"Itt egy különös eset. Bár kissé eltúlozta a sajtó, de tényleg létezett személyről van szó, és az elmélete amiatt keltett érdeklődést, mert megjósolja az elemi részecskék tömegét. S vannak állításai melyek kísérleti ellenőrzésre csábítanak. Igaz roppant költséges lenne, így komoly dilemmát jelent, hogy érdemes-e. http://www.sg.hu/cikkek/41871"
Erről írtam a hiperhajtómű topikba, nem írom be ide még egyszer. Röviden: a Heim elmélet (további kísérletek nélkül is) nyilvánvalóan nem működik, és mérnökök előtt tartott előadáson természetesen lehet parasztvakítani (ugyebár még díjat is kaptak az amerikai asztronautikai társaságtól). Az amerikai kormány pedig a remote sensingtől kezdve Uri Gelleren át minden kivizsgál, csak jól kell lobbizni.
Nem ismerem a Hafele-Keating kísérlet részleteit, de az csak egy kísérlet. A legnagyobb kritika, amit ez a Kelly ír, hogy alábecsülték a hibát. Vagyis arról szó sincs, hogy megcáfolták volna a specrelt.
Másrészt a GPS műholdak jó ideje fenn vannak és a szinkron pontos marad úgy, hogy belevették a relativisztikus effektusokat a fedélzeti atomóra időszámítási mechanizmusába (egészen pontosan a relativisztikus effektusnál 5 nagyságrenddel kisebb eltéréseket kell korrigálni, de azok már tényleg az óra stabilitásból erednek). Úgyhogy még ha Hafele és Keating eredeti kísérlete nem is volt elég pontos, a GPS-sel megcsinálták ugyanazt, és kb. 5 tizedesjegyre rendben van a dolog.
"Kösz lingarázda, hogy elmagyaráztad a GPS működését, biztos unatkoztál. De nem azt kérdeztem hogyan korrigálják a műholdak óráját. A kérdés ez volt: hogyan korrigálják a műholdak óráját úgy, hogy nem korrigálják a műholdak óráját. Nincsenek neked megértési problémáid ? Mert vagy korrigálják, vagy nem korrigálják. A kettő együtt nem megy. Dubois pedig ezt állította 16430 -ban. Erre elmondod, hogyan korrigálják a műholdak óráját."
Akinek megértési problémája van, az Te vagy. Nem korrigálják az órát. Eleve úgy készítik, hogy beszámolják a relativisztikus korrekciót. Aztán nem kell többet korrigálni. Ennyi.
Aki ilyen egyszerű dolgot nem fog fel, az adjon lejjebb az arcából. Bár neked már úgyis késő, égsz, mint az olajfáklya a sötét iraki éjszakában...
Könnyen, mert a világ anyaga 3 dimenziós, s ez azért, mert 3-szor visszatekeredett az időben, s miután a jövöben születő lényt megeheti egy multbeli, ha az visszacsavarodik ide, akkor, ha a jövőben azt valaki megöli, akkor a multban senki se eheti, igy az egész rá épülő eseményhalmaz rommá válik.
Mi IS AZ AZ ELMÉLET, NEM TANULTAM MEG, de leirom mit tudok, és korrigáljatok majd?!
Én vagyok Albert Einstein, te meg a (off) dilis ápoló, s most beugrom az általam képzelt téridőgépbe, passz relatziv, köt(off) negativ, polaritás csenben, keno(off) ovvi van.
Párhuzamos terek ténferegnek bennem?
Mi a rák ez bennem?
Két lány kering velem egy térben?
Bennem a lányok, ilyet kivánokl.
Mi a lét értelme? A ténf(off) .
Behuz (off) az ápoló egy nagyot.
Kiköpött az apja! (off)
Relativitáas!
Jön eistein meg (off) egy egyes, helyre mehetsz.
Szóval a testem atomja meg a számitógép kvarkjai együtt keringenek a térben velem azonos frekvencián, igy nyomkodom le a billentyüket, de van itt a térben még 16 párhuzamos frekvencia, ami lehet, hogy éppen csak világűr?
Az is lehet, hogy akkor ahol anyag van ott a párhuzamosnak is lennie kell, vagyis itt nem lehet ür, hanem egy olyan bolygó, amely 16 hullámhosszon rezeg egy irányba haladva, a Herkules csillagkép felé.
Vagyis a bolygonk rádióhoz hasonló alapgép, amelynek 16 sávja egyenként 3 dimenziós adás, amelyben egy a miénk, de átrezeghetek másikba álomban frekvenciát váltva, mig testem az ágyon hever, addig a lelkem a párhuzamosban jár, s ott amiket csinál annak nyoma van, de ha csak egy uj térrész keletkezik, akkor az felszivódik?
"Bizony, vezesse le Einstein az UFF-et! Ne halandzsázzon a lifttel!"
Ez már igen ócska mellébeszélés.
Az áltrel szerinted megbukott, így most közömbös, hogy megalapozott-e vagy sem. Annyit mindenesetre leszögezhetünk, hogy még holtában is nagyon pontosan megadta a GPS órák időeltérését.
