Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185682

az hogy mit mondott nem jelent semmit. hiaba viszem be mp3-ban a szabalysertesi eloadonak. 

par eve volt hogy egyenruhaban nyilatkozott a fasz(i), hogy nem erti a kekgolyon miert a jardan jonnek le a sracok, amikor mostmar lehet egyiranyuban szembe biciklizni...

vajk

Előzmény: kivi (185666)
ronya1 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185681

akkor legyen "legkevesebb stressz útközben" így megfelelő?

azért írtam így mert kezdő kerékpáros, nem szívesen cikázna az autók között mindenféle gyorsforgalmin

kezd meleg lenni erjedésnek indultak a csövesek a bkv-n és szeretné elkerülni ezt.

és mivel a kerékráros utazás sem sokkal tartana tovább mint a bkv így amíg jó idő van szeretne biciklivel  járni

bízom benne elértem némi javulást nyelvtanilag.........

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (185680)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185680

A legsztresszentesebben szó nemcsak hosszú, de értelmetlen is. Netán tüsszentettél, amikor leírtad?

Előzmény: ronya1 (185677)
ronya1 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185679

mint írtam nem én terveztem biciglizni pesten, ehhez nem vagyok elég vakmerő.....

Előzmény: Fishtax (185678)
Fishtax Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185678

"aszfalton nem igen szeretek menni"

Földúton kurva nagy kerülő lesz!

robi

Előzmény: ronya1 (185675)
ronya1 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185677

olyan hosszúnak tűnt a legsztresszentesebben szó és a szóköz még a leg után mutatott valahogy :))

Előzmény: Fishtax (185672)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185676

Múlt héten még nem jött le rólam a kabát, tegnap már igen, és akkor jutott eszembe a bőrgyógyászok figyelmeztetése, amit a rádióban hallottam, hogy a korai tavaszi nap igen veszélyes. Én pedig elfelejtettem naptejet vinni. Most látom, enyhén le is égtem. Vigyázzon mindenki, mert ezek a dolgok sajnos mind kumulálódnak a bőr élete során, és mi igen nagy veszélynek vagyunk kitéve.

ronya1 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185675

nem én bicikliznék......... aszfalton nem igen szeretek menni

munkatársam agyal a melóbajáráson

útvonalterv ezt hozta:

Árpád híd

Margitsziget

Soó Rezső utca

Margitsziget

Margit híd

Szabadság híd

Szent Gellért rakpart

Szent Gellért tér

Műegyetem rakpart

Goldmann György tér

Pázmány Péter sétány

Lágymányosi híd

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185674

(Ami egyébként még a tényleg elváló igekötőknél sem érthető, mivel azokat is egybe kell írni az igével, ha elöl állnak.)

Előzmény: Fishtax (185672)
koller andor Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185673

Hajóval.

Előzmény: ronya1 (185669)
Fishtax Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185672

:-D

(Azt meg már régóta nem értem, hogy a felsőfok jele, a "leg-" mióta lett elváló igekötő...)

robi

Előzmény: gyuri62 (185670)
NAR Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185671

A budai oldalon kerékpárút, Budafoki út - Karinthy Frigyes út - Magyar tudósok körútja

gyuri62 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185670

Úgy, hogy nem idegesíted fel magad semmin útközben :))

ronya1 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185669

az árpád hídtól a lágymányosi hídig hogy lehetne eljutni a leg stresszmentesebben biciklivel?

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185668

Tegyük hozzá, sajnos az autósok sem mind értik, csak náluk azért töksötétben nem jellemző. De szürkületben, esőben, lakott területen kívül sokan nem kapcsolják be a lámpát vagy csak egy kis nyiszlett helyzetjelzőt, és szubjektív megfigyelésem szerint főleg a sötét autósok. :-) Tegnap is megállapítottam, hogy a hátam mögött száguldó fekete autót mennyivel hamarabb láttam volna a tükörben, ha világít. Országúton nem mindegy, hogy 70-80 km/h relatív sebességnél mikor veszem észre. De a biciklisek tényleg elképesztőek. (Külön kaszt a nemrég elhunyt hegymászó, Várkonyi, aki éjjel is sötét autóval járt, mivel ő jól lát.)

