Üdv mindenkinek, a 360/70 r24-k 13.6 r24 a megfelelője de igy nem igazán szokták nevezni,ez csak a szöghajtásos mtz első keréknél van 13.6 r20 vagyis 360 r20 de inkább 13.6-k szokták nevezni szöghidasnál a másikat meg a merev,vagy egyeneshídasoknál.2.3-s mtz-l szokták megadni gumira is ugy van ráírva.
Mosonszolnok környékére keresnék helyet facéliára 50 család méh számára.Aki esetleg arra gazdálkodik-és van facélia a környezetében az is szóljon legyenszíves.Elérhetőségem:06 30/620-4977
Helló.Akadt egy kis problémán az 52 es sel.Már egy pár napja morog a gépen valami.Ma hallgatam mentem mellete és vagy a hátluja vagy a váltóból jön valami erősen kattogó hang.Mi lehet az?A másik meg hogy nyeszereg az eleje ahol bemegy a hajtás a hídba.Néztem nincs benne sok olaj most venni akarok bele lecserélem azzal megszünhet ez a baja?
a csúszkának munka közben középtájban kell lennie, a függesztőkaroknak meg kicsit vízszintes alatt. :-)
felemelten a miénk is majdnem éri a földet a külső dob de ezzel nemnagyon szoktunk foglalkozni (a réten elfér így is) :-)
a függesztőcsapok kifelé állnak mert befelé van a spanoló. :-)
hátulról nézve a ball-oldali függesztőorsó marad ahogy volt, a jobb oldalit meg kissé összetekerem. (kb. mint az ekénél) a harmadik pontot meg úgy állítom hogy épp ne érje a földet, inkább maradjon egy kicsit nagyobb tarló de így a kések is jobban bírják. :-)
Fólia! Ez már több mint 5 éves most műszakira leszedem mert már karcos is meg akkor amikor csináltam az ajtóra sötétebbet kaptam egy árnyalattal mint az ablakra:) de amúgy kánikulába sokat ér:) egy délután ha nekiáll az ember meglehet csinálni. Túl sötétet nem jó tenni rá meg ilyen ezüstös tükrös valamiket mert éjszaka kivilágítatlan bicajost vagy gyalogost kereszteződésba nehéz észre venni de azt leszámítva jó. ez például fekete és sőtét fekete volt de van ilyen fűst szinű is kívülről is belátni de szűri a napfényt.
Ma szét szedtem a nyomásszabályzót de semmi változás! Meg ma is permeteztem vele kétoldalazok megy rendesen 25-bárral ki érek a sor végére kikapcsolom a kardánt vissza fordulok kapcsolom a kardánt nem megy csak 18-bárral utánna gondol eggyet és megy rendesen ez mitől lehet? A szelepek lelennének ragadva valahol?
Amikor úgy állítottam hogy a bal orsót le a jobbot fel akkor felemelt állapotba szépen állt a kasza nem érte a földet töltésoldalba is lehetett vele közlekedni de ekkor az volt a baj hogy a vonó rész a baloldalon szinte érte a földet és ez a bizonyos csúszka feszített állapotba volt mint ahogy a képen van most felemelt állapotba. Ennek így kell lennie ha leteszem a földre is? Mert szerintem valahol középen kéne neki állni nem? Mert mikor a jobboldalin lentébb húztam a balon feljebb akkor érte a földet a dob felemelve de letett állapotba a vonórész az elég magasan állt és a kasza is mozgott a talajegyenetlenségen. Rossz talajon is átment keréknyomokon is nem volt vele gond csak nagyobb tarlót hagy és az elég gáz ha ledől a lucerna vagy a lóhere az is igaz h a forgótalpas nagyobb tarlót is hagy mint a sima. a sima az nekem borotvált szinte:)
Nagyon egyszerű, járó motor mellett le veszed a hűtősapkát és teletöltöd teljesen színig a hűtőt. Ha buborékok jelennek meg a vízben akkor valószínűleg belefúj.
Nekem csak nagyon minimálisan fúj bele ezért különösebb jele nincs, nem melegszik, de idővel fogy a hűtővizem.
Leveszed a hűtősapkát és belenézel a vízbe,ha ráhuzod a gázt a lábaddal az adagolón miközbe néázed és nagyon megugrik a víz sőt ki is nyomja akkor hengerfejes,de ha 100%kig meg akarsz róla győződni leszeded a ventillátor szíjat,ne forgassa a szivattyút,és ha úgy mozog a víz akkor a legkisebb problémát is meglátni,mert ha kicsit mozog a víz ventillátorszíjjal az természetes,mert a vizet forgatja a a szíj!
Én úgy szoktam,hogy bal oldali lakatot nem bántom a jobb oldalin csavarok fel kettőt,az orsót meg úgy állítom hogy egy kicsit hátrafelé álljon a dob,mert így a kövön is átcsúszik a kasza igaz egy kicst nagyobb tralót hagy de ez engem nem érdekel,a másik kérdésedre a válasz,hogy vagy csak a külsőre,vagy csak a belső tüskére tedd,nekem a ztr kasza volt ilyen azt nem tudtam beállítani csak úgy hogy a külső dob ha felemelem érte a földet,de ez a lenygel szépen vízszintes helyzetbe vcan ha felemelem,igaz nekem 165 ös kaszám van!
Dobok képet estére. Kérdésem lenne akinek lengyel kaszája van!
Ha hátulról nézem a gépet akkor a baloldali nagylakatot le engedtem a jobbot majdnem teljesen feltekertem az támasztó orsót meg összehúztam kb úgy állítottam mint a régi RK-t. Ennél azt vettem észre hogy a tetején ami merevítő van és annak a segítségével követi a talaj egyenetlenséget az nem laza állapotban van hanem a csuszka teljesen elől van a 3pont fügesztést meg majdnem csak a földig lekell engedni h jól vágjon nincs 10 cm sem a földtől a baloldali hosszabítónak de ha feljebb emelem a hidraulikát akkor az első dob meg emelkedik egy kicsit és nem vág szépen.. de ha a hátulról nézba a baloldali nagylakatot feljebb tekerem akkor a csúszka jól mozog meg kb középen áll akkor meg ha felemelem a kasza tőlem távolabbi külső dobja majdnem éri a földet de ha meg a támasztó orsón engedek szét akkor meg nagy csatakkal vágja és az nem valami jó...
Ti hogy szoktátok beállítani a lakatokat?
A képen bejelöltem amit csúszkának nevezek h tudjátok miről beszélek.
