ROCKER! Elsőként is hello. Továbbra is szándékozol gyártani nekem csavarokat?
Mert annyi a baj, hogy egy piszok sok melóm van, kettő egyelőre nincsen pontos
műszerem leméreni, de lassan OK lesz az ügy...
VALÓBAN újra lesz D Th koncert??? Megrágom a lábam, ki tud már jegyárat???
GG: hello, akartam már kérdezni, zenélsz vhol???
szerintem nem, mondjuk ez nem számít, mármint az nem számít, hogy efelől mit
gondolok... :) ööö
Na, milyen az új möhöhö? (MHH - Rocker után szabadon) Márcsak elvből sem
veszem meg jóideje. "Óh, sárkányok, gyertek, rágjátok le lovam lábát! Oh, oh..."
Engem is érdekel részletesen. Es ha mástól nem kaphatom meg, kérlek emilezd el nekem a kész nótát. (Én szívesen továbbküldöm.)
GG
Kéne a lemez. Küldök emilt. Más. Ez az Anand Mahangoe nem Szekeres Tamás "pártfogoltja"? (Valahol olvastam egy írást egy szuper holland gitárosról, aki Szekér tanácsára itt veszi fel a lemezét...) Hol olvastad az interjút? (Én is elolvasnám.)
A LEAD STAR gitart a nehai NDK-ban a musima
gyartotta,ez a modell a leheto leggyengebb stratocasterutanzat itt keleten...
nagyon kezdoknek jo,kezdoknek elmegy,kozephaladoknak mar nem ajanlott,a profik pedig nem becsulik le,csak kinevetik...
valoszinuleg az oktav felett mar hamis lesz,es azt sosem fogod tudni beallitani,mert a nyakuk is altalaban ferde,inkabb Big Sound ha mar ilyenekben gondolkodsz...
Az lenne a kerdesem, hogy Lead Star gitarokrol mit hallottatok? Hasznaltan arulnak egyet egy helyi boltban, 3 hangszedos darab, ranezesre jo allapotban (bar erositobe meg nem probaltam ki, de az is meglesz) mindezt 24.000 hufert. Kene par info errol a markarol. Elore is koszi!
Hamarosan megjelenik Magyarországon Anand Mahangoe holland gitáros első magyarországon készült lemeze... szerintem érdemes lesz meghallgatni (a vele készül riportot elolvasva szűrtem ezt le, mert az alapján egyrész jó arc, másrész komolyan veszi, és biztos, hogy igényes lesz)... szal ennyit hazánk aktuális gitáros-zenei életéről...
A dDesktop Guitarist egy egyszerű kíséretszerkesztő program, amellyel az ötödik fekvésig bezárólag tudsz kíséreteket szerkeszteni, különböző hangszerhatású hangokon. Előnye, hogy könnyű kezelni, olcsó, és nem foglal el sok helyet. Hátránya, hogy csak akkordokból tudsz kíséretet felépíteni (másképp állati hülyén hangzik), nagyon "számítógépes" a hang (kábé a régi c64- ek magasabb szinvonalú zenei hatásával megegyező), nem tudsz más hangszereket bekeverni(csak ha egyidejüleg futtatod a két programot, és megpróbálod reflexből ugy elindítani a kettőt, hogy ne forduljon el a két ritmus)... amúgy arra jó, ha imprózni van kedved, vagy meg akarsz hallgatni egy szólót, hogy hogy hangzik a kíséretre... ha érdekel, egy lemezen (tömörítve- WinZippel) elküldöm postán, csak a részleteket emilen beszéljük meg...
endi:
engem érdekelne részletesebben (a hogyan és mivel kérdések is)sz'al...emil me
Hali!
