Keresés

Részletes keresés

ROCKER Creative Commons License 2000.05.02 0 0 310
A Medgyesi úr üzletében szereztem be használtan. Natúr fa színe van, és úgy néz ki, mintha nem lenne a test húrok felőli ooldala leleakkozva. Vagy valamilyen különleges eljárással készült, vagy tényleg nincs lelakkozva. Egyébként álatul szól. Csak úgy hasítja a dobhártyát a Powerstate-tel. Majd mutatok képet is.
alta1978 Creative Commons License 2000.05.02 0 0 309
TOMCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

naná, hogy izgat May mester cucca!!!!

Yrjad!please

Előzmény: tomci (294)
Music Man Creative Commons License 2000.04.29 0 0 308
Hi JamesTKirk!

Egyetértek az általad leírt dolgokkal. Eddie Van Halen nemcsak hangzásában, technikájával, dallamvilágával, feelingjével hozott újat a rock gitározásba, de számos technikai újítás köthető a tevékenységéhez.
Az 5150 - mind a "kicsi" mind a "nagy" - szerintem nagyon jól sikerült erősítők, az embernek csak akkor görbül le a szája, amikor meglátja rajta az árcédulát.
Az is vitathatatlan, hogy a Music Man a köztudatba igazán az EVH megjelenésével került, s azt hiszem a gitárok között komolyabb piaci sikereit is ennek a modellnek köszönhette.

Részemről sajnálom, hogy az utolsó lemez úgy sikerült, ahogy. Én nagy várakozással, abszolút elfogultan vettem meg, és néhány kínkeserves végighallgatás után temettem el a szekrény mélyén. Én a Sammy Hagar féle érát nem kedveltem annyira, én a Van Halent húzós, dögös rockzenének ismertem meg, nem pedig olyan "líraibbnak", amilyenné vált. A legújabb hírek szerint lehet, hogy Dave Lee Roth visszatér, és talán újra megindul a csapat abba az irányba, amelyet 1978-ban elkezdtek.

No de ne menjünk át VH topicba...

Ha már a gitárosoknál tartunk, van számomra néhány kiemelkedő gitáros, akiről még nem sokat olvashattunk itt...

Nuno Bettencourt...Steve Lukather...Steve Stevens...Paul Gilbert...Reb Beach...John Sykes...

Van ki e neveket nem ismeri?

Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.28 0 0 307
Na tudtam hogy valami lemarad... A Peavey 5150 erősítője szerintem igen jó darab. Ott is EVH vezényelt (?) a háttérben.
Előzmény: Törölt nick (306)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.28 0 0 306
Hello Music Man

A VH topicban már írtam, hogy rögtön a megjelenés után megvolt a VH3, és ha jól emlékszem 1x, ha végighallgattam, tehát annyira nem tatszett gondolom, különben sokat hallgattam volna.
EVH régóta saját maga fabrikálta a gitárjait, és sokáig mindenkit elhajtott, aki "signature" modellt akart neki készíteni. (teljesen jogosan, a Kramernek volt egy nem hivatalos modellje, az 5149 1/2 ->1 rakás sz@r ...) Ha csak a fele igaz annak, amiket mondott - pl saját receptje a viaszra, amibe belemártja a saját maga által tekercselt hangszedőket - akkor nagyon ért hozzá. Elvégre ő csinálta meg a saját hangzását, ami sokáig volt iránymutató. Rengeteg dolgot talált ki, kis apróságokat, ami esetleg mechanikai változtatás, vagy a hangot befolyásolja. (pl. ha emlékszel volt egy vitája Floyd Rose-sal is, hogy ő adta az ötletet a kettős rögzítéshez)
A Music Man készített kíváló minőségű gitárokat előtte is meg csinál azóta is, de azt el kell ismerni, elég nagy húzóerő volt az EVH felirat a gitáron ... Még akkor is ha semmit nem dolgozott rajta EVH.

Előzmény: Music Man (299)
Music Man Creative Commons License 2000.04.28 0 0 305
Úgy látszik nem csak te ****tad el! Na mégegyszer neki rugaszkodom...

Music Man Creative Commons License 2000.04.28 0 0 304
John Petrucci & Ernie Ball Music Man gitárja (gondolom csak a prototípus).

zepp! Köszi a segítséget, remélem jól csináltam és működni fog...

Előzmény: zepp (302)
zepp Creative Commons License 2000.04.28 0 0 303
Szemléltetés
Én ezeket komálom:)))))

zepp

zepp Creative Commons License 2000.04.28 0 0 302
Szóval ezt elb***tam...

