Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44751

Ja, hogy mindig ugyanazt használod? Nahát, micsoda jó ötlet! :-)

(jellemző, hogy eszembe se jutott.... :-)))) )

Előzmény: VKOrsi (44750)
VKOrsi Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44750
jó kérdés :)
én azt a babot mindig sütéshez használom, külön van egy üvegben.
Előzmény: Zitka (44749)
Zitka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44749

Egy kérdésem lenne, biztosan nagyon amatőr. :-) 

A vaksütésnél felhasznált bab/szárazborsó még felhasználható utána rendesen, vagy kuka?? Életemben először csináltam ilyet a múltkor, és még ott tárolgatom a szárazbabot, mert nem tudtam eldönteni.

ZsuR Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44748
HA mozsarban torod, akkor belekerul a feher resze is, nem lesz keseru?
Előzmény: nagypapi51 (44746)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44747
Megfogadtam a tanacsot - fagyasztottam, de meg nem hasznaltam belole. Persze a narancshej nem is jutott eszembe :((.

Tegnap fozesnel kellett fokhagyma, es megtisztitottam az egesz fejet. Tobbre nem volt idom, de a maradekot fagyasztottam.

Koszoi az otletekert!!!
Előzmény: ribizli (44740)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44746
Mi az alaposan lesikált citrom héját zörgősre szárítjuk, és csavaros üvegben tartjuk. Ha kell, mozsárban megtörjük a szükséges mennyiséget. Jól megtartja az aromáját így is.
Előzmény: Godzi anyuka (44742)
Godzi anyuka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44745
Az én fiamnál mindenképpen. :DD
Előzmény: beetee (44744)
beetee Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44744

Én ezt évi 2 kilónak tudom. :)

Ha belegondolok reális is.

Előzmény: TTAMAS (44743)
TTAMAS Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44743
Állítólag a gyereknek egy kiló koszt meg kell ennie, mire felnő, hogy egészséges legyen. :))
Előzmény: Godzi anyuka (44742)
Godzi anyuka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44742

Köszi, fiúk-lányok. A fagyasztós módszert fogom először kipróbálni.

 

Tamás, az alapos sika-mika nálunk alapkövetelmény, kisgyereket nevelek és etetek. Bár... pár napja apjának segített (= hátráltatta) felszedni a zöldséget-répát, megkívánta, így a ruhájába törölt egy répát és jóízűen elmajszolta. Nem szóltunk rá, pedig utána körbe tiszta sár volt a szája.

TTAMAS Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44741
A déligyümölcsök héját vegyszerezni szokták, ezért, ha fel akarod használni, akkor felvágás előtt meleg, mosogatószeres vízzel alaposan mosd meg.
Előzmény: Godzi anyuka (44738)
ribizli Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44740
Citrom és narancs héja is kiválóan fagyasztható: a kifacsart fél héjakat (narancsnál lehámozott darabokat) egy mélyhűtő-zacsiba pakolod, mikor héjra van szükséged, kiveszed és fagyottan reszelheted is (még könnyebb is dolgozni vele). Nálunk évek óta bevált ez a módszer.
ribizli
Előzmény: Godzi anyuka (44738)
szysssz Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44739

A kifacsart citrom héját szárítsd meg (napon, fűtőtesten, vagy nyitott sütőben) és úgy reszeld le. jól zárható üvegben sokáig eláll.

Én a szárított citrom héjakat tartom egy szellős vászonzsákban, s mikor kell, reszelek belőle.

Olvastam valahol, hogy a frissen reszelt citromhéjat sukorral összekeverve hűtőben kell tárolni. (ezt még nem próbáltam)

Előzmény: Godzi anyuka (44738)
Godzi anyuka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44738

A tanácstalan meg én...

Beköszöntött a tea szezon, napi 1 citrom héja biztosan a kukában landol. Előbújt belőlem a smucig, sajnálom kidobni, lereszelném. Hogyan (és meddig) lehet eltartani?

tuutuu Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44737
Ne izgulj, a kekec én vagyok...:}}
Előzmény: TTAMAS (44736)
TTAMAS Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44736

Éééén??? :o

 

Megyek és elbújdosok szégyenemben...