A kép illusztráció de ugyan ilyen az enyém is
A másik dolog meg az hogy amire ráfogunk a géppel a 2tüske azt lehet rakni kivülre is meg belülre is. Namost ha szembe állok vele akkor a baloldali tüskét befelé a kardán felé fordítottam a jobboldalit pedig kifelé fordítottam. Az befojásol valamit? Azért tettem így mert így könyebb felakasztani. Akinek lengyel kaszája van írjon már róla pár szót. Köszi
Már öt éve félre van téve és most elővettem mert valószínűleg hamarosan szükség lessz rá ugyanis a hűtövizem állandóan fogy. Picit belefúj a hűtőbe is. Ezt már vagy négy éve csinálja, közben volt egy hengerfejtömítés csere is, de nem változott semmit.
Nemsoká vége lessz a kukorica vetéseknek és aztán ki akarom cserélni.
Én szakműhelyben csináltattam a fóliázást 2 évvel ezelőtt.
Leszereltem az ajtókat meg az ablakokat és csak azokat vittem el a műhelybe, az első szélvédő az nem lett fóliázva. Akkor 25000-be került és van műbizonylat is.
Meg vagyok elégedve vele a klíma azóta sokkal hatékonyabb. A kilátást pedig nem akadályozza. Sötétben eleinte kicsit furcsa volt, de megfelelő munkalámpák mellett rendesen lehet látni.
Különböző fóliák között lehet válogatni. Azt hiszem az árak a fólia tipusától és a négyzetmétertől függ.
Elküldeném szívesen a fotókat róla, de abból csak a hátsó ajtón a 2db fül van meg, szinte egy tsz es kocsin se tudok, meg ha a terményt haza viszed akkor egyszerűbb a sublerrel leszedni mint a földről fel lapátolni, egyik ok amiért leszedték, a másik elejétól kezdve oldalra billentenek ahhoz nem kell.
Nem csak annál van, a cégnél a stetzel alatt is az van. 2 db egy 24 t kocsi alól volt annak olajos volt a kerék agya, a 3 dik már egy kisebb kocsi alól volt, az pedig már zsíros.
Nekem is sötétített a gép:) Én házilag sötétítettem. Vettem nagyméretű fóliát méretre vágtam ablaktisztítós dobozból prickoltam alá a vizet és felragadt,kiszorítottam alóla a vizet és a buborékokat és kész. Máskor égtem meg a gépben mert a nap égetett főleg bálázáskor mikor a szél se mozdul sehová a nap meg perzselt. Azóta nemvagyok leégve mint a cigók:) előtte a karom meg a lábaim mindíg leégtek a nap miatt. ha nem sötétet veszel éjjel sem zavar nagyon a kilátásban. uv szűrős az enyém és sokat számít.
Most nézem, hogy azért van, mert itt a bal és a jobb késeket csak egy forgászögbe lehete alkalmazni az élek miatt. Míg a tárcsalapot lehet hátra meg előre is tenni, addig itt nem.
Az egyik felén le van heggesztve a tartó, amint a mélyedés is van, hogy a másik kés elférjen és amivel rászorítják azt meg csak a csavar tartja a helyén? Jól gondolom?
Az elébb azt mondtad, hogy ha a T-25-el vettsz akkor hallod a ventilátort, ha a 82-essel akkor nem hallatszik a ventilátor. Ebből csak csúszásra lehet következtetni. Vagy nagyon zajos a fülkéd belül. :)
Szaby lehet hogy én tévedek jó a gardán tlt csak nem jó az idö a tengerire meg nem volt esö sok minden lehet nem volt csiraképes pedig fémzárolt tengeri stb
hogyismondjam vetni vet csak kb 2200fordulaton kell mennie de néha nem tesz szemeket nem ugy mint a t-25os ami 1800 on is visit a ventilátor a vetögépen
540-esen vagy 1000-esen van a kardánod itt meg annyira gond nem lehet vetésnél. Nem hiszem, hogy 3,5-es utarányosra lenne kapcsolva, mert akkor állóhelyben nem hajtaná.
Egy kérdés, hogy a TLT nem csúszik-e. Azaz a szakít hívd el és állítsa be, mert lehet csúszik a TLT-éd és hiába pörgeted a motort nincs TLT fordulat a csúszás miatt.
Hátramenetben akadozott valami állítólag az alsó csőtengelyen lazult le az anya, még nem jutottam addig de így minden OK nek tűnik kivéve a 100 éves kopott fogaskerekeket
Én 10 év múlva,már 53 éves leszek ! ...aztán meg még öregebb.....gondolni kell az öreg korra is !:-) ..lehet hogy örülni fogok,ha a T-25-öst meg bírom majd lovagolni.....:-) De az biztos,hogy nem a kis-fülkés 80-as ba akarok majd fel és bemászni !
Sziasztok egy kérdésem lenne! A szürke 82essen hol lehet megnézni hogy a tlt mennyire van állitva mert nem jól vet a vetögép észrevettem ! Ja az ülés alatt van egy kar elforditom az bekapcsolja a tlt a házban és oldalt behutom a kart tövig ami az elsö tlt karja mellete a gázkar! Mi lehet a gond? Köszönöm
Mióta megvettem,64 üzemórát mentem vele. A gázolaj ára miatt,csak arra használom amire kell,és csak akkor,amikor már nagyon kell...(félig csak hobbi traktor nekem) Az 1 hektár szőlő,és a téli tüzelő munkálatain kívül,nem igen tudom másra használni..:-) Így aztán,még 20 év alatt sem fog annyit kopni,mint egy komolyabb gazdálkodónál 2 év alatt ! Nem akarom minden áron eladni !:-) ..ha esetleg, alkalom nyílik majd egy cserére,akkor belemegyek ha megéri...ha meg nem,hát akkor marad.
Traktorom az mindég lesz ....de az is lehet,hogy 5- 10 év múlva már, megelégszem majd egy T-25-össel is...
Nézegettem ásóboronákat a neten és hát mit nem mondjak elég drágák egy tárcsához vagy egy kombinátorhoz képest is. Közelebről még nem sikerült megnéznem egy ilyen gépet, de szántáselmunkálásra azt mondják, hogy jobb mint egy kombinátor, a tárcsa meg nem magágykészítéshez való.
Az ásóborona alsó tengelyén hogyan rögzítik fel a késeket, mi van a tengelyén?
Mi álltalában féloldalazunk 30bár nyomással. Ahol kétoldalazunk ott esetleg 100f/p-el kell növelni a motorfordulatot max. Ha nem növelünk fordulatot akkor féloldalazva 30bár a nyomás mikor rányítjuk a másik oldalt akkor 27-28bárra esik le a nyomás, ezt szoktuk motorfordulattal korrigálni max 100f/p-el kell megnövelni.
Az enyém, jól sikerült elsőre is...már mentem vele elég sokat,és nincs változás...még a kormánykerék holtjátéka is minimális lett !:-) (..na mondjuk ezt,nem nagyon értem hogy miért...) A lényeg,hogy egyujjas a kormány,és nagyon jó lett az úttartása 9-be is teljes gázon..