Na szóval így:
beírod hogy img src="http://www.szervernév.hu/könyvtár/kép.jpg"
és az elejére raksz egy <-t a végére pedig egy >-t.
Ami a két idézőjel között van az nyilván mindig más...

zepp

Előzmény: zepp (301)
zepp Creative Commons License 2000.04.28 0 0 301
Hi!

Szóval:
Dream Theater Júl.19. Pecsa szabadtér
Ha érdekel valakit...
Engem nem csak ma láttam a plakátot aztán
gondoltam berakom...

MM

kép berakása:

Csak http-s cím!!!

zepp

Music Man Creative Commons License 2000.04.28 0 0 300
Egyébként ha valakinek tetszik a Steve Lukather féle Ernie Ball Music Man, akkor szerintem a Petrucci félét is komálni fogja. Van egy képem, be is szúrnám csak fogalmam sincs hogy kell, meg nem tudom, hogy sérti e valakinek a jogait...
Music Man Creative Commons License 2000.04.28 0 0 299
Hello JamesTKirk!

Érdekes amir írsz, ezt még nem hallottam, de elképzelhetőnek tartom, hogy mennek ilyen csúnya dolgok a háttérben.
Abban is egyet értek veled, hogy a Lukather modell igen kívánatos darab, nekem ez a szívem csücske, hangra is, külsőre is, bár kissé sajnálom, hogy a Floyd Rose tremolós változatot kivonták a forgalomból.

Nekem a Peavey hangra sem jön be, szó ami szó, nem nagyon tetszett sem a legutóbbi lemez, sem a hozzá tartozó sound...

Egyébként én is olvastam, hogy a megboldogult EBMM EVH gitár nyakát Eddie egyik régi kedvenc gitárja alapján készítették. Ő kérte, hogy másolják le a régit, mert az nagyon kényelmes volt, "be volt törve" (mint egy ló!), ahogy ő mondta. Lemérték, megcsinálták, de Eddie-nek nem tetszett. Azt mondta: "Nem ugyanolyan." Lemérték megint, megcsinálták. "Nem olyan." Erre digitálisan ezredmiliméter pontosan rögzítették a nyak méret adatait és ezt készítették el. Ez már megfelelt neki. Ezt a nyakat egyébként már nem csinálják, az EVH utódja az Axis lett, erre más nyak került, mely 1/32"-el szélesebb az első bundok tájékán, és még néhány apró eltérés is van, de állítólag ettől csak kiforrottabb lett a cuccos.

Ami a Signature Series gitárokat illeti, azt hiszem az emberek azért választják ezeket, mert egyrészt így is kifejezik a rajongásukat az illető zenész munkája iránt (ne tessék kérem röhögni, ez így van...), másrészt úgy vélik, hogy aki eltöltött mondjuk 10-20 évet, mint gitárhős és kipróbált pár(száz, ezer) hangszert koncerten, stúdióban, stb., annak lényegesen jobb elképzelése lehet arról, hogy milyen egy jó hangszer. (Ebben azért lehet valami, bár más ízlése nem feltétlenül jó nekünk is.
Harmadrészt ezek a hangszerek általában - leszámítva a lebutított verziókat - minőségi hardverrel és pickupokkal, nagy pontossággal, tetszetős külsővel készülnek, mert a legtöbben nem adják a nevüket akármilyen vacakhoz.

Találkoztam olyannal aki egy ilyen signature series gitárban találta meg "az igazit", és van aki kidobja tőle a sárkányfőzeléket. Hiába, a gitár az egyik legszubjektívebb dolog a világon...

Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.28 0 0 298
Szia Music Man

Azért írtam, mert olvastam egy interjúban (Guitarplayer vagy valami ilyesmi), amiben EVH nyilatkozott, hogy néhány (nem mellékes) ötletet alkatrészt külön megállapodás nélkül levédtek a saját számukra (hát ezen lehet vitatkozni hogy azé aki kitalálja, vagy azé aki gyorsabb), és ez bizony legörbítette a száját. Nem csak az anyagiak miatt, hanem azért, mert a picupokat az ő közreműködésével készítette Larry DiMarzio külön ehhez a gitárhoz. És ha használni akarja, neki is fizetni kell érte ...
A MusicMan-t mindig is nagyon jó gitárnak tartottam/tartom, igaz nekem az EVH nem jön be, inkább a Lukather modell tetszik, meg a hangja is.
A Peavey gitárról nyilatkozta EVH hogy a példányszám volt a lényeg (ő ugye azt mondja, hogy minél több fiatal gitárosnak legyen meg a lehetősége hozzáférni olcsón ehhez a marha jó minőséghez, lefordítva a zsebeit tömné pénzzel ...)
Amikor kezdték gyártani, láttam az olcsóbbat, szerintem elég gagyi volt az áráért, a drágább (az eredeti - sic-) jónak tűnt, de az árához képest, hmmmhmmmm kicsit egyszerű volt.
Egyébként meg szvsz nagyon ritka az, hogy egy ember csinál magának egy gitárt a saját igényei szerint, és bárki másnak 100%-an tetszik. Főleg hogy a Music Man EVH egy régi gitárja nyakának 3d-s képe alapján készíti a nyakat, beleértve a nyak kopásait is (nem vicc, maga EVH mondta).

