnek különbözőek, a kézi gyártásból adódóan (tehát két tökugyanolyan gitár között is lehet k.bség). Nekem az első gitárom egy Jim Harley volt, amit sajnos már Koreában gyártottak, igy elég gyengén szólt, s csak akkor éreztem ezt, amikor régebb ota gitároztam. Egyébként nem tudom gyártják e még szeretett márkáinkat a saját hazájukban...ugy tudom elég sok típust (pl Hohner) felvásároltak távolkeleti barátaink, de nem tudom, hogy teljesen eladták e nekik az egész gyárat. Tud Vki valamit erről? Asszem, hogy csak az olcsobbakat gyártják ottan... kár lenne a hagyományokat a tömegtermelésre felváltani, nemde...? Egyébként az N2-esem Kaliforniai hehe...
A színek pedig abszolút alsóbbrendű szempontok...persze azért ne legyen rózsaszín, vagy hasonló...
Ami még szempont lehet, az alak: részemról egy szavazat a strato formájára...Az ismert alakokon kívül persze léteznek egészen extrém kivitelezések főleg saját kérésü készítésre: nem tudom látta e vki Bryan Eastwood gitárját (szal ez egy nosztalgiazenekar gitárosa, tehát ne a zenéjüktől várjatok sokat,) a gitár egy hold forma, ami a testet alkotja, és meg van hosszabbítva a hold orra , ti. egy arccá van formálva a hold , abból lett a nyak... szerintem ritka undoríto (és szentségtörés egy gitárral ilyesmit művelni:) ), na mindegy , de azért érdekes... persze kultúráltra is lehet alakítani egyéni gitárt (nemdebár ott van Tibusz Ré nevű gitárja-tudjátok aza piros, amit aszt hiszem Medgyesi csinált neki)
A húrok részemről Dean Markley Blue Steel 10 es vastagságu

Napáááá
GG

bogyó Creative Commons License 2000.02.17 0 0 140
A Tomastik (? fasse tuggya hogy irjak) nagyon ottvan. Van egy Blues-sorozatuk, amelynek asszem (nem biztos) nylon-fem keverek a e/a/d hurok kozepe, es olyan huzos hangja van, hogy a fejem leszallt, mikor kiprobaltam. En felkoszorult jazz sorozatot hasznalok, tenyleg sokaig jo a hangja.

udv
b

Előzmény: SzocsO (139)
SzocsO Creative Commons License 2000.02.17 0 0 139
Szevasztok

Vegre egy nekem valo topic...

Egy Fender telecasterem van,James Burton modell, nem tudom kinek volt ilyenhez szerencseje; en csak annyit mondhatok, ennel jobb gitar meg nem akadt a kezembe. Mivel tele, min. tizes hurok kellenek ra, de olyan kenyelmes, hogy szinte meg sem erzed.
Van egy akusztikus Washburn D10-CE, de azzal egy kicsit racsesztem(most finom voltam). Haverom vett egy Framust (akusztikusat) na az egy tuti doboz!!!
Most ajanlottak nekem a Tomastic hurokat, allitolag egyik legjobb, es sokaig tartja a hangjat. Mit tudtok rola?
SzocsO

Mike McCready Creative Commons License 2000.02.17 0 0 138
Fel
:))
Előzmény: ROCKER (137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!