Azt néztem én is, hogy nem két fillér az alkatrész. Viszont egyszer kell rendbeszedni a féket, hidraulikát és ha vigyázz rá az ember akkor örök élet+3nap. :) Ahogy nézegettem a hirdetéseket 900ezertől-1,2millióig hirdetnek szépen lefestett EB pótokat. 300-600-ezerből csak fel lehet újítani? :)
Valaki tudna nekem segíteni permetező szívattyúval kapcsolatban Udor kappa 100-as! Ha két oldalazok rendesen tartja a 25-bárt de átkell kapcsolni féloldalra utánna meg vissza akkor leesik a nyomás 15-bárra és csak lassan megy fel 25-re vissza! Ez miért lehet?
Nálunk a kertben -3 fokot mértünk de kint a gyümölcsösbe biztos hogy több volt!
Helló Józsi!Van egy kis hasonlóság az ekénk közt ugyan ez van nekünk is csak mi 2 fejjel használlyuk.Hanyadikkal szántassz vele meg mekkorát fog az ekek mert nekem úgy tünik hogy a fejek nem nagyot fognak.Mi 75cm fogatunk a 2 fejjel.Lehet jövőre eladjuk a 52 est és veszünk egyy 82 est akkor felteszem a harmadik fejet rá.
Ma volt egy kis kormány tunig újból.... Az 550-esen nem igazán jött be a rugóvágás. 3 Ha simitózás után ugyanolyan nehéz lett mind volt.
Megcsináltam az alátétes módszert, 0,5-es lett berakva, nagyságrendekkel könnyebb lett a kormány. olyan erősebb egyujjas lett. Majd meglátom nem-e változik késöbb rosszirányba, majd akkor kipróbálom az 1 mm-est, kisérlet képpen.
De ha ilyen lett volna nem bántottam volna..... :)
Sziasztok!Felétek mi újság a faggyal,itt Újfehértón segitett a betakaritásban,-1től -5 celsiusig mértek hajnal fél 5től fél 6ig faggyott,a korai krumpliknak meszeltek(igaz majd ujra hajt)a gyümölcsfák kárai majd egy héten belül kiderülnek...
de az átépítésnél minden olyan alkatrészt cseréltünk, ami nem passzolt a nagyfülkéhez, csak a hidraulika vezérlőkarok maradtak a kisfülkésből.
Azt tudom én is, hogy az első nagyfülkések a széles motorházzal jöttek, utána lett rajtuk az újabb fajta motorház, de az első index a fényszóró alatt volt, kb 85 körül tették a fülkére az indexet.
Viszont nem mindegyik nagyfülkés Mtz volt kisfülkés. Az első nagyfülkések a 80-as évek elején mind ilyen motorháztetővel jöttek. A gyári nagyfülkések mind felsőkuplungosak voltak az átalakítottak pedig mind alsó kuplungosak voltak. Itt a TSZ-ben is voltak ilyen motorháztetővel mint pl.: A "Dacia".
Én ugyanilyen probléma miatt szedtem szét tavaly az enyémet. Előre ment minden gond nélkül, de hátramenetben megakadt. A váltóban lévő csőtengelyről jött le az anya, és a tűgörgőknél lévő távtartó beakadt a fogaskerékbe.
Sziasztok ismét itt vagyok . A motrot még alig járattam be és íme itt egy újjabb probléma! Hátramenetben mindha valami akadozna a váltóban vagy a difinél . Szerintem a kúpkeréknél tágulhatott le a koronásanya, nektek mi a véleményetek.Előre is köszi a véleményeket és a tippeket!!
Nálunk szinte semmin nem látszik, a kukorica kivételével ( még jó, hogy csak 10-12 szem lett ültetve a kertben), a szomszédban viszont a krumpli le van kókadva.
Na az Etc árokásót még a környékén sem látni. A kuplungrudazatáról láttam én is, hogy kisfülkés lehetett eredetileg, azért is tettem be a linket. Meg az ár miatt.................
Nem, már megszoktuk,bentről nem olyan sötét mint amilyennek kívűlről látszik. Napsütésben érezhető a külömbség,ha kinyitom az ajtót és a kezemet oda teszem lényegesen jobban melegíti a nap mint a fólia mögött.
Megemlítettük a kollégának, hogy lehet kiadjuk bérbe azt a földet. Kapott az alkalmon, így én is kimentem és Ő is. Kerültem kettőt és átadtam a "stafétát". No meg a 820.2-sel is vagy 4 -et (3,2-es tárcsával):D igaz a laposba majd nem elakadtam vele :)) teszett, jó gép. Forgó lesz benne. Bár ma azt hallottam, h megcsípte az kikelt forgót a ma reggeli fagy. Lehet most Ő jár a legjobba. HOlnap veti.
1x már jártun így. elvetettük korán és megcsípte a fagy...megsárgult és nem nőtt sehová...aki meg később vetette nőtt mint a kender..de hátha nem lesz baj
Mi hétfőn végeztünk a vetéssel. Mivel fogod gyomírtózni? Az Adengót néztem ki. Eddig Merlinel mentünk az Adengó állítólag több hatóanyaggal rendelkezik.
Mifelénk a szőlőben a friss hajtásokat úgy védik a fagy ellen,hogy tüzeket-raknak és füstölnek....egész éjszaka!
Éppen e miatt,a fagyok elmúlása után tüzelik csak el a kihúzott venyigét. 3 ember elég 1.5-2 hektárra. ..elég hatásos módszer..nem véletlenül csinálják még mindég. Mifelénk most el-van borulva..remélem nem lesz baj..
Én németországban tapasztaltam úgyan ezt. Minden gépesített. Más és más erőgép van minden műveletre. Jóól állnak a Német gazdák. Mi meg a béka segge alatt vagyunk valahol, mert egyátalán nincs érdek képviseltséünk a parlamentbe. :-(
Amúgy Magyarország mindig is agrárország volt, van és lesz is. Kár hogy a megélhetési politikusok ezt le sza...k. Népámító politikájukkal a többséget megvezetik.
Nem nagyon tudom elképzelni mi lenne, ha annyit kapnánk mint az Angol gazdák 1.000.000. ft/ha csak gyepgazdálkodásra. Nem lenne itt semmi baj, csak valki(k) mindig kiveszik a kasszából a lóvét. Egy volt agrár politikus szerint nem 10-20 milliárd hiányzik a Magyar mezőgazdaságból, hanem 1000 Milliárdok.