Előzmény: Music Man (297)
Music Man Creative Commons License 2000.04.28 0 0 297
Sziasztok.

Igazából egy régebbi hozzászóláshoz szeretnék hozzáfűzni egy-két dolgot.

JamesTKirk azt írja egy korábbi hozzászólásban, hogy az Ernie Ball Music Man (EBMM) "genyó volt" Eddie Van Halennel. Ezt hogy érted? Én kb. 15 éve EVH fan vagyok, meg Steve Lukather fan vagyok, így EBMM fan vagyok, és azt hiszem elég sok infót ismerek az adott tárgykörrel kapcsolatban. Így ezt a megjegyzést nem igazán értem.

Ugyanis az EVH sztori ismereteim szerint kb. a következő: Tudni kell, hogy az EBMM valóban első osztályú, kimagasló minőségű hangszereket gyárt. Ha egyszer a kezedben tartasz egyet, akkor nem lesznek kétségeid... Mivel a cuccra - komoly ára ellenére is - óriási volt a kereslet, a vége felé kb. 11 hónapot kellett várni rá, stb. Eddie mindezt megelégelte, és saját bevallása szerint azért ment át a Peaveyhez, mert elégedetlen volt a EBMM gitárok "magas árával és nehéz hozzáférhetőségével". Sajnos azonban a "minőség" és a "gyorsaság + olcsóság" ritkán jár együtt. Ha megnézed a Peavey honlapján található bemutatót, abból kiderül, hogy a Peavey Wolfgang gyakorlatilag futószalagon készül, s beleolvasva egy rakat topicba azt olvashatod, hogy akinek van EBMM EVH-ja meg Peavey Wolfgang-ja is (mert külföldön vannak ilyen gyűjtögető emberkék, akik bírják ezt zsetonbnal, jó nekik!), az azt mondja, hogy a Peavey minősége bizony közelébe sem ér a másiknak. Az ára kb. 2-300 $-al olcsóbb, ami az 1500-2000 $ árszinten nem akkor különbség, és amióta az EBMM is nagyobb gyárat épített, egyikre sem kell többet várni max. 3 hónapnál. Sajnos Eddie - fáj a szívem, hogy ezt kell mondanom az egyik legnagyobb kedvencemről - úgy látszik mostanában a zsetonra hajt... Lényeg rengeteg eladott tömeggitár, nem pedig a minőségi hangszer. Hát, ez van.

Ami a pick-up kérdést illeti, az EVH gitárban is custom DiMarzio-k voltak (kissé módosított utódjában, az Axis-ban is ugyanezek vannak), a Steve Lukather féle Luke modellben is custom EMG-k figyelnek, szóval azt hiszem Petrucci is "kaphat" egy custom pickup-ot... A gitár képe egyébként látható a neten, szerintem elég szépre sikerült, de hát ízlések és pofonok...

Nos ami a "legjobb gitár" című kérdéskört illeti, azt hiszem erről annyi értelme van vitázni, mint arról, hogy melyik a legjobb autó, vagy melyik a legjobb nő... Ez annyira szubjektív dolog.

Előzmény: Törölt nick (222)
vince Creative Commons License 2000.04.27 0 0 296
Hali !

Ezek szerint nem minden erölködő csativáltója egyforma. Én olyant láttam (asszem peavey) aminek pont hogy nyomógomb azaz csengő kellett. Egy impulzus bekapcs egy impulzus kikapcs. Meg a Zoom effektemnek is ilyen köll. A monó, avagy árnyékolt kábel holt lényegtelen. Lehet akármilyen közönséges 2 ér. Hogy azok most egymás köré vannak csavarva, vagy csak egymás mellé rakva az egy csativáltónak tök mindegy.
Nyak és izlés, mint a pofonok. Én meg pl a Les Paul nyakát utálom, és sokkal jobban szeretem a valamivel véknyabb domborúbb (értsd kisebb sugáru kör által kerekített) start nyakakat.

