Mondom, hogy fáradt vagyok. Az még hagyján, hogy elfelejtettem egy zárójelet bezárni... De a szájgitárt boncolgató mondatom után sem azt a kedves kis hosszúnyakú Földönkívülit akartam emlegetni! (Bár ő is ET és nem "it". Na, mindegy.) Szóval a mondat helyesen úgy kezdődik, hogy "Mit". Ki gondolta volna?
Tisztelettel jelentem, uszkve három óra alatt sikerült elolvasnom a teljes topikot. Élmény volt, de per pillanat már zúg a fejem, meg egyéb dolgom is akad, ebből következöen a beígért több órás gitár-szövegelésem határozatlan időre elhalasztatik.
GG!
Mi a baj a Black Outtal? Nem ismerem a teljes munkásságukat, de amit hallottam az nekem tetszik. Gitárilag is.
Egyébként valahol említetted (asszem te voltál, hogy Tátrai Ré gitárját Medgyesi csinálta volna. Nos az info téves, a hangszer a már többször emlegetett Tátra utcai (?) Vintage '52-ben készült. (Egyebkent ott vette Tibusz a szájgitár effektjét is, ami egy igen jópofa kis dolog, nem? it gondolsz/gondoltok?)
All
Tudom, korábbi téma volt, meg hosszú távon unalmas is, de legközelebb én is írok majd egy "kedvenc gitárosaim" listát. Előlegnek csak annyit, hogy - bár megérdemelte volna - pl. Madarász "Madi" Gábor neve eddig még egyáltalán nem került itt elő. Eddig!
Egyesek szerint verik a marsalt:), de az ára is akkörül van nem? DE lehet csak az eladó akart rábeszélni nemtom...
Guitargod: odanézek, nemis tudtam hogy van ilyen, csak ne bántsatok ha olyat mondok
Magam inkább olvasni foglak benneteket, meg néha hüjje kérdéseket teszek majd fel (előre is bocs) lévén eléggé láma vagyok a gitárhoz, viszont hobbiszinten imádom pöngetni.
1. Ki mit hallott, milyen tapasztalata van a Carlsbro erősítőkről?
Nekem mindezidáig tökismeretlen márka volt, aztán karácsony magasságában - éppen erőlködőt akartam venni - meghallottam egyet a HangszerKirály (jó, elég gagyi hely...) nevű helyen, és úgy bejött, hogy végül megvettem. Angol cucc, igényesen néz ki és a hangja is állat. Ráaadásul a névleges 85 W abszolúte elég alapnak (kisteremben koncerten mindig rám szóltak, hogy hangos vagyok). Celestionnnel van szerelve, úgyhogy a hang szép tiszta, de crunchosan, vagy főleg egy külső Overdrive-val nagyon harap. (Kiváncsi lennék, milyen a hangja egy normális gitárt tennék rá az én Hohner Madeinkoreám helyett...)
2. Multieffekt: kinéztem magamnak a KORG ToneWorks AX 300 G című jelenséget, hallottam már koncerten is (a Pink Floyd The Wall topikban nyomuló Echoes együttes Floyd-műsorán 2 órányi Floydot nyomott egy ilyennel +egy Cry Babyvel végig a gityós srác, és minden hangszín abszolúte lemezhű volt, mégcsak túl sterilnek sem mondanám.)
Ezzel kapcsolatban vélemény/tapasztalat?
3. Valaki lejjebb valami olyasmit írt, hogy feledjük el a BOSS torzítópedálokat. Hát, ízlések és
pofonok, én egy Distortion/Overdrive-ot használok, és nekem nagyon bejön.
Nahát, nahát... ilyen rossz véleményed lenne a Micáról, igazából vitatkoznék veled, de az nagyon off lenne, igyhát inkább javaslom a Metallica topic 215-ös beszólását, ahol kifejtettem nézeteimet... annyiban igazat adok, hogy Kirk Jimmy Page hatására használ koncerten Les Paul-t, de ez is csak azt mutatja, hogy mennyire a bluesban gyökerezik a zenéjük (reagálni kéretik a Mica topicba)
A fernandezes témához csak annyit, hogy érdekes, hogy a Blackout "gitárosa" használt ilyet Magyarországon (ezt egyébként nem is tudtam), de szerencsére ma már sokkal nagyobb nevek jellemzik itthon a Fernandest (pl.: Tátrai, Felkai, stb., ja és a CSERESZNYEEEE, jeeeeah -vazzameg). Biztos azért cserélte le gibzonra, mert azt hitte, hogy a gitártudás a gitár típusától függöen változik (off ti. hogyan szimbolizálnátok egy gonosz vigyort, mondjuk így? :[] , hmm. ez elég béna)... most más nem jut eszembe, akit leszólhatnék...
napááá:
Sajnálatos módon az előbbi írásomba becsúszott egy-két hiba. (A kapkodás, ugye! Ejnye!)
Ígérem, legközelebb külön írom a "de csak"-ot és nem hagyom ki a Black Out után a "gitárosa" szót.
Egy ieje már be-benézek ide, decsak most van módom írni. Mindent még nem olvastam el, majd ha megtettem, hozzászólok ehhez-ahhoz. /Reszkessetek, órákon át tudok magyarázni a gitárokról... ;-))/
GuitarGod felvetésére: valamelyik utóbbi ZM-ben Szabó Sándor ellégé dícsért egy Fernandes gitárt (tesztelte). Egyébként amikor még itthon nem volt ismert ez a márka, a Black Out használta. De azóta lecserélte Gibsonra. Ő tudja miért...