Szia Szaby,nos este 1/2 10-kor jöttem haza,már nem volt kedvem netezni,szóval,hogy megéri-e vagy sem,az a helyzet hogy muszáj valamit csinálni,mert ha belegondolsz a kuki sem volt mindig 65ft,a fekete mag 1.5 évvel ezelőtt 65 ft volt,szóval nem tul nagy a terület ahhoz szerintem,hogy kuki-csikos vagy fekete mag-netalántán valamennyi buza,ebböl ugy megélni hogy jó legyen meg egy pici jusson fejlesztésre is,szóval nem lehet,egyébként egy olyan 3.5 Ha káposztám is van évente,ugy gondolom hogy 6-7Ha kertészet a többi "nagyüzemi munka",és akkor meg lehet élni.De a kérdésed arra is kitért,hogy a paradicsom hova készül,nos azzal döntő többségében nagybanizok(Budapest)illetve Vecsésre hordjuk a zöld paradicsomot valamint a zöld paradicsom kell még általában a konzervgyárakba is savanyításra(persze 100-120 napra fizet),szóval én úgy vagyok vele,hogy ami tőlem megtelik(mütrágyázások-meszezés-folyamatos permetezések)azt megtezsem illetve próbálom,aztán ami odafent ("SZENT PÉTER")dől el azt pedig tegyék hozzá ők.Bocs a hosszu válaszért..
Itt teljesen más a mezőgazdaság. Ha nem is mindenre külön traktorjuk van, de a legtöbb dolgot traktorral csinálják. Itt nem nagyon látni mezőt... vagy lakott terület, vagy erdő, vagy szántó. Itt az állam azért fizet, hogy foglalkozz a földdel... Mert itt állambácsi rendesen támogatja ezt az ágat.
Viszont 1-szer már itt is láttam Zetort... :))) De a legtöbbnek hazai, Steyr van...
Az a baj, hogy mi keresünk keveset, míg a nyugati parasztnak majnem minden munkafázisra külön traktorja van, addig a magyar átlag 1 Mtz-vel csinál meg mindent, kisebb-nagyobb sikerrel.
Hogy legyünk így versenyképesek a nyugati termelőkkel szemben??? Minden drága a vetőmagtól kezdve a gépekig, a felvásárlási ár meg olyan amilyen....
Egyik mondatával üti a másikat: 5 éve áll, de megbízhatóan működik..................
A gumik biztosan tehermentesítve voltak, ott van a tejeskanna, arra lehet felbakolva. Kipufogó, légszűrő légmentesen lezárva, a hengerekbe a porlasztók helyén beöntve egy kis motorolaj, stb.......................
Ez a gép elmondása szerint 5éve áll. Elkezd dolgozni rögtön megjelenek az olajfolyások. Szerintem is max 1,5milla. A gumik vajon voltak e tehermentesítve?
Mi melóhelyen most zongorázzuk végig ezeket a rendszámos dolgokat.
Mtz régi 80as 82es piros rendszám. New Holland td 95 d fekete a kis johnik is 6330 fekete.
Rába, manitou ,kombájnok, kaszáló, szecskázó az zöld rendszám Jah meg a johni 8400 meg a 8100 is zöld rendszám mivel nincs kiépítve rajta a levegő rendszer.
Sok helyen azt sem tudják mi hogy megy. Szippantó az piros rendszám a másik meg fekete.
A piros rendszámosba beleírták max 25km/h
Műtrágya szóró persze pirosat kapott pedig mondtuk hogy a kis johnik huzzák.
Egyébként most indulok bedolgozni a kombinátorral a Triflurexet a paradicsompalántolás alá,mert vasárnap kezdenénk ültetni,lesz vagy 2.6Ha-fele kerek,fele hosszukás vagy ipari ki hogy hivja...
A 820-as MTZ-mel eggyütt töltöttük az elmult bö 5 évet 3500 üzemórát,és ha igaz lenne az elmult napokban felröppent hir a két államtitkártól,miszerint újra lesz kertészeti géptámogatás nov 15-től-dec 15 ig kell beadni,szóval akkor kiváltanám a nehéz munkákból,de megmaradna,van egy kevés bérmunkám cca 10-12Ha,saját közel van a 40Ha,úgy gondolom hogy el kell birnia a két mtz-t,DE CSAK MÖTÖZÖ!!!
Nem akarom rábeszélni, csak én a helyébe azt vennék. Korszerűbb motor, 4izzításos hengerfej, "korszerűbb" dugattyú kialakítás. Télen -20°C-ban pöc-röf. A 920.3-as gyorsabb a 892.2-estől a valóságban. Minden munkagépet gyorsabban visz. Jobb a súlyelosztása a 920.3-asnak talajon.
Még annyit,hogy mostanában láttam az új gépeken,pl a 892.2,hogy most már a motorpal adagoló orosz variánsa van rajta,szerintem elhagyták a szlovák kapcsolatot,a 920.3 -on milyen van,Jazda-Utn-orosz Motorpal?
Ez a rendszám dolog kissé sántít, mert ha kW korlát van, akkor a 180-as Fiat, és a Rába Steiger hogy kaphat piros rendszámot?
Én még így tanultam: " lassú jármű az, amit beépített erőgép hajt, és sík úton önerejéből 25km/h sebességnél gyorsabban nem képes haladni".
De ha Uaz, Ifa, Csepel megy piros rendszámmal, meg zöld rendszámmal is látni sokféle autót, akkor mindig van valamilyen kiskapu, tehát a 95 lovas MTZ is lehetne lassú jármű.
Ez a kialkudos duma parasztvakitas csak... a KPM-es ha nem hulye, szepen elkuld bevizsgalasra... Hiaba ir a kereskedo kevesebb loerot a forgalmiba(hogy konnyebben eladja a masinat) a vegen elobb-utobb atminosites lesz a vege... (kb olyan, mint a piros rsz-os Ifa)
A 892.2-es több mint 60kW tehát hivatalosan fekete rendszám. Pirosra ügyeskedéssel le lehet, de ha egy kpm-es ellenőrzést kapol veszik le a rendszámot. 920.3-as alapból többet tud mint a 892.2-es. Ráadásul a 920.3-as gyorsabb ami szállításnál nem utolsó szempont.
