Keresés

Részletes keresés

supertzar Creative Commons License 2000.03.05 0 0 191
Szerintem a Somewhere Over The Rainbow-t - ami egyébként a The Wizard Of Oz filmzenéje eredetileg és Blackmore maestro is nyomta - nem Malmsteen dolgozta fel, hanem egy Malmsteen nyomdokain feltűnt és hasonlóan ultragyors neoklasszikus gitáros, Chris Impellitteri.
Az 1988-ban kiadott Impellitteri albumon - cím: Stand In Line - hallható a dal, amit Graham Bonnet (ex-Rainbow, ex-Malmsteen féle Alcatrazz) énekel. Ez a lemez CD-n nagyon sokáig ultraritkaságnak számított, tavaly azonban újra kiadták.

Előzmény: TuBeKinG (190)
TuBeKinG Creative Commons License 2000.03.05 0 0 190
Sziasztok !

Két kérdesem lenne. :)

1. Nincs e valakinek eredeti Mesa Boogie kapcsolási rajza .
Ha van akkor kérem emil fo me :]

2. Ki hallota már Yngwie J. Malmsteen-tol a Somewhere Over The Rainbow cimu szamot .
Melyik albumon volt ?

Köszi mindent !!!

tubeking@freemail.hu

CSő legyen veletek :)

ESP Creative Commons License 2000.03.03 0 0 189
Ne süllyedjen már az (egyik) kedvenc topicom...

Van valakinek tapasztalata a Marshall erősítőkkel kapcsolatban? Elsősorban a gyakorló/ kisebb teljesítményű erölködők érdekelnének. Előre is köszi.

[ESP] aki pettya

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.01 0 0 188
Klassz a hátsó 6 csavar, én is egy olyat törtem el a Jacksonon. Végülis - igaz más megfontolásból - kicseréltem a tremolót (sokkal jobbra). Csak hogy vigasztaljalak. Egyébként az Oroszlánbarlangban egy komplett biszbaszt adtak el ( az egész cucc, amibe beszorítod a húrt ), klasszul nézett ki, mert nem egyezett a mérete a másik öttel .... Valőszínűleg Neked is az eredeti van, ami valami miatt nagyon rideg anyagból készült. Próbáld ki a Schaller hasonló alkatrészét - elvileg ugyanaz a méret - de inkább vidd el a tremolót (vagy a gitárt) magaddal.
Előzmény: alta1978 (185)
ROCKER Creative Commons License 2000.03.01 0 0 187
Én biza pösti gyerök vagyok, úgyhogy inkább küldd el a PONTOS méreteket, és a csavar fejéne formáját.
Előzmény: alta1978 (186)
alta1978 Creative Commons License 2000.03.01 0 0 186
....Lőn bizonyos Malmsteen, és földbegitározott minden élőt.

Ki kötne sima kisvasút-torzítót egy olyan multihoz, amelyen e funkció
igen gyenge, de van rajta zajzár?????

alta1978 Creative Commons License 2000.03.01 0 0 185
ROCKER! Ha azt mondom, Jackson PS-2, és, hogy hátsó 6 csavar,
azok a hosszúak, melyekkel leszoríthatom a húrokat, - nem túl
hasznavehető információk, és továbbra is áll az ajánlat, leméregetem!
A találka OK, csak annyi a baj, hogy Pécsen vagyok. (Ha te is, akkor
persze ez nem baj.:))
A Szekeres-gitársulis kérdés meg még érvényes, ha érdekel esetleg vkit...
Egyébiránt nem magam vásároltam, hanem egy cimbora, én nála vettem
szemügyre, és az tiszta sor, hogy nem lehet könyvből sex... gitározni, de
azért lehet erről jobban is írni. Ha másról nem is, hát a ... Fender
híres-neves történetéről. NEm? Mibe telne neki?
Mike McCready Creative Commons License 2000.03.01 0 0 184
SzocsO
Rosszul tudod. Szerintem elobbrol...:))))
Előzmény: SzocsO (178)
ROCKER Creative Commons License 2000.02.29 0 0 183
alta1978: Mondtam, ha megadod a csavar(ok) paramétereit: átmérő, hossz, menetemelkedés, balos/jobbos menet, fej formája(ezt nem bizti, hogy ki tudom alakítani.)
Legjobb lenne találkozni, és akkor ha tudok, segítek. Egyébként ismerek egy csavarboltot, ahol még nem tudtam lehetetlent kérni.
Pavelkát ajánlani is tudo, meg nem is. Ajánlom, mert a technikát megtanítja, nem, mert az elméletet nem. És szerintem flegma. De ha örök életedre tabot akarsz olvasni (feltéve, hogy nem ismered a kottát) talán kipróbálhatod. De talán nem rám kéne hallgatnod, mert szólógitározni soha senki nem tanított, csak azért említettem Pavelkát, mert egy csomó tanítványát ismerem, és meg vannak vele elégedve, csak egy hagyta ott eddig.
De talán Mike tapasztaltabb nálam.
Sveriges fana Creative Commons License 2000.02.29 0 0 182
alta1978!