Kitaláltam egy módszert amivel segíthetek nektek! Csináltam egy kis zenét:
-dobok, basszus: trackerrel
-riff, szóló: élő gitár
Na most ezeket egy programmal játszottam egybe. Azaz megírtam a dobot előbb trackerben, sztereó hangmintákkal effektek nélkül. Ezt átkonvertáltam wav-vá. Ezt betettem egy multitrack rekorder programba (Ntrack studio) egy szólamként. Aztán erre rájátszottam az alap riffeket, majd a szólót. Ezután ugyanezzel a programmal megeffekteztem az egészet.
Az eredményt egy 96kbit-es mp3-ba konvertáltam, 270Kb lett a fájl. Akit érdekel, elküldöm emailban.
Az lenne jó, ha itt jeleznétek, kinek kell, mert akkor egy embernek elküldöm, az meg tovább tudja küldeni... hogy ne nekem kelljen mindenkinek emailozni a 270Kb-ot...
Ha tetszik a dolog, akkor elmagyarázom részletesebben hogyan és mivel csináltam a dolgokat.
Meg vagyok hatva. Hogy ilyen hatásom legyen,sose gondoltam! :)
Rocker
Akartam volt mondani, hogy nem biztos hogy cipelned kell, hátha van Medgyesinek is olyan, mint neked. /Mármint, erősítője. :)/ De ugy remlik, Powerstate-et használsz, és az nem tudom akad-e Medgyesinél. :( Egyébként a gonosz vigyor tényleg király!
GG, meg mindenki
Ügyes a törekvés a zárójelekkel.. :)
Arra Mex-re gondolok. Bár az első idézett nótát nem ismerem, a másik meg nem tartozik a kedvenceim közé. (Egyébként van egy sejtésem, hogy neked sem.)Annál jobb viszont pl. a legutóbbi lemezről a Madonna: Like a virgin, vagy korábbról a Duran-Duran (?) Wild Boys átirat!
A "Led Zepen nevelkedtek"-kel egyébként nem arra akartam utalni, hogy csak azt hallgatttátok volna, hanem csak arra, hogy ahogy a topic elején kiderül, nálam jóval többet tudtok a Zep-ről.
De tényleg senki nem akar semmit mondani Madi-ról?
Én azért szívesen venném!
Különben, úgy gondolom, nem irok listát, úgysem jut eszembe egyszerre mindenki. Inkább időnként felvetek egy-egy nevet. Nos Madi mellé mindjárt itt van - bár lehet, hogy ebből botrány lesz - Nagy(?) Ádám, a Roy és Ádám-ból. Én nem hallottam mást tőle, csak a debütáló albumukat, de az szerintem elég meggyőző. Lendületesen, ízesen és sokféleképpen tudja megszólaltani a gitárokat a fiú. Mit gondoltok?
Mar megint kezdem hosszúra nyújtani. Bocs. :)
Ez a számítógépes kíséret téma nagyon jó ötlet! Spec én semmit nem használok, mivel nincs saját gépem - csak többek által használt munkahelyi :( -
de szívesen olvasgatnék erről. GG! Hova valósi ez a Desktop Guitarist? Nincs ingyenes (próba)verziója? Vagy nem tud valaki ilyes' programot ingyér? Endi! Mint látod, engem pl. tényleg érdekel a téma. Mi az a "mod"?
Mingyá' vége.
Azt mondja már meg valaki még, hogy ismeritek-e a Fibenare gitárokat? milyenek? (Egy hirdetés szerint, ott a nagy Bpestiában készíti valaki őket kézzel, egyedi igények alapján.)
Igazából marhára nincs kedvem az erőlködőmet cipelni, lévén 26 kg, és Medgyesi nem épp a szomszédban van. De hát talán egy Les Paul megér ennyit:)). Az viszont, hogy kóreai egy kicsit elvette a kedvem. Nem szeretném ha egy év múlva perec formájú lenne a nyaka. Dehát, ha Medgyesi szavatolja a minőséget, talán van esély, hogy a nyakát (mármint a gitárét:)) kellő mértékben kiszárították.
Sziasztok!