Nagypilunak is köszönöm,tulajdonképpen arra voltam kiváncsi,hogy melyik a jobb választás,főleg úgy,hogy a 892.2 drágább,bár Szaby szerint csak a 920.3 a piros rendszámos,de én tuti helyről(Crystal-trade) tudom hogy kialkudták a közlekedés felügyelettől a 892.2 -nek a piros rendszámot,de most már többletköltséggel fog járni-talán +50000ft-,de azért még szeretnék várni a 920.3-ról további jó-rossz hireket,mivel az ősz folyamán szeretnék dönteni,hogy mi legyen a párja a 820-as MTZ-nek
az induló 4 ha őszi talajmunka+vetésből tavszra maradt 2,5 ha ez a nem semmi:)))) volt amit a vörösiszap vitt el, volt amit elvettek és most munkagépek állnak rajta:DDD
az őszi vetések talaj munkája jól sikerült majdnem asztallap simaságú lett, a tavaszi árpáé már nem, két kézzel kell kapaszkodnom a fülkében nehogy kiessek:D
ahogy sikerül tartanom menetközben olyan lesz a film is.)))) nem vagyok operatőr:))) 2 bar-on megy a szivattyú. így használták ezelőtt is én nem állítottam, így visz ki gyors 7.-en 200 l/ha permetet
Ma találkoztam egy érdekesen összerakott MTZ motorral. Hengerfej tömítés cserének indult a javítás, égéstér csere is lett mellé, majd a szelephézag állításakor vettem észre, hogy a vezérlés nem jól van beállítva. Amikor a 4. hengernél szelepváltás volt, az adagoló 4. eleménél megmozdult a gázolaj, majd továbbforgatva a motort, az 1. hengernél ugyanez a jelenség volt ( a 2. és a 3. adagolóelemnél nem jelent meg gázolaj).
Mármint a 920.3-k meg a 952.3-k az adagolója más számazású a 920.3k 773-40.09 a 952.3-k 773-40.02 és ez annyit tessz,hogy a 952.3 nyomatékosabb 451 Nm a 920.3pedig 398Nm illetve a 952.3 szinkron váltós meg az adagólója kicsivel több üzemanyagot kap!
A 1025.3 c14-198-01.Ez 7-s turbo wastegate szelepes.A 920.3 952.3 turbója c14 101 01 de nem wastegate szelepes de az adagolójuk már más számozásu.a c-14-126-01 aza 952.2-émeg a 892,2-é mondjuk lehetnek orosz turboval is tkp!
Szerintem nem vették el a .3-asoktól, mert a Jazda adagoló új fejlesztés és tudja az euro szabványt. Vagyis én még egy .3-as gépről sem tudok ami arra panaszkodott volna, hogy keveset kap. 820.2 és 892.2-es az összes panaszkodott. De akinek azt tanácsoltam, hogy az adagolót vegyék le (motorpal) vigyék el egy jó adagolóshoz az állítsa be UTN adagoló értékekre azóta egy se panaszkodik, hogy nincs benne erő.
Ha permetezés közben a sorok végén a kardánt kapcsolgatom az nem árt a kardán kapcsolónak vagy a szalagoknak? Még annyit hogy a hátsó ablak teleszkóppal mit lehetne csinálni hogy ne legyen annyira erős mert elég befele zárni nyitáskor meg kicsapja!
Egy picit én is akadékoskodnék,a95 Le az 90,a korszerűbb motor semmivel sem igényel nagyobb odafigyelést,illetve nagyobb fenntartási költséget,sőt nem lehet egy napon említeni,(Pl 892 ill 952.3 as)
Az elmult hozzászólásokból az jön le nekem,mintha a 920.3 jobb minőséget képviselne...akkor ezekhez is lehet nyugodtan bizni kisebb gondokkal 5000 órát ha csak én hajtom?
Üdv! Elnézést a beleszólásért, de nem sokkal több a korszerübb motor fentartása, esetleg az üa szűrő és a motor olajszűrö drágább rá. Javítása már húzósabb, bábolnáról 106E ért hoztak egy itteni 920.3 -asba komplett dugó, gyürű, hüvely sort.
Oda figyelést mind a kettő igényel meg akármelyik gépet, autót, motort, stb.... nézed mind igényli az odafigyelést.
892.2-es motorja csak sima turbós UTN vagy MOTORPAL adagolóval, 80-ashoz hasonló hengerfejjel dugattyú is hasonlít a 80-aséhoz.
920.3asba adagoló JAZDA gyártmány, magasabb nyomáson dolgozik. A dugattyú, hengerfej kialakítása más rendszerű, a hengerfejbe hengerenkénti izzítás került. A turbó is más fajta + wastegate szeleppel van ellátva és INTERCOOLER-el is rendelkezik a gép. Erősebb és nyomatékosabb a 920.3-as.
Jó-jó a 892.2-es de a 920.3-as kidolgozza simán a 892.2-est. Ja és nem mindegy, hogy piros vagy fekete rendszám....
920.3-as piros rendszámos, a 892.2-es csak feketére lehet vizsgáztatni újonnan.
A műanyagburkolattól meg nem kell félni. A hátsó sárvédők műanyagok, de pár ezerből fémre lehet cserélni így a gally már nem töri le. Ha már a motorháztetőnél jár a gally akkor az már mindegy milyen burkolatú. :)
Az új 920.3-asnál nincs ilyen gond, hgy az anyagot elvették tőle nincs erő stb.
Egy picit mégis akadékoskodnék Szaby,mert a 920.3 csak 80 Le-bár a nyomatéka közel 400NM,a 892.2 pedig olyan 95 LE ,a nyomatéka pedig 390NM körül van,de a korszerübb motor nem takar-e egy kicsit nagyobb odafigyelést,illetve nagyobb fenntartási költségeket?
"Miért ilyen fontos neked az a vas? Hisz a teleszkóp sokkal "kényelmesebb"."
Úgy látom, hogy én koromnál is sokkal öregebb vagyok! Nem látom azt a nagy fejlődést, csak azt tapasztalom, hogy minden egyre rosszabb!
3db kormányszervó olajnyomás vészgombát cseréltem 1 hét alatt. Azért csak 3-at, mert annyi volt otthon. Végül ledugóztam a helyét és úgy fejeztem be a tavaszi munkákat. Mielőtt azt mondanátok, hogy a traktor a rossz, bár még nem mértem meg a nyomást, a gomba lehet silány minőségű, mert két napi használat után elkezdett bent lógni az érintkező és melette folyatta az olajat. Tavaly a centrifugálszűrőnél lévő vészgomba adta meg úgyanígy magát.
Most veszel egy belső gumit fele olyan vastag mint 20éve, kell is gyakran pumpálni mindet! Van egy használaton kívüli lokátoros pótom kint a napon, minimum 10éve nem volt pumpálva mégse eresztett le! A repedező külsőkről ne is beszéljünk, meg lassan a sósav agressziójával vetekvő benzinről!
De mit beszélek én itt, van mégis fejlődés: Meg tudtuk ölni Kadhafi 29 éves fiát és három unokáját! Azok a kis gyerekek biztos rengeteget árthattak nekünk! Nálunk meg megy a duma, hogy a gyerek nem felelős az apja tetteiért! Ott is ült a parlamentbe a sok ÁVÓ-s gyerek!
A tető teleszkópra visszatérve "természetesen" elment belőle a gáz! Amúgy se tetszett, mert majdnem függőlegesre nyomta a tetőt, én meg csak kisebb rést akarok hagyni. Arról nem is beszélve, hogy a zsanérokon és a teleszkópokon is lóggó lemez tető olyan zajt adott, hogy "elnyomta" a motorhangot! A hátsó teleszkóp még tartja magát, de az is az égig emeli az ablakot, el se lehet érni becsukáskor.