Éppen le akartunk cseszni, a nyelvtani hibáid miatt:)

Másfelől a gitáros-könyvekről csak annyit, hogy nem tudok olyan magyarországi gitárost (lehet bármilyen virtuóz...ld. Szekeres), aki egy elfogadható színvonalú oktatókönyvet írt volna. Én még anno vettem meg Katona Mittudoménki jazzgitáros Gitárimprovizáció c. könyvét, és a könyv tartalmát már csak a hozzáadott hangkazetta minősége múlta alul (félrehangolt gitár, félrenyúlás utáni hirtelen korrigálás, eltérő dinamika és sebesség)... szal gitártanár nélkül az egész könyv fabatkát sem ér (vagy fabadka???)

Summa Summarum: gitározni nem lehet könyvből megtanulni.

A pedálokról:
Én nem használok...hehe:)

napáá:
GG

Előzmény: alta1978 (180)
Taranis Creative Commons License 2000.02.29 0 0 181
Én spec. használtam egy ideig egy ART multit, de két bajom volt vele. Egy, hogy kurva nagy és szerintem ronda is, de ez nem lényeges, hanem az, hogy a torzítás elég szar. Ha lágy rockzenét akarok játszani, akkor még OK, de durva metal-hangzást nem igazán tudtam előállítani vele. Egyébként szép benne a reverb és a delay. Ja, a flanger szintén lehetne jobb...
Előzmény: alta1978 (179)
alta1978 Creative Commons License 2000.02.29 0 0 180
Sajna előző hozzászólásomban a legenyhébb egy bé. Bocs.
Olvastam, hogy nem tudom ki szerint az új Dream Th. vacak, meg metal-klisék,
meg stb. Na, mit szóltok? (valami Suli akármin...)
Ki tudja, mit tesz gitárhangzása érdekében Petrucci? (A cikkecske ezt is lefikázta.
Hát siket ez az ember? Kihívom hóra...)
Én annyit tudok, hogy 3 erőlködő, egy tiszta, egy közép és egy torz.
NA?! Ki tud ilyet csinálni?
Ja, és az általam egyébként nagyra értékelt Szekeres azon gitáriskolája, -melyen
kék meg vizes a borítón-, durván szemét és átgondolatlan és kicsinyes munka.
Szégyen egy ilyen arctól. Ki látja hogy??
alta1978 Creative Commons License 2000.02.29 0 0 179
Mindenekelőtt és után köszönöm a csavarügyben adott jótanácsokat.
Három dolog:
1. A csavarboltokat már rendre bejártam, de a legenyhéb kérdés az volt, hogy
bútorba kell? (Ti. Floyd Rose)
2. Az utolsó esélyem az oroszlány volt (bizonyos Pozsonyi út...), és csodák
csodája, lőn csavar. 1 db-t tudtam venni hirtelen, melegében. 5oo-ért...
3. ROCKER! Áll az alku?????

Aztán meg érdekelne, ki tud valami jót szólni egy nevezett ART multihoz? (ECC?)
Ugy vettem észre (kunszt köbön), hogy a torzítás puha kissé, sőt jól megtekerve
"hullámzott" a hang (gitár jól volt hangolva). Ez mi lehet vajon? Ki használ ART-t?

