nekem két 250 ml-es kulaccsal felszerelt kínai övem van, és nagyon bejött. Nem zavar a viselése. Az egyetlen probléma az, hogy visszatenni valóban nehézkesebb, de az a pár mp belefér.
A mellény olyan pár km után, mintha rajtad sem lenne.
Megszokod, hogy nem kell kivenni a kulacsot a zsebből, hogy mindennek van helye, és már mindennek refllexből tudod is a helyét. Kitalálsz rá egy-két apró módosítást és készen van, onnantól nincs "mellény élmény", csak ha nem azt viszed magaddal, akkor van a "miért nem a mellényemben indultam neki" élmény. Legalábbis náéam ez van.
A szigeten futás azért jó, mert oda nem kell vinnem semmit, amihez mellény vagy öv kéne. Az önellátós futás is jó, mert mindent vinnem kell magammal, vagyis mellényt viszek. Az ilyen sok frissítópontos futások nem jók, mert minden nélkül is rizikós elindulni, meg túlzottan felpakolva is. De ezen túl vagy semmit nem viszek magammal, vagy mellényt viszek, mert a hosszabb meneteken úgy is viselni fogom, vagyis azt érdemes gyakorolni, hogy rojtam van.
Mert nekem általában világos, szinte színtelen már nagyon rég óta. Reggelente kb 1 liter teát iszom, mert kívánom, és nap közben is elég sokat általában. Ha nem, akkor persze más a helyzet...
ha ilyen négy kulacsos öv, akkor nem csodálom, az első futá után visszavittem, mert idegesítően lötyögtek és futásra alkalmatlan volt.
Utánanéztem a fehér vizeletnek, de alig van rá infó, nem így emlékeztem. ha gyakran és fehéret pisilünk, akkor nyilván nem kell épp több víz, de egy kis só jöhet. a görögdinnye pl nagyon finom, de futásnál nem célszerű, mert kimos mindent.
ma olyat futottam, mint evekkel ezelott, amikor megtettem az elso egesz kort a szigeten. 5.3 km 45 perc alatt.
Mondjuk ez a 7.26km edzesem elso resze volt, ami kituno lassusaggal tettem meg. avg 8:26min/km, avg 132 bpm, a max is csak 142 volt. Ez inkabb mentalis edzes volt, mint fizikai es igy is 47RI
lett az ertekelesem. Bar anno tuti volt vagy 160 az atlagpulzusom azon az egy koron XD
Azt írod "ha nagyon átlátszó" a vizelet, akkor tenni kell valamit.
Mit jelent, ha nagyon átlátszó és mit kell tenni?
Amúgy szép munka, gratula mégegyszer!
(Amikor januárban ónos eső esett, akkor a közelben a gyepen futottam meg egy 800 m-es kört 20-szor és arra a döntésre jutottam, hogy soha többé. Még jó, hogy kicsiben kipróbáltam már :)
Nem olcsó verseny, de cserébe egy nagyon alaposan megszervezett rendezvényen vehet részt az ember.
Ez most egy gimnázium tornatermét jelentette, ahol kényelmesen elfért mindenki: részvevők, kísérők, szervezők, kiállítók, stb. A padlót lefedték, hogy ne legyen ebből gond, Rengeteg asztal és ülőhely volt. Mindenki tudta a dolgát.
A pálya rendkívül jól ki volt jelölve (jobban, mint bármelyik előző versenyemen), nagyon sok útbaigazító rendező volt út közben.
A célban érem, sör, meleg ebéd, jó hangulat.
(A múlt heti Normafa túra a szokott minimális díjért volt egy jól szervezett verseny, ez annak többszöröséért volt egy többszörösen jól szervezett verseny. Örülök, hogy részt vettem rajtuk.)
Mivel 28 km volt eddig a legtöbb egyben futott távom, ez pedig 31 km-es volt, ezért hoztam néhány döntést az indulás előtt:
- Szigorúan odafigyelek a folyadék és kalória bevitelre; ez jól sikerült
- Szigorúan 160 alatt tartom a pulzusomat; ez sikerült is az utolsó 5 km-t leszámítva
- Szigorúan 150 körül tartom az átlag pulzusomat; ez is sikerült, 151 volt stabilan, amíg el nem kezdődött a végső roham :)
- Szigórúan 4 órán belül futom meg a 31 km-t; ez is sikerült :)
Olyan jól ment így, hogy az utolsó 5 km-t 5:41 és alatti km időkkel futottam, és volt egy 4:41-es km-em is.
Szóval volt még bennem szufla és nagyon élveztem az egészet.
A hivatalosan mért időm 03:39:02 lett. Ez kevesebb az én mérésemnél, mert ők nem felejtették el azonnal leállítani a mérést a célba érkezésemkor, és mert levonták az időmből a célegyenesben a piros közlekedési lámpánál ácsorgásom idejét.
Levus, csinálok ám gyorsító edzéseket is, de nem tartom őket jelenleg sokra. Egyrészt erősebb alapállóképességet akarok felépíteni és onnan már sokkal eredményesebb lesz a gyorsítás is, másrészt jelenleg nincs időcélom a maratonra. Leginkább az érdekel, hogy ne fogyjak el a végére teljesen.
A mai tötymörgőst pl. bevállalnám a maraton első felére. A mostani 6:33-as átlagsebességel is teljesen kiegyeznék. Elvileg a maratonra az átlagpulzusom a 133-152 zónába kell essen, tehát a 6:30 reális cél. Ehhez az kell, hogy az elején tényleg legyen türelmem tartani ezt a pulzust és tempót, így marad bennem kraft a végére is és az sem baj, ha a végére 160-ra is fölmegy a pulzusom.
A tartalomból: - aranyló sáv az éjszakában: a vizelet megfelelő színe, - eszem-iszom: borsós-parmezános bulgúr és kóla, - Puzsér podcast kihangosítva hallgatásának betiltás.