A kiskabinos 80-as, meg az EO csavaros megoldása, na az örök!
Azt hiszem Szaby te írtad, hogy neked motorolaj van a "szervóba". Kitört a kis 7cm toldó gumi cső, így elfoly 1-2dl továbbá vagy belesett vagy elhagytam a beöntőnél lévő mércét, ami a szürű mellett van. Ebből adódóan csak saccolni tudom az optimális mennyiséget. (szűrő aljáig gondoltam tölteni).
Nekem a tetőn nincs semmi, nem szoktam nyitogatni. Akkor keres bontóban 5ajtós kocsinak a gázteleszkópját azok elbírják a fém tetőt. Ha meg műanyag a tető akkor a ruszki is jó. Nekem a hátsó ablakon Fiat Unóé van az méretben megfelel oda. Nagyon erős 1db tartja az ablakot. 2vel már nem bírni bezárni. 1Fiat és egy ruszki tartja az ablakot.
Ismerősömnek van egy 94-es évjáratú kék 82-ese, de abban a tetőben is teleszkópok vannak. Miért ilyen fontos neked az a vas? Hisz a teleszkóp sokkal "kényelmesebb".
Nem jó, a tekerő nem fér el a tető és a kabin között. Egy ismerős azt mondta, hogy ott egy rugóval biztosított csuklós kitámasztó van. A környékünkön sehol nincs szürke és kék MTZ, hogy meg tudnám nézni. Te gázteleszkópot használsz?
Az is tedd hozzá legalább 10millió ujjonnan használtban pedig 3-5milla közt igaz én a szürke 82est nem adnám oda egy ilyen 892.2 vagy 952.3 igaz itt mifelénk is volt már széthuzva az ujj traki!
SZABY 27-NEK,VAGY BELARUS 952.3-NAK:SZÓVAL SZERINTETEK MTZ 892.2 VAGY 920.3,ILLETVE MENNYI IDŐ ÉS MUNKA HOGY A 920.3-BÓL ELŐCSALJUK A 952.3 ÉRTÉKEIT?NYUGODTAN LEHET RÉSZLETEZNI,HOGY MI MIÉRT...
Egyik éven elég gyatrán vágták le a kukoricaszárat a kombájnok. Akkor használtam előhántolót, mert a nagyok azt mondták, hogy az jó. Úgy nagyjából szépen alá sikerült vele forgatni a cumót, de néha, amikor vizesebb, agyagosabb területre értem, bepakolta a kukoricaszárat az eke, és a hántoló tartója közé. Jól meg is tömte. Amire észrevettem, hogy gond van, már annyit berakott oda, hogy méteres spajszerrel kellett kibontani. Na, akkor használtam utoljára előhántolót. Pfuj...
mi nekünk sikerült 200 ért ezt megvenni 2.odik fejnél vágotárcsa és mind 2 fejnél előhántoló. Akormánylemez kemény talajokra van kitalálva hosszú elnyujtott
az orosz eke kormánylemeztől 40 cm-el hosszabb.
a videón feketeretket forgatok le terep4-ben levegős difivel
A fordítótengely hátsó vége excenteres csuklóval kapcsolódik a vázhoz, kissé eltolódva a középpontból. Emeléskor a támasztórúd megnyom egy kis kart, ami kiakaszt egy rögzítőkilincset, az eke pedig a súlyánál fogva átfordul az excenteren, közben a rögzítő beakad. Amikor le van engedve az eke a földbe, a támasztórúd hosszirányba megnyomja a függesztőtengelyt, az excenter pedig átfordul alulra egy rugó ellenében, ezzel megint eltolva a középpontot. Remélem érthetően leírtam, de majd csinálok róla videót.
Amúgy tényleg olcsók, itthon is. Hidraulikus fordítással 400-tól kezdődnek, ezt mi 150000 FT-ért vettük.
Akkor az a tengely áll ferdén, amin átfordul az eke. Ügyes lakatos kiegyengeti neked meleggel. Vagy az emelőkarok közül van egyik megnyúlva, kikopva a gépeden. Mérted a hosszukat?
Az eke fordítótengelyét egy vonalba teszem a traktor TLT- csonkjával, és úgy van hozzáállítva az első ekefej fogásszélessége. Az a méret mindkét oldalon egyforma. A hátsó ekefejnél viszont már van kb 5cm különbség, legalábbis az udvarban mérve.
hát az ekevasak zsír újak, a lakatok teljesen lazák, deformáció nem látszik sehol, de majd jobban körülnézek. A videón lévő szántáselmunkálóhengert használ valaki? nekem nehezen akad be.
Hát akkor ne a traktorhoz lődd be a középpontot, hanem úgy, hogy jól fogjon az eke. Tudod, mint amikor a zsiguli gyújtását is stroboszkóppal beállítottuk, aztán még csavartunk rajta kettőt fülre.
A nyomtáv jó, meg az első ekefej fogásszélessége is hozzá van állítva. A középpont is be van lőve a traktorhoz. Két orsóval lehet állítani oldalirányba az ekét, de akárhogy állítom, az egyik oldal mindig nagyobbat fog. A lakatokat annyira szoktam meghúzni, hogy egy minimális mozgást adjon az ekének.
Nekem meg a fogásszélesség nem egyforma, ha átfordul az eke, a balra fordító oldal kicsivel többet fog el. A nem egyforma mélység nálam a kopott ekevasak miatt volt (van), mint ahogy azt már megírták előttem.
A kerék támasztásában keresd a hibát. nem egyformán áll a két oldalon. Vagy a támaszó egyforma, de a kerék tartószerkezete görbe. Mindkettővel szívtam már. A két oldalon egyformák az ekevasak? Egyik oldal nem kopottabb?
Mindegy, ez nem jött össze, csak én is dolgoztam, bár ne kellett volna, kiszántottam a petrezselymet, de legalább kipróbáltam az új ekét.....apropó, nem tudja vki, hogy átfordulós támkeréknél mégis miért megy különböző mélységbe jobbra ill. balraforgatásnál? Pedig aminek vízszintesnek kellett lennie az az volt, meg a függőleges sík is ok volt....
Ez a könyvből van. Mi a szívót 0,25-re a kipufogót 0,30-ra szoktuk állítani. Ha nincs kedvem cserélgetni a hézagmérőt akkor szoros 0,25-re a szívót, laza 0,25-re a kipufogót és kész.
Sziasztok Pesten 2 napja esik mossa a betont erre Szabolcsban Fábiánházán pedig szárasság van annyira hogy nem tudtam elvetni 2hold földet kéne az esö hogy tudjam elvetni !mikor lesz esö a meteorógus mind haudik de a kibujt forgóra és a tenderire is kell az esö! Szép napot nektek
Szia. Leirást nem tudok linkelni csak elmondani tudom!