Előzmény: ribizli (44734)
Cesete Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44735
köszi, mami!:)))))))))
Előzmény: ribizli (44734)
ribizli Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44734
TTAMAS hivatásos kekec, ne is törődj vele! :)
Egyébként meg szerintem nem olyan könnyű ám megégetni a pirospaprikát, és azt javaslom, a hagyma után, hús előtt tedd bele, mert az tényleg úgy van, hogy zsiradékban oldódik a színe-íze, ne zavarjon bele ebbe a hús.
Sőt, mondok még egy trükköt: ha úgy látod a főzés során később, kevés lett a paprika, kis csészében pár kanálnyi olajat melegítesz (mikroban, nem kell forróra), abban paprika felold, ételhez hozzáönt (ha van leve, azzal "kiöblíted" a csészét), kész. Néha szoktam így csinálni, teljesen jól működik, sőt ha netán piros zsiradékpöttyökkel akarsz díszíteni, az is megoldható hasonlóan (pl. leves tetejére).
ribizli
Előzmény: Cesete (44733)
Cesete Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44733

ez lesz a megoldás: zsiradékban hagyma pirít, húsféle rádobál és egyből a paprika, jól megkavar, köszi!

 

bocs, hogy alapdolgokat kérdezek, de én nem tanultam meg otthon főzni, így kénytelen vagyok itt konyhatrükköket tanulni:)

Előzmény: TTAMAS (44732)
TTAMAS Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44732
A paprika színanyaga a forró olajban (zsírban) oldódik és az szép piros lesz. Ha az olaj túl forró, akkor a paprika megég, barna és keserű lesz. Ha elég gyakorlott vagy, akkor minden hókuszpókusz nélkül beleszórhatod az olajba, nem lesz semmi baja. Ha nem bizol eléggé magadban ahhoz, hogy tudd, mikor nem túl forró az olaj, akkor előtte leveheted a tűzről. Ha előtte már a húst pirítod az olajban, akkor az meg eleve nem lehet túl forró...
Előzmény: Cesete (44727)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44731

akkor keseredhet meg, ha elkezded pirítani. tehát ha rátetted, utána menjen egyből a hús, csak ennyi.

 

egy kis pillarebegtetés minden nőnek jól áll :-)

Előzmény: Cesete (44727)
TTAMAS Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44730

Hát, ja.

Akinek van kemencéje...

 

Nem kell ahhoz kemence, a legközönségesebb gázsütőben sütöm.

Előzmény: joy (44722)
VKOrsi Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44729
én ezt nem szoktam ilyen szofisztikáltan megközelíteni, és még 1szer sem keseredett meg :)

szóval én úgy csinálom: olaj meleg, benne ált. hagyma üvegesedik. paprika rá, kever ca. 3at (nem rángatom a tűzről), rá a hús, kicsit rápirít, és pici víz alá, fedő, aztán hadd főjön :)
Előzmény: Cesete (44727)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44728

Pontosan mi a kérdés?

Forró zsiradékban hogyan viselkedik az őrölt pirospaprika?

Mihez mikor célszerű hozzátenni?

Előzmény: Cesete (44727)
Cesete Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44727

világosítson föl már engem valaki a paprika + olaj kérdésről, legyen szíves!

(off: malena, ez sem szempilla-rebegtetés:)))

 

nem szórunk paprikát az olajra, mert megkeseredik, OK. lerántjuk onnan a kaját, és úgy. na de az olaj még akkor is forró, neadjisten, rotyog is, nem? akkor meg kell várni, míg kissé kihűl?

ha a húst rádobjuk az olajra, akkor lehet rá a paprikát is szórni? vagy kissé meg kell pörkölni az anyagot és utána rá a paprikát? de ha forgatom, akkor egy része úgyis a rotyogó zsiradékban végzi...

a fene se ért ezt:(

Danae Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44726
Igen, annyi hogy ellepje. Ugyanúgy darabolva tedd bele a csirkét, mintha paprikásnak való lenne. Plusz néhány comb esetleg.
Előzmény: VKOrsi (44717)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44725
A nyújtást igen, de a gyúrást??? :))
Előzmény: joy (44720)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44724

Az alkalmas méretű tésztalapkát föltekered a kúpos pálcikára, és végiggurítos a hornyolt lapon, jól odanyomva, hog hurkák legyenek kívül rajta, majd szorgos anyázás közepette megpróbálod lehúzni róla.

Szerintem sosem használt eszközzel így...:}}

Lehet, hogy leolajozom , mielőtt használnám. Mindenesetre előbb kell egy tésztagép...:}}}

Előzmény: joy (44721)
joy Creative Commons License 2007.09.29 0 0 44723
Megpucoválás után fagyasztóba.
Előzmény: pojka (44697)
joy Creative Commons License 2007.09.28 0 0 44722

Hát, ja.

Akinek van kemencéje...

Előzmény: GPF (44681)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!