Szerintem Petrucci mester új gitárja
vagy olyan lesz, mint a régi, csak nem Ibanez felírattal,
vagy valami iszonyatosan csúnya gityó. ( Nagyon félek tőle )
Egyébbként aki lát valami képet az új cuccokról, nyomja már fel ide.
Igazából nem értem miért hagyta ott őket, nehogy már Petrucci-nak annyira hiányozna a pénz, vagy annyira elégedetlen lett volna az Ibanezzel.
Aki tud erről valamit, akkor írjon.
Egyébbként örülök, hogy ebben a topicban végre előkerültek olyan nevek, mint Vai, Petrucci, Kotzen!!!!
Nahát ilyet nyilatkozott a Metallica?:)))
Csak meg kell hallgatni a Load-ot ők aztán merítettek mindnehonnan ahonnan csak lehetett!
A Led Zepppelintől az egyazegyben átvett Danzig riffig mindne van ott:)
tessék?, ja az nem én vagyok... namindegy..sz'al felmerült bennem néhány kérdés olvasva az utóbbi beszólásokat, persze azonkivül, hogy NORMÁLISAK VAGYTOK???:)))
Rocker! miaza möhöhö? Valami made-in-the-fields-of-Hungary-guitar?
A Medgyesivel azonkívül, hogy gyütt-faluró, nincs semmi probléma (elnézést azoktól akik falun laknak, nem őket sértegetem... ez olyan, mint amikor a "pék fasza" birtokos szerkezetet használjuk, senkit sem fűt gyűlölet a pékek iránt, csak szólás-mondásként bennemaradt a köznyelvben)
Szóval, hogy utóbbi hozzászólásaimnál (210,208,stb) érdemibbet is szóljak, elmesélem, hogy azért ragadtam billentyűzetet, hogy arról meséljek, hogy vasárnap 17:00-kor (ism.:23:00, ill. Szerda 23:00) a viván volt a Metallicáról egy összeállítás mely az alapítástól a load kibocsájtásáig kísérte végig az együttes történetét... szerintem érdemes volt megnézni már csak a poénos részek miatt is : miért gondolja minden valamirevaló gitáros, hogy a másik, aki szinténzenész őt koppintja?:( Kirk Hammett on Megadeth, Slayer and Sepultura): "These bands copied us..." aztán elolvasva a rockinformot:(Dave Mustaine after the release of Risk):" Számomra a stílusváltás nem azt jelenti, hogy levágatom a hajam, és lesmárolom a dobosunkat". Aztán a Metal Hammerben a Slayer gitárosa:" ha belehallgatok a mai metálzenét játszó együttesek lemezeibe, újra és újra a saját hatásomat vélem felfedezni..." szóval ez elég komikus, és ezekután már csak egy kérdést tehetünk föl: melyik tyúk volt előbb?(vagy a tojás?)
A medgyesihez visszatérve asszem nála lehetett először Fernandes-t kapni, ami csak néhány éve jött be Mo-ra, akinek vannak ezekkel kapcsolatban tapasztalatai, érdeklődve várom elemző leírását.
Aminap a kezembe került egy möhöhö, és láttam egy Medgyesi hirdetést, ahol szép, új gitárokat sorakoztattak fel, árral ellátva. A márkájára nem emlékszem, de azt tudom, hogy külön a Meggyesi gyártatja őket. Nos az ára szimpatikus (a Les Paul kb 80 rugó). Kérdem én, a minősége is? Én még nem találkoztam vele, csak hát a pénztárcámhoz szabták.
Most nézem, hogy a Bass Fanclub topic csinál magának egy siteot.
Nem lenne kedvünk nekünk is? Vagy már van ilyen?
Anyag szerintem lenne bőven.
ki mit szól hozzá?
Ja a DT témához kapcsolódva most olvastam a UaCM-on, hogy Petrucci bácsi hivatalosan is átvándorol az Ibanez-től az Earny Ball / MusicMan-hez.
Kíváncsi leszek milyen gitárja lesz...
asszem, pár oldallal elébb ezt
már magam is felvetettem,
mindenesetre örülök, hogy nem csak
engem balhorgozott
ja, ugye ez a D Th "kritika"?
nos, én is irtam, ő is irt, én vissza,
azóta nincs válasz
lehet, hogy azt a retket meg sikerült győznőm
az Igazság felől? :)))
Ui.:hogy mekkora egy köcsögi...
Én már írtam egyet Neki, de kiderült, valami fószer írta a cikket, írt is választ az emilcímemre, de amikor azt fejtegette, hogy a legvacakabb techno lemezben is több kurázsi van, mint a új DT-ben, akkor bedobtam a törülközőt.
Másik emilt küldtem, arra nem érkezett válasz(nem csodálom).
Csaó!
Én is ott voltam a koncerten, és tényleg ász a fazon. Ráadásul előtte nem is bírtam elképzelni, hogy a manóba is működhet egy akusztikus gitár (alapvetően halk hangszer) + trombita (cefetül hangos) DUÓ?!
Hát, frenetikus élmény volt hallani ezt a kombinációt. A Stockhausen fiú igen szimpatikus gyerek, és őrületesen jól játszik.
Üdv minden gitárosnak, én is már lassan 9 éve nyűvöm a húrokat:
Bacci
Hát ez egy állat!
Ez nem emberi amit ez a faszi művel!
+ Újabb bizonyítékát hallottam annak, hogy akusztikusan milyen csíra soundja van a fémhúrnak; egy klasszikus/flamenco gitár százszorosan veri akármelyik fémhúrost.
hello,
no, végre, Petrucciról is hallok...
Greg H. meg valóban OK, és mellesleg: SZekeres bátyó
(hiába, a gitársuli óta ki vagyok rá akadva) elég érezhetően
nyúlja!!!!!!!!!!!!!!! Na, ezt ki hiszi?