Jók ezek az ebayes feliratok: "'50-es, '60-as évekből" vagy:"Pedálos autó a Lassale"-tól. Végülis a képeket látva akár írhatta volna: a Lufthansától. :-) Egyébként szinte mindig van Moszkvics az ebayen.
Nekem is van egy ilyenem! :) Igaz szegény elég gyászos állapotban van, de azért még van jó dolog is rajta... Pl. kormánymű, pedálok... viszont az "eleje" már nincs meg... A gépháztető még ép, de a homlokfal, ahol a lámpák ill, hűtűrács voltak, az már sajna "elkopott".... Lehet ezekhez valahol alkatrészt kapni? (vagy ha valakinek van egy totálkáros hátuljú, akkor a homlokfalra megalkudhatnánk! :) )
Tegnap történt: Bementem Martonvásárra a festékboltba, hogy valami jó anyagot keressek a Moszkvicsra. Amíg nézelődtem, bejött az egyik helybeli fényező, kérdi mihez lesz a festék. Mondom Moszkvics, gyereknek. Azt mondja gyere át valamikor aztán megbeszéljük milyen színű legyen, lefújom neked. Erre mondják, hogy jókor, jó helyen. :-) Néha elcsodálkozom, emberek milyen önzetlenek tudnak lenni. Mondta, az unokájának is van, de az még jó állapotú. Éljenek az öreg szakik!
Ya mentünk mi is kiskorunkban itt a lakótelpen volt 1 zöld és egy piros a szomszédnak! Általában azzal mentünk a panelházak között! De kellene nekem egy restaurálnám szívesen!
nem felnőtteknek van ez kitalálva:)mehettél vele eleget kiskorodban:)most már igaziba kell ülni.
nézegettem ezeket az új gyártású pedálos vackokat a boltban,hogy azok milyen bóvlik.......majd szét pereg,olyan gyenge hogy csak na,1 évnél több élettartamot nem adok neki:(((mint minden mai termék......najó nem kezdem el...
Nekem se volan szétvágni egy moszkvát az az igazság mert az már nemaz lenne:( De mit tegyek nemférek bele és jólenne néha mozogni vele:) látom neked kettő van nem akarod nekem adni az eggyiket?:]
kár lenne összevagdosni egy eredeti moszkvát!!!!nem tenném.
én is elkezdtem rendbe rakni az 1-ik moszkvát,már elő van készítve minden festésre,most fürdött egy jót.sajna a kormyányművet,pedált nem mertem kiszedni,félek nem tudnám visszarakni,minden szegecselve van.emiatt az elejéhez sem tudok hozzáférni így az is marad majd igényesen letakarom festéskor.más minden lejött.a háttérben levő lesz a következő projekt ezután.a másik képen meg a 2 alkatrész bázis:)
Lehet, hogy egyszerűbb, ha lakatossal készíttetsz egyet. Szerintem kettőből sem egyszerűbb összehozni, mint egyből. Hosszában, keresztben elfelezed - betoldással nyújtod szélesíted a kasztnit. Némi plusz szilárdítás sem árthat, meg egy új futómű, keményebb rugókkal. Ez lenne ám az igen, igazi Moszkvicsklubvagymi.
Ha megvan az egész kezelési utasítás, beszkennelhetnéd. Nekem csak az első oldalról készült fotó van meg. Megnéztem a képtáradat, megnyerő a gépparkod. :-)
Ma a tavaszi idő örömére, elszánt tesztpilótám társaságában, nekiálltam a Moszkvicsok szétszedésének, felújításának. Megtapasztalhattam, hogy annak idején a szakik nem arra tervezték ezt a kisautót, hogy valaki majd szétszedje; legalábbis a díszlécek és a kormánymű kiszedésével alaposan megküzdöttem. Mindenesetre szép nap volt a mai...
átmentem kasznilakatosba és kicsit kiegyengettem szegény moszkvát.ahoz képest amilyen kifli forma volt,már egész tűrhető:)ülést is frankón kihajtogattam mert laponya volt.csak sajnos a hátsó tengely eltört amikor megpróbáltam a helyére hajtani:(de azt pótolom valamivel hogy legalább lábon álljon.
többek közt én is a rendszámért,kerekekért,díszekért,hátsó lámpákért hoztam el,ezek nekem is kellenek a másik roncsomhoz.viszont úgy rémlik nemrég hoztam a méhből 1 másik rendszámot,ha megtalálom az a tied lehet.évjárat mindegy?de ha újrafesti akkor egy alu lapocska is elég,nem?
Pedálos Moszkvicsom eladó! Almazöld színű, barna üléssel. Kasztnin eredeti, de kissé viseltes a fényezés, díszlécek, dísztárcsák, lökhárítók, lámpák, rajta vannak, szélvédő természetesen hiányzik, és szerintem nem eredeti a kormánya. Lökhárító horpadt, és a kasztni is kicsit antik benyomást kelt. Ritka almazöld színe, és fehér oldalfalfalú kerekei vannak. Megtekinhető Bp. 1 ker.-ben. Pedálos Moszkvicsom eladó! Almazöld színű, barna üléssel. Kasztnin eredeti, de kissé viseltes a fényezés, díszlécek, dísztárcsák, lökhárítók, lámpák, rajta vannak, szélvédő természetesen hiányzik, és szerintem nem eredeti a kormánya. Lökhárító horpadt, és a kasztni is kicsit antik benyomást kelt. Ritka almazöld színe, és fehér oldalfalfalú kerekei vannak. Megtekinhető Bp. 1 ker.-ben. youngtimer@freemail.hu
Nem biztos , hogy nem gyártják , az oroszok a 4 lámpás 1500-ös Ladát is gyártják , csak nem jut el hozzánk , metr nincs rá igény . De ott egy több europányi országban bőven elfogy , lehet hogy a pedálos kisautó is csak ott kerül forgalomba .
A hétvégén oxicort barátomnál jártam , megcsodáltam a Skoda coupéját és a pedálos Moszkvicsait .
Én is készítek egyett a gyereknek . Sógoromé volt annó a Moszkvics, a gömbölyű fajta Egész jó állapotban volt a kaszni , ugye az erőssebb mint a szögletes ?
A kormánya fémből van , beakarom műbőrrel húzni , nem eredetire akarom fényezni , az oldalát bordóra a motor és csomagtérfedelet pedig krémszinűre ,ahogy felül fut a díszléc az lessz az elválasztó a két szin között . Ja , és ablakkerete is van .
De az aludíszek elég ramatyok , nagyon összevannak törve , ezt hogy lehet szépre kikalapálni?