Az, hogy zajos,ha nem érsz a húrhoz ez általános ,mert a gitárok , kábelek, erősítők, effektek és a 220-as hálózat földelése igencsak hiányos vagy nem megfelelő. Ráadásul az előfok (torzító) használata ezeket a zajokat felerősítik. A hiányos földelést , amikor hozzáérsz kompenzálod a testeddel. Ez egyébként veszélyes is lehet! Engem már rázott meg az áram miközben a gitár nyakát és a garázsajtót fogtam!
Offtopic: Ja, ha benne van a barátnőd, bróbálja ki az orális szexet miközben gidározol! Ő is fel lesz villanyozva! :))
GG: Felvételhez Cubase VST programot ajánlok! Egyszerre kezelhető benne az audio és a midisávok!
Na jó gyakorlást és zajkeltést! :)
Pele
www.extra.hu/pele
ugye nem nagy gond, ha egy basszer is beir ide? Az a kérdésem, hogy nektek kisebb lesz-e a zaj, ha hozzáértek a húrokhoz, vagy valamelyik potihoz, ez természetes-e , mitől van stb...
A Bass Fanclubban már vitattuk a kérdést, de gondoltam, minél több vélemény ismerünk meg, annál jobb.
GuitarGod tanácsára benézek ide is, végül is én is zenélgetek. Bár én nem a hangzásért vagyok oda, hanem magáért a zenéért. A hangzás másodlagos. Ti úgy nézem igencsak a hangzással foglalkoztok itt. Nekem egy Hamer márkájú gitárom van, meg egy kis Kustom combóm (amit a Lukács Pétertől vettem, bezony ám!). Nekem megfelel, házi használatra...
GGod! A honlapomom lévő mp3-akat egy barátom próbahelyén vettük fel, az ő cuccán. A dob, szinti számítógép, a gitár, basszus meg élő (multitrack magnóval rögzítve). Sajna az mp3-ak a helytakarékosság miatt elég rossz minőségűek, így sokat nem lehet kihallani.
Ha tényleg érdekel, szívesen írok a számítógépes zeneszerkesztésről. Cserébe valaki írja meg, hogy a dobokra milyen effekteket kell tenni (pl. reverb paraméterek).
Én mod-szerkesztővel dolgozok, mert ott akármilyen saját hangmintát használhatok és úgy effektezem, ahogy akarom.
Ja, a Metallicáról jut eszembe... sehol sincsenek a Megadeth-hez képest. :-)
Esküszöm nyitok nektek egy "Ki ismeri jobban a magyar nyelvtant" - topicot :)
Egyébként új témaként (bár most nincs szükség a topic "feltámasztására") jó lenne, ha az, akinek vannak tapasztalatai számítógépes zene (konkrétan: kíséret-) szerkesztő programokkal, leírná akár ide, akár emilezhetünk is... én a Desktop Guitaristot, és a New Beatet ismerem, ezek közül inkább az előbbi a gitáros (nagyon jó kíséreteket lehet szerkeszteni, csak hát elég egyszerű, ill. kezdetleges program), az utóbbi inkább techno-s, trip-hopos, trances dallamok szerkesztésére alkalmas, de van benne egy jóbbféle dobgép hangzás... Másfelől érdekelne (szerintem sokakat) a számítogépes zeneszerkesztés (de remélem itt senki sem a MIDI Gitárokra gondol, mert azoktól én személy szerint hányingert kapok), konkrétabban: a régi gitártanárom egyszerűen felvitte a gitárhangot a gépre (eddig tiszta), aztán egy király hangszerelésű MP3-mal állított elő (basszus, dob,stb...), szóval aki tudja ennek a menetét, érdeklődve várom válaszát, ill. a tanácsait, hogy milyen zeneszerkesztőt vegyek... szal, ha nem public, adott az emilcímem...
