Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44772

Ez így kevés!

Milyen pudingot szeretnél főzni?

csoki, mogyoró, gyümölcs, dió, karamell, kávé, rizs, citrom, dara, zsemle, tejföl...?

Előzmény: VKOrsi (44770)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44771
off: csak én utálom ezt az újfajta keresőt??? on
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44770
meg tudna valaki SOS dobni egy puding alaprecepttel?
(nem a végy egy 5ker pudingot és csináld meg változatra gondolok, hanem mennyi tej/tejszín-mennyi tojás-mennyi lisz)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44769

Én csak egyet vadásztam a kőleveshez, ha találtam jobbat, az előzőt visszavittem...:}}

Az a baj, hogy ugyan szép fényesre csiszoltam, de gőzöm sincs, hova tettem...:}}

Valahol itt kell a konyhában lennie, de az eredeti célra nem kellett azóta se, mert mostanában a Tyúk Icák nem jöttek föl a víz tetejére, a többihez meg csak teoretikusan kell...

Előzmény: TTAMAS (44768)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44768
Míg egyszercsak azt veszik észre, hogy a tengerben ülnek, mert az egész szigetet elhordtuk. :))
Előzmény: tuutuu (44763)
ZsuR Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44767
En sem hasznalok - igaz ritkan csinalok pie-t. Akkor is csak keves ideig kell elosutni a tesztat - es mikor kiveszem a sutobol, es beleteszem a tolteleket, elmulik a holyag.

Előzmény: ribizli (44766)
ribizli Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44766
Én sose szoktam vakon sütéshez ilyen "nyomatékot" használni... Egyszer olvastam valahol, hogy a tésztát alaposan meg kell szurkálni nyersen villával, úgy sütni, és eddig egyetlen alkalommal keletkezett rajta 1 hólyag, amit észleltem mindjárt, és kiszúrtam a villával.
Mindig azon gondolkodom, minek plusz macera, így pl. nem kell papírt formára vágni a tészta tetejére és bűvészkedni a forró "nehezékkel".
Egyébként is kétszer meggondolom, sütőpapírt használjak-e valamihez, vagy inkább egy kis lisztet (és zsiradékot), aztán egy gyors mosogatást, mert gyanús, hogy környezetbarátabb a második megoldás (ha figyelembe vesszük a sütőpapír gyártásához szükséges energiát, vizet, stb.).
Szóval gyakran inkább kevés réteslisztet szórok a sütnivaló alá formaleválasztónak.
ribizli
tuutuu Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44765
Megjegyzem, a vegyszert a Gregor József által alkalmazott módon, csak akkor használom, ha nagyon kell. A baromi forró folyó víz az átlagos holmit hibátlanul tisztítja.
Előzmény: TTAMAS (44762)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44764

Persze, bár a tányért azért könnyebb leöblíteni...

Dehát, mint mondtam, nyugi, én vagyok a kekec...:}}}

Előzmény: TTAMAS (44762)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.01 0 0 44763
Az ottani vámosok elnéző vigyorral nézik a mázsányi köveket hurcoló magyar turistákat ( állítólag ez hun specialitás...:}})
Előzmény: Zitka (44756)
TTAMAS Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44762

Így aztán tudni fogod, milyen vegyszert kentél rá...:}}

 

Persze, ugyanazt, amit a tányérra és a kanálra is...

Előzmény: tuutuu (44753)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44761
Hat engem sem eroltetett meg a megvetele. . .marad a bab. . .
Előzmény: Zitka (44760)
Zitka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44760

Köszi, ez volt a kiinduló kérdés. Hogy alkalmas-e evésre (bableves, egyebek) a sült szárazbab.

De a kavicsos megoldás is határozottan tetszik. :-)

A golyókat egyszer láttam vmi webáruházban, elég mérgezett ára volt.

Előzmény: ZsuR (44757)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44759
Oh! Orulok, hogy rakerdeztem!!!
Előzmény: nagypapi51 (44758)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44758
Fehér rész nem kerül bele, mert szalagokban szárítom, és előtte 'kifilézem'
Előzmény: ZsuR (44748)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44757
Itt egy par otlet - bar a babnal jobb nincs. Azt meg lehet enni egy sutes utan. . .

Az elso keramia golyok, a masodik rozsdamentes acel lanc.

Zitka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44756

:-))))))

Amikor először voltunk az (akkor még ovis ill. kisiskolás) lányainkkal Rodoszon, minden nap teli hátizsák "nagyon szép" kavicsot hoztak haza a strandról. aztán a hét második felében már kezdtük velük visszacipeltetni. :-DDD  Megelőzendő a túlsúly fizetést a repülőn.

Előzmény: tuutuu (44755)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44755

Én Krétáról hoztam a kőleveshez nagy kavicsot...:}}

Kb. egy hétig válogattam...:}}

Előzmény: Zitka (44754)
Zitka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44754

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Most hogy mondod.....  No és a súlya is tekintélyesebb!

A lányom hozott Horvátországból egy kilónyi kisebb galambtojás nagyságú fehér kavicsot. Azt hiszem, csenek tőle... ;-)

Előzmény: Törölt nick (44752)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44753

Így aztán tudni fogod, milyen vegyszert kentél rá...:}}

Na jó, vitz volt...:{{

Előzmény: TTAMAS (44741)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44752
de ha kavicsot használsz, az garantáltan őrzi a minőségét :-)
Előzmény: Zitka (44751)
Zitka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44751

Ja, hogy mindig ugyanazt használod? Nahát, micsoda jó ötlet! :-)

(jellemző, hogy eszembe se jutott.... :-)))) )

Előzmény: VKOrsi (44750)
VKOrsi Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44750
jó kérdés :)
én azt a babot mindig sütéshez használom, külön van egy üvegben.
Előzmény: Zitka (44749)
Zitka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44749

Egy kérdésem lenne, biztosan nagyon amatőr. :-) 

A vaksütésnél felhasznált bab/szárazborsó még felhasználható utána rendesen, vagy kuka?? Életemben először csináltam ilyet a múltkor, és még ott tárolgatom a szárazbabot, mert nem tudtam eldönteni.

ZsuR Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44748
HA mozsarban torod, akkor belekerul a feher resze is, nem lesz keseru?
Előzmény: nagypapi51 (44746)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44747
Megfogadtam a tanacsot - fagyasztottam, de meg nem hasznaltam belole. Persze a narancshej nem is jutott eszembe :((.

Tegnap fozesnel kellett fokhagyma, es megtisztitottam az egesz fejet. Tobbre nem volt idom, de a maradekot fagyasztottam.

Koszoi az otletekert!!!
Előzmény: ribizli (44740)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44746
Mi az alaposan lesikált citrom héját zörgősre szárítjuk, és csavaros üvegben tartjuk. Ha kell, mozsárban megtörjük a szükséges mennyiséget. Jól megtartja az aromáját így is.
Előzmény: Godzi anyuka (44742)
Godzi anyuka Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44745
Az én fiamnál mindenképpen. :DD
Előzmény: beetee (44744)
beetee Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44744

Én ezt évi 2 kilónak tudom. :)

Ha belegondolok reális is.

Előzmény: TTAMAS (44743)
TTAMAS Creative Commons License 2007.09.30 0 0 44743
Állítólag a gyereknek egy kiló koszt meg kell ennie, mire felnő, hogy egészséges legyen. :))
Előzmény: Godzi anyuka (44742)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!