Te azt állítottad, hogy "A GPS idödilatációt az elektrodinamika és a neutrínókból álló sötét anyag megmagyaráz".
Hát akkor lássuk, hogy a Nagy Egyesített Iszugyi Halandzsa(NEIH) elmélet hogyan számolja ki a GPS órák időeltérését.
Az a kérdésem, hogy a Michelsson kísérletben tulajdonképpen mit mértek: - Helyazonosságot (x=constans) - Időazonosságot b(t=constans) vagy - Helyidőazonosságot (ds = négyesponttávolság constans.)
Ezeket a fogalmakat elég jól leírtam, azt hiszem. Nyilvánvaló, hogy ezek általában nem azonos dolgok. Kivétel talán a fény? Hogy egyedül az képes azonos ponton, és időben ugyanazon helyen találkozni önmagával, bármely irányból és sebességnél, mint a MICHELSON kisérletben volt? Hiszen órákkal ilyesmi nem lehetséges... Akkor a fénynek ez a tulajdonsága különlegesebb és izgalmasabb, minthogy csak a sebessége állandó.
Négyespont= négyestávolság. Az utóbbit viszont Te írtad, így nem kell definiálnom. A négyespont elírás, le is feküdtem aludni utána. Szóval bocs.
Ha pedig az volt a feltétel, ahogyan Te feltételezed, hogy a kísérletben pont oda tették vissza az órát, ahonnan elindultak, akkor a HELYAZONOSSÁGI KRITÉRIUMOT alkalmazták. Ezt el kellene ismerned.
De ha ezt alkalmazták, akkor a kísérletben dx^2+dy^2+dz^2=d'x^2+d"y^2+d'z^2
Amiből ds=constans esetén következik, hogy dt=d't
Ehhez képest elég szignifikáns különbséget mértek. Álláspontotok ideig -óráig menthető, ha azt állítátok, amit eddig még soha, legfeljebb csak én mondtam, hogy a dx^2+dy^2+dz^2=d'x^2+d'y^2+d'z^2 egyenlőség nem igaz. Vagyis hogy az órák valahogy nem egymás mellé kerültek. Pedig ott voltak. Vagy az segíthet, hogy a mérés nem a HELYIDŐAZTONOSSÁG elve alapján történt, hogy az megváltozhatott. Ekkor az SRE-be rúgtatok egy kiadósat.
Ami meg a dimenziók számát, és minőségét illeti, még mindig nem értem, mit érthetünk egységesen dimenzió alatt? Mert azt, hogy ahány független koordináta kell azt nehezen fogadnám el. Hivatkoznék a térbeli pontok jelölésére, akér nem egész számkkal is. Itt a topikban háromféle járatos dimenzióról irtam eddig, az előző lehetne a negyedik.. Ha Te az időt is valósnak veszed, mondván, hogy az a Pithagorász tétellel is megoldható, akkor is az az én szemléletem szerint ez a képlet kétdimenziós. Mert a másodfokú egységgyökök, a jelölőik valós számok (+/-1)
Ugyanakkor biztonytalan is vagyok ebben, mert ez tulajdonképpen lehetne a két koordináta féltengely is, vagyis, hogy egy dimenzió.
Ha pedig négydimenziósnak tekinteném, ahogyan Ti, akkor is a valós egységgyököket ( x=+/-1) a mnetirányhoz, és az időhőz, a valótlanokat ((-1+i*3^0,5)/2;(-1-i*3^0,5)/2) pedig a két oldalsó helykoordinátához illeszteném.
Ha pedig hatdimenziósnak tekinteném, akkor még oldalsó képzetes időtagot ((1+i*3^0,5)/2; (1-i*3^0,5)/2) rendelnék hozzájuk.
Akkor lenne teljes. De ez is csak felfogás kérdése, mert ha a két félkoordinátát tekintem egy dimenziónak, ahol k, j egységgyökök, (a hatból valamelyik, konjugált pár), akkor ez csak három dimenzió.
A "fénysugár" az egy hullám, aminek intenzitása, rezgésszáma és terjedési sebessége van. Csak az intenzitás használható fel a idöszinkronizációhoz, aminek egy bizonyos ALSÓ HATÁRA van. A rezgészám csak az "idö járását" adja meg. A terjedési sebességet meg állandónak tekintünk.
"Ezzel remekül lehet magyarázni a GPS áltrel-idődilatációját, a gravitációnak megvan a forrása, az áltrelnek is jót tenne ha megtalálná a látszólagos térgörbület okát."
Ezt az állításodat szétszedem. Természetesen megvannak a gravitáció forrásai (ezek az elemi g-töltések). A tér meg a Minkowski tér-idö invariáns metrikájával megmagyarázható, midenféle térgörbület nélkül. A GPS idödilatációt az elektrodinamika és a neutrínókból álló sötét anyag megmagyaráz. Hol itt a probléma, a kutyának sem kell a specrel és az átrel?
Azt jelenti, hogy ha mindkét óra kibocsát 1-1 fénysugarat a másik irányába amikor azok egy tetszőleges előre megállapodott időt (pl. 13 óra 27 percet) mutatnak, akkor a kibocsátott fénysugarak félúton találkoznak az órák között.