voltam már megadeth concerten amikor éppen a szolot nyomatta Dave Mustain a Holy Wars-nál, jol telibedobták egy sörös papirpohárral.. ő meg csak rázta a fejit és szolozott tovább mintha misem történt volna nem is hibázott :)))
az igaz hogy ő is énekel gitárközbe de nekem nem nagyon tetszik a hangja
Ha ének+gitárt akarsz, hallgass Toy Dolls-t, hidd el, nehezebb riffeket játszik ének közben, mint Hetfield...vagy Mustaine (a rest in peace album poison was the cure c. számától kicsit kettéállt a fülem, mikor hallottam...)
hi
nekem van egy '85 -os fekete Gibson Explorer (mint regen a James Hetfieldnek)
elég régota gitározom de csak hobbybol szoval nem tul jol...
kedvenc gitarosaim koze tartozik James Hetfield nagyon tuti riffeket ir+még énekelis gitározás kozben nem konnyu szerintem
sologitárosbol nagyon sok van amit szeretek
magyarok kozul foleg Slamovits István (főleg azért mert koncerten is nagyon jol játszik nem csak studioban)Alapi Istvan-nak is van par jo gitarszoloja ami jo de általában csak a "helyet tőlti ki"
nekem is nagy kedvencem Jimi Page és a Brian May
(szerintem nekik a legjobbak a gitárdallamaik)
A Santanát nem nagyon szeretem hallgatni bár elismerem hogy jo gitározik (nekem néha picit idegesitőek a dallamai)
egy idoben nagy kedvencem volt Kirk Hammet (főleg a master of puppets és a Justice albumokon) de az uj albumokon is érdekes
Jimi Hendrixért sosem voltam nagyon oda rola nem irok :)))
ezek mind régi gitárosok... ujak kozul nem nagyon vannak kedvenceim,
tomci:
A legutóbbi blackout lemez, (amiről én tudok), a VVV címet viseli, és télleg van rajta egy-két fejlődésre utaló jel a számokban (legalábbis a fekete kékhez képest),ami elsősorban a hangzásvilágukban mutatkozik meg, de nekem (fájdalom) továbbra sem teccik. (Nem tudom, figyeled-e, hogy törekszem arra, hogy lekörözzelek a zárójelekkel:)))
ja, és még egy kérdés: arra a Mexre gondolsz akik az ilyen "lementem a térre- ahol minden sarkon állnak- jó pénzért a lányok- nekem mindent megcsinálnak", vagy "Bumm- bumm- nesze neked- ezt mekkapod- bumm- bumm- nesze, legyen egy jó napod"- szintű számokat csinálják? (ezt csak azért írtam, hogy bebizonyítsam, hogy én sem csak Zeppen nőttem fel...)
rocker:
kösz a gonosz vigyort és a möhöhö-t: (mindenkép használni fogom mindkettőt.)
bandika:
a Rickenbackerekről csak annyit, hogy valóban jól néznek ki, (nekem a kedvencem a 366-os, tizenkéthúros modell), de amint azt te is említetted, nem sokan használják, valószínüleg azért, mert hangzása a nyolcvanas éveket idézi (ki tagja közületek a "Bring Back the Sound of 80s"-mozgalomnak:) ? ), azt pedig így a nullás évek elején joggal tarthatjuk ódivatúnak. Szerintem viszont gyakorlógitárnak tökéletes.
Más vélemény?....
Az említett gitárokat "Craftsman by M.T."-nek hívják. Koreában gyártják. A sztori szerint Medgyesi már régóta keresett egy gyárat, ahol elfogadható áron, elfogadható minőségben gyártanak gitárokat. Megtalálta ezt a céget, ahol tehát korábban is gyártottak hangszereket és felkiáltott "Heuréka!" (ez nem biztos,hogy pont így volt, de ez a lényege ;)). Azóta neki készülnek a gityók, és "ő szavatolja a minőséget" (ezt jelenti a "by M.T.").
