Tudom, hogy már nem gyártják, de nagyon fáj a fogam egy DIGITECH RP-7-re. Természetesen használt cucc érdekel, mert az eredeti ára már nem fér bele a keretbe. Tud valaki segíteni?
azt mondják, delayből boss-t (asszem sdd1, de nem biztos) vagy dod-t érdemes, de a boss torzítók nagy ívben kerülendők, ellenben a vox distortion booster és a régi ibanez tube screamerek (ts9 vagy ts10, ha lehet még találni), vagy a rat nagyon jó torzítók, chorusból érdemes ibanezt vagy boss stereot venni, wah abszolúte vox, de ha van egy kisebb vagyonod, boss gt5-ös pedálsorral vagy vortex-szel minden problémád megoldhatod.
de talán függ ez attól is, hogy mit játszol.
szerintem.
szia
nekem volt, meg elvileg van is valahol egy Ibanez Soundtank Trashmetal torzítóm, például ezzel szerintem marha jó nyers hangzást lehet produkálni (persze nem árt egy jobb gitár + erősítő sem). Olyan nagyon egyébként nem "trash", de a Les Paul copy-val meg a csotrogány Vermonával (that's my gear, illetve Vermona crashed) harapott rendesen...
szerintem probálkozz Boss-sal. Olcsóbb, mint a Roland. De van majdnem olyan jó. Egyébként egyik ismerősömnek van egy Boss ME-30 (asszem 30, nem vagyok biztos benne) 50-60e körül van az ára, elég sokmindent tud, a hangja is tisztességesnek tünt, ja és van rajta expression pedál is.
Mit próbáltál eddig ? A Boss pedálokat mindenképpen érdemes meghallgatni (jómagam is ilyeneket használok). Ami nagyon be tud jönni, azok a - kicsit húzósabb - retro cuccok, vagy valami új dolog régi néven. Pl. a Marshall pedálok (aszzem 3 féle torzító jött ki), kipróbáltam, tényleg igazi Marshall hangzást tudnak - már akinek az tetszik. Ami nekem nagyon tetszett, egyszer volt nálam kölcsönbe néhány DOD retro cucc ... Primitív ronda kis szerkezetek állati hanggal. Ha próbálsz, vidd a gitárodat mindenképp !
Nem tudsz/tudtok ebben vagy nem sokkal magasabb árkategóriában hasznalható Fx-procit? Próbáltam egy Rolandot. (tipusjelzést nem tok..) Olyan gyonyoru, tiszta hang jott ki belole hogy az nem igaz. Pedig szokasomhoz hiven "megeresztettem" ;) a gaint. Huhh.. Az árcédulára azért kár volt ránézni... ;)))
Pettya
Mike
Elárulnád nekünk, hogy ki a gitártanárok fejedelme(komolyan)???
All
Azt mondjátok, a multieffektek szarok,használjunk külön pedálokat.
Namost, ha kisvonat, akkor azt miből érdemes építeni???
Boss?VOX?Digitech?Soundtank(Ibanez)?Rocktron?
Mivel érdemes torzítani?
Metal zone v. Cyberdrive v. Trashmetal használható????
Please help!!!
Éppen azert irtam ezeket az értékeket, mert ha "jobban megereszted" őket, esetleg a minőség rovására teheted. A gain-t persze megeresztheted, csak állítsd hozzá az equalizert is. Egyébként visszhangbol azért nem írtam értéket, mert az enyémen nagyon zajossá tette az effektet, de lehet, hogy a Z1010-en szebben szól.
All!
Volt a Z+on egy műsor február 22-én, amelyben egy állítólagos Metallica összeállítást adtak le. Ha valaki felvette volna, érdekelne átvételre (persze a költségeket állnám)...
SzocsO!
Már megtudtuk, hogy gitárhoz való spéci csavarokat is külföldről kell hozatni...nemhogy egy egész gitárt...:)
Nem tuggyátok, hol van az országban VÁLASZTÉK klasszikus (netán flamenco) gitárokból?
Ahol eddig voltam, csak néhány tanulógitár porosodott a falakon, vagy pedig gagyi eszméletlen drágán. Hand-made is érdekel!!!
Kösz mindenkinek a segítséget! Úgy éreztem én is, hogy a hang miatt az fx proci a felelős, de most ráment a gitárra mindenem, (megérte megvenni ;-)))) ) szoval nem tudok sokkal jobbat. Esetleg olcsóbb kategóriában mit ajánlotok?