Elöször is a motor az óra mutató járásával megegyezöleg forog ha szembe állsz vele. A gyújtási sorrend: 1 3 4 2
Addig tekered a fő tengelyt mig az első hengernél meg történik a váltás akkor megállsz és a 4. hengernél beállitod a szelephézagokat. Majd ezután tekersz és nézed a 3 hengert mikor váltás van ott akkor állítod a 2 henger szelepjeit. Majd megint csak tovább mig a 4 nem vált ekkor az 1 állitasz hézegokat, majd a végén a 2 fog váltani és akkor pedig a 3-nál állítasz.
A szelepek sorrendje ha nem tudnád a vizpumpától indulva mert ugye bár onnan számoljuk a hengereke: Kipufog Sziv Sziv Kipufog Kipufog Sziv Sziv Kipufog . A szelep hézagok kipufogó : 0,30 mm Szivó: 0,25 mm és hideg motornál állitsd!
Segítséget szeretnék kérni!Szelephézagot akarok állítani az ötvenesen,de nem igazán értek hozzá....:) Kerestem a neten leírást, hogyan kell csinálni,de nem találtam.
Ha valaki tudna egy linket berakni ide, vagy egy rövid leírást adni, nagyon hálás lennék.
Valaki tudna rajzot vagy fényképet küldeni MTZ kabintető mechanikus/rugós kitámasztásáról? Állítólag a szürke és kék MTZ-k ilyenek, nem teleszkóposak. Át szeretném az enyémet is ilyenre alakítani. Hátsó ablak kitámasztás is érdekelne!
Annak a kompresszornak a termelt légmennyisége jelentéktelen a motor által beszívott levegő mennyiségéhez képest.
Csak gondolj bele, hogy mennyi idő, amíg egy 20-30 literes tartályt üres állapotról felnyom 1-1,5 bar-ra.
Az mtz motorja meg 20-at fordul, és 40-50 liter levegő. Ha percenként fordul mondjuk 1500-at, az már 3 köbméter. Milyen kompresszor termel 3 köböt egy perc alatt? Illetve 4-et, hogy azért legyen egy kis túlnyomás is?
Holnap majd keresek fotót róla. Amúgy 10literes müanyagvödör füléből volt csinálva. :) Nem nehéz. A zárra egy 8-as anya van ráhegesztve. Ha visszakeresel akkor lehet találsz fotót róla.
van a környéken egy 952es traki aminek a kompresszor mindig bevan kapcsolva és rávan kötve a turbó szívó csőre.a gép csak talajmunkát végez nem pótkocsizik tehát ebben nem hátrány van értelme ennek?
Köszönöm a jótanácsokat kiszedem a polasztókat megnézem mit művelnek egyébként csak hoby traktoros vagyok most bontogatom a szárnyaimat ebbe a szakmába de ha így megy tovább lehet hogy pályát módosítok :)) Étolajat meg más okosságokat soha nem tankolok még piros füttővel sem próbálkozok vigyázok a "vezérgépemre" :))
Nekem például ingyen hoztak 6-ot. bontásból jött. Szerintem semmivel sem rosszabb mint a rendes MTZ mintás gumi, persze ha 82-esre akarod tenni akkor ott biztos csúszkálni fog, de hátsókerekesnél elhanyagolható.
Az mindjárt megmutatja, ha kiszeded a porlasztókat, és megnézed, hogy kint mit csinálnak. A porlasztott szemcsék nagyságát, a polrasztás alakját figyeld, és hogy változik-e a gázkar állásával arányosan a porlasztott mennyiség.
Helló! Az első 25mp-ben szinte semmi füst. Először fehéren kezd egy kicsit aztán ha elkapja kövér feketét nyom majd totál elhagyja a füstölést van egy Ford Transitom az hidegen sokkal csunyábban füstöl.Ja az izzitása is jó, az izzitó" kütyüjébe" midig öntök petróleumot indítás előtt és addig izzitok amig el nem kezd füstölni ezután kezdem el hajtatni
És.. meg vagy vele elégedve ? ..szerintem,csak aszfalton jó.....mert a földön,jobb az eredeti mintás,mert a föld közzé megy,és nem tud oldalra csúszkálni az eleje !
A 80-ason van egy kar,amit ha meghúzok,valamelyest elzárja a szívótorkot ! ilyenkor az önindító,sokkal könnyebben tekeri a motort...(magasabb fordulaton megy) és mikor visszatolom a kart,abban a pillanatban beindul a gép ! ..dekompresszorhatás...féleség..:-) Ez,gyárilag van így ! Ha jó a zsilip,felesleges a légszűrő befogásával majomkodni !:-)))
Igaz.. izzítási hiányosság is lehet a nehezen indulás oka, de akkor miért indul el, ha befogja a szívónyílást? Benzinesnél még csak értem, de ez mégiscsak diesel... :-)
Hőpisztollyal nem próbáltad? Télen kinlódtam egy kis stabildiesellel, a 600fokos pisztoly csak-csak rábírta indulásra. :-) Azóta megcsináltuk az elektromos izzítását. Most meg kifeküdt az akksi a kocsimban, így bachatom a szép új izzítógyertyát a stabilban. :-)
Én, mióta megcsináltam az izzító fáklyát és felöntöttem petróleummal, (már nem folyik el) azóta, sokkal könnyeben indul.....reggelente ! 20-25 fok köröl,nem is izzítok...egy pöcre megyen. Viszont,azt vettem észre,hogy olyan....10 fok alatt,muszáj izzítódni...(mínuszba meg,meleg-víz nélkül,soha nem indulna be !:-)
El tudnád mégegyszer küldeni a második, nagyobb részt a KCR gépkönyvböl? Elég lenne akár a citromail-es link, hogy le tudjam tölteni. Nincs már meg az emailben, és ki akarom nyomtatni a cégben, mert ingyen van, de nem tudom megnyitni.
Mindkét függőkarnak a csapját a lyukba tedd, ne az "úszóba".
Én így csinálom: A jobb függőkart összetekerem teljesen és majd a ballal állítom be a keresztirányú vízszintességet. A hosszirányú vízszintességet a 3. ponttal állítom be.
A feszítő lakatokat felejtsd el, azok nincs most szükség.
Az első fej fogásszélességét úgy állítsd be, hogy az ekének azt a tengelyét amire a karokat rakod, a menetirányhoz képest balra húzd el, amennyire szükséges.
Ha ezekután mégis nagyot fog az eleje, akkor ugyanez a tengelynek a bal oldalát az eke hossztengelyéhez képest hátra húzd.