Exile Creative Commons License 2000.04.26 0 0 295
Gratula!!! :-)
Hol vetted? Új volt, vagy használt?
Előzmény: ROCKER (293)
tomci Creative Commons License 2000.04.26 0 0 294
Helló!

Rocker! Gratulálok! Használd egészséggel. :) Egyébként boltban vetted? Alkalomadtán rakhatnál róla ide egy képet...

Erről jut eszembe: valaki mondja már el, hogyan lehet ide képeket, linkeket, meg pl. félkövér betűket rakni, mert nekem fogalmam sincs róla!

A kényelmetlen nyakról (és kényelmetlen egyebekről) az a véleményem, hogy megszokás kérdése...

Morose: én ismerem és kimondottan szeretem a Solarist, viszont Tabom nekem sincs. Ha találsz, feltétlenül szólj!

Incho: Nagyon kösz, most már minden világos! (Bár szerintem a mono kábelben egy földelés és egy élő szál fut. Igaz ez jelen esetben nem olyan fontos :) )

Alta1978: Hát én is úgy tudom, hogy May szereti ezeket a hatpennyseket. Spec én nem igazán tudnék megbarátkozni mundjuk az ötforintossal. Túl rideg (és túl kicsi az értéke :) )

Viszont May cucca, amit koncerten használ, érdekes. Ha valaki kiváncsi rá, majd mesélek róla.

278!

Mára ennyi.

Pá!

ROCKER Creative Commons License 2000.04.26 0 0 293
MEGVETTEM A GITÁROMAT!!!
Meséljek róla?
Na jó, mesélek.
Úgy hívják Fenix Les Paul
Mahagoni test, SD hátsó pick up, 100% Gibson forma, ragasztott nyak, NEM OKTÁVHIBÁS, egyenes nyak, és mindössze 80 rugó volt.

Más: én pl. kifejezetten nem szeretem a Strato-, Telecaster formátumokat (most meg már nem is érdekel:)))))). Szerintem kényelmetlen a nyaka, főleg a Stratonak. De hát én ilyen gnóm vagyok. Straton pl. nem tudok egy épkézláb valamit lejátszani, még pengetni is rossz. De hát mint említettem én gnóm vagyok.

morose Creative Commons License 2000.04.22 0 0 292
Ismeri valaki esetleg a Solarist? Ha igen van valakinek TAB-ja? Én már egy ideje keresgélek, de még weblapot sem találok, ami velük foglalkozna, nemhogy tabokat.
Incho Creative Commons License 2000.04.21 0 0 291

Tomci:
Mi a földeléssel nem gatyáztunk:))))
Szóval a monó kábel egyik végére egy monó jack, a másik végére meg egy jó igénytelen villanykapcsoló, és a villanykapcsoló két végére a monó kábel két pólusát kell kötni.
Nekünk ez így mükődőtt....
Előzmény: tomci (278)
alta1978 Creative Commons License 2000.04.21 0 0 290
Oh, GG, merre jársz???

TOMCINAK: naja, legalább valaki vicceket is olvas... Szerintem is tuti lenne előszedni
egynéhány korai témát, a tuti zenekarokról valóban földeálltak a megjegyzések, pedig
lenne mit írni, pl.a Trükkökről, igaz, ez az a téma, amiről csak kevesen tudnak, ők pedig
a titkok titkát FÉLTVE őrzik.
Az más kérdés, hogy Szekeres(ek) ennek ellenére ezekért az EL NEM MONDOTT titkokért
elég nagy zsozsókat szednek be a fiatalságtól. Ha ez kell nekik... CSak kérdem, hová
lesz a legenda? vagy a következő, a 21. szd már rég nem erről fog szólni? Kár lenne...

Aztán, tehát térjünk csak ki mondjuk Petruccira!
Vagy ki mit szól Brian May 6pennys pengettyűjéhez? Igaz ez? Bár igaz lehet, egyszer
maga mondta egy TV-interjúban..

kellemes Húsvétot!

zen_ Creative Commons License 2000.04.21 0 0 289
hi!

az ETCETERa zenekarban gitarozom, hallgassatok bele, hatha bejon:

_Hanu_ Creative Commons License 2000.04.20 0 0 288
Ha wahpedál, akkor csakis a jó öreg VOX!!!
(legalábbis én azt szeretem :)
A dunlop-féle hendrix modell ezt próbálja utánozni (ugyanis a bácsi egy voxot használt), de azt felejtsétek el.
Nekem korábban egy j.d. cry-baby classicom volt, de elég gagyin volt megcsinálva. És amikor a VOX-ot kipróbáltam, rájöttem, hogy hát...
egy percig sem gondolkoztam tovább.
tomci Creative Commons License 2000.04.20 0 0 287
Hip-hp-hu-rá! mennyi hozzászólás! :)

Hanu: jelentkezem az irigyeid sorába. :)

Flee: szerintem meleg vízről szó sincs. Kösz az infókat! (Kiegészítésként tán csak annyit, hogy a Cakewalk eleg draga progi,nem? A Fruity-ről eddig nem is hallottam.)