GuitarGod! Kösz a beállításokat, egesz jó, bár en néha jobban meg szoktam ereszteni a torzítást és a visszhangot. Ilyenkor elofordul a zajosssag. - Több ZNR. - Halkabb hang ;)) Ördögi kör. Bar szólóknál több visszhang belefér, nem? Egyebkent meglepő módon ennek az 1010 esnek a torzítás a legpocsékabb része. (pedig ez lenne a legfontosabb) Nah, kezdem gyüjteni a pénz egy Roland Vg-8 –ra ;-))). Nah, azzal már csak lehet valamit kezdeni… ;o)
Alta1978! Én szeretem a Jackson –t nagyon! ;-) Mások is! Pölö Kirk Hammett bácsi, nomeg Dave Mustaine, Marty Friedman, + Szekeres Tamás, nomeg itt is pár ember szerencsére.
Valaki nem tesztelte a KORG AX1000G-t? Már azon voltam, hogy rendelek egyet, amikor olyan híreket hallottam, hogy a zenész magazin-beli teszt nem igazán tükrözi a valóságot, hanem inkább azt, hogy a KORG sok pénzt hajlandó áldozni arra, hogy az emberek megvegyék a cuccaikat... Én nem mondom, hogy ez igaz, de ha mégis, akkor inkább gyűjtök tovább egy Digitech-re.
Csavarügyben szerintem a csavarboltok verhetetlenek. Ha ott nem kapsz meg valamit, nincs sok esélyed, hogy hangszerüzletben megkapod. vince kollégával egyet értek abban, hogy ezeken a csavarokon ugyan kevesebb a nikkel, de ezek biztos, hogy csavarok, és nem fognak elszakadni az első használat után. De ha netán szépen megkérsz, és megadod a csavarok paramétereit, 10 Ft-ér megcsinálom.
Csavar ügyben. Ha meg van még v. milyen jól mérhető nézhető része a csavarnak, és már minden zene boltot műhelyt végig jártál, akkor érdemes csavar boltokba is benézni. Miután kiröhögted magad (meg engem) gondolj bele, sokszor nem olyan nagyon spécók azok a csvarok, csak díszesebbek, mint amit a csavarboltban adni tudnak. Ha ott se semmilyen akkor még mindig le lehet gyártatni egy jó kezű esztergájossal.
Addíg tipp, hajós utca műhely, meg tátra utcai vintage műhely. (Bp-en)
Nekem beletört az a darab, ami a húrt rögziti a lábnál (ne kérdezd, miért). Ugyanaz történt, azzal a különbséggel, hogy az orrom előtt lapozgatta a "kereskedő" a katalógust, hogy nincs ilyen, pedig láttam ... Ha van lehetőséged rá, valakivel próbálj meg külföldről hozatni (mi van itt 80-as évek?).
A másik kérdésedre : nekem JDR-94 -em van + némi tuning (ld korábban).
Menj be egy olyan boltba ami ad es vesz, hasznalt cuccokkal is foglalkozik, meg alkatreszekkel es mond meg neki, hogy adjon egy ilyen csavart:)))
Az O uccaban van vagy ket ilyen bolt.
A Jacksont nem szeretem
Szervusztok!
Az az én akut problémám, hogy a magyar hangszerkereskedelem hires-neves
megtestesitői érthetetlen módon el vannak szállva valami miatt (tiszteletes kivételek:)),
namármost ki tudja ennek okát?
A másik, de azért ehhez is hozzáköthető dolog: a floyd-rose motyót ugyebár mindenki
ismeri (komálja). Igy tudvalevő, hogy van hozzá (benne) legalább 17 db rohadt csavar,
melyek (SAD BUT TRUE) el tudnak kopni. A mocskok. (Ill. elhagyhatók.)
A felállás: évek óta érdeklődöm, hogy lehetne venni ilyen csavarokat, de sehol, sehol, sehol
nem tudnak segiteni.
1. Ahol van ilyen rendszerű gitár, ott illene alkatrészt is tárolni.
2. Ha már egyszer, VAGYONÉRT gitárt vettem, ne nézzen már baromnak a "kereskedő"
úr azzal, hogy lazán (rinocéroszbőr!!!) közli: vegyek egy új Floydot (kb egy kezdő tanár
vagy orvos havi bére plussz egy korsó sör). Az emberszeretőbbek azért rendesebbek,
szerintük elég, ha csak NÉHÁNY EZERÉRT egy-egy "modult" cserélek ki...
