Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2007.06.20 0 0 43415
Stimmel, de én Krétáról hoztam erre a célra...:}}}
Előzmény: beetee (43413)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.20 0 0 43414

Ha tudnám öntözni, a világ legfinomabb paradicsomja...:}}

Nincs ingerenciám addig bármit is termelni, amíg legalább nyáron nem kint lakunk.

De ez idén is elmaradt..

 

Az a szörnyű, hogy a följebb fekvő, meg lejjebb fekvő szomszéd földje se ilyen irgalmatlan. A múltkori fotón láthatók 3 centis hasadékok a talajon.

Na, azok most 5 centisek...

Előzmény: nagypapi51 (43411)
beetee Creative Commons License 2007.06.20 0 0 43413
Kő a levesbe... ;)
Előzmény: nagypapi51 (43411)
V01 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 43412
Köszi szépen! :) Igérem beszámolok. :)
Előzmény: rollller (43371)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 43411

Javíts fel pár négyzetmétert ilyen célokra. A torma igazából kényes szerkezet, szereti a könnyű laza öntéstalajt.

Mi terem meg egyáltalán?

Előzmény: tuutuu (43410)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.20 0 0 43410

De persze a szószt meg fogom próbálni.

Csupán az a baj, hogy bár nagy fődem van, olyan, hogy még a torma is senyved, a kapor meg nem akar megtelepedni.

Pedig mindegyikről azt hisszük, kiirthatatlan, területfoglaló növény...:}}

Előzmény: nagypapi51 (43408)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.20 0 0 43409
A kőlevesre, természetesen. Minden más va banque....:}}
Előzmény: nagypapi51 (43408)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43408
a kőlevesre gondolsz, vagy a szószra? :))
Előzmény: tuutuu (43407)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43407

Hmm.. itt igazán nem illendő, de erre ifikoromban azt mondták:

- Ha egyik kezemet.. akkor is megcsinálom...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (43405)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43406
Ja, a lényeg: Ha felkél az újhold, akarom mondani az újburgonya, nálunk rituális fogás az egészben piritott petrezselymes krumpli kaporszósszal. Töltött tököt sem tudnék képzelni e nélkül.
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43405

tuutuu, ha eléred a nevezési szintet, indulhatsz kőlevesben. :))

Az a baj, hogy utána mindenki szuszogni fog, és csak piszkálja a többi finomságot.

 

Kaporszósz (olvasóink kérték)

 

Hagyományos rántásba hóka zsemleszínnél belevegyíted a fele összevágott friss kaprot, kicsit tovább piritod, majd felengeded vízzel (csontleves nem ellenjavallt, de az istenért, NE kockából!) Takarékon kiforralod a lisztízt, majd jöhet 1 pohár tejföl, és a kapor másik fele, amivel további 2 percig rotyogtatod. Só, cukor, kevés ecet.

A kellő (neked kellő) ízt nehéz beállítani, először inkább mindenből picit, azt még lehet korrigálni.

Előzmény: panettone (43404)
panettone Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43404

kaporszószt talán nem kell ecsetelni.

 

esetleg még is , én nem szoktam semmihez sem szószt csinálni. Valahogy ez kimaradt, mert vagy eleve van szósz az ételen pl:. töltött paprika eic. vagy ???

persze a jó pap i s ügye holtáig...

 

Ha lehet szószos tippeket a topickba mihez milyent mikor hogyan ....kedvencek, jól beváltak...

 

CSináltam taratort ..... azt mondták maradjak az uborka salátánál, vahy mégjobb ha kovászolok.... na így értékelik mifelénk a konyhaművészetet. Egyébként nekem ízlett, tényleg hűsít ebben a nagy melegben, főzés terén nagy a pangás a mit főztök holnap-ba se ír senki. Vagy mindenki nyaral, vagy mindenki dinnyével és hideg falatokkal próbál "túlélni"

Előzmény: nagypapi51 (43401)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43403

Én kizárólag kőleves sportágban vagyok hajlandó versenyezni...:}}

A ma indított " lassú tűzön hátszín", amely már régóta korhadt a hűtőben, nos megint nem nyert..

Ám a 4 közül egyet hajnalban hirtelen felindulásból mögsütöttem, az jó lett, de erre nem bazíroznék..:}}

Szóval maradt a kőleves...:}}

Előzmény: nagypapi51 (43398)
Cicvarek Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43402
köszi! :-)
Előzmény: nagypapi51 (43401)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43401

A gombakenyér gyakorlatilag klasszikus zsemlés csirketöltelék, (petrezselyemzöld, kevés kakukkfű, fehérbors fűszerezéssel) párolt (kevés fehérbor!) rókagombával erősítve, kivajazott-morzsázott formában megsütve.

A kaporszószt talán nem kell ecsetelni.

Előzmény: Cicvarek (43400)
Cicvarek Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43400
kérhetnénk mindkettő receptjét?
Előzmény: nagypapi51 (43399)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43399

Az őzgerincről, meg a fasírtról jut eszembe...

...a rókagombás kenyér, könnyű nyári vacsora gyanánt.

Fasírtszerű képződmény, kapormártást adtam mellé, frenetikus volt...

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43398

De hát ekkora adagra kevesen vagyunk...