Törekedj arra, hogy az eke mindíg vízszintesen dolgozzon a földben.
Barázdába megálssz és kiszálssz, elmész a traktortól távolabb és belenézel az eke vázába, hogy vízszintes-e a talajhoz képest. Ugyanezt megteszed hátulról is megnézve, nem-e bukik jobbra vagy balra.
Ha ezt mind jól csináltad, neked ezt az ekét min. 6.-ban kellene húznod, mert elég kicsinek tűnik ez az eke amit lefényképeztél.
Ezt a tengelyt vidd el balra a menetiránynak, ahogy írtam.
Szép jónapot mindenkinek!!Már régóta látogatója vagyok ennek az oldalnak de csak most regisztráltam.Úgy látom sok hozzá értő gépész látogatja ezt az oldalt hozzájuk lenne egy kérdésem kiskabinos 80-om van bün nehezen indul.Mit tegyek?Új akkumulátort vettem az önindítót kicseréltem áttételesre,kompresszió van a motorba, a felújítás óta˙˙( új hüvely dugó gyürük stb)alig volt használva talaj munkát szinte alig végzett egyébként FŰZgyári traki volt csak szállításra használták,már az agyamra megy csak úgy hajlandó elindulni hogy befogom a légszűrőjét. Majd elfelejtem porlasztóit kivettem próba padon belőtték az adagolóját ugyan úgy megnézettem. A Volános szerelő állítása szerint tökéletes jobb nemis lehetne mondjuk ezekután erősen kételkedek ebbe. Megköszönném ha valami okosat tudnátok javasolni
Helló.Multkorába csináltam egy pár képet csak még nem volt időm feltenni.Ez a tanyán van kint.Hát nem nagy de jó ezt akarlyuk jövőre megcsinálni új olat meg a házat megnagyobbítani és ide kimenni a jószágokkal.Lemostam a gépeket 3 óra volt a ketőő volt rajtuk sár bőven.
Függesztett tárcsánál igen mind a kettőt a hosszanti furatba hogy kövesse a talajfelszint mert ha fixre teszed akkro összetörik.Az ekét meg úgy lődd be hogy húzol egy barázdát és keresztbe meg hosszába vízszintesen legyen.Ha ki van emelve és kajlán áll ne foglalkozz vele a földbe legyen jó.
én meg nem megyek senkinek se tárcsázni se szántani a more azaz a cigányok meg vannak halva ha nincs megszántva a föld mert a polgármester megköveteli és ma szántották mtz-80as kühne ekével és csak kapart olyan hasápos föld van de kiváncsi lennék 800ölnyi földért mennyit kért el ja és utánna tárcsa mtz-82essel kb 4m olajos tárcsával én is 1.5 holdat kombinátoroztam meg tegnap szántottam és nem tudtam szétverni a vizes földet holnap megyek tárcsával igaz kell a tengeri meg a magis kifele
Ami képen van azzal dolgoztam. 550-sel. 230 tárcsa. + spc4-es vetőgép. (57.150Ft-76.200Ft) 381 Ft/l gázolajjal számolva. Én ennyit nem merem elkérni. :D
Húzd bele a barázdába, és amikor megfelelő a mélység, akkor nézd meg, hogy a még szántatlan talajjal mindenhogy (hosszában és keresztben is) párhuzamos legyen a gerendely.
Szia Szemi.Először is mind a két lakatot tedd fixre egyiket sem kell a hosszanti furatba tenni.Másodszor meg a lakatokkal tudsz játszani mert nem váltvaforgós az ekét és könnyű beállítnai.Harmadszor meg a támasztórúddal neked könnyű adolgod mert az mtz-én is sok furat van meg az ekén is lődd be jól.Én nem szoktam 515mm re állítani a lakatot az eke adja magát szemre belövöd jól dolgozzon könnyű legyen húzni és kész.
Szép jó estét mindenkinek.Olyan problémám van hogy az 52 es kormányoszlopába habos az olaj ígyhát csere lessz.Milyen olyajat vegyek bele?Mi motorolajat szoktunk bele önteni de melyik lenne jobb meg olcsóbb?
Szemi! A legelső dolog az eke beállításánál a bal oldali függőleges orsó 515 mm-re való széthajtása. Aztán a többit a szántás mélységéhez kell állítani.
Én oldalra sose szoktam támasztani, függőlegesen mindkét oldalon fixre kötöttem. Nálam akkor szokott kilépni a keményebb talajból, ha az orrkopók elfogytak.
Mutasd már meg hogy kell beállitani a traki bal és a jobb orsót szántásra hiszen sosem szántottam 3 ekével csak t-25össel 2 ekével és jól ment ! Ja és fotót tegyél fel hogy hogy kell beállitani még nem mutatta senki itt mifelént 100ember 100féle beszél és mind más más módon állitsa be az ekét
350 ha-on gazdálkodtunk így. Nem nagyon volt gond a terméssel. Ha kiszámolod, csak ennyi tápanyagot felvesz a kukorica, ha 12-15 mázsával számolsz. a többi a föld ajándéka. Emellé még nagyon kellett volna a szerves trágya, de azt nem tudtunk sose elegendőt szerezni.
Ez gyönyörű,csak hektáronként minimum 60-70ezer Ft inputanyag kukorica alá mai árakkal számolva. A többi költség meg még sehol! Vetőmag,vegyszer,talajmunka,betakarítás.
Vetéskor a mag mellé szoktunk tenni 200-250 kilót hektáronként, utána mégegyszer, amikor utoljára bele lehet menni még 200 kilót. NPK műtrágyát ősszel, szintén 200 kiló környékén, szántás előtt.
A képről elnézve nem nagyon szántásnak van belőve a szerkezet...
Bal feszítő orsó minek van összehúzva teljesen?? A jobbos függesztő orsónak a villája miért van a nútba??
Szántáskor a furatba kell tenni a villák csapjait, a balos feszítő orsót meg akár eldobni a francba. Nem az orsóval kell megtartani az ekét.... az már régen rossz.
Állítsd be azt az ekét normálisan, ne legyél balfasz!
Tudom hogy volt már róla szó régen, de most segítséget szeretnék kérni tőletek. Cégünknél van egy 82-es és írtóra rossz a kormánya, most kaoptt egy homlokrakót és nehezen boldogulnak vele az emberek. Szorul, beakad egy irányban. Kicseréltek már rajta mindent kivéve a kormányoszlopot és a belső részeket. Irjátok meg nekem hogy lehet ill hol lehet kapni szervót hozzá amit plusszban lehet felszerelni? Nagyon fontos lenne. Köszönöm előlre is. Tóni
No most azt van, hogy nem tudom mennyit kérjek 2,5 ha tárcsázásért és vetésért. Valami számítási mód jól jönne. :) 52 litert tankoltam ma és azt meg is zabálta.