3. PEDIG EGY ILYESMI CSAVAR BAZEG ÉR VAGY 2 FORINTot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szal volt nekem régen egy Zoom 505-ösöm, és egyfelől egyetértek az előttem szólókkal (add el a zoomodat), másfelől addig amíg vevőt találsz rá, leírok két standard beállítást torzított és akkusztikus effektekre, de a legjobb lenne, ha fülre próbálnád elérni a legmegfelelőbb hatást:
(A Zoom 505-ös értékeire írom a beállításokat, ha ettől eltérő a te effekted, akkor a mellettük lévő százalékra állítsd be)
1.Lead:a, gain:15-20 /30 (50% fölött- ez még aránylag tiszta hangzást ad)
b,compressor (ezzel állítod be a hang lepengetése utáni bumm leszürését, és a hang nem hal el hamar):2-3/9 (kábé 20%)
c,zajzár: a znr-t használd, mert az amp szarul szól Zoomon: 3/9 (köbö 30%)
d,equailzer: ezt arra érdemes, ahhol a legkevésbé zajos: 22/50, tehát 50%körül adja a legdögösebb hangzást
e,tégy rá még annyi "hall"-t, amennyitől még kellemesen szól, és a hangáteresztést (level) ne tedd maximumra
f, ha jót akarsz, nem cseszed el semmilyen flangeléssel, és egyéb "kellemes" effektkölteményekkel, mert Zoomon elég rosszul szólnak
2.Accoustic:a, gain, znr, equalizer, hall, level: ld fönt
b, compress.ből tehetsz bele egy kicsit többet (max3-4)
c, érdemes még beletenni egy kis Chorust (2/9, azaz 20% körül), ja és equalizerből tehetsz bele egy kicsit többet.
Szal ennyi: ezek aránylag tiszták, és dögösek, de sajnos én sem tudok sok jót mondani a Zoom-ról (jade: emlékszem, hogy amikor má' nem használtam, a szekrény nem porosodott azon a helyen, ahova letettem.)
Napáá:
Valaki már megelőzött, végül is nem akartam udvariatlan lenni, de a Zoom-ról csak rosszat mondtam volna én is. Igazán jó gitárhangot nem fog produkálni finoman szólva :(. Én egy Attax 100-ast nyúzok már kb 5 éve és nekem nagyon bejött (állitólag ledobták szállitáskor, és attól van ilyen különleges hangja :))), nem tudom a tied milyen. A gitár jónak tűnik, szerintem próbáld valami egyszerű pedállal először (Boss Ds-2, Ibanez Tubescreamer, vagy ilyesmik), a lényeg, hogy a saját gitároddal próbáld, és minél többet, hogy legyen összehasonlitási alapod.
a Zoomot tényleg hajítsd ki hirtelen szerintem...
a H&K cuccokat nem nagyon ismerem.. bár az enyém is tranyós mégis sikerült előszednem belőle egy elég harapós soundot.. abszolúte effektek nélkül... :))
bár lemezt nem vennék fel ezzel a cuccal de egy klubbulira nyugodtan mennék el :))
a söröskupakok mint díszítőelemek elég jól festenek ;)))
Nem nagyon értek a rogzene-szaundokhoz, de az biztos, hogy egy normális hangzás kiépítését azzal kell kezdened, hogy a Zoom-ot egy nagy ívu mozdulattal kibaszod a francba. Egyszer próbáltam Zoom-ot, olyan volt kimeneten a hang, mintha egy rosszab rádióadás szólna.
Van egy felvetsem. Egy jo kis "testes" metallica -szeru kemenyebb soundot kellene osszerakni az alabbi rendszerbol. Ti hogy kezdenetek neki:
Jackson Fusion Std, ZooM 1010 multieffect, Hughes&Kettner erolkodo (sajna nem csoves). -> 2 csatornaja van. A hozzaertobbek azt mondtak hogy semmikepp ne az eloerositett csat. ra kossem. Pedig ugy jon ki az igazi "greasy, dirty" hang... ;)
Ezenkivul ki ert itt jobban a multieffectekhez? Nehany szabvany beallitas jol jonne "erettebb rock :) ) zenehez..
Elore is kosz. pettya aki mar nem kezdo.. de meg mindig lama ... ; -))))
Zakk Wylde legalább felvállalja hogy ő egy parasztgyerek New Jersey-ből és azér kell neki 10-es húr mer nagyon megerősödött a vasvillától az állat ;))))
:-))
"(...)tizenhárom büntetése a hallószerveknek, tizenhárom kis gyöngyszem abból a világból, ahol májkrémes doboz fedelébol hidegvágás útján készül a pengeto (...)"
(Para-Kovács Imre a Korog: álmodj makkal lemezérol a Mancsban)