 

ez a megfelelő végszó!:) )

Én mindenhol "mérgezem" a levegőt, (a Tűzrőlpattantban is szépen alakul a tali dolog, a gombázóson pedig már a III. országosra készülünk) nem akarnánk egy Trükkös Napot/Napokat összehozni? Akkor Neked sem lenne sok a fasírt, meg a házi füstölésű csülök, HG lazacos spagettije, panettone tökös lecsója etc...

Találjuk (tálaljuk) ki magunknak!

Előzmény: tuutuu (43397)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43397

Nejem sose tett semmi kenyérfélét a fasírtba, mert "minek abba a vehic !", és elvoltunk, aztán egyszer gondolt egyet, és zsömlét tett bele.

Nem romlott el a dolog, viszont jobban tetszett mindenkinek.

Alighanem az állag könnyítésére is szolgál a kenyérféle összetevő.

Majd legközelebb Anyámat megkérdem, hogyan szokta őzgerincben a holmit, ő sokszor készített, igaz, abban mindenféle zöldség, gomba, főtt tojás is előfordult.

Dehát akkora adagra kevesek vagyunk...:}}

Előzmény: nagypapi51 (43385)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43396
na ezért csinálok én muffin sütőben fasírtot. nem kell hókuszpókuszolni vele, és mégis kezelhető fasírtocskák lesznek. a leve meg attól is függ, mennyire tocsakosra csinálod...
Előzmény: Zitka (43370)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43395

Akkor vetünk a mókusok elé, ha kifejezetten kéred...:))

Nem mondtam, hogy aprítom a húst, de az ideális az lenne.

Én darabban veszem a hozzávalót - sertésből lapockát, marhából combot - és otthon darálom. Még egy trükk, fél kiló húshoz teszek 5 dkg kiskockára vágott füstölt szalonnát.

Előzmény: Zitka (43393)
Zitka Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43394
No egyszer ezt az előre lepirítást kipróbálom... Ilyet még sose csináltam.
Előzmény: joy (43387)
Zitka Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43393

Az arányok abszolút stimmelnek! Köszi a többieknek is a hasznos tanácsokat, igyekszem memorizálni. :-)

Vessetek a mókusok elé :-), de én biza' darált húst veszek. A Sparban igen gusztusosan, védőgázas csomagolásban lehet kapni, ráadásul 30 dekás a marha darált, ami nálunk pl. egy bolognaihoz pont elég. Viszont igen kislyukú darálón van áthajtva, tehát lehet, hogy ez is a ludas a léképződésben...

 

Előzmény: nagypapi51 (43377)
joy Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43392

Ha kedvele, készítsd márványosra:

A masszába tégy a borsón kívül kockákra vágott, blansírozott  /mégjobb gyorspirított/ répát-gyökeret, zellert, színes paprikákat!

Az áztatott-kifacsart zsemle nem csak szaporító, de kötőanyag is.

Csak akkor műxik, ha alaposan kinyomod belőle a tejet.

/Én ami marad a tejből meg szoktam inni. Remdkívül fura, de szeretem a sós, kenyérízű tejet. :o)

Előzmény: ZsuR (43386)
joy Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43391
Mi akadálya?
Előzmény: Shalina (43378)
joy Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43390

4 toás 1 kila darálthúshoz kell. Mi  1/4 kilónként teszünk 1 tojot.

 

Előzmény: buttha (43372)
joy Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43389

Nem spring roll -tavaszi tekercs?

:o)

Ha nincs kéznél rizstészta, réteslapokba is lehet tekercselni, vagy batyura formálni, és snidlinggel, vagy pórécsíkkal összekötni, úgy betenni tepsin a sütőbe, és megsütni.

 

Bár ez már nem tök...

:o)

Előzmény: ZsuR (43364)
joy Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43388

Rakott tököt készíts belőle.

Erősebben fűszerezd morzsolt majorannával, őrölt korianderrel, mint a babot-káposztát szoktad.

Előzmény: dalia (43351)
joy Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43387

Ha nem hazai a marha nagyon vizes, mint a fagyasztott hús is.

/Fasírtot, stefániát -egybefasírt főtt tojással töltve- mindig disznóhúsból készítem/

Célszerű a hagyma dinsztelése után a darált húst rajta lepirítani, kihűteni -kézmelegeg/ a tejben áztatott zsemlét alaposan kinyomni, úgy bele tenni.

Mégjobb direkt a kissé fölvert tojásban áztatni a zsemlét, úgy összedolgozni.

A kész masszát kizsírozott, baconnal bélelt formába teszem, tetejét is beborítom, és vizes tepsin forró sűtőben gőzőlőm.

Ha kézmelegre hült, akkor kifordítom, és ha nagyon akarom még rápirítok

Szeletelni kihűlten szabad

Előzmény: Zitka (43349)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.19 0 0 43386
Hat az attol fugg, mennyi zsemlemorzsat teszel hozza :)).

Errefele nem hasznalnak aztatott zsemlet, csak zsemlemorzsat, igaz nem is akarjak a tomeget szaporitani vele.
Kiprobaltam valamit amit itt csinalnak, az egybefasirt tetejet megkenik ketchup-pal, nem nagyon, csak kicsit. Kellemes izt ad neki, es megakadalyozza a repedest is.

Leginkabb a "szabad formaju" fasirtot szoktam sutni, es szivesen teszek bele zoldseget is - folgeg zoldborsot, olyan jol nez ki benne! No meg az ize is jo.
Előzmény: nagypapi51 (43385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!