MEGVETTEM A GITÁROMAT!!! Meséljek róla?
Na jó, mesélek.
Úgy hívják Fenix Les Paul Mahagoni test, SD hátsó pick up, 100% Gibson forma, ragasztott nyak, NEM OKTÁVHIBÁS, egyenes nyak, és mindössze 80 rugó volt.
Más: én pl. kifejezetten nem szeretem a Strato-, Telecaster formátumokat (most meg már nem is érdekel:)))))). Szerintem kényelmetlen a nyaka, főleg a Stratonak. De hát én ilyen gnóm vagyok. Straton pl. nem tudok egy épkézláb valamit lejátszani, még pengetni is rossz. De hát mint említettem én gnóm vagyok.
Ismeri valaki esetleg a Solarist? Ha igen van valakinek TAB-ja? Én már egy ideje keresgélek, de még weblapot sem találok, ami velük foglalkozna, nemhogy tabokat.
Tomci: Mi a földeléssel nem gatyáztunk:))))
Szóval a monó kábel egyik végére egy monó jack, a másik végére meg egy jó igénytelen villanykapcsoló, és a villanykapcsoló két végére a monó kábel két pólusát kell kötni.
Nekünk ez így mükődőtt....
TOMCINAK: naja, legalább valaki vicceket is olvas... Szerintem is tuti lenne előszedni
egynéhány korai témát, a tuti zenekarokról valóban földeálltak a megjegyzések, pedig
lenne mit írni, pl.a Trükkökről, igaz, ez az a téma, amiről csak kevesen tudnak, ők pedig
a titkok titkát FÉLTVE őrzik.
Az más kérdés, hogy Szekeres(ek) ennek ellenére ezekért az EL NEM MONDOTT titkokért
elég nagy zsozsókat szednek be a fiatalságtól. Ha ez kell nekik... CSak kérdem, hová
lesz a legenda? vagy a következő, a 21. szd már rég nem erről fog szólni? Kár lenne...
Aztán, tehát térjünk csak ki mondjuk Petruccira!
Vagy ki mit szól Brian May 6pennys pengettyűjéhez? Igaz ez? Bár igaz lehet, egyszer
maga mondta egy TV-interjúban..
Ha wahpedál, akkor csakis a jó öreg VOX!!!
(legalábbis én azt szeretem :)
A dunlop-féle hendrix modell ezt próbálja utánozni (ugyanis a bácsi egy voxot használt), de azt felejtsétek el.
Nekem korábban egy j.d. cry-baby classicom volt, de elég gagyin volt megcsinálva. És amikor a VOX-ot kipróbáltam, rájöttem, hogy hát...
egy percig sem gondolkoztam tovább.
Flee: szerintem meleg vízről szó sincs. Kösz az infókat! (Kiegészítésként tán csak annyit, hogy a Cakewalk eleg draga progi,nem? A Fruity-ről eddig nem is hallottam.)
Exile: Telecaster rulez! :)
No More: Valahol korabban mar irtam egy keveset a Craftsmanokról. De legobb ha személyesen próbálod ki, akármilyen gitárról van is szó. Két tök azonos tipus közt is lehetnek (nagy) különbségek.
habar attol fugg milyen stilus
mert a bluesos dolgokhoz a regi fenderek is szepen szolnak, de ehhez a fánkis ketyegtetesekhez, inkabb a dunlopk amik jok
arat nem tudok szerint 22 korul mar lehet kapni
es semmi esetre sem valami muanyag szart
csáó!
Engem mindig lebeszéltek a Rockwoodról ,bár én nem ismerem....Vettem 4 éve egy epiphone-t 35-ért. Nem tudom most mennyi, de nemszerintem nem rossz.
Ui: Coda, érdekes az új (és első) lemez, nem valam szokványos de jó!
Exile:
érdemes vadászni a használt cuccokat, a stratómat (0-szériás squier '68 model, ha minden igaz, 74-ből) 36 rongyért fogtam ki. Két haveromnak van fender '68-asa (76-ból és 72-ből), meg egynek egy új american standartdja, többszázezer forint egy rakáson, oszt mégis az enyémet irigylik :)))
A mezei amikor meglátta, kapásból 120-at akart érte adni. Nem adom.
Szóval érdemes túrni. Csak a kínai squierektől óvakodj. kurrva gagyi.
Sziasztok,
A számítógépes zeneszerkesztés vonalba szeretnék egy kicsit beleszólni. Szerintem az ilyen N-track meg Anvil Studio-kat el kell felejteni a francba, ezek csak úgy működnek, mint a többsávos magnók, és az effektjeik is elég gázosak. Az Anvil-ben a dobhangok sem túl jók. Gondolom, nektek az a lényeg, hogy az alap legyen megcsinálva, a gitár úgyis megy rá élőben. Meglehetősen jó dobokat lehet szerkeszteni a HammerHeaddel, vagy a DrumStationnel, ezek a neten fellelhetők. Sőt alapgyártáshoz a legjobb, amit eddig láttam, valami magazin cd-mellékletén, a Making Waves volt, meglepően jó hangmintákat adtak hozzá, meg kész basszusgrooveokat és loopokat. Szvsz amúgy a legtisztább, ha valami zeneszerkesztőbe pakoljuk be a .wav-okat (samle-ket meg bárhonnan letölthetünk), ilyen pl. a Cakewalk, vagy a Fruity Loops. Ezekben az a jó, hogy a sávokon belül akárhova tehetjük a mintákat, nem csak tejles sávot tudunk fölvenni. Így akár az élőben feljátszott gitárszólamban az apróbb csúszásokat is korrigálhatjuk. És nem csak 4/4-ben szerkeszthetünk dobot, a fenti dobprogramok ui. csak azt tudják. Az egésznek a végén a kész dalt le lehet renderelni egy 44100MHz 16bites wav fájlba (ez cd-minőség, persze csak akkor van értelme, ha a hangmintáink, illetve a felvett gitár is ilyen minőségű), ebből aztán akár mp3 is gyártható. Bocs, ha esetleg újra feltaláltam a meleg vizet. :-)
Telecaster hangzás hogyne létezne, persze, hogy létezik. Nekem nagyon bejön, álmaim gitárja egy eredeti amerikai Telecaster. Meg egy Les Paul. :-))) Tipikus Telecaster hangzásnak ott vannak 70-es évekbeli Stones lemezek, Keith Richards szólólemezei (az összes szám, szinte) meg a LedZep első albuma... És még sokan mások (Soundgarden is, pl.), nem véletlenül, nagyon jó gitár az. És még a Stratocasternél is drágább. Kérdés ezzel kapcsolatban: nem tud vki olcsó és jó (akár Hohner) Telecaster klónt?
azert nem irok ekezeteket mert igy gyorsabban megy a gepeles. meg mindig kerdeznek ha nem baj :) szoval a M.T. altal keszitett Craftsman gityok (foleg az EG80) milyenek?
Ezen a Hohner Rockworld-on is gondolkoztam mar, ha jol emlexem 35k-ba kerul. Hetvegen mindenkeppen megyek fel Pestre, tudtok ajanlani vmi helyet ahol esetleg vannak Hohnerek?
Lehet, hogy praktikus lesz offline olvasni, mert elég hosszu leszek...
Alta1978: Hehe (a vicc jó), egyébként...
...egy kicsit én is aggódok a fórumért. Annyian gitároznak szerte kis hazánkban, hogy lehet, hogy ilyen kevesen szólalnak meg itt?! (A régiek közül is sokan kikoptak...) GG, tisztelt alapító merre jársz?
Én szűk kis körömben azért próbálom reklámozni a céget, tegyétek ti is ezt, hátha bejön.
Mindenesetre én összekapartam néhány dolgot amiről beszélhetnénk...
Annak idején a fórum nyitásakor egész hosszan ment a duma a Led Zepről. Aztán előkerültek kinek-kinek kedvenc gitárosai, de itt már a felsorolásnál nemigen jutott tovább a tisztelt látogatói kör. (Én később "próbáltam botrányt kelteni" ebben a szerintem túlnyomórészt rocker környezetben a Roy és Ádám gitárosának felemlegetésével, de senki nem mozdította a füle botját sem.)
Nem lenne rossz ha megírnánk az érdekes/jó weblapok címét. (pl. www.bladeguitars.com)
Ennek variája: jó mp3 zenék. (én pl az mp3.com-ot böngészem...)
Ennyit általában.
Rocker: Mint írtam, tán említetted valamikor.
Incho: azt hiszem kapisgálom, de biztos ami: monó kábel kell, és a földelést meg az élő vezetéket kötöm rá a kapcsoló két végére?
No More Nights: szerintem az tuti elég info, amit bandika leírt. Mellesleg, ha már én vagyok a topik helyesírás felelőse (lásd GG korábbi megjegyzéseit): miért nem írsz ékezeteket?
Bandika: szerintem létezik Tele hangzás. Amúgy pedig nekem rokonszenvesek a telék: tetszik az alakja (pedig régen nem), az egyszerűsége és a hangja. Ráadásul talán az is motívál, hogy ez volt ugyebár az első sorozatban gyártott tömör testű elektromos gitár. Hogy van-e reneszánsza, fene se tudja. De elfelejteni sosem fogják, az tuti. Sajna a tükrös telét sose láttam, azt viszont tudom, hogy van egy gyönyörű Eric Burton(?) modell kis hazánkban. (Egy időben Tátraié volt, aztán láttam az Eldorádóban, később meg tán Mohai Tamásnál.)
Bárki: Ki tudna hozzásegíteni, hogy megismerkedhessem Greg Howe - Ritchie Kotzen közös albumával?
Ki hallotta már a Coda lemezét. Szerintem Sipeki csuda jó dolgokat művel rajta!
Nem hasznalt a cucc, boltban vennem ujkent, ugyhogy remelhetoleg a ferde nyak es az elhasznalodott kulcsok veszelye nem fenyeget. Koszi a jotanacsot, megfogadom, mindenkepp viszek magammal hozzaertot.
Ha totális kezdéshez kell, akkor szvsz IMHO nem az számit, hogy mekkorát szakit a sound.
Nem tudom pontosan, hogy milyen árban vannak a Samickek (ami biztos, hogy a legnagyobb
választékuk az ELDORADO-ban van), de én pld. 2 éve vettem 34.000 HUF magasságában egy
szimpla HOHNER-t (sztrato fazon három single coil pickuppel, Made in Korea), szintén abszolút kezdőként, és lényegében most sincs még vele komoly bajom (mongyuk elég hamar
elhangolódik, egy jó 5 - 6 órás próbán 4-5 alkalommal is utánahangolok).
Azt akarom ezzel mondani, hogy amennyiben a bundozás pontos (oktávot mindenképp nézd meg!), a nyak nem görbe, és a kulcsok nem ótvar szarok már ránézésre, akkor kezdőként majnem mindegy, hogy mit veszel (azér valakit vigyél magaddal, aki ért hozzá...). A HOHNER Rockwood széria pld. kezdésnek tökéletes. Aztán ha felfejlődtél Gary Moore szintjére, akkor majd úgyis veszel egy Les Pault vagy egy Stratót.
Más: Telecaster. Ki miért szereti/utálja, szerintetek is Telecaster revival van, vagy csak én látok
mostanában sokat belőle? Létezik-e szerintetek Telecaster hangzás (vö. Strato, Les Paul)?
És emlékszik még valaki Syd Barrett tükrökkel kirakott Telecasterére?
Pedig "sajnos" ebben kell gondolkodnom, ugyanis ez az az arkategoria amit megengedhetek magamnak. Mas forrasokbol viszont csupa jot hallottam Samickokrol. Majd utananezek milyen fa, neten az olcsobb kategoriakhoz solid volt irva. Ez lenne a preselt? De lattam Plywood-ot is.
Mellesleg totalis kezdeshez kell.
Szerintem a Samick nem túl nyerő, nem biztos,
hogy az általad kifigyeltre is jellemző, de ilyesmi
gitárok kb préselt fából készülnek, ami eleve bűn, de
erről nem szólva most szimplán nem az igazi a Hang...
Másrésztől eléggé kezd kihalni e téma... Nem lehetne pl vicceket is mesélni melllesleg?
Pl. nyuszika elesik.
Mi az, elestél?
Szerintem a Samick nem túl nyerő, nem biztos,
hogy az általad kifigyeltre is jellemző, de ilyesmi
gitárok kb préselt fából készülnek, ami eleve bűn, de
erről nem szólva most szimplán nem az igazi a Hang...
Másrésztől eléggé kezd kihalni e téma... Nem lehetne pl vicceket is mesélni melllesleg?
Pl. nyuszika elesik.
Mi az, elestél?
Tomci: Nekünk sikerült egy ilyet csinálni Marshall JCM900-hoz, jó csúnyán nézett ki, de működött, úgyhogy:
Kell hozzá egy nagy Jack-dugesz, a másik végét egy egyszerű kapcsolóra kell rákötni (a lényeg hogy ne csengő-kapcsoló szerű legyen, vagyis ne húzza vissza a rúgó egyik állapotból a másikba).
Szóval ha zárva van a kapcsoló, akkor egyik csatorna él, ha nyitva a másik.
Ha kell még valami részlet nyugodtan írj, remélem sikerült valamennyire segítenem.
Segítsetek! Van egy kétcsatornás kombóm és nincs hozzá csatornaváltó lábkapcsolóm. Vásárolni nincs pénzem, de legyártanám, ha tudnám hogy kell. Van valakinek kapcsolási rajza, vagy egyéb használható infója?
ROCKER! Elsőként is hello. Továbbra is szándékozol gyártani nekem csavarokat?
Mert annyi a baj, hogy egy piszok sok melóm van, kettő egyelőre nincsen pontos
műszerem leméreni, de lassan OK lesz az ügy...
VALÓBAN újra lesz D Th koncert??? Megrágom a lábam, ki tud már jegyárat???
GG: hello, akartam már kérdezni, zenélsz vhol???
szerintem nem, mondjuk ez nem számít, mármint az nem számít, hogy efelől mit
gondolok... :) ööö
Na, milyen az új möhöhö? (MHH - Rocker után szabadon) Márcsak elvből sem
veszem meg jóideje. "Óh, sárkányok, gyertek, rágjátok le lovam lábát! Oh, oh..."