Azokhoz is lenne csúnya szavam, akik a kerékpáron elöl nagy fényerejű villogót használnak, és a bicikliúton nekem sül ki a szemem helyette, mikor szembejön. Szó szerint. Villogót mindenkinek csak hátul lenne szabad hordania. (Szabály szerint ott sem.)

Engem is messziről állítottak meg, épp egy  teherautót engedtek el. A lámpát, sisakot látták, talán komoly kerépáros benyomását keltettem, de a hátsó prizmáig már nem mentek el, pedig direkt azért csavaroztam át a kosárra, miután eltört a csomagtartó, hogy ne legyen baj. :-) Vázszámot sem kértek, csak igazolványt, viszont szonda sem volt, amit kicsit sérelmezek, mert szerintem az ittas kerékpáros sokkal gyakoribb és vezélyesebb, mint az illegális bevándorló vagy a kerékpártúrázó körözött személy.

Előzmény: kivi (185666)
Fishtax Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185667

Nem mondtam neked/neki ellent, csak azt, hogy az én esetem a klasszikus helyszíni ellenőrzés volt, amikor kiálltak egy frekventált pontra, és (gondolom) mindenkit megállítottak, aki arra ment. Gyanítom, azzal a szándékkal, hogy ezen keresztül is minél többen hírt kapjanak az akcióról.

Amit természetesen én is támogatok, még a csengőt sem tartom hülyeségnek.

robi

Előzmény: kivi (185664)
kivi Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185666

Ezt mondta, le lehet tölteni az adást, hallgasd meg. :-)

Egyébként elképesztő sötétségről (átvitt és valódi értelemben is) tett tanúbizonyságot sok kerékpáros, akikkel az elmúlt pár napban beszélgettem. Gyakorlatilag a legtöbb nem is érti, hogy egyáltalán minek a lámpa, mert ő lát. Fel sem fogja a csökött agyával, hogy őt is látni kéne. Fiatalok, idősek egyaránt... 

Előzmény: dhpage (185665)
dhpage Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185665

hát nem tudom, autónál, motornál, kamionnál mindig is így csinálták, miért lenne más a bringa? főleg hogy ha kiállnak valahova, jóval ritkábban jön bringás ahhoz, hogy - mondok egy számot - az óránkénti 4ből csak a gyanúsakat állítsák meg.

na meg ugye nappal egy apró hátsólámpát max. egy sólyom láthat meg, de elölről még az sem, tehát mindet megállítják majd.

egyébként én támogatom az akciót, félreértés ne essék, bazi sok mindenféle lámpa nélkül ellátott egyént látok tekerni esténként. főleg most, hogy kitavaszodott.

persze a csengőt, meg az egyéb agyatlanságokat megkövetelni szvsz hülyeségnek tartom, de hát a kresz az kresz, ez van.

Előzmény: kivi (185664)
kivi Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185664

Azt mondta az ember, hogy nem ez lesz a _fő_ módszer. Eddig azért tényleg az volt, hogy gyakorlatilag a rendőr szeme láttára mentek át a piroson, közlekedtek este lámpa nélkül, stb. a rendőr le sem szarta. Mostantól ezeket nem fogják szó nélkül hagyni. Nyilván lesz szúrópróba szerű megállítás is, ami pl. az autóknál már teljesen megszokott dolog.

Előzmény: Fishtax (185662)
Fishtax Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185663

Ja, és még vmi, a _csengő_ meglétét is ellenőrizték!

robi

Előzmény: Fishtax (185662)
Fishtax Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185662

Az "olyat látnak" esetemben nem állt fent, messziről látták, ahogy jövök az autók és a járda között, már akkor jelzett kézfeltartással, mikor még nem is láthatta, milyen állapotú bringával közlekedem, szerintem mindenképp megállítottak volna.

robi

Előzmény: kivi (185660)
Frajti Creative Commons License 2011.04.07 0 0 185661
Előzmény: Gondwana (185653)
kivi Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185660

Ez eddig bíztatóan hangzik.