Exile: Telecaster rulez! :)

No More: Valahol korabban mar irtam egy keveset a Craftsmanokról. De legobb ha személyesen próbálod ki, akármilyen gitárról van is szó. Két tök azonos tipus közt is lehetnek (nagy) különbségek.

278!

Pá!

D.Tomi Creative Commons License 2000.04.20 0 0 286
thnx.

vmi hasznaltrol nem tudtok?

Előzmény: clisHe (285)
clisHe Creative Commons License 2000.04.20 0 0 285
dunlop
cry baby
vayg jimi hendrix

habar attol fugg milyen stilus
mert a bluesos dolgokhoz a regi fenderek is szepen szolnak, de ehhez a fánkis ketyegtetesekhez, inkabb a dunlopk amik jok
arat nem tudok szerint 22 korul mar lehet kapni
es semmi esetre sem valami muanyag szart

clis

Előzmény: D.Tomi (284)
D.Tomi Creative Commons License 2000.04.20 0 0 284
Hali,
szeretnek a wah-wah pedalt. Mit javasoltok?
Lacikom Creative Commons License 2000.04.20 0 0 283
csáó!
Engem mindig lebeszéltek a Rockwoodról ,bár én nem ismerem....Vettem 4 éve egy epiphone-t 35-ért. Nem tudom most mennyi, de nemszerintem nem rossz.
Ui: Coda, érdekes az új (és első) lemez, nem valam szokványos de jó!
_Hanu_ Creative Commons License 2000.04.20 0 0 282
Exile:
érdemes vadászni a használt cuccokat, a stratómat (0-szériás squier '68 model, ha minden igaz, 74-ből) 36 rongyért fogtam ki. Két haveromnak van fender '68-asa (76-ból és 72-ből), meg egynek egy új american standartdja, többszázezer forint egy rakáson, oszt mégis az enyémet irigylik :)))

A mezei amikor meglátta, kapásból 120-at akart érte adni. Nem adom.

Szóval érdemes túrni. Csak a kínai squierektől óvakodj. kurrva gagyi.

Flee Creative Commons License 2000.04.20 0 0 281
Sziasztok,
A számítógépes zeneszerkesztés vonalba szeretnék egy kicsit beleszólni. Szerintem az ilyen N-track meg Anvil Studio-kat el kell felejteni a francba, ezek csak úgy működnek, mint a többsávos magnók, és az effektjeik is elég gázosak. Az Anvil-ben a dobhangok sem túl jók. Gondolom, nektek az a lényeg, hogy az alap legyen megcsinálva, a gitár úgyis megy rá élőben. Meglehetősen jó dobokat lehet szerkeszteni a HammerHeaddel, vagy a DrumStationnel, ezek a neten fellelhetők. Sőt alapgyártáshoz a legjobb, amit eddig láttam, valami magazin cd-mellékletén, a Making Waves volt, meglepően jó hangmintákat adtak hozzá, meg kész basszusgrooveokat és loopokat. Szvsz amúgy a legtisztább, ha valami zeneszerkesztőbe pakoljuk be a .wav-okat (samle-ket meg bárhonnan letölthetünk), ilyen pl. a Cakewalk, vagy a Fruity Loops. Ezekben az a jó, hogy a sávokon belül akárhova tehetjük a mintákat, nem csak tejles sávot tudunk fölvenni. Így akár az élőben feljátszott gitárszólamban az apróbb csúszásokat is korrigálhatjuk. És nem csak 4/4-ben szerkeszthetünk dobot, a fenti dobprogramok ui. csak azt tudják. Az egésznek a végén a kész dalt le lehet renderelni egy 44100MHz 16bites wav fájlba (ez cd-minőség, persze csak akkor van értelme, ha a hangmintáink, illetve a felvett gitár is ilyen minőségű), ebből aztán akár mp3 is gyártható. Bocs, ha esetleg újra feltaláltam a meleg vizet. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!