meg tudna valaki SOS dobni egy puding alaprecepttel? (nem a végy egy 5ker pudingot és csináld meg változatra gondolok, hanem mennyi tej/tejszín-mennyi tojás-mennyi lisz)
Én csak egyet vadásztam a kőleveshez, ha találtam jobbat, az előzőt visszavittem...:}}
Az a baj, hogy ugyan szép fényesre csiszoltam, de gőzöm sincs, hova tettem...:}}
Valahol itt kell a konyhában lennie, de az eredeti célra nem kellett azóta se, mert mostanában a Tyúk Icák nem jöttek föl a víz tetejére, a többihez meg csak teoretikusan kell...
En sem hasznalok - igaz ritkan csinalok pie-t. Akkor is csak keves ideig kell elosutni a tesztat - es mikor kiveszem a sutobol, es beleteszem a tolteleket, elmulik a holyag.
Én sose szoktam vakon sütéshez ilyen "nyomatékot" használni... Egyszer olvastam valahol, hogy a tésztát alaposan meg kell szurkálni nyersen villával, úgy sütni, és eddig egyetlen alkalommal keletkezett rajta 1 hólyag, amit észleltem mindjárt, és kiszúrtam a villával. Mindig azon gondolkodom, minek plusz macera, így pl. nem kell papírt formára vágni a tészta tetejére és bűvészkedni a forró "nehezékkel". Egyébként is kétszer meggondolom, sütőpapírt használjak-e valamihez, vagy inkább egy kis lisztet (és zsiradékot), aztán egy gyors mosogatást, mert gyanús, hogy környezetbarátabb a második megoldás (ha figyelembe vesszük a sütőpapír gyártásához szükséges energiát, vizet, stb.). Szóval gyakran inkább kevés réteslisztet szórok a sütnivaló alá formaleválasztónak. ribizli
Megjegyzem, a vegyszert a Gregor József által alkalmazott módon, csak akkor használom, ha nagyon kell. A baromi forró folyó víz az átlagos holmit hibátlanul tisztítja.
Amikor először voltunk az (akkor még ovis ill. kisiskolás) lányainkkal Rodoszon, minden nap teli hátizsák "nagyon szép" kavicsot hoztak haza a strandról. aztán a hét második felében már kezdtük velük visszacipeltetni. :-DDD Megelőzendő a túlsúly fizetést a repülőn.
A vaksütésnél felhasznált bab/szárazborsó még felhasználható utána rendesen, vagy kuka?? Életemben először csináltam ilyet a múltkor, és még ott tárolgatom a szárazbabot, mert nem tudtam eldönteni.
Mi az alaposan lesikált citrom héját zörgősre szárítjuk, és csavaros üvegben tartjuk. Ha kell, mozsárban megtörjük a szükséges mennyiséget. Jól megtartja az aromáját így is.