Ez volt a mese. Egyébként, nekem egyszer volt a kezemben egy ilyen, csak úgy, erősítő nélkül. Jónak tűnt, de azért ne ez alapján vedd meg. A legjobb ha viszed a saját erőlködődet és azzal kipróbálod, azt amelyik tetszik.
GG
Ráhibáztál. Végzettségem szerint tényleg magyar tanár (is) vagyok. Ráadásul még hajlok az önreflektálásra is. De ígérem, a jövőben nem leszek ilyen pedáns. :)
Egyébkint a fekete-kéket pont nem hallottam. Viszont az Esőnap és a legutóbbi album (nem jut eszembe a címe) mint említettem, nekem tetszik. De ezen nem veszünk össze. Ha neked nem jó, hát nem jó. :) (De jó, hogy írtál valami konkrétabbat.)
All
A lista, továbbra is később. De arra tényleg kíváncsi volnék, hogy ti (pl. a velem ellentétben Led Zepen nevelkedtek, mit szóltok Madihoz. (Meg a pl. Mex-hez.)
No, asszem, megdöntöttem az egy hozzászóláson belüli zárójelek rekordját. (Vagy nem?) Már nem keltem fel hiába. :))
Véletlen nem tud valaki eladó BOSS RV-3-as delay/reverb pedált? Ha csak delay van, az sem rossz. Annyira nem lehet szar, ha egyszer nem találok belőle eladót...
Carlsbro: minden mai tranyós erősítőt úgy reklámoznak ugye, hogy van benne csöves hangzást szimuláló áramkör. A Carlsbróra is ezt írták. A hangzása nem csöves, mer nincsenek benne csövek, ugye, viszont hihetetlen szépen és melegen szól (főleg cruncholva). Ami az árakat illeti (valaki lejjebb emlegette a marsall-árak viszonylatában), szerintem 85 W-os vadiúj Marshallt nem kapsz 100 rongyér, a Carlsbro nekem ennyibe volt karácsonykor, és a következő 25 évben nem tervezem lecserélni. Aki mostanában erölködőt akar venni, szerintem próbálja ki ezt is. (Nem, nem kapok százalékot a terjesztőtől :-) )
KORG AX 300 G: Jó persze, alapból nekem is herótom van a digitális kütyüktől, meg a steril hangzástól, de ennek ellenére tetszett a cucc hangja, véleményemet korrigálva: nem úgy szólt, mint a PF albumokon, de egyáltalán nem volt zavaró, és abszolút nem volt idegen a sound. Gondolom jó sok időt eltöltött a programozással is a srác...
Más: ki mit tud a Rickenbacker gitárokról? Szerintem baromi jól bírnak kinézni, de sohasem próbáltam őket. Asszem a Peter Buck (R.E.M.) az egyetlen ismertebb arc, aki ezekkel nyomul.
GuitarGod: möhöhö=Metal Hammer Hungarica mötálos szennylap.
Itt van egy gonosz vigyor: }:-)
Szóval ismeri valaki az említett gitárokat? A nevét továbbra sem tudom. Nem bírtam elolvasni:))
Ha van ilyen mondja má' meg jók-e!
A Carlsbro szerintem állat. Én is kipróbáltam egy Hammer?rel, és állatul szólt. A Hangszerkirályban megnéztük a próbatermet (nem próbáltunk, csak vizuálisan). Megkérdeztem, hogy az erősítő csöves-e. Nem az. Erre mondtam, hogy pedig az jobb lenne.
Az eladó meg azt mondta, hogy fönt próbáljam ki, és majd azt fogom mondani: "Nyitsd csak föl a fedelét! Hadd nézzem azokat az elektroncsöveket!" És kipróbáltam, és leesett az állam.
Nekem egy Powerstate PGT100-asom van. Ti mit gondoltok róla. Én azé' ezt vettem, mert Ilyen hangzás kellett nekem. Erről a hangról álmodtam.