SzocsO Creative Commons License 2000.02.28 0 0 178
Mike,

Egy bélást adok érte... :))
Amúgy ha a XVIII-ból való, tutti hamisítvány...:))) Tudtommal a Martin a XIX. sz. közepe óta létezik...

Csá, SzocsO

Előzmény: Mike McCready (167)
Taranis Creative Commons License 2000.02.28 0 0 177
Tudom, hogy már nem gyártják, de nagyon fáj a fogam egy DIGITECH RP-7-re. Természetesen használt cucc érdekel, mert az eredeti ára már nem fér bele a keretbe. Tud valaki segíteni?
vince Creative Commons License 2000.02.28 0 0 176
Nem kötözködés képp, de a BOSS a Roland gyár terméke.
Nálam a Marshall, Shred Master torzító pedálja a csúcs.
Mike McCready Creative Commons License 2000.02.28 0 0 175
Zepp

Nem tudom, hogy ki a legjopbb, de nem a Pavelka Gyula

Előzmény: zepp (168)
neon Creative Commons License 2000.02.27 0 0 174
zepp!

azt mondják, delayből boss-t (asszem sdd1, de nem biztos) vagy dod-t érdemes, de a boss torzítók nagy ívben kerülendők, ellenben a vox distortion booster és a régi ibanez tube screamerek (ts9 vagy ts10, ha lehet még találni), vagy a rat nagyon jó torzítók, chorusból érdemes ibanezt vagy boss stereot venni, wah abszolúte vox, de ha van egy kisebb vagyonod, boss gt5-ös pedálsorral vagy vortex-szel minden problémád megoldhatod.
de talán függ ez attól is, hogy mit játszol.
szerintem.
szia

wamzer Creative Commons License 2000.02.26 0 0 173
zepp!

nekem volt, meg elvileg van is valahol egy Ibanez Soundtank Trashmetal torzítóm, például ezzel szerintem marha jó nyers hangzást lehet produkálni (persze nem árt egy jobb gitár + erősítő sem). Olyan nagyon egyébként nem "trash", de a Les Paul copy-val meg a csotrogány Vermonával (that's my gear, illetve Vermona crashed) harapott rendesen...

wamzer Creative Commons License 2000.02.26 0 0 172
petya

szerintem probálkozz Boss-sal. Olcsóbb, mint a Roland. De van majdnem olyan jó. Egyébként egyik ismerősömnek van egy Boss ME-30 (asszem 30, nem vagyok biztos benne) 50-60e körül van az ára, elég sokmindent tud, a hangja is tisztességesnek tünt, ja és van rajta expression pedál is.

Előzmény: petttya (169)
petttya Creative Commons License 2000.02.26 0 0 171
Hi!

A Marshall pedálok tényleg nem lehetnek semmik. Ki kéne egyszer próbálni őket...
http://www.marshallamps.com/images/pedals/pedals.htm
bye pettya

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.25 0 0 170
Hi Zepp

Mit próbáltál eddig ? A Boss pedálokat mindenképpen érdemes meghallgatni (jómagam is ilyeneket használok). Ami nagyon be tud jönni, azok a - kicsit húzósabb - retro cuccok, vagy valami új dolog régi néven. Pl. a Marshall pedálok (aszzem 3 féle torzító jött ki), kipróbáltam, tényleg igazi Marshall hangzást tudnak - már akinek az tetszik. Ami nekem nagyon tetszett, egyszer volt nálam kölcsönbe néhány DOD retro cucc ... Primitív ronda kis szerkezetek állati hanggal. Ha próbálsz, vidd a gitárodat mindenképp !

petttya Creative Commons License 2000.02.25 0 0 169
Szia mindenki & GuitarGod:)

Nem tudsz/tudtok ebben vagy nem sokkal magasabb árkategóriában hasznalható Fx-procit? Próbáltam egy Rolandot. (tipusjelzést nem tok..) Olyan gyonyoru, tiszta hang jott ki belole hogy az nem igaz. Pedig szokasomhoz hiven "megeresztettem" ;) a gaint. Huhh.. Az árcédulára azért kár volt ránézni... ;)))
Pettya

Előzmény: Sveriges fana (165)
zepp Creative Commons License 2000.02.25 0 0 168
Hi!!!

Mike
Elárulnád nekünk, hogy ki a gitártanárok fejedelme(komolyan)???

All
Azt mondjátok, a multieffektek szarok,használjunk külön pedálokat.
Namost, ha kisvonat, akkor azt miből érdemes építeni???
Boss?VOX?Digitech?Soundtank(Ibanez)?Rocktron?

Mivel érdemes torzítani?
Metal zone v. Cyberdrive v. Trashmetal használható????
Please help!!!

zepp

Mike McCready Creative Commons License 2000.02.25 0 0 167
Nekem van egy Martin a XVIII. szazadbol, huszmillioert viheted:)))))))))))
Előzmény: SzocsO (164)
Lacikom Creative Commons License 2000.02.25 0 0 166
Szocsó: az Oktogonon a Teréz-üzletházban van egy bolt, kizárólag akusztikus gitárokat árulnak...
Sveriges fana Creative Commons License 2000.02.25 0 0 165
Petttya!

Éppen azert irtam ezeket az értékeket, mert ha "jobban megereszted" őket, esetleg a minőség rovására teheted. A gain-t persze megeresztheted, csak állítsd hozzá az equalizert is. Egyébként visszhangbol azért nem írtam értéket, mert az enyémen nagyon zajossá tette az effektet, de lehet, hogy a Z1010-en szebben szól.

All!

Volt a Z+on egy műsor február 22-én, amelyben egy állítólagos Metallica összeállítást adtak le. Ha valaki felvette volna, érdekelne átvételre (persze a költségeket állnám)...

SzocsO!

Már megtudtuk, hogy gitárhoz való spéci csavarokat is külföldről kell hozatni...nemhogy egy egész gitárt...:)

napáá
GG

Előzmény: petttya (163)
SzocsO Creative Commons License 2000.02.24 0 0 164
Szasztok

Nem tuggyátok, hol van az országban VÁLASZTÉK klasszikus (netán flamenco) gitárokból?
Ahol eddig voltam, csak néhány tanulógitár porosodott a falakon, vagy pedig gagyi eszméletlen drágán. Hand-made is érdekel!!!

SzocsO

petttya Creative Commons License 2000.02.24 0 0 163
Kösz mindenkinek a segítséget! Úgy éreztem én is, hogy a hang miatt az fx proci a felelős, de most ráment a gitárra mindenem, (megérte megvenni ;-)))) ) szoval nem tudok sokkal jobbat. Esetleg olcsóbb kategóriában mit ajánlotok?
GuitarGod! Kösz a beállításokat, egesz jó, bár en néha jobban meg szoktam ereszteni a torzítást és a visszhangot. Ilyenkor elofordul a zajosssag. - Több ZNR. - Halkabb hang ;)) Ördögi kör. Bar szólóknál több visszhang belefér, nem? Egyebkent meglepő módon ennek az 1010 esnek a torzítás a legpocsékabb része. (pedig ez lenne a legfontosabb) Nah, kezdem gyüjteni a pénz egy Roland Vg-8 –ra ;-))). Nah, azzal már csak lehet valamit kezdeni… ;o)
Alta1978! Én szeretem a Jackson –t nagyon! ;-) Mások is! Pölö Kirk Hammett bácsi, nomeg Dave Mustaine, Marty Friedman, + Szekeres Tamás, nomeg itt is pár ember szerencsére.

Szevasztok..Pettya

Előzmény: Sveriges fana (154)
Taranis Creative Commons License 2000.02.24 0 0 162
Valaki nem tesztelte a KORG AX1000G-t? Már azon voltam, hogy rendelek egyet, amikor olyan híreket hallottam, hogy a zenész magazin-beli teszt nem igazán tükrözi a valóságot, hanem inkább azt, hogy a KORG sok pénzt hajlandó áldozni arra, hogy az emberek megvegyék a cuccaikat... Én nem mondom, hogy ez igaz, de ha mégis, akkor inkább gyűjtök tovább egy Digitech-re.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!