Mátyási György műsorában volt ma egy riport az egyik főrendőrrel. Ő elmondta hogy nem az lesz a jellemző hogy ellenőrzési pontokat állítanak fel, hanem a közlekedés közben fogják figyelni a bringásokat, és ha valami olyat látnak, akkor megállítják az illetőt.

Előzmény: Fishtax (185659)
Fishtax Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185659

Tegnap délután az Andrássy kerékpárútján helyszíni ellenőrzést foganatosítottak a rend éber őrei, melynek én is alanya lettem. Udvariasan elmagyarázták az okait, megbeszéltük, hogy képben vagyok, tudok a miértekről. Iratokat kértek, aztán a két fék, prizma, első-hátsó lámpa, meglétét ellenőrizték. Az előző kettő a bringán volt, a lámpáknál elfogadták, hogy bemutattam a táskámban lévő Cateye-okat. Szerették volna tudni a vázszámot is, de mivel nem volt felírva, így inkább megmutattam. Az viszont túl hosszú volt, ezért nem erőltették tovább. :-)

Kérdeztem, mit tesznek azokkal, akiknél vmi hiány van. Azt mondták, elvileg helyszíni bírság 3-tól 30 ezer forintig (ha jól emlékszem), de egyelőre megelégszenek az erős helyszíni ejnye-bejnyével, pedig láttak már pár cifra dolgot az elmúlt napokban.

robi

bátyó Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185658

Az a 300 km azzal az 1800 méter szinttel még csak elmegy (és nem csak az elején lesznek dombok).

Viszont a 30 km/h északi szél szombaton, az már nem emberi...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (185657)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185657

Na, tettem bele 140-et egy kis (szint)anyaggal. Ami rossz volt, hogy 100-nál már elfáradtam, igaz, utána felfrissültem. Megvolt az igazoltatás is, meg a hejdunárólfújaszél. Nagyon. Kétségeim vannak a szombati vállalkozás sikerét illetően -- igazából azt sajnálom, hogy ennyire későn értesültem róla, mert pár hét talán elég lett volna, hogy felkészültebb legyek.

bátyó Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185656

Gondwana, ne tökölj már annyit... :-)

Éppen kezemben van a BikeFun katalógusa (www.bikefun.hu).

Ebben 3 cég gyereksisakjai is benne vannak: Laser (drága, de nagyon jó, és még 0-2 éves korra való is van), Bellelli és Hello Kitty.

Ugorj fel a honlapukra, nézz körül, és ha találsz megfelelőt, akkor azt majdnem 100 magyarországi boltban, amelyek BikeFun forgalmazók, megveheted (ha nincs éppen nekik, akkor elvileg beszerzik).

ronya1 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185655

szerintetek ez megér ennyit? és jó a 8-as váltóhoz?

http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=48135

vagy inkább egy acera 2-3 ezerért?

ROW924 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185654

Nagyobb áruházakban vannak egészen jó gyermek sisakok, nem túl drágán, esetleg csomagolás és festéssérült leértékelve.  HERVIS-ben láttam most hétvégén ilyen fazonút csak feketében és fehérben. árára nem emlékszem pontosan de 2500Ft-és 4500Ft között lehetett. Érdemes lenne Szegeden szétnéznie az ismerősödnek, ha ilyen helyen jár és megoldható neki a dolog.

Gondwana Creative Commons License 2011.04.06 0 0 185653

Vagy én vagyok a béna ilyesmihez, vagy tényleg nem lehet netes kereséssel gyereksisakot találni, de mivel itt Szerbiában csak olyan plasztik-szirszarokat találtam, amiktől egy uzsonnásdoboz is jobban védené a fiam fejét, ezért keresek Magyarországon. Cratoni az nagyon is megfelelne, de nem találtam (47cm jelenleg a szükséges méret, a könnyű állíthatóság fontos). Nutcase sisak bizonyára van több üzletben, de a magyar oldalukon felsorolt üzletek közül egyedül a Zedbike listáz gyereksisakokat is. Azért hittem azt, hogy becsuktak, mert telefont napok óta nem veszik fel (kicsöng, majd rögzítő), e-mailekre a válaszok szintén rapszódikusak. Csomagküldős megoldás érdekel mindenképpen, mert azt van, aki nekem